ИСТАНБУЛ 32

• 56 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ами.... не знам дали можем да минем за студенти. Аз сега завърших и ще записвам магистратура вероятно септември. Приятелката, с която ще съм се записа редовно (магистратура), но като сме с агенция може ли да се ползват някакви отстъпки? newsm78

Не може. През агенциите и децата не ползват отстъпки, а в много от музеите по-малките деца влизат безплатно.

Освен това студентите представят студентска карта, а не е дали изглеждат като такива. Wink

# 541
  • Стара Загора
Така и предположих. Здраве да е.  bouquet

Голяма каръщина днес. Сега се опитвам да се свържа с агенцията за подробности, но нито по телефона, нито по скайп успявам. Звъня на 0700 10 403 и чакам за оператор, но никой не вдига. ooooh!

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 17:17 от iv4enceto_91

# 542
  • В центъра на моретата
Аз предполагам, че намаленията за студенти и пенсионери са за местни жители, а за чужденци това не важи. 
А за децата - не останах с впечатление, че влизат без пари по музеите. Нашето, както е на 6 г. си я таксуваха почти навсякъде. Май само в цистерните успя да влезе без пари, но там ме питаха на колко години е и казах, че е на пет. Иначе по останалите места си беше с входна такса. На гишетата, където се плаща си пише какви са цените, а и по сайтовете - също. Бях предварително подготвена. Имаше, обаче, и изненади, като например, че бяха увеличили през юли входните такси за някои места, но здраве да е.

Относно панорамна или нощна обиколка - нямам представа какво се включват агенциите. Но, аз бих предпочела вечерна, предвид на това, че имах достатъчно време да обикалям и гледам много неща през деня. Може би ако бях притисната във времето, бих предпочела да видя през деня повече неща. нощен Истанбул е много красив, осветен, романтичен.

По повад вечерята и храната изобщо - ще те заринат от храна. Аз бих предпочела да си избера аз мястото, където да вечерям, но това е мое мнение. А, и още нещо - почти не предлагат алкохол по рестонатите. Е, тук - там се виждат обяви за бира и чаша вино, ама е рядкост. Ние за 7 дни престой, пихме веднъж бира в "Хард рок кафе"

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 18:15 от zaek

# 543
Едно скромно пътеписче и от мен, ама много скромно, защото местен водач си имахме, е много е добре някой да води, спор няма.
Наехме апартамент от Airbnb, хостът нещо не беше на ниво, ама карай, реално има един апартамент, двустаен, а той живее през един етаж, но го пуска в най-различни варианти, с най-различни снимки, включително и снимки от този, в който той си живее и като му кацнеш на място те изнудва да си доплатиш за самостоятелния апартамент, но в крайна сметка получихме двустаен апартамент, две спални и голям хол за 125 Евро за две нощувки, за 6 човека в Бейоглу.
Ето му листингите на този, да го видите
https://www.airbnb.com/rooms/3632518?s=NF6b

Ако някой пътува със собствен транспорт, да знае, че 07,00 сутринта трябва да е на място, аз както се кефех, как добре се придвижваме, така в 07,15 настана страхотно движение на около 30 км преди Истанбул.

Първият ден само по Истиклял успяхме да се разходим и до кулата Галата, да знаете, че по тези места, въобще по туристическите места, е пълно с цивилни полицаи, да пазят туристите, точно нашият истанбулски приятел ни казваше много-много да не споменаваме името  Ердоган, че навсякъде е пълно с цивилни и ние ги видяхме в действие, няколко хулигана се опитаха да оберат един бегпекър, той само извика тихичко"полис, полис" и от някъде изникнаха няколко яки млади мъже и ги сгащиха, онези се смръзнаха просто.

На другия ден от Tarlabaşı Boulevard взехме 55Т до Свети Стефан, погледнахме я от вън, после по същия булевард се върнахме малко назад, видяхме от далече Патриаршията и с 99А слезнахме на моста Галата, позяпахме на моста и се качихме на корабчетата от Еминьоньо, като преди това и екмек балък хапнахме. 12 лири е билета с Turyol, детето го спазарихме гратис Grinning

След корабчето минахме през египетския пазар, по спомен вървяхме напред и по едно време свихме в ляво през пазара и излязохме на една уличка, по която след малко ходене излязохме на трамвайната линия Т1, май, в близост до гара Сиркеджи.
После по линията, по линията на трамвая, за голяма наша изненада стигнахме до Високата порта, тук много гледам не я споменавате Grinning
Леко, леко по трамвая после и стигнахме Йеребатан, Цистерната, е това е must see обектът на Истанбул според мен, 20 лири вход, направо се оливат с тези цени, един познат преди 10-тина години е бил в и си спомни, че цените на почти всички обекти са били в порядъка на 5 долара.
Позяпахме в ляво и в дясно на Султанахмед, снимахме се пред Синята джамия и Света София и на обратно с трамвая до, до... спирката където се хваща фуникюлара, някой може ли да ми каже как се казва тази спирка, че не погледнах тогава.

И двата дни вечеряхме в един от тези, общинските ресторанти, някой беше пуснал линка тук, благодаря му за което  bouquet, много чистички и вкусно готвят, но няма алкохол, никакъв
http://tesislerimiz.ibb.gov.tr/Kasimpasa.aspx

На мен ми беше мерак и това място да открия, препоръчано от Антъни Бурдейн, лесно го намерих, то е почти на Tarlabaşı Boulevard, лесно се открива, ако някой иска допълнителни указания, ще погледна картата.
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293974-d2221573-Re … ade-Istanbul.html

Въобще за тези два дни само малко от атмосферата на Истанбул усетихме, ноо определено ще има връщане отново.

# 544
  • София
Ето пост на студентка за посещение на Долмабахче за 1 лира - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768050.msg27626728#msg27626728  

За нея се сетих. Преди нея имаше и други момичета.

evhen, започвам да чета. Обичам такива постове.  Hug

Цитат
с трамвая до, до... спирката където се хваща фуникюлара, някой може ли да ми каже как се казва тази спирка, че не погледнах тогава

Спирката е Кабаташ.  Wink И е последната на трамвая.

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 18:21 от Тaня67

# 545
Аз предполагам, че намаленията за студенти и пенсионери са за местни жители, а за чужденци това не важи.  
Скрит текст:
А за децата - не останах с впечатление, че влизат без пари по музеите. Нашето, както е на 6 г. си я таксуваха почти навсякъде. Май само в цистерните успя да влезе без пари, но там ме питаха на колко години е и казах, че е на пет. Иначе по останалите места си беше с входна такса. На гишетата, където се плаща си пише какви са цените, а и по сайтовете - също. Бях предварително подготвена. Имаше, обаче, и изненади, като например, че бяха увеличили през юли входните такси за някои места, но здраве да е.

Относно панорамна или нощна обиколка - нямам представа какво се включват агенциите. Но, аз бих предпочела вечерна, предвид на това, че имах достатъчно време да обикалям и гледам много неща през деня. Може би ако бях притисната във времето, бих предпочела да видя през деня повече неща. нощен Истанбул е много красив, осветен, романтичен.

По повад вечерята и храната изобщо - ще те заринат от храна. Аз бих предпочела да си избера аз мястото, където да вечерям, но това е мое мнение. А, и още нещо - почти не предлагат алкохол по рестонатите. Е, тук - там се виждат обяви за бира и чаша вино, ама е рядкост. Ние за 7 дни престой, пихме веднъж бира в "Хард рок кафе"

Намаленията за студенти важат навсякъде, без значение от националността. Единственото нещо, което е необходимо, е да се покаже персонална ISIC карта, удостоверяща статута на студент.  Тук можете да видите какви са намаленията в София, Истанбул или където пожелаете.

# 546
20 лири за Цистерната е прекалено - това е 100% увеличение спрямо миналогодишната цена Sad

# 547
Някой бил ли е настаняван в хотел Босфор в Лалели.Ако да моля да сподели впечатления. Praynig

# 548
Здравейте!Следя темата от около две години.Омагьосана съм от този град!Реших да пиша защото на 3 септември живот и здраве аз и севгилито ще го посетим за втори път.Ще пътуваме с Караджъ турс –оферта 3 нощувки ГРАД НА ИМПЕРАТОРИТЕ.Не сме записали допълнителни екскурзий смятам да направя план за действие по оказанията от първа страница за които много благодаря  bouquetДано да се справя PraynigНадявам се ако имам по конкретни  въпроси да помагате newsm78!IV4ENCETO_91видях че си се спряла на същата оферта ?Кога и откъде мислите да тръгвате ако не е тайна?Стискайте палци  bouquet

# 549
Здравейте!Следя темата от около две години.Омагьосана съм от този град!Реших да пиша защото на 3 септември живот и здраве аз и севгилито ще го посетим за втори път.Ще пътуваме с Караджъ турс –оферта 3 нощувки ГРАД НА ИМПЕРАТОРИТЕ.Не сме записали допълнителни екскурзий смятам да направя план за действие по оказанията от първа страница за които много благодаря  bouquetДано да се справя PraynigНадявам се ако имам по конкретни  въпроси да помагате newsm78!IV4ENCETO_91видях че си се спряла на същата оферта ?Кога и откъде мислите да тръгвате ако не е тайна?Стискайте палци  bouquet

От кои градове тръгват автобусите на тази фирма и каква е цената на екскурзията?

# 550
  • Стара Загора
Не е тайна. От Хасково ще тръгваме.

alinnna, http://karacitours.bg/offers/55/Ekskurziya-do-Istanbul--Grad-na- … motziya-2014.html

# 551

По принцип не съм фен на организираните пътувания, но тази оферта е изключение. 3 нощувки с нощен преход - това са си 4 цели дни в Истанбул за 245 лева. Не е зле  bowuu  

# 552
И аз мисля че си заслужава тази оферта за това се спрях точно на нея! Laughing

# 553
За тази оферта какво ще кажете,мисля да я използвам само за път и спане.Лошото е че се пристига на обяд единия ден,но хубавото е ,че не се минава на връщане през Одрин,а аз разполагам само с 3 дни тогава. Sad
http://www.dreamtour-bg.com/index.php?option=com_content&vie … ips&Itemid=19

# 554
  • На юг от тук
Цената е добра,защото е включена и обиколката с автобус втория ден.Ако не сте обиколили по-голяма част от забележителностите,ще ги видите.Ако решите да влизате може и сами,по-евтино ще е,но без екскурзовод.За Долмабахче,ако не знаете английски или турски е добре да сте с групата.Това е мое мнение.
Каквото и да изберете,приятно пътуване и разходки из града Ви желая.   

Общи условия

Активация на акаунт