С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 330
По-скоро явно някои деца са били желани, други - не. Или младоженците са решили с кои родители могат да се разберат в прав текст и с кои не могат.

# 331
  • Русе, България
Dеsɣ, не съм коментирала с родителите, които бяха взели и децата със себе си, дали на тях им е казано същото, което и на мен. Имаше три-четири момиченца на близка възраст до тази на моето дете; имаше момиченце на годинка и малко, което присъства за час в ресторанта; имаче четири деца в ученическа възраст, не повече от 3-4-клас. Не съм изследвала с подробности кой как е седял по масите, но е факт, че поне последната групичка няма как да са се хранили, седнали в полите на майките си. На масата, където бяхме ние, беше семейството с едногодишното, тяхно беше едно и от другите момиченца. До двете места за родителите имаше трето място, където то сядаше, макар че почти не се задържаше там. От персонала, съответно, носеха порции предястие и основно и за там.

Sunny29, да, най-вероятно така стои въпросът.

# 332
Предполагам, че не ти е било много приятно това, че други деца са присъствали, а твоето не е било поканено. Повечето тук казахме, че не е удачно да заведеш детето, при положение, че не са желани други и няма да е честно за родителите им, а сега ти се оказа в обратната ситуация. 

# 333
  • Русе, България
Амии, каквото - такова. Hug Нека случката бъде още един щрих в общите разсъждения относно провеждането на сватби, където присъствието на децата е под въпрос.

# 334
  • Sofia
Амии, каквото - такова. Hug Нека случката бъде още един щрих в общите разсъждения относно провеждането на сватби, където присъствието на децата е под въпрос.

А не теб не ти ли стана някак си обидно, че твоето дете очевидно е било едно от малкото, непоканени на събитието?

Според мен, не е коректно булката да кани избирателно децата – ако не желае такива на сватбата си, редно е изискването да важи за всички, не само за някои. Именно затова аз и 1-2 други потребителки те упрекнахме за решението ти да говориш с младоженката относно присъствието на твоето дете, но пък накрая друго се оказало.

# 335
ana.ana, кажи, че сватбата не е била в България.  Simple Smile
А случката с Пижамка е много тъпа. То бива двойни стандарти, но понякога са прекалени. Ботати на брашното, бедни на триците.

# 336
  • Англия
В България ще е, на морето. Какво значение има изобщо?

# 337
А възможно ли е просто конкретното дете да не е било желано като гост по някаква причина  newsm78
Защото, ако е имало други деца, а то изрично не е било покането, това може да си има обяснение

# 338
  • Sofia
А възможно ли е просто конкретното дете да не е било желано като гост по някаква причина  newsm78
Защото, ако е имало други деца, а то изрично не е било покането, това може да си има обяснение

Явно такъв е бил случаят. Peace Но все пак, смятам, че е кофти от страна на булката да информира, че деца не са предвидени на сватбата по принцип, вместо да обясни на Pyjamka защо конкретно нейното дете не е желано. Ако са близки приятелки наистина, не би трябвало да има проблем. Wink

# 339
Ана, би могла да проявиш разбиране към хората и МОТИВИТЕ им да не искат да рискуват, но не го правиш. Предпочиташ да се връткаш обидено само и само да стане на твоята. Просто егоцентрична мама.
Изказът за класата беше върхът на сладоледа. Да започнем да правим масови сватби на наборите, та да не се налага най-добри приятелки да се карат, понеже едната е горда майка, а другата тепърва се омъжва - как звучи?

Това, което сте започнали да коментирате за двойните стандарти, е интересно. Как бихте постъпили, ако всичките ви приятелки имат разбрани деца, освен една, която е отгледала тасманийско дяволче?

# 340
  • Sofia
Това, което сте започнали да коментирате за двойните стандарти, е интересно. Как бихте постъпили, ако всичките ви приятелки имат разбрани деца, освен една, която е отгледала тасманийско дяволче?

Не знам... Не мисля, че съм индикатор в случая, понеже все още повечето ми приятелки са без деца, а и аз съм твърде пряма, за жалост, така че май не бих реагирала особено тактично в една такава ситуация. По-скоро бих споделила на приятелката си, че смятам детето ѝ за прекалено буйно / темпераментно / неукротимо и не съм сигурна, че би се вписало в официалната тематика на събитието. Не бих си позволила да използвам епитети като "невъзпитано" и "досадно", дори да си ги мисля. От друга страна, имам една близка приятелка, за чието дете съм ѝ споделяла, че е прекалено разлигавено и трябва да направи нещо по въпроса, тя смирено и с леко съжаление в гласа ми е отговаряла, че съм напълно права – та, мисълта ми е, че не всички мами са толкова докачливи по отношение на отрочетата си, някои имат доста трезва преценка за гарджетата си. Peace

# 341
Дааа, бе, пробвай да кажеш на някоя майка, че детето й е прекалено буйно и неконтролируемо - тя ще те погледне с умиление и ще каже, че е темпераментно. Пробвай да й кажеш, че ще пречи - и тя няма да ти проговори повече и ще те плюе, плюе и съска  Mr. Green

Отказах на една приятелка да се виждам с нея в присъствие на детето й - просто ми беше писнало от него и вече не сме приятелки. Просто любезно й казах, че ще се видим, но ако има възможност малкият да е с баба си, примерно или с баща си, защото искам да я видя нея, а не да си вися сама докато тя го гони по чуждите маси, то реве и се тръшка и т.н.

# 342
  • Sofia
Дааа, бе, пробвай да кажеш на някоя майка, че детето й е прекалено буйно и неконтролируемо - тя ще те погледне с умиление и ще каже, че е темпераментно.

А някои определят децата си направо като забавно контактни и сладурско любопитни. Mr. Green Как да не се умили човек.

# 343
На единствената сватба, на която бяхме поканени без партньори, се оказа, че на мъжът приятелите са със законните и незаконните си половинки. Просто правилата важаха за едната страна, не за другата. Затова и според мен не е проблем в конкретното дете, а че наистина на булката й е било по-лесно да се разбере с някои, а с други не.

# 344
Sunny, може ли да разкажеш повече за тази сватба без партьори, че ми стана любопитно. Не си представям някой да покани само мен или мъжа ми на сватба..  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт