Нелепа смърт при процедура ИН витро в болница Афродита

• 28 858
  • 137
  •   1
Отговори
# 120
Мецани, писах още докато бях бременна тук, похвалвайки д-р Баев. Това беше миналата година.
Жанет,, стискам ти палци и ти желая успех!

# 121
Мецани, писах още докато бях бременна тук, похвалвайки д-р Баев. Това беше миналата година.
Жанет,, стискам ти палци и ти желая успех!

Благодаря, зная, че е от сърце. Всеки, тръгнал по този път, заслужава да сбъдне мечтата си.

# 122
Какъв сектор между другото, като там освен ембриолога Г. Дойчев - адмирации за него, и Лили, други лекари и медицински лица там няма?

запознати разправят, че е възможно точно това да е причината за смъртта на момичето в Афродита - пункцията е извършена БЕЗ анестезиолог-реаниматор, както задължително се прави навсякъде другаде.

не е имало кой да реанимира пациентката на момента, което може би е допринесло за фаталната развръзка.

Не искам да вярвам, че д-р Баев е проявил чак такава безотговорност, но пък аз се сблъсках, както казах, с неговата самонадеяност... И имайки предвид, че първият ми трансфер беше в събота, (в събота е била и пункцията на Деси) и бях оставена сама в  сградата, само с охраната долу...

# 123
  • София
Не искам да вярвам, че д-р Баев е проявил чак такава безотговорност, но пък аз се сблъсках, както казах, с неговата самонадеяност... И имайки предвид, че първият ми трансфер беше в събота, (в събота е била и пункцията на Деси) и бях оставена сама в  сградата, само с охраната долу...

това в нормална клиника няма да ти се случи.

а при пункцията ти присъстваше ли анестезиолог? преди това имаше ли преглед при анестезиолога? кой ти даде упойката?

# 124
Не искам да вярвам, че д-р Баев е проявил чак такава безотговорност, но пък аз се сблъсках, както казах, с неговата самонадеяност... И имайки предвид, че първият ми трансфер беше в събота, (в събота е била и пункцията на Деси) и бях оставена сама в  сградата, само с охраната долу...

това в нормална клиника няма да ти се случи.

а при пункцията ти присъстваше ли анестезиолог? преди това имаше ли преглед при анестезиолога? кой ти даде упойката?

Да, и на двете пункции упойката ми беше поставена от анестезиолог, но не съм правила предварителни консултации с него. Видях го на самия ден. Предварително бях попълнила информираното съгласие и анкетния лист.
Втората пункция ми беше насрочена за обяд ( в 12,00 часа трябваше да бъда там), настаниха ме в стаята и ме взеха чак след 15,30 часа.
За втория и третия трансфер (ЗЕТ) чаках също по 3-4 часа. Но, хайде, там неудобството е само в това, че пиеш вода и трябва да търпиш и да не ходиш до тоалетната.
Иначе и аз мисля като теб, това в "европейска" клиника и при "европейски" лекари, за каквито  претендират да са, не би трябвало да се случва.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 08:19 от жанет_д

# 125
Shocked Shocked Направо не мога да повярвам. Свържете се с медиите, знам ли  newsm78. Ходих на лекция при тях за стволовите клетки и не останах с хубаво впечатление  ooooh!

в България няма банка за стволови клетки,която да е 4лен на световната НетКорд-NetCord!

това озна4ава,4е не са изпълнили вси4ки изисквания и условия,за да са 4ленове и не се гарантира състоянието на клетките,след размразяването им.
това е истината тук.всеки може да види в нета,кои са 4леновете на НетКорд В света!
ние проверихме за европейската общност.най-близката е в Солун -Биогенея.

# 126
Горкото момиче. Искала е да създаде нов живот,а е изгубила собствения си... много жалко..
 Такива измислени "клиники" с такива измислени" лекари" трябва да бъдат моментално затворени. По добре е да чакаш и да платиш по скъпо, но да си в сигурни ръце.
Какво ли се е случило с горкото момиче? Sad Бог да го прости

за жалост в Б-я има много такива слу4аи в годините назад,просто в София се 4уват по-4есто,но и в провинцията имаше много некадърници и фатални слу4аи и осакатени жени.моя приятелка беше припаднала при такава манипулация.Господ я е пазил тогава...

има много добри доктори в Мunchen,които прилагат биоиденти4ни хормонални терапии и собствени методики,без химия.има доста успели жени,които са забременяли естествено,дори и на 40 години и над!видях документи на някои от тях и снимки на бебетата в кабинета на един от професорите.
който се интересува,може да ми пише на ли4ни за поже4е информация.

# 127
И аз да се вкюча в безсмисления разговор напоследък, пълен с изказвания от сорта "небивалици". И ми е странно как хора, които дори не знаят къде се намира клиниката пишат коментари /изключвам Жанет като бивша пациентка, но и там има неточности/.
Светът е шарен и има хора, които в безсмислието се опитват да намерят смисъл. Аз в качеството на бивша пациентка на д-р Баев, ще внеса малко уточнения, базирани на факти, а не на гадания от сорта колко лекари има в клиниката и изобщо има ли такива...

Цитат на: жанет_д в вт, 12 авг 2014, 08:28
Какъв сектор между другото, като там освен ембриолога Г. Дойчев - адмирации за него, и Лили, други лекари и медицински лица там няма?

Не е точно така. Факт: В клиниката има 2 сектора. Към Инвитро сектора освен д-р Баев, работят две акушерки и 1 мед.сестра, уролог, анестезиолог, лекар по проблемна бременност, ембриолог, санитарка. Другият сектор отговаря за стволовите клетки, където има и медицински и немедицински персонал.

Публикувана от: jam
Вмъкни Цитат
запознати разправят, че е възможно точно това да е причината за смъртта на момичето в Афродита - пункцията е извършена БЕЗ анестезиолог-реаниматор, както задължително се прави навсякъде другаде.
не е имало кой да реанимира пациентката на момента, което може би е допринесло за фаталната развръзка.

Факт:  Един лекар не може да следи едновременно жизнените показатели на пациентката и в същото време да прави пункция??!! Няма физическата възможност за това, просто защото има само две ръце. И никой не е толкова луд си прави такива фокуси.

Факт: За всички клиники има установен стандарт предварително попълване на  информирано съгласие и анкетен лист от пациентката преди мед. интервенция. Същото и аз попълвах преди моята пункция. И представлява книжле от няколко страници, като една е предназначена специално за мъжа. И задължително няколко дни преди пункцията ти я дават в къщи за внимателно прочитане и указания за спазване 24 ч. по-рано /колко време да не се яде, пие и др. такива/. И след всяка глава се разписват и двамата участници. Така че, абсолютно всяка двойка е запозната много добре с всички рискове и последствия, дали ги приема или не въпрос на неин избор!

Мислите ли, че ако нещо липсва  /в документален или инвентарен план/ клиниката щеше да бъде лицензирана?

А колкото до вината на д-р Баев оставете компетентните лица да си свършат работата. Бъдете сигурни, че АКО има такава ще си понесе последствията.

Жанет, не мърдай от Надежда, виждам, че там е твоя късмет, но пола няма да кажа! И после да почерпиш.

Ох, забравих най-важното за статистиците на форума-на мен никой не ми е звънял да пиша, нищо, че съм от наскоро родилите "доволни пациенти", а толкова бързо да ме забравят!

# 128
И аз да се вкюча в безсмисления разговор напоследък, пълен с изказвания от сорта "небивалици". И ми е странно как хора, които дори не знаят къде се намира клиниката пишат коментари /изключвам Жанет като бивша пациентка, но и там има неточности/.
Светът е шарен и има хора, които в безсмислието се опитват да намерят смисъл. Аз в качеството на бивша пациентка на д-р Баев, ще внеса малко уточнения, базирани на факти, а не на гадания от сорта колко лекари има в клиниката и изобщо има ли такива...

Цитат на: жанет_д в вт, 12 авг 2014, 08:28

Не е точно така. Факт: В клиниката има 2 сектора. Към Инвитро сектора освен д-р Баев, работят две акушерки и 1 мед.сестра, уролог, анестезиолог, лекар по проблемна бременност, ембриолог, санитарка. Другият сектор отговаря за стволовите клетки, където има и медицински и немедицински персонал.

Жанет, не мърдай от Надежда, виждам, че там е твоя късмет, но пола няма да кажа! И после да почерпиш.

Devikа, къде беше досега, аз се чудех какво не ми е наред, пък то било твоето уверение да не мърдам от Надежда. Да му се не види, не можа ли по-рано да ми го кажеш, че да не се тревожа толкова? Хайде сега сериозно, всеки сарказъм е неуместен, когато става дума за дългочакана рожба. Умишлено няма да правя паралел между двете болнични заведения (трудно може да се направи такъв), защото повярвай ми, Афродита ще загуби по всички параграфи и ще заприлича на квартална поликлиника. Ох, извинявам се, и това не е съвсем точно. Защото там където живея има две поликлиники, с определено повече лекари и към всяка от тях има медицинска лаборатория. И сестрите, които работят там се занимават само с това, не обсъждат всякакви безмислици, само не и каквото трябва и не стават от компютъра и да те боцкат, без даже да си измият ръцете. А да, и слагат ръкавици. И продължавам да твърдя, че Афродита има твърде оскъден персонал. Д-р Баев, който е там всеки ден, обичайно от обяд нататък, защото работи и в “Света София” ( извинявам се, ако съм сгрешила името, става дума за бившата Тина Киркова), ембриолога Г. Дойчев и Лили. Малко ми е странно да я наричам старша медицинска сестра, в предишните ми постове обясних защо, и затова няма да го направя. Акушерки няма, по времето, в което ходех там, имаше едно Деси, което сега го няма. Виждах две или три момичета, на които не успях даже да науча имената, толкова кратко се задържаха там, и при последните ми посещения там бяха Марина ( свястно момиче, каза, че е от Варна) и Дани, която работеше плътно с д-р Баев. Сега не виждам нито една от тях. Няма и лекар по проблемна бременност, аз поне не съм чувала за такъв. Всички останали, които си изброила, работят на други места и вероятно идват само след предварителна уговорка. И за да няма съмнения, ето линк към сайта на Афродита ( много са чевръсти, когато трябва да си обновят информацията там) и техния екип : http://www.afroditamc.com/page/bg/83. Да виждаш там лекар по проблемна бременност, акушерки? Така че, моля те, не обобщавай и не съобщавай “факти”.
“Сектора” за стволовите клетки и управителя В. Пеева изобщо няма да коментирам. Толкова несериозно изглежда. И това не е само мое мнение, в Зачатие прочетох пост на друга бивша тяхна пациентка, която обясняваше как В. Пеева обсъжда по телефона какъв джип да и намерят. Не помня точно темата, но ако някой се интересува, поста е там и ще опитам да го издиря.
Впрочем там може би има и трети “сектор”? Правят и пластични интервенции, виждала съм ценоразписа на тези услуги, стои долу до регистратурата. Та него си го пропуснала.
В Афродита не може да имаш никакви претенции, за нищо. Само плащаш каквото и колкото ти се каже и това е. А си проявил претенции, а са ти “клъцнали” главата.
Не че няма какво друго да кажа, ама пак стана твърде дълго и опасявам се, твърде досадно.
Не съм си позволила досега да давам съвети, ( освен ако ми го поискат), само разказвам и всеки сам да си прави изводи. За себе си ще кажа, че сгреших, че не си тръгнах по-рано оттам, и сега си плащам за това. Не виня никого, освен може би, моето чувство за лоялност.
 Предлагам да спрем да се нападаме, искрено се радвам, че ти си успяла при д-р Баев, не казвам, че няма и други успели момичета, аз лично познавам едно “негово” бебче. Но продължавам да смятам, че се е главозамаял.

# 129
То цялото отделение , ако може така да се каже е 3-ма човека все пак.Ми много си е. hahaha Joy

# 130
"Жанет, не мърдай от Надежда, виждам, че там е твоя късмет, но пола няма да кажа! И после да почерпиш."
Жанет,явно не си ме разбрала правилно-приеми го като женска интуиция, ако не вярваш на предсказания.А е добре винаги да подхождаме с вяра и надежда, иначе защо правим всичко това? Стана ми симпатична още с първия постинг тук. Донякъде нашите истории съвпадат, с тази разлика, че аз обиколих три от големите столични клиники с общо 5 неуспешни инсеминации и 1 опит инвитро
/всичките платени от мен/и тук в тази малка клиника нещата се получиха и то от раз.Е, как стават тези работи?Аз чудо на медицината ли съм или просто някой преди това не си е свършил работата както трябва? Всъщност няма значение кой лекар и клиника човек посещава, важна е крайната цел да бъде постигната.Навсякъде има доволни и недоволни, успели и неуспели и това е съвсем нормално.Важното е да имаме право на избор. Аз виня единствено едно 'светило' от известна голяма клиника /не искам да споменавам името му, че съвсем ще се запаля/, което преди години в прав текст ми каза, че в моя случай нищо не може да се направи, дори с донорска яйцеклетка. Това ме съсипа.Знаеш ли колко плаках тогава, това да знаеш, че си безнадежден случай! Та нали за това са тези клиники да се справят и с такива случаи. Вече споделих мнението си за този лекар в друга тема, за да предпазя и други момичета като мен в напреднала възраст и затова подробности няма да пиша.Цялата документация по случая я пазя и тя ще стигне там, където трябва.Не,че с това ще накривя нечия шапка,но все пак.Най-напред първо с него ще се видя,аз 'безнадеждната' с МОЕ дете на ръце, за да не бъде толкова категоричен в изказванията и диагнозите и най-важното да не отнема мечтите на други жени като мен. Ето затова не ме интересува колко голяма е една клиника и какъв и е персонала, а кой дава шанса да станеш майка и прави всичко по силите за това!
Искрено се надявам /щом не вярваш на интуицията ми/ това да е последната клиниката, която посещаваш и да намериш късмета си там така, както аз намерих моя тук!

# 131
  • София
аз обиколих три от големите столични клиники с общо 5 неуспешни инсеминации и 1 опит инвитро
/всичките платени от мен/и тук в тази малка клиника нещата се получиха и то от раз.Е, как стават тези работи?Аз чудо на медицината ли съм или просто някой преди това не си е свършил работата както трябва?

странно е, че задаваш такива въпроси. никъде не ти гарантират 100% успеваемост на АРТ процедурата - било тя инсеминация или инвитро. какво има да се чудиш, че не си успяла от първия път? напротив, сравнително рядко се успява от първия път!
и що за неадекватни изказвания - някой не си бил свършил работата. може би природата? знаеш ли какъв е средният процент успеваемост от инвитро в Европа - при това, без отчитане на възраст и диагноза (а твоята възраст май не е хич малка)? ок, благодари се на природата и на лекаря, че си успяла да заченеш. има жени, които правят по много неуспешни инвитро опити, но не сменят клиниката и не обвиняват лекарите си, че не са си свършили работата, защото са наясно с това, че неуспехът в репродукцията е нещо, което се случва често.

п.п. прочетох, че мразеното светило ти било казало, че в твоя случай и с донорска яйцеклетка нищо не може да се направи. посмали малко. това категорично не може да ти е било казано. за да не може да се направи нищо с донорска яйцеклетка, трябва да си без матка.

# 132
Devika, благодаря ти за пожеланията, знам, че са искрени. И те моля да приемеш извиненията ми, ако тонът ми е бил по-остър. Но се дразня когато  ме уверяват в изключителния професионализъм  на д-р Баев, защото към мен той не прояви такъв. Няма да изпадам в подробности, разказвах достатъчно. Коментарите ми за оскъдния персонал бяха по повод съмненията, че е бил сам по време на пункцията на Деси. Не зная дали е така, не съм била там, но имайки предвид това, моя съботен трансфер, след който бях оставена сама, а те си тръгнаха, както и високото самочувствие на д-р Баев, склонна съм да вярвам, че е допуснал грешка.
Jam, това което разказва Devika за “светилото” също го вярвам, защото на моя приятелка ( дано ми прости, че ще го спомена)  д-р Владимиров ( аз не се притеснявам да говоря с имена) и каза, че  не може да направи нищо и неговия съвет е осиновяване. Тя обаче не се предаде и за да бъда честна докрай ще кажа, че при д-р Баев  забременя и сега си има бебчо. Това, разбира се, не променя случилото се, както и факта, че от клиниката звънят и молят за положителни отзиви.
Отново само споделям факти, не давам съвети на никого да ходи или не в Афродита. И пожелавам успех на всички, които се борят, без значение при кой лекар, важното е да са убедени, че той е техният лекар. За мен това винаги е било половината от успешното лечение, другата половина е вярата, че ще успеят. И ако ми позволите, ще завърша с нещо позитивно, което ме спасява, когато започна да се сривам: “Бог не би ме натоварил с нищо, с което да не мога да се справя. Но понякога ми се иска да ми нямаше чак такова доверие”…

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 22:26 от жанет_д

# 133
Devika, благодаря ти за пожеланията, знам, че са искрени. И те моля да приемеш извиненията ми, ако тонът ми е бил по-остър. Но се дразня когато  ме уверяват в изключителния професионализъм  на д-р Баев, защото към мен той не прояви такъв. Няма да изпадам в подробности, разказвах достатъчно. Коментарите ми за оскъдния персонал бяха по повод съмненията, че е бил сам по време на пункцията на Деси. Не зная дали е така, не съм била там, но имайки предвид това, моя съботен трансфер, след който бях оставена сама, а те си тръгнаха, както и високото самочувствие на д-р Баев, склонна съм да вярвам, че е допуснал грешка.
Jam, това което разказва Devika за “светилото” също го вярвам, защото на моя приятелка ( дано ми прости, че ще го спомена)  д-р Владимиров ( аз не се притеснявам да говоря с имена) и каза, че  не може да направи нищо и неговия съвет е осиновяване. Тя обаче не се предаде и за да бъда честна докрай ще кажа, че при д-р Баев  забременя и сега си има бебчо. Това, разбира се, не променя случилото се, както и факта, че от клиниката звънят и молят за положителни отзиви.
Отново само споделям факти, не давам съвети на никого да ходи или не в Афродита. И пожелавам успех на всички, които се борят, без значение при кой лекар, важното е да са убедени, че той е техният лекар. За мен това винаги е било половината от успешното лечение, другата половина е вярата, че ще успеят. И ако ми позволите, ще завърша с нещо позитивно, което ме спасява, когато започна да се сривам: “Бог не би ме натоварил с нищо, с което да не мога са справя. Но понякога ми се иска да ми нямаше чак такова доверие”…

202uu

# 134
"Жанет, не мърдай от Надежда, виждам, че там е твоя късмет, но пола няма да кажа! И после да почерпиш."
Жанет,явно не си ме разбрала правилно-приеми го като женска интуиция, ако не вярваш на предсказания.А е добре винаги да подхождаме с вяра и надежда, иначе защо правим всичко това? Стана ми симпатична още с първия постинг тук. Донякъде нашите истории съвпадат, с тази разлика, че аз обиколих три от големите столични клиники с общо 5 неуспешни инсеминации и 1 опит инвитро
/всичките платени от мен/и тук в тази малка клиника нещата се получиха и то от раз.Е, как стават тези работи?Аз чудо на медицината ли съм или просто някой преди това не си е свършил работата както трябва? Всъщност няма значение кой лекар и клиника човек посещава, важна е крайната цел да бъде постигната.Навсякъде има доволни и недоволни, успели и неуспели и това е съвсем нормално.Важното е да имаме право на избор. Аз виня единствено едно 'светило' от известна голяма клиника /не искам да споменавам името му, че съвсем ще се запаля/, което преди години в прав текст ми каза, че в моя случай нищо не може да се направи, дори с донорска яйцеклетка. Това ме съсипа.Знаеш ли колко плаках тогава, това да знаеш, че си безнадежден случай! Та нали за това са тези клиники да се справят и с такива случаи. Вече споделих мнението си за този лекар в друга тема, за да предпазя и други момичета като мен в напреднала възраст и затова подробности няма да пиша.Цялата документация по случая я пазя и тя ще стигне там, където трябва.Не,че с това ще накривя нечия шапка,но все пак.Най-напред първо с него ще се видя,аз 'безнадеждната' с МОЕ дете на ръце, за да не бъде толкова категоричен в изказванията и диагнозите и най-важното да не отнема мечтите на други жени като мен. Ето затова не ме интересува колко голяма е една клиника и какъв и е персонала, а кой дава шанса да станеш майка и прави всичко по силите за това!
Искрено се надявам /щом не вярваш на интуицията ми/ това да е последната клиниката, която посещаваш и да намериш късмета си там така, както аз намерих моя тук!

HugХАРЕСА МИ!

Общи условия

Активация на акаунт