Плач след кърмене

• 6 157
  • 20
  •   1
Отговори
Привет!
След като го накърмих днес и го оставих в кошарката почна да реве до момента в който не го взех да го кърмя отново. Това инат ли е? Кърмих го един час. И зърната ми искат да почиват в крайна сметка Sad
Първескиня съм и още много неща не са ми ясни.

# 1
  • Русе
Детето може да не се е нахранило. Ти може да си го кърмила и два часа, но ако детето не суче ефективно - ще си е останало гладно. Как са му пелените? По честотата на сменяне може да прецениш дали храната му стига.
Може да имате и колики. А може чисто и просто да иска да чувства близостта ти.

# 2
Разбирам. Почти след всяко кърмене пълни памперса.
Благодаря за отговора.  bouquet

# 3
  • Бургас
Koлко е голямо детето?
Малко бебе няма как да плаче от инат, глезотия и т.н.
Или е било гладно или някакъв друг проблем е имало.

# 4
На 29 дена сме

# 5
  • Бургас

Kaкъв инат на 1 мес, абсурд, по-скоро е било още гладно или нещо друго е имало.

# 6
Не се е хранил както трябва. Бяхме на консултация и ни изписаха NAN Sensitive.
Сега е спокоен след кърменето + добавката Simple Smile

# 7
  • Бургас
Kaто жена с богат опит в кърменето ти казвам, че ако почнеш да даваш добавка всеки ден, това ще е началото на края на кърменето.
Ако имаш желание да кърмиш дълго детето си, просто го слагай много често на гърдите, едва ли не при всеки плач докато е още толкова малко. Яж жито, орехи, лешници, бадеми, на мен поне това ми действа безотказно, пий много вода, ама наистина много, поне 3л дневно, особено сега в жегите, даже и 3-4л пиех аз. Почивай си максимално, спи достатъчно. И кърми на поискване, без точни часове за момента, докато се регулира кърмата. Много е важно и нощното кърмене, между 2ч и 8ч пролактинът е най-висок, като кърмиш нощем, един вид "даваш заявка" за повече кърма на следващия ден.
И още нещо, НАН не е особено хубаво мляко, лично аз бих давала Лактана Био или Хипп Комбиотик.  Peace Но не е хубаво и да сменяш често АМ.

# 8
Една позната ми  каза че може да се отбие по този начин, но аз си мисля, че дори и да му давам NAN след като продължавам да го кърмя няма да има проблем  Rolling Eyes newsm78
Не знам вече.  ooooh!

# 9
Много правилно ти е казала познатата, както ти казаха и доста други потребителки тук. В момента, в който детето ти се усети, че има и по-лесен начин /с биберон/ за хранене от този, който ти му предлагаш /гърда/, автоматично ще се отбие самО. Те разбират много повече, отколкото ние си мислим. Нормално е, и всеки човек, и малък, и голям, би избрал по-лесният вариант. Защо да се мъчи да суче, като биберона му поднася храната наготово  Laughing
Това ти го казвам като майка на "мързеливо" бебе, хранено от шише  Peace

# 10
  • София
Както е казала Мон..., започнеш ли да даваш добавка, това е началото на края. Има и сериозен риск бебето да започне да предпочита шишето пред гърдата (защото пуска по-лесно) и да започне да отказва да се кърми.

Както те е посъветвала Мон..., кърми ако трябва и непрекъснато - ще мине. Моята щерка я кърмех почти непрекъснато през първите 2.5 месеца от живота ѝ, паузите бяха буквално 15-20 минути, само нощем имаше по-големи. Усъвършенствах всякакви пози, за да ми е удобно; научих се да кърмя в слинг, за да мога да правя и нещо друго (различно от седене, лежане, спане, гледане на филм и четене на книга). Та след всичкото това - съветвам те да спреш добавката и да кърмиш колкото често и дълго трябва в момента, за да продължи кърменето по-дълго.

ПП: сега видях и другата ти тема. Това за 10/15/20 минути на едната гърда и още толкова на другата е пълна глупост и не го слушай. И на мен са ми го разправяли, включително и че след това се глези, лигави, спи, ползва ме за залъгалка и прочее идиотщини (има си цяла тема тук в този подфорум за подобни изказвания). За 4-часовото кърмене, за което пишеш там - имало е и при нас случаи на такива маратонски кърмения, консултант по кърмене ми е обяснявал, че е нормално, особено преди т.нар. "скок в растежа".

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 15:09 от *Адинка*

# 11
  • Бургас
Само да добавя, има деца, които нямат никакви проблеми в редуването на гърда и шише. Синът ми беше така. На дъщеря ми също съм давала шише - изцедена кърма, вода и т.н. Не се отбиха заради шишето. Лично аз смятам, че като се дава редовно АМ кърменето спира, просто защото няма достатъчно стимулация на гърдите и се произвежда все по-малко и по-малко кърма.... и така докато спре изцяло.
И да, никакви глупости по 10 мин на гърда и т.н. Детето трябва да суче колкото има нужда. Моето дете се наяжда за 5-10 мин. Има деца, които сучат по 40 мин. Много е относително и индивидуално.

В резюме - давай на детето да суче много често и по колкото време иска. За мен това е основата на успешното кърмене.  Peace Почти 14-месечното ми кърмаче потвърждава това  Grinning

# 12
   Благодаря ви! Обвче има и друго. На консултацията разбрахме че е свалил 20 грама. Роди се 2500 сега е 3200(на един месец) и сме били под нормата и трябвало да наддава повечко.

# 13
  • Бургас
E,и?  Simple Smile Това не ти пречи да го кърмиш максимално често и постепенно да се увеличи лактацията и да му стига кърмата на детето. А пак си давай АМ, когато има нужда, докато се стабилизират нещата.

# 14
Здравей, bgbunny_!
Моето дете имаше подобно поведение - безкрайно дълго сукане, по време на което постоянно заспиваше, и накрая плач след като го сложа в кошарката, аз дохранвах защото все не му стигаше, ядях какво ли не за увеличаване на кърмата и изцеждах. През цялото време четях съвети като "те бебета имат нужда да сучат често и дълго" и си мислех, че е нормално. Накрая когато почнах да получавам и запушени каналчета се обадих на консултант по кърмене. Оказа се, че детето има къса юздичка на езика и съответно не е успявало да суче ефективно. Може да се досетиш, че педиатърката изобщо не е помислила и погледнала за това. След корекцията за 2 седмици премахнахме дохранването и детето започна да се храни по 15-20 минути.
Според мен не е нормално бебето да суче непрекъснато - то кога ще има време да опознава света...

Общи условия

Активация на акаунт