БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 220
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Сетих се и  аз ,че имам бишкоти и маскарпоне. Какво може да направя без да ми отнема много време?

Маскарпоне и шоколад
Публикувана в понеделник, 31 март 2014 от мари14

Необходими продукти
Маскарпоне - 500 г
 бисквити - 1 и 1/2 опак. обикн.
бисквити - 1 опак. какаови
 сметана - 200 мл сладкарска
 пудра захар - 3 с.л.
шоколад - 200 г течен
 ванилия
 прясно мляко - за напояване на бисквитите

Приготвяне
Шоколадът се разтопява на водна баня. Бисквитите се смилат в блендер и се разпределят в две купи - едната с белите бисквити, а другата с тъмните.

Разбива се Маскарпонето и сметана със захарта и ванилията.
В тортена форма се поставят белите бисквити и се напояват с прясно мляко.

Отгоре се полага 1/3 от крема с Маскарпоне, после се полагат тъмните бисквити и се заливат с 3 с.л. шоколад.

Продължава се до изчерпване на количествата. Охлажда се за няколко часа в хладилник.

........................................
Много е добра тази тортичка, бърза и лесна и без печене. Може да се заменят бисквитите в нея с бишкоти начупени.
Извинявам се, че я публикувам по този начин но не ми излиза само като линк.

# 376
Благодаря на всички за съветите. Направих компотите със захар, а сладкото с мед. Но се разбрахме, че действително само ще опитва, той по принцип не е по сладкото. За тестата - отдавна яде пълнозърнести хлябове, но ако направя солена баница си взама, защото е с точени от мен кори и я обожава.

# 377
Някой знае ли в какво съотношение стевията може да замести захарта в сладкишите?

# 378
Предложете някакъв сладкиш, в който да вложа ябълково пюре (мус) от Кауфланд (тяхната марка), че пише да се съхранява до 48 часа в хладилник, вече минаха 24, буркана е почти пълен и няма да се изяде. Сигурно ще издържи и повече от 2 дни, но все пак искам да го разкарам.

# 379
Не знам какво точно представлява, но смятам, че може да се сложи в смес за кекс, мъфини, бисквитки с канела и орехи, примерно Simple Smile

# 380
  • София
  Щрудел  Peace

# 381
  • София
Предложете някакъв сладкиш, в който да вложа ябълково пюре (мус) от Кауфланд (тяхната марка), че пише да се съхранява до 48 часа в хладилник, вече минаха 24, буркана е почти пълен и няма да се изяде. Сигурно ще издържи и повече от 2 дни, но все пак искам да го разкарам.

Екзотична торта

# 382
Предложете някакъв сладкиш, в който да вложа ябълково пюре (мус) от Кауфланд (тяхната марка), ..........

Кекс, вкусен става. Peace

# 383
  • София-Младост
Моля, който има опит в приготвянето на диетични компоти и сладка с мед да даде спешно рецепти. Търсих в нета, но нищо не откривам.
За следващият път вероятно:
http://www.bordovsky.net/index_files/page0794.htm

# 384
  • София-Младост
Някой знае ли в какво съотношение стевията може да замести захарта в сладкишите?
Би трябвало да е написано на опаковката. Имам такава на прах, на която са нарисувани 2 л. захар=1 л. стевия. В сладкиши не съм слагала, в кафето пробвах-соред мен трябва да е поне 3 към 1, отделен въпрос че никак не ми допадна на вкус. Сложи малко и пробвай.

# 385
  • София
Здравейте,  ще правя сладко от вишни... чудя се дали ще му стане нещо,  ако вместо обикновена захар използвам кафява?

# 386
  • София-Младост
Здравейте,  ще правя сладко от вишни... чудя се дали ще му стане нещо,  ако вместо обикновена захар използвам кафява?
Освен да стане по-тъмно...по мое мнение обаче кафявата захар има по-малко сладост от бялата, така че прецени количеството дали да не е малко повече.

# 387
Как се прави крем маскарпоне? Този който го има по заведенията, става един жълтеникав, но освен маскарпоне не знам какво друго се добавя, а и в какви количества.  Hug

# 388
Здравейте! Може ли да ми дадете идеи за бисквитена торта със сгущенка? Дали ще стане ако смеся 1 консерва с разбита сладкарска сметана или кремът ще стане течен?

# 389
Здравейте! Може ли да ми дадете идеи за бисквитена торта със сгущенка? Дали ще стане ако смеся 1 консерва с разбита сладкарска сметана или кремът ще стане течен?

Ще стане течен, но бисквитите ще дръпнат част от влагата, когато оставиш тортата да престои няколко часа в хладилника (за предпочитане цяла нощ). Иначе аз правя Медовик, като смесвам сгущьонката с меко масло, но там корите са едва два милиметра и им трябва по-малко влага, отколкото на бисквитите.
Сгущьонката е много сладка, така че ако я смесиш със заквасена сметана, това ще компенсира сладостта и ще се получи чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт