С деца на сватба

• 23 879
  • 426
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Цитат
Най-много да разбереш кои са ти приятели:

Grinning Grinning Grinning GrinningАма разбира се,ако изберат децата си,значи не са ти приятели,повече не играй с тях Grinning Grinning Grinning
Е глупости...търсите под вола тела, всичко опира до здрав разум...Ако ти е кеф иди с децата на 30 км от дома и се върни в 22 -23 часа, така ще ги уважиш, че си прекараш разкошно докато търчиш и угаждаш след едногодишното си дете /и не ми говорете колко е прекрасно да седнеш на заведение с едногодишно...играла съм го два пъти/, ще се обясняваш, че все пак това е дете и е нормално да плаче, щото вече му се е доспало и т.н. Но не виждам нищо обидно в това, да уважиш решението ти на приятел, че не желае на нейния ден да няма ревове и драми около бебешори...Щото със сигурност ще има...и със сигурност дори и на тези завели детето ще се наложи да излязат от ритуалната зала, да успокояват детето и всъщност ще си гледат детето и уж ще са на сватбата....Горното изречение го казах и на шега, но всъщност бих си направила някакви изводи, като се замисля всъщност....Сега ако детето е болно  - да, но дори бих оставила за 2 3 часа детето  и бих уважила решението на приятелката ми /без да я заклеймявам, че ще е лош родител или, че ме кара да правя избор му най-скъпото си нея..защото тук въобще не става въпрос за какъвто и да е избор/...и бих се върнала /но всичко това ще е за моя с/ка/ да спя с детето си...Винаги има начин, при желание  Grinning

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 10:47 от EmiR

# 46
Бре, че обичливи майки-орлици. Значи щом момичето иска сватба без деца е лош човек, а всички сватби, който приличат на детски рожден ден са супер  Thinking Товае нейният ден и може да го направи какъвто пожелае. Аз се чудя на вас-какво толкова ще стане да сте малко без децата си. Или искате да ми кажете, че с малко дете можеш да си седиш спокойно да си ядеш, пиеш и забавляваш вместо да го играеш нещо средно между пъдар и бавачка ? Ми водете ги по банкети и по барове с вас, или откакто ги има не ходите никъде щото лошите ви приятели ви карат да избирате между тях и децата ви ?  Mr. Green

# 47
Я, чакайте сега да питам нещо - как се процедира с менютата за деца в случай, че присъстват такива?
Не е ли редно те да бъдат на отделни маси с други деца и съответно да им бъде поднесена храна, съобразена с факта, че са деца - по-малко подправки и т.н.  newsm78

# 48
Да менюто е друг основен проблем , в ресторанта няма детско има си само един основен куверт на доста солидна цена ( над 50 лв ) за човек като само може да се избира дали да е вегетарианско или нормално а т.к. мястото е тип бална зала няма да има и свободна консумация а сами се сещате , че едно малко дете не може да изяде 5 - степенно меню . Да не говорим , че не е съобразено и с хранителните им нужди а е немислимо да карам родителите да си носят храна за децата , по скоро ще преглътна срама да им кажа , че няма да е комфортно за децата отколкото това .

# 49
Никой не е давал квалификации като лош/добър човек,жената искаше съвет дали да каже на родителите да не си водят децата,къде заради техния комфорт,къде заради нея(сакън да не изпусне речта на кума Grinning)Всички и казаха,че е коректно да предупреди родителите,че деца не се допускат,нея я било срам сега....

# 50
  • Sofia
Никой не е давал квалификации като лош / добър човек...

Страшни родители се очертава да станете, ако от сега те дразни детския плач  Outta Joint

Е, не е като да нямаше нападки. Wink Като ужилени наскачахте. Crazy

# 51
Според мен щом смяташ, че няма да се чувстваш добре, ако има деца на сватбата, кажи го направо на родителите им със същите аргументи, които изтъкваш тук. Съответно е редно да очакваш, че известна част от тях няма да могат да присъстват, дали защото няма на кого да го оставят или защото някои ще се обидят.
Моето мнение е, че твърде много се притесняваш. Родителите на 1-2 годишни деца не очакват да имат аниматори (най-малкото защото аниматор не може да ангажира вниманието на деца на такава възраст за продължително време), нито да има специално осигурена храна (те обикновено си носят). А щом започне сватбата ти ще си толкова щастлива и екзалтирана, че даже няма и да ги забележиш.
Аз съм водила сина ми на сватби в други градове като беше на 6 месеца и на 10 месеца (кърмех и нямаше как да го оставя на някого). Не е пречил на никого, всички много му се радваха. Аз съответно не съм стояла до 1-2 часа на купона, но уважих приятелите си и имах възможност да съм част от техния празник.
Е, факт е, че ресторантите, в които бяхме, спазваха закона и в тях не се пушеше.

# 52
Шоколадче ти въобще не вникваш в написаното от мен , какви са тези преиграванки , сакън да не изпусне речта на кума , ами да не искам да я изпусна , нека да съм лоша , но отказвам да се чувствам гузно за това , че искам всичко да мине спокойно на един от най-важните ми дни . Малко в повече вече идва това преиграване .

# 53
Не мисля,че АЗ преигравам,казах си мнението-за мен атмосферата,която създават децата е една,за теб явно-друга,за въпросната реч също сама казваш,че ти е безкрайно важна,а след това не желаеш да се коментира.
 Обикновено като някой ми каже ,,рабери ме правилно'',следва,че трябва да приема неговата гледна точка за нещата,иначе се оказва недоразбран или преекспониран.В случая е същото LaughingТи казваш,че те е срам от родителите,не аз:
Цитат
по скоро ще преглътна срама да им кажа , че няма да е комфортно за децата отколкото това .
Simple Smile
 Мисля,че достатъчно дъвкахме темата и все пак ти помогнахме да вземеш решение.Simple Smile

# 54
Добре, че темата ти не е в Клю-то, че щяха да те разпънат на кръст  Crazy Laughing

# 55
хахаах да 100 % щеше така да стан , не знам защо има жени който приемат всичко толкова лично , както и да е благодаря на момичетата , които ме разбраха не ме нападнаха и ми помогнаха , ще послушам съвета ви  Hug Heart Eyes

# 56
  • Англия
Е ти за какво пусна темата-търсише мнението ни или подкрепа на твоето виждане? И какво правим с тези, които ще се напият? Щото и те са потенциални застрашители на твоя кеф - я ще се сбият, я ще се съблекат голи до кръста...виждам в тебе желание цялото внимание да е средоточено върху теб, да стане голям купон и всички да са на дансинга. Еми нямай такова очаквания - аз мога и без дете да съм и пак цяла вечер да стоя на масата и да си ям петстепенното меню, а точно кумът като се изявява да излезна да се обадя и да питам как е детето ми. А в риталните зали колко е конфузно с този нелеп ритуал, че по -добре да си навън и да предотвратиш главата ти да се пръсне от подтиснатия смях

# 57
Е ти за какво пусна темата-търсише мнението ни или подкрепа на твоето виждане? И какво правим с тези, които ще се напият? Щото и те са потенциални застрашители на твоя кеф - я ще се сбият, я ще се съблекат голи до кръста...виждам в тебе желание цялото внимание да е средоточено върху теб, да стане голям купон и всички да са на дансинга. Еми нямай такова очаквания - аз мога и без дете да съм и пак цяла вечер да стоя на масата и да си ям петстепенното меню, а точно кумът като се изявява да излезна да се обадя и да питам как е детето ми. А в риталните зали колко е конфузно с този нелеп ритуал, че по -добре да си навън и да предотвратиш главата ти да се пръсне от подтиснатия смях

То никой не прави ритуала за теб и какъв ти е проблемът, че булката иска цялото внимание за себе си ?!? Аман от такива чавки   ooooh!

# 58
  • Англия
Е да, но булката иска всички да са в ритуалната зала, не навън с евентуално плачещите деца. И обидите във форума за забранени, така че ще те помоля да се въздържаш от подобни квалификации.

# 59
Мястото на темата е точно на място - при родителските вълнения за ясли и детски градини.
Сватбата си е на авторката. Да си поръчва музиката, както тя я разбира. Явно проблемът не е, че  може да се чуе детско мрънкане (то може да се окаже нищо в сравнение с няколко пияни купонджии сваковци), а че в бюджета не е предвиден разход за децата. Всеки е длъжен да се съобразява с това, особено пък ако друг ще плаща най-щастливия ден.
Все пак авторката е добре да предвиди, че нейният мечтан празник е твърде възможно да се състои без някои от най-близките й приятелки. Както и че на някоя от нейните приятелки ще й бъде най-досадното занимание да се прави, че е в дивна възхита от видеото, което ще бъде заставена да гледа, ако има неблагоразумието да отиде на прясната младоженка, защото се връщат оттам, накъдето дачата лети. Приоритети и човещинки. Никой обаче не трябва да бъде огорчен от другата страна.   

Общи условия

Активация на акаунт