БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 943
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София-Младост
Ще правя тази торта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg3048#msg3048 , рожденият ден е в неделя.
  Колко по-рано мога да приготвя блатовете и крема? Ако я сглобя в събота ,може ли да преседи цяла нощ в хладилника ? А дали кокоса може да го заменя с нещо друго?

Ако направя тестото за пица на Джейми Оливер дали ще издържи два дена в хладилника или да гонаправя днес и да го замразя ,и да го извадя в събота да се размрази за неделя newsm78
За тортата...крема и днес да го направиш ще седи в хладилника, преди сглобяване само го стопли леко, за да отпусне. ОТ събота за неделя е идеален вариант за приготвяне.

За тестото...може и със замразяване. Според мен можеш и в събота и да седи в хладилника, като пак в дълбок съд, защото и там си втасва...правила съм го това за две поредни вечери пица.

# 451
  • UK
 Тестото аз и повече съм го държала , но сега е за гости и да не се изложа нещо.

А тортата , ако я сглобя в събота ще я съхранявам в хладилника , но нямам в какво да я сложа дали ще изсъхне ?

# 452
  • София-Младост
Правила съм само бонбони Рафаело, седят си екстра. За една нощ не мисля че ще изсъхне, имаше една тортена тема...освен там да попиташ. Или самата natalyna

# 453
Здравейте! Снощи пекох на скара свински дроб,но духаше вятър и се изсуши доста. Дайте някоя идея как да го "ремонтирам"-нещо такова,както го предлагат в заведенията-в гювече задушен,ама как точно се прави?

# 454
  • София-Младост
Здравейте! Снощи пекох на скара свински дроб,но духаше вятър и се изсуши доста. Дайте някоя идея как да го "ремонтирам"-нещо такова,както го предлагат в заведенията-в гювече задушен,ама как точно се прави?
За сега не знам как да го направиш, но за друг път ти предлагам ето тази рецепта:
http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html

# 455

Бих му прибавила малко гъбки, печени чушки и повечко лук + червен пипер, мазнинка и може би дори малко бяло вино и бих задушила под капак на котлона за кратко. Всъщност първо си слагаш лука, после гъбите, а другите неща нямат нужда от кой знае каква термична обработка, така че слагаш накрая.

# 456
чак на мен ми се дояде , въпреки че не ям дроб...

# 457
Може ли да ми препоръчате салата с босилек, много го обичам, но ми омръзна обичайната "Капрезе" и търся нова комбинация.
Също и да питам идеи за салати с краставица, освен също омръзналия ни таратор и шопска

# 458

Имаше такава доста обсъждана рецепта, надупква се със спринцовките от сиропа Панадол/ Нурофен, от там идва името, а дупките се пълнят с шоколадовата заливка  Peace
Не обичам пудра захар, а иначе ще остане някак гол....за пред чужди хора  Mr. Green

О, да, сетих се, май Селма имаше такъв кекс! Laughing Мисля, че няма нужда от напояване, не е сух, а отгоре го залей с шоколадовия ганаш, няма да пречи. Peace
Всъщност, може би и вътре няма да е зле шоколадовата заливка. Пробвай, шоколад е, няма начин да не е добре! Heart Eyes

Направих го, стана невероятен, благодаря ти, Лабрекс, винаги съм знаела, че на теб мога да се доверя  Heart Eyes
Да дам отчет, защото ме досрамя да снимам  Laughing
Сложих вътре стафиди, сушени боровинки и портокалови корички, орехи не, защото ме домързя да чупя  Embarassed
Опече се супер, точно за 40 мин  Peace
Направих смес от течна сметана и натурален шоколад, които разтопих, със спринцовката на Нурофен направих дупки отгоре и ги напълних. Отгоре замазах с останалия шоколад и наръсих с кокос. Невероятно съчетание на вкусове се получи, наистина е много сочен, аз не си падам по кексове, но тоя....ще се повтори непременно скоро  Heart Eyes МНого е ефектен като се нареже- шаренко с шоколадови ивички   bouquet

# 459
  • Sofia
Може ли да ми препоръчате салата с босилек, много го обичам, но ми омръзна обичайната "Капрезе" и търся нова комбинация.
Също и да питам идеи за салати с краставица, освен също омръзналия ни таратор и шопска
мои любими салати са-
1.настъргани моркови и краставици с копър,чесън,лим.сок и зехтин

2.краставици с копър и синьо сирене

# 460

....Направих го, стана невероятен, благодаря ти, Лабрекс, винаги съм знаела, че на теб мога да се доверя  Heart Eyes
Да дам отчет, защото ме досрамя да снимам  Laughing
Сложих вътре стафиди, сушени боровинки и портокалови корички, орехи не, защото ме домързя да чупя  Embarassed
Опече се супер, точно за 40 мин  Peace
Направих смес от течна сметана и натурален шоколад, които разтопих, със спринцовката на Нурофен направих дупки отгоре и ги напълних. Отгоре замазах с останалия шоколад и наръсих с кокос. Невероятно съчетание на вкусове се получи, наистина е много сочен, аз не си падам по кексове, но тоя....ще се повтори непременно скоро  Heart Eyes МНого е ефектен като се нареже- шаренко с шоколадови ивички   bouquet

Ееее, направо си го представих и му усетих вкуса! Heart Eyes raja_nikol, радвам се, че ти е харесал.   bouquet
Аз много време подминавах рецептата, очаквах, че ще се получи нещо сбито и тежко, като изварените ми запеканки. Веднъж вече реших да го правя, така и така обичам извара, и направо бях изумена от това, какъв пухкав и вкусен кекс се получи. От тогава ми е любим. Peace

# 461

краставица с домат и авокадо, босилека и сос от горчица с балсамов оцет за заливане
Тази с краставица е различна заради джинджифила http://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post.html

# 462

Защо не си направиш песто? Него можеш да сложиш на много ястия, а и може да се държи доста време в хладилника. Върви на макарони, всякакви салати с домати, месо, риба, скариди (правя ги с бяло вино и песто и са уникално вкусни)... Страхотен сос е!

# 463

А каква беше капрезето точно или варианта който правите

# 464
  • София

Доматена салата с босилек

Салата с авокадо

Салата от пушено пиле с боб и краставица

Общи условия

Активация на акаунт