БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 919
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • варна
  • Мнения: 1 830
Имам половин буркан мед.Идеи какво да го правя?Не пия чай!

Меденият сладкиш на Сладка хапка

http://sladkahapka.blogspot.com/2008/02/blog-post_208.html
Правила съм го - страхотен е  Hug

# 76
  • София
  • Мнения: 12 689
Имам половин буркан мед.Идеи какво да го правя?Не пия чай!

Медени сладки с лешници

Плодове с мус от авокадо

# 77
  • Мнения: 3 451
Благодаря ви момичета   bouquet

# 78
  • Мнения: 1 080
Пеп4о, много оригинални и двете рецепти  Hug Мисля да се спра на първата.

Тази със зелето не ми допада, но си е идея  Grinning

# 79
  • Мнения: X
Моля за рецепта за картофи "Фантазия " /такива дето се продават в магазини за готова храна /.От СВА взех сега и много ми харесват/?
  /Готова храна почти не харесвам от веригите /.

# 80
  • софия
  • Мнения: 30 393
Колко време може да се държи в хладилника сварено патешко? Взех част и направих супа, но другото съм го прибрала в кутия и планирам да го готвя след 3-4 дни. Ще се развали ли?
абе нищо нема да и стане на патката , но все пак зависи каква е температурата в хладилника ти ,  нали така  newsm78
не виждам проблем да го замразиш у фризеро  и в деня преди готвенето да го прехвърлиш в хладилника и да се размрази леко.  аз имам една патка във фризера от 1 год.  вадя си порциика периодически и го приготвям. до сега манджите не са с променен вкус откъм патешкото  Laughing

Нормална. Като хладилник. Ще се напънем и ще правя остатъка в събота, и реших да не я слагам във фризера. Тя беше замразена. Отмразих, сварих и сега пак да я замразявам. Ни ща Confused

Бонго, `ного си икономичен.  Simple Smile

# 81
  • Мнения: 7 779
Нормална. Като хладилник. Ще се напънем и ще правя остатъка в събота, и реших да не я слагам във фризера. Тя беше замразена. Отмразих, сварих и сега пак да я замразявам. Ни ща Confused

Бонго, `ного си икономичен.  Simple Smile
ами като "ни щеш" да замразяваш правиш каквото на теб ти харесва , а пък какво ще се получи ...  да става каквото ще.  Joy

# 82
  • софия
  • Мнения: 30 393
Нормална. Като хладилник. Ще се напънем и ще правя остатъка в събота, и реших да не я слагам във фризера. Тя беше замразена. Отмразих, сварих и сега пак да я замразявам. Ни ща Confused

Бонго, `ного си икономичен.  Simple Smile
ами като "ни щеш" да замразяваш правиш каквото на теб ти харесва , а пък какво ще се получи ...  да става каквото ще.  Joy
Надявам се, няма да е драматично за 2 дни.

# 83
  • Мнения: 7 779
Надявам се, няма да е драматично за 2 дни.
ако в хладилника е 10-на градуса може и да е драматично. ако е  0- +2 градуса няма да е проблем  Laughing

# 84
  • Мнения: 2 815
Ако е в плътно затворена  кутия без отвор ...махни капака  Peace, нищо няма да ѝ стане на сварената патица за 2-3 дни.

Юле, тези фантастични картофи нищо не ми говорят, не мога да помогна.

# 85
  • софия
  • Мнения: 30 393
Ако е в плътно затворена  кутия без отвор ...махни капака  Peace, нищо няма да ѝ стане на сварената патица за 2-3 дни.
Отивам. Благодаря Hug

# 86
  • София
  • Мнения: 10 825
Нямам опит с прясната мая, а ми се подмотва едно кубче из фризера от известно време. Колко време трябва да я чакам да се активира? Накиснах я в хладка вода преди 4-5 минути и още нищо няма. Дали е дала фира?

# 87
  • Мнения: 9 455
не хладка, топла, ок 40*, да ти е топло на пръста.  Тя се активира с малко брашно и захар, да шупне. Ако не си - затопли сега малко и сложи захар и брашно до кашичка.

# 88
  • София
  • Мнения: 12 220
Нямам опит с прясната мая, а ми се подмотва едно кубче из фризера от известно време. Колко време трябва да я чакам да се активира? Накиснах я в хладка вода преди 4-5 минути и още нищо няма. Дали е дала фира?
Както процедираш със сухата, но първо я размрази, разбира се.  Simple Smile Трябва да видиш колко грама е, защото едно кубче мая може и за два кг брашно да я ползваш, така че ще я разделиш на половинка.

# 89
  • София
  • Мнения: 10 825
Разбрах си грешките.... Аз я размразих и я бухнах в хладка вода със захар. Брашно не сложих  Embarassed Явно и понеже ѝ беше хладичка водата, та по-бавно започна да се надига. Успокоих се защото направи малко пяна отгоре и се чуваше ш-ш-ш-ш-ш-ш. ..... и я изсипах в тестото. Обаче сега го гледам добре се е надигнало, почти е напълнило купата, ще го бъде значи  Wink
Както процедираш със сухата, но първо я размрази, разбира се.
Сухата направо я слагам при брашното, не я активирам предварително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт