БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте дами Simple Smile Моля помагайте, довечера ще се събираме с приятели и на мен се пада честа да готвя, трябва да измисля основно, което да върви с лучник, но трудната част е , че трябва да е някакво ястие, което да приготвя в 2 варианта, един вегетариански и един с месо Simple Smile Моля дайте някаква идея, иска ми се да е някакво ястие, което да не е сухо, да има малко сосче... Simple Smile

# 421
  • UK
 Момичета насочете ме към някоя рецепта за торта за абсолютно начинаещи. Детето ми има Рд в неделя и съм за късняла с поръчките , от магазин не ми се купува че са ужасни.
 Имам само една тавичка 21 см за блата.

И още един въпрос. Мъжът ми купи машина за сладолед , приставка към Кенууд шеф . Вчера правихме и сместа не замръзна в купата , а беше престочла повече от два дни в хладилника. Всичко направихме по книжката .Дали някоя ползва такава машинка.

# 422
  • софия
Момичета насочете ме към някоя рецепта за торта за абсолютно начинаещи. Детето ми има Рд в неделя и съм за късняла с поръчките , от магазин не ми се купува че са ужасни.
Тази рецепта е лесна и чудесна  Simple Smile

# 423
Windy, Polly, благодаря ви за съветите!  bouquet
Смесих сгущенката с малка опаковка разбита сладкарска сметана и голяма опаковка заквасена, между пластовете наредих и банани, перфектно се получи!

# 424
http://vkusnoteka.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Тази торта само с един блат ли е?
Какво сгъстява крема като се извади от ринга  newsm78

Запалихте ме с това кондензирано мляко...в Кауфланд има някакво тяхно, става ли?
Винаги ли се вари предварително?

# 425
Ще правим патешки сърца на скара довечера. Може ли преди да ги почистим да ги сложа в прясно мляко?!

# 426
Ще правим патешки сърца на скара довечера. Може ли преди да ги почистим да ги сложа в прясно мляко?!

Според мен по-добре първо ги почисти, после мариновай задължително, че иначе ще останат жилави.

# 427
 labrex  беше споделила как приготвя сладка,варенето е на няколко етапа.Не мога да открия начина, а ще правя сладко от малини.Който се сеща,благодаря!

# 428
labrex  беше споделила как приготвя сладка,варенето е на няколко етапа.Не мога да открия начина, а ще правя сладко от малини.Който се сеща,благодаря!

IKAFETO, кипвам плодовете съэс захарта 10-ина мин, изключвам огъня и оставям така. После след часове, когато мога - след 3-4, 5-6 или повечеи дори пак кипвам 10-ина мин и оставям. Обикновено 3-4 кипвания стигат, ако са по-твърди плодовете, може и повече. А с малини става чудесен СИЛТ Peace

# 429

GreenP, заповядай!
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600004.0

п.п. За тази торта, обаче, май ще трябва малко по-голяма тава  newsm78

# 430
  • UK
 тиквичка благодаря за предложението. Изглежда много добре , но ще я пробвам следващата седмица като идва на гости родата.

Тортата Рафаело на Наталина да разбирам ли , че слага цялата смес за блата в тавата и става един дебел плат който после се разрязва. А моята тавичка като е по-малка на диаметър мога да направя четири блата , но дали няма да е много дебело и да не се изпече хубаво.
 И последно , тази торта мога ли да я приготвя предишния ден?

# 431
  • София
Правих мързеливи сърми, по рецепта от руски сайт.... и явно ме е понапекло днес, та не съобразих все пак да не правя цялото количество, дадено в рецептата.... В момента имам полуготови сарми за цял казашки полк. Едната партида я изпекох както е по оригинална рецепта - със сметаново-доматен сос. Моля за идейки с какво друго да запека останалите?

# 432
Моля да ми предложите рецепта за някакъв десерт с мляко и плодове.Имам цедено кисело мляко,пъпеш,нектарини..  Simple Smile

# 433
  • UK
 Скоро правих к.мляко , малко сметана с манго пасирано и после във фризера.На домашните много им хареса.

# 434
.... В момента имам полуготови сарми за цял казашки полк. Едната партида я изпекох както е по оригинална рецепта - със сметаново-доматен сос. Моля за идейки с какво друго да запека останалите?

Ако ти харесва - с картофи и сос. Peace

Общи условия

Активация на акаунт