ИСТАНБУЛ 32

• 56 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте,искам да ви попитам как мога да стигна от Buyukada до азиатската част? Има ли ферибот и къде точно спира?

Има фериботи и до Бостанджъ, и до Кадъкьой. Вторият вариант не го препоръчвам, защото след Буюкада минава през всички останали острови и се бави много - около 1,5 часа. Но пък могат да се видят и другите 3 острова, макар и само от пристанището.  Laughing  Ние бяхме толкова уморени от нощния преход, че ги проспахме.  hahaha

Сега видях, че има още един остров, до който има ферибот, а го чувам за пръв път - SEDEF ADASI. Ще се разровя да видя що за чудо е.  Laughing

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 22:49 от Тaня67

# 226
  • България, София
Здравейте!
Два пъти сме били по време на рамазан в Истанбул. И двата пъти на Хиподрума имаше от сергиите, за които пише Таня. Аз за цени тогава изобщо не се бях заглеждала.
 През лятото на 2012г. на Султанахмед вечерта бяхме свидетели точно на пикниците. Навсякъде по тревните площи имаше разпънати чаршафи и одеала, хората бяха насядали и си похапваха сладко сладко. През деня не ми е правило впечатление да не се яде. Вероятно стриктно спазващите поста не са се хранели, но си имаше и много хора, които си похапваха. Кой както го усеща. То и нашите пости не се спазват от всички.
В Лалели през 2012 вечерта наистина не можехме да се разминем от народ по Орду джадеси. Такова оживление през деня не виждахме. По време на рамазана в почти всички магазини има намаления. Лятото на 2011г. по Истиклял моят мъж добре се оборудва Simple Smile

uli22, от Буюкада можеш да стигнеш до азиатския бряг, но къде по - точно искаш да отидеш? Има корабче до Бостанджъ. От това пристанище Баъдат джадеси не е далече. От булеварда може да се хванат автобус 16 или 16D до Кадъкьой. Около Кадъкьой има интересни места, а от това пристанище на често има корабчета до Кабаташ или до Еминьоню. Когато пристигнете на острова може веднага да си проверите разписанията за обратно в зависимост до къде искате да стигнете на връщане. За Бостанджъ има отделен терминал.
Писали сме заедно с Таня  Simple Smile

# 227
snbankova, да пътувала съм и преди до Истанбул, хареса ми много и искам да се върна там, но някак си не съм си представяла да ходя сама. Е, предполагам че ако се реша на това приключение няма да съжалявам, все пак няма да съм първата, нито последната Simple Smile  Но искам да ви попитам, като пътувахте сама в самостоятелна стая ли ви настаниха и колко се доплаща за това?
 А ако случайно се появят и други желаещи за Истанбул, пишете  Wink
  Поздрави

# 228
# 229
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам с въпрос, но темите са много и не мога да ги прегледам всички. Бихте ли ми препоръчали изпробвана агенция за екскурзия до Истанбул през септември Praynig
Разгледах офертите на толкова много фирми, че съвсем се обърках Crazy

# 230
Във връзка с месец Рамазан в Истанбул трамвай T1 до края на месеца ще се движи с удължено работно време - до 02.00 часа. Метрата ще работят до 01.00 часа. Общината е организирала приготвянето на безплатна вечеря за 1 милион души през месеца, която ще се раздава на различни обществени места. На площад Таксим всяка вечер ще се дава вечеря за 5 хиляди души, а на Меджидийекьой - за 4 хиляди. На площадите Йеникапъ (в европейската) и Малтепе (в азиатската част) ще върви културно-музикална програма през целия месец, на Султанахмет ще е Пазарът на сладките, а на площад Беязид - Панаирът на турската книга и изкуство...

# 231
  • на острова на мечтите
***Mimeto*** ,Тaня67 ,didimitrowa  Hug Благодаря ви от сърце за отговорите! Аз така и предполагах, но мъж ми малко се замисли, щото разни доброжелатели се намесиха със съвети, макар че не познават реалността. Сега трябва да вадим паспорти Party

# 232
Забелязахте ли колко са ниски цените на нощувка в хотелите в Истанбул през месец юли? Не знам дали е заради Рамазана или защото по принцип цените през лятото са ниски, но намалението е в пъти спрямо април, което ме учудва. Нощувка със закуска в приличен хотел около центъра вече струва 25-30 лева на човек или 50-60 лева за двойна стая.  

При тези намаления на място недоумявам защо туристическите агенции не са свалили цените на екскурзиите до Истанбул.

# 233
  • Бургас / UK
Данилу,доброжелатели винаги има,но за мен са хора,които си нямат представа от действителността.Правете паспортите и тръгвайте Mr. GreenИстанбул е просто невероятен град Heart Eyes

# 234
  • София
Забелязахте ли колко са ниски цените на нощувка в хотелите в Истанбул през месец юли? Не знам дали е заради Рамазана или защото по принцип цените през лятото са ниски, но намалението е в пъти спрямо април, което ме учудва. Нощувка със закуска в приличен хотел около центъра вече струва 25-30 лева на човек или 50-60 лева за двойна стая. 

При тези намаления на място недоумявам защо туристическите агенции не са свалили цените на екскурзиите до Истанбул.

За агенциите е ясно - искат да печелят повече. Впрочем точно юли-август се пускат най-изгодните ваучери, но трябва да се реагира бързо. През 2012 се уредих с ваучери за 34 лв на човек, а на близки по линията Велико Търново- Габрово - Истанбул им купих за 15-16 лева. Ех, ако пускаха по-често такива ....  Mr. Green

Иначе хората се плашат от високите температури през летните месеци, а за мен е чудесно времето.  Grinning И ако не бяха лалетата, никога не бих отишла през април или май. Най-мразя променливо време и целодневно мъкнене на дрехи и чадъри.  Sad

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 14:50 от Тaня67

# 235
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Искам да питам следното: на някой случвало ли му се е да ползва инцидентно зъболекарски услуги в Истанбул? Питам, защото по принцип ще тръгваме на 9 юли, но се появиха стоматологични проблеми на детето и не съм сигурна дали изобщо ще можем да заминем. В тази връзка, ако тръгнем и се наложи да ходим по зъболекари, къде да търся такива и цените много по-високи ли са от тези в България? По принцип смятах да правя застраховка, въпреки, че изобщо не знам с какви покрития са и ще свърши ли някаква работа.

# 236
  • Казанлък of all places
Предавам отговор на запознати :
Някои застраховки покриват и спешно стоматологично лечение до определен лимит.
За една от фирмите е такова условието/лимита, но за други може да вллючва и друга стоматологична намеса. 300 евро или долара, в зависимост от избраната валута - но е само за спешна стоматологична помощ - вадене на зъб или "инцизия на абцес"

# 237
  • В центъра на моретата
angelina.bgk, благодаря!

# 238

Ние смятаме на път за Сиде,да останем 2-3 дни в Истанбул.Кой хотели ще ми препоръчате?Нямаме претенций..само да има къде да си държим колата,и да е на добро место.

# 239
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам с въпрос, но темите са много и не мога да ги прегледам всички. Бихте ли ми препоръчали изпробвана агенция за екскурзия до Истанбул през септември Praynig
Разгледах офертите на толкова много фирми, че съвсем се обърках Crazy
И аз имам нужда от помощ в търсенето на агенция за Истанбул. Караджъ турс предлагат екскурзия за 156 лв и още около толкова за автобусна дневна и нощна панорамна обиколка, посещение на ДолмаБахче, аквариумът, Миниатюрк + включени входни такси. Дали обаче има и по-изгодни оферти?

Общи условия

Активация на акаунт