БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 252
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Така....

за следилите моите драми с английската гостенка реших:

1. салата домати и краставици със сирене + снежанка (но с прясна краставица) + хумус с печени чушки (много обичала)
2. пилешко със сини сливи
3. тирамису

Имам проблем с гарнитурата за пилешкото със сливи. Дайте идея?

# 346
  • София
Bliss, ти нали български ястия искаше да направиш? Защо се спря на тирамису?
Цедено кисело мляко със сладко или баклава (условно българска е) не е ли по-добре?
Не съм чувала до сега за пилешко със сливи  Blush..... хапвала съм само телешко със сливи..... Ако ястието е подобно, може би картофено пюре е подходящо за гарнитура..... или картофи - сварени и след това запържжени в масло.

# 347
Тези тарталетки изглеждат... ммммм-ням.... Обаче малко ме помързява сега да правя и тестото  Blush Предполагам "гола" плънката пак ще е вкусничка, нали?

оо вкусна е и още как. ако имаш бутертесто пак става

# 348
Bliss, ти нали български ястия искаше да направиш? Защо се спря на тирамису?
Цедено кисело мляко със сладко или баклава (условно българска е) не е ли по-добре?
Не съм чувала до сега за пилешко със сливи  Blush..... хапвала съм само телешко със сливи..... Ако ястието е подобно, може би картофено пюре е подходящо за гарнитура..... или картофи - сварени и след това запържжени в масло.

Защото брата си заяви.... искал моето тирамису  Joy не е БГ манджа, но това е. Трябва да угодя на всички. И ще направя една погача по рецепта на майка ми, която е мозък.

Има телешко и свинско със сини сливи. Но ние в къщи го консумираме с пиле (филе) защото свинско не ядем, а хубаво и крехко телешко трудно откривам. Когато намеря, готвя с теле.
И аз мислех също за картофено пюре, но мъжа ми не иска. Може би някакъв кус кус (истински)....

# 349
  • София
..........................
Има телешко и свинско със сини сливи. Но ние в къщи го консумираме с пиле (филе) защото свинско не ядем, а хубаво и крехко телешко трудно откривам. Когато намеря, готвя с теле.
И аз мислех също за картофено пюре, но мъжа ми не иска. Може би някакъв кус кус (истински)....
Телешко често приготвям, а и го обичаме. Има една месарничка и там предлагат чудесно телешко.
За гарнитура е подходящо и бял ориз с масло.

# 350
Здравейте! Според вас колко килограма череши  ще трябват за 20 компота и колко килограма кайсии ще трябват за 20 компота? И колко захар да си предвидя за всичките 40 компота?

# 351
  • софия
Bliss, изненада ме с менюто  Simple Smile Аз съм яла само телешко със сини сливи. (Това е доста специфично ястие и не всеки го харесва. Като малка умирах за него. Мъжът ми не му се кефи. Детето и то подхожда с подозрение.) Според мен, то, само по себе си, е доста наяждащо и няма нужда от гарнитура. Защо мислиш за гарнитура?

Миналата седмица взех невероятно телешко от нов магазин в Костинброд.

# 352
Bliss, изненада ме с менюто  Simple Smile Аз съм яла само телешко със сини сливи. (Това е доста специфично ястие и не всеки го харесва. Като малка умирах за него. Мъжът ми не му се кефи. Детето и то подхожда с подозрение.) Според мен, то, само по себе си, е доста наяждащо и няма нужда от гарнитура. Защо мислиш за гарнитура?

Миналата седмица взех невероятно телешко от нов магазин в Костинброд.

Оф, сините сливи са идея на брата. Веднъж му готвих и от тогава ги бълнува. И аз накарах да я питат как и се струва идеята. Иначе мъжете без гарнитура не могат  Mr. Green

Давай магазина   bouquet

# 353
  • софия
Магазинът се пада точно преди да излезеш от Костинброд, посока Петрохански проход, преди бензиностанцията на Лукойл, от лявата страна. Нова сграда. Отзад е месокомбинат. Но не знам дали постоянно има телешко. Това, което купихме на връщане от вилата (неделя следобед) беше фантастично - крехко, с вкус, но беше последно парче. Може би, събота през деня има. Мога утре да питам позната от там какво знае за месокомбината, ако искаш  Simple Smile

# 354
Момичета дайте изпитана рецепта за сочна пуйка. взех 1/2 пуйка от лидл и сега се чудя какво да я правя. Rolling Eyes

# 355
Момичета дайте изпитана рецепта за сочна пуйка. взех 1/2 пуйка от лидл и сега се чудя какво да я правя. Rolling Eyes
[/quote
]
добре че не си купила Лидл  hahaha

пп. Момче сьм

# 356
  • София-Младост
Телешко често приготвям, а и го обичаме. Има една месарничка и там предлагат чудесно телешко.
За гарнитура е подходящо и бял ориз с масло.
Коя е месарницата?   bouquet
Да попитам и аз, на телешкото лук нали му върви, че купих шол и смятам да го задушавам с кило лук и гъби(под налягане, че да стане по-смилаемо)...че мъж ми донесе прекалено много домашен лук и трябва да го оползотворявам  Mr. Green

# 357
# 358
  • София
много му върви даже.
И аз се нареждам да чуя за месарницата. Много обичаме телешко, а рядко успявам да купя хубаво такова

# 359
Имам много целувки и не зная какво да ги правя. Удачно ли е да заменя бисквитите в бисквитената торта с тях?

Общи условия

Активация на акаунт