Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 942
  • 498
  •   1
Отговори
# 330
Това с pH тест лента е интересно. Ще взема и аз да направя едни тестове.  newsm78

# 331
А за тези тоници с киселини, на мен идеята не ми допада. Алкалната среда смятам е по-добра от кислеинната.
Нивото на киселинност на кожата е доста по-ниско от това, което очаквах, и под това на водата - към 4.5-5 pH, което е вид защита срещу външните влияния. Чрез измиването със сапун и всички продукти, съдържащи SLS, се премахва не само мазнината, но и се покачва към алкално ниво, което хич не влияе благоприятно и се получават зачервявания, както и възпаления. Целта на тониците е точно да върнат, доколкото е възможно, естествената киселинност.

Holly Pink - afflatus супер го е обяснила, в случая не става въпрос ние какво смятаме за по-добро, кожата си е киселинна по принцип и това е неоспорим факт. Когато е почистена и алкална не само пъпки излизат, но съм чела и че бръчици по-лесно се появяват и както е споменато горе зачервявания и възпаления.

Според мен големият проблем е в думата киселина, толкова хора директно свързват с киселина нещо силно, химическо, агресивно. Но това изобщо не е така или по-скоро в зависимост от тоника изобщо не е нужно да е така.

# 332
  • Бургас/Пз
Гела на Билка-много момичета го хвалят тук във форума,иначе Юриаж имат 400мл гел за измиване който е много добър. Peace

Армира, този ли имаш предвид http://www.adonis.bg/%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%B6-%D0%B8%D0%B7 … 400-%D0%BC%D0%BB_|5|47|_4857#prettyPhoto

Ето за този питах Simple Smile http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251278

# 333
  • Пловдив
Точно той е! Уротребила съм към 15 опаковки Crazy

# 334
  • Бургас/Пз
Точно той е! Уротребила съм към 15 опаковки Crazy

bouquet Heart Eyes

# 335
А дали някой има възможност да сравни този продукт http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251278 с Сreme Lavante пак на Юриаж (за измиване на тяло питам, че аз пък от 2-рия съм на 15-та опаковка  Mr. Green) Praynig Praynig Praynig

# 336
В контекста на последните коментари за киселинността и нивото на pH, кой тоник бихте препоръчали? Моята кожа е смесена.
Аз вечер си почиствам грима с тоалетно мляко или мицеларна вода, после се измивам с измиващо на Авен:
Скрит текст:

и слагам нощен крем. Сутрин се измивам с
Скрит текст:

и слагам крем. Маски не се сещам да си правя  Thinking Имам една на Alba от iherb
Скрит текст:
и от ония от Лили, които са за 1-2 ползвания.
Извинявам се, но как да намаля снимките, тъй като са големички?

# 337
Не е фатално, че не ползваш тоник след измиване, особено ако измиващото средство не е от силно алкалните сапуни. Кожата възстановява киселинността си след определено време. Тоникът просто й "помага" да го направи по-бързо и в допълнение (в зависимост от съставките си) може да допринесе с някакъв друг ефект - антиоксиданти, омекотяване и т.н.
Моят опит с тях не е голям - ползвала съм този на Клиник от 3-те стъпки, два на Виши от серията Нормадерм и в момента ползвам два на Paula's Choice - единият си е чист BHA ексфолиант, другият е подсилващ тонер. И от двата съм много доволна за момента.
Не бих могла да препоръчам някакъв за съжаление, а и всяка кожа е различна. Можеш да потърсиш от същите марки - Ести и Авен, какви тонери предлагат и да пробваш с някои от тях. .

# 338
  • Бургас
Някой видял ли е нова колекция на Катрис в Лили?Аз ходя периодично,но щандът за лимитирани серии е все празен

# 339
Имам въпрос за ползващите муселинови кърпи за почистване на лице: копринен муселин ли ползвате или памучен? Мисля да си купя плат и да си направя 14 бройки кърпи, които да пера наведнъж, но се чудя копринен муселин ли да взема или памучен.

# 340
  • София
Да похваля този тоник на Кларанс,знам че идеята му е "почистване без вода",но аз си го ползвам след измиване с вода и почистващ гел на Нукс и съм доволна от усещането и от състоянието на лицето си седмица след редовното му ползване.За пореден път се убеждавам че доброто почистване седи в основата на всичко.

# 341
Имам въпрос за ползващите муселинови кърпи за почистване на лице: копринен муселин ли ползвате или памучен? Мисля да си купя плат и да си направя 14 бройки кърпи, които да пера наведнъж, но се чудя копринен муселин ли да взема или памучен.

Аз лично използвам памучен.

# 342
  • Варна
Вече няколко вечери почиствам лицето с кокосово масло, което нанасям на малка четка и след това внимателно обтривам. После измивам и с лек гел.
Доволна съм, кожата изглежда много свежа и мека на допир, надявам се и в дългосрочен план да се разберем.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 20:09 от Тайга

# 343
  • София
Аз ползвам бебешки памучни муселинови кърпи и съм доволна.

# 344
  • Щастлива мама на 3 слънца
Сега съм с измия гел на нукс и крем с около очен.
Търся измиваш гел без опъване

Общи условия

Активация на акаунт