БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 951
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 10 825
.... В момента имам полуготови сарми за цял казашки полк. Едната партида я изпекох както е по оригинална рецепта - със сметаново-доматен сос. Моля за идейки с какво друго да запека останалите?

Ако ти харесва - с картофи и сос. Peace
Благодаря , labrex! Вече ми е малко късно, но ще си го запазя за друг път. Втората тава я забърках с малко мазнинка в която пържих мързеливите сарми + брашно + течна сметана, топено сирен Мисля че добре се получиха (добри големия ми син ги изяде.... с подканяне, ама той ес връх злояд (значи направо са си мега вкусни  Crazy)

# 436
  • Мнения: 399
Прекрасна си labrex,както винаги! Така и започнах да го варя,до утре ще приключа.Обичаме сладно от малини и предимно това правя,но миналата година ми потъмня,затова реших да го направя по твоя начин.Още веднъж ти благодаря и те прегръщам!

# 437
  • Мнения: 18 831
Лабрекс, мисля да направя твоя кекс с извара, дали ще му ходи идеята да го направя Нурофенчо /не Панадолко  Heart Eyes/ и да го залея  с шок. ганаш  newsm78
Вътре в него ще сложа сушени боровинки и орехи

# 438
  • Мнения: 22 867
За Нурофенчо и Панадолко не включвам  newsm78, кексът става много нежен и вкусен. Аз също обичам да добавям ядки и плодове, но в този не ми е минало през ум да слагам поне орехи. Боровинките ще заместят стафидите. Шоколадова глазура сигурно няма да е зле, и това не съм му добавяла. Grinning Пробвай и после сподели как се е получило! Peace

# 439
  • Мнения: 18 831
За Нурофенчо и Панадолко не включвам  newsm78,

Имаше такава доста обсъждана рецепта, надупква се със спринцовките от сиропа Панадол/ Нурофен, от там идва името, а дупките се пълнят с шоколадовата заливка  Peace
Не обичам пудра захар, а иначе ще остане някак гол....за пред чужди хора  Mr. Green

# 440
  • Мнения: 22 867

Имаше такава доста обсъждана рецепта, надупква се със спринцовките от сиропа Панадол/ Нурофен, от там идва името, а дупките се пълнят с шоколадовата заливка  Peace
Не обичам пудра захар, а иначе ще остане някак гол....за пред чужди хора  Mr. Green

О, да, сетих се, май Селма имаше такъв кекс! Laughing Мисля, че няма нужда от напояване, не е сух, а отгоре го залей с шоколадовия ганаш, няма да пречи. Peace
Всъщност, може би и вътре няма да е зле шоколадовата заливка. Пробвай, шоколад е, няма начин да не е добре! Heart Eyes

# 441
  • Мнения: 7 849
Здравейте. Имам питане относно лазаня. Винаги я правя точно преди да се консумира. Но днес  цял ден имам задачи, а довечера няма да смогна да правя сосове и да редя и т. н. Та дали ще е проблем да я наредя , залея със сосовете и така да я прибера в хладилника и да я пека чак довечера? Някой правил ли е така? И дали корите няма да размекнат много...

# 442
  • Мнения: 363
Аз никога не съм правила и не взимай под внимание казаното от мен, но мисля че като попият от сосчето, ще станат даже по вкусни корите (пак казвам не съм правила-нямам представа)...

# 443
  • Мнения: 7 849
 kishaa, това си го помислих и аз , но ще имам на гости една госпой'ца, дето е с претенции, а лазанята и' е любим италиански специалитет. Даже продуктите се постарах да са ми италиански.

Иначе ако не беше вчерашният леден погром над София щях спокойно да си я редя, а след малко тръгвам по институции да си оправям возилото...
Иначе сосовете ги направих и се чудя...

# 444
  • Мнения: 2 658
Ако я сложиш във фризера, а не в хладилника... Нали продават замразени.

# 445
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
kishaa, това си го помислих и аз , но ще имам на гости една госпой'ца, дето е с претенции, а лазанята и' е любим италиански специалитет. Даже продуктите се постарах да са ми италиански.

Иначе ако не беше вчерашният леден погром над София щях спокойно да си я редя, а след малко тръгвам по институции да си оправям возилото...
Иначе сосовете ги направих и се чудя...
нищо няма да и стане,ако поседи няколко часа в хладилника

# 446
  • Мнения: 7 779
Някой правил ли е така? И дали корите няма да размекнат много...
по заведенията предимно така я правят Joy
И ако не я продадат днес ще ти я предложат и утре hahaha

# 447
  • Мнения: 7 849
Благодаря ви за отговорите. Hug Бонго- вярно, то не се иска много акъл, но навреме... 

Пиша това за да съм полезна, на някой, който няма време. Наредих я рано сутринта и сложих в хладилника. С капак. Пекох късно вечерта - отзивите бяха, че до сега такава не са яли.

Аз не опитах, режимна съм. Калявах си волята.

# 448
  • София
  • Мнения: 10 825
Белите патладжани нямаха нужда от отцеждане на горчилката, нали?

# 449
  • UK
  • Мнения: 3 289
 Ще правя тази торта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg3048#msg3048 , рожденият ден е в неделя.
  Колко по-рано мога да приготвя блатовете и крема? Ако я сглобя в събота ,може ли да преседи цяла нощ в хладилника ? А дали кокоса може да го заменя с нещо друго?
 
  Ако направя тестото за пица на Джейми Оливер дали ще издържи два дена в хладилника или да гонаправя днес и да го замразя ,и да го извадя в събота да се размрази за неделя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт