БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 12 220
Разбрах си грешките.... Аз я размразих и я бухнах в хладка вода ............
Както процедираш със сухата, но първо я размрази, разбира се.
Сухата направо я слагам при брашното, не я активирам предварително  Peace
Не винаги, когато правя козунаци я активирам предварително. За по сигурно. Ако правя хляб направо я бухам в брашното.   Simple Smile Peace

# 91
  • Мнения: 912
Подариха ми едно такова нещо...като съд за фондю, ама май не е за фондю. Керамична правоъгълна тава е, на желязна стойка, има си стъклен капак, а отдолу на стойката има три места за свещички от онези плуващите...
Какво да го правя това нещо, как се ползва, с каква цел? Може да изглежда глупав въпросът ми за някои от вас, ама наистина изпаднах в недоумение с този подарък, а ми е неудобно да попитам жената, която ми го подари. Embarassed

Като това, само че е с тава
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 16:03 от Бубче

# 92
  • Мнения: 0
Здравейте.
Аз съм един кулинарен новак и имам нужда от малък съвет за смелите ми опити с манджи.
Опитвам се да изненадам моята мома таз' вечер с нещо сготвено.
Наумил съм си да сготвя пилешки гърди с яйчена салата за гарнитура (рецептата за салатата я намерих някога в този сайт, представлява комбинация от намачкани яйца, кисело мляко, извара, горчица и подправки, страшно добра.)
Та, не мога да реша как да сготвя пилешките гърди най-добре, че да се връзват със салатата.
Методи - много, а аз нямам представа кой от тях ще е най-подходящ за тази гарнитура. (не се изненадвайте на това как гарнитурата ми определя основното : D )
Някакви идеи?
Предварително благодаря.

# 93
  • София
  • Мнения: 10 825
Бубче, мисля че това е съд, в който се поднася ястието, а свещичките са за да поддържат температурата му и да не изстива съвсем.

Joe Lu , препоръчвам ти ето тази рецепта. Хем е бърза и лесна, хем резултата е много чудесен. Мисля, че ще се върже добре и с гарнитурата ти

# 94
  • София
  • Мнения: 12 220
Бубче, мисля че това е съд, в който се поднася ястието, а свещичките са за да поддържат температурата му и да не изстива съвсем
..............
Съвсем точно!!

# 95
  • Мнения: 9 785
Здравейте!
Имам следното питане. Колко време могат да издържат буркани, пълни с прясно готвено, вакуумирани от собствената си топлина, т.е. с хлътнали капачки, в хладилник?

# 96
  • Мнения: 9 455
казала съм на човека да ги държи до 7 дни (слагам дати). Прясно сготвено, вряло в бурканите и обърнато на капак. Може и повече да изкарват, но не смея повече от това да отпусна (така бях чувала)

# 97
  • Мнения: 9 785
казала съм на човека да ги държи до 7 дни (слагам дати). Прясно сготвено, вряло в бурканите и обърнато на капак. Може и повече да изкарват, но не смея повече от това да отпусна (така бях чувала)

Е, до седмица ще се изядат. И аз така си мислех. Макар че сигурно може и повече.
Мерсииии!  bouquet
Днес правих сусамки по твоя рецепта, но с малко сусам и повече белени семки. Ммммммм Crazy

# 98
  • Мнения: 0
Joe Lu , препоръчвам ти ето тази рецепта. Хем е бърза и лесна, хем резултата е много чудесен. Мисля, че ще се върже добре и с гарнитурата ти

Стана дупер добре, направо нямам думи. И се върза много хубаво с яйчената салата.
Благодаря много за рецептата. : ]

# 99
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Здравейте,
Искам да попитам къде мога да открия рецептата на Venetta за обикновен бял хляб. Има няколко във форума, но линковете не са точни и ме препраща другаде.

# 100
  • София
  • Мнения: 12 220
Здравейте,
Искам да попитам къде мога да открия рецептата на Venetta за обикновен бял хляб. Има няколко във форума, но линковете не са точни и ме препраща другаде.
До колкото зная на Венета са затворени и са само за приятели. Така си е преценила .  Peace

# 101
  • Мнения: 4 370
Имам много тиквички и вече не знам какво да ги правя. Мога ли да ги замразя или консервирам по някакъв начин и да ги ползвам през зимата?

# 102
  • София
  • Мнения: 12 220
Имам много тиквички и вече не знам какво да ги правя. Мога ли да ги замразя или консервирам по някакъв начин и да ги ползвам през зимата?
Почистени , нарязани на кубчета и във фризера. Ползвам ги когато готвя гювеч. По този начин замразявам и патладжани, моркови, чушки, целина, ами всичко.  Друго не зная.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 00:17 от marchеva14

# 103
  • Мнения: 2 815
Тиквичките могат и да се запекат леко на скарата и така да се приберат, след това ползвам за запеканки, гювече, пици, или  за салата (гарнитура). Консервирани също са вкусни.....правят се по същия начин като краставичките. Така както замразява марчева, правя  на супа или ккто тя каза за гювеч Peace.
Морено замразявам  по същия начин.

# 104
  • Мнения: 1 265
 Здравейте, аз също имам въпрос за тиквички.
Ако ги изпържа и наложа в буркан с 1-2 скилидки чесън....колко време трябва да се стерилизират??
Може ли бурканите да се стерилизират "на опаки"...с капачката на дъното на съда и водата до 1/3 от височината на буркана ( така стерилизирам сладката)
И последен въпрос - дали няма да се спукат бурканите АКО в тях са само тиквичките без сос.
Благодаря предварително за отговора. Не съм правила до сега така, а при нас зимата зеленчуците стават на двойна цена и ми се иска да опитам с няколко буркана.

Общи условия

Активация на акаунт