ИСТАНБУЛ 32

• 56 212
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
gapaga, личи си, че доста си чела форума Simple Smile Страхотно уплътняване на двата дни в Истанбул, прекрасни снимки и изключително описание! Поздравления!

ПС - Само че, нещо не успях да видя снимките от къщите в "Север Юг", а в разказа ни бе обещано, че ще ги покажеш...

# 136
Пак да питам, след Истанбул, къде може да се отиде, имам предвид на море или на някое място, което си заслужава да се види? Благодаря!

Интересно питане. Къде да се отиде след Истанбул?! Успяхте да разгледате всичко в града и затова търсите други места за разпускане ли? Съмнявам се, че някой е успял да се насити на този приказен град. Дори и местните не са ...

Все пак ако държите на плажовете в Истанбул, в този сайт са описани по-известните такива. Единствено плажът Менекше във Флоря е безплатен, за останалите се заплаща входна такса от 10-15 лири.

# 137
  • Пловдив
Ааааааааа,  bialk, показала съм  къщите. Тъй като снимките са във фейсбука на мъжа ми, той категорично отказа да пише за къщи от сериали там.  Embarassed

Къщата на Джемре и Гюлтен:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=784674634910359&set= … ype=3&theater

Първата къща с пекарната на сем. Текиноглу:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=784674768243679&set= … ype=3&theater

Втората къща  на сем. Текиноглу:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=784674791577010&set= … ype=3&theater

# 138
gapaga,не съм благодарила до сега,но сега го правя-  bouquet

# 139
Страхотно! Друго си е с описание Simple Smile На първо четене разпознах само втората къща на Текиноглу (или по-точно се усъмних дали не е тя - тук изглежда много обновена), другите съм ги пропуснал. Благодаря!

ПС - Ами то в Истанбул всичко се променя със скоростта на светлината:

Истанбул, Левент

1999

2007

2013

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 10:01 от bialk

# 140
Тази нощ попрехвърлих голяма част от темите за Истанбул и четох главно по-дългите постове (разкази) и мненията на конкретни потребители тук, които дават много ценна информация.
В момента си пия кафето и очите ми са ето така:  Shocked, но пък придобих представа за много от нещата и изводът ми е, че ме обзема паника. Бях решила, че не искам да ходя с организирана екскурзия и да се влача след тълпа хора, при положение, че искам да посетя много места, които не са включени в предвидената обиколка. Искам да видя къщите от сериала, искам да посетя места, за които говорите тук - интересни рибни ресторантчета и т.н. Искам да видя Истанбул през очите на местен човек, искам да се слея с обстановката, да не припирам, да не бързам под час. Но предвид паническият ми страх от големи тълпи, огромните разстояния между кварталите, трафикът и фактът, че за сефте ще ходя - доста се притеснявам. Та затова може би първият път (защото съм убедена, че ще има и следващ, и по-следващ...) ще отида на организирана екскурзия, за да се чувствам по-спокойна.
Благодаря ви отново, че сте толкова отзивчиви и любезни! Разбира се - аз ще продължавам да ви следя и да се включвам с въпроси.   bouquet

# 141
  • на острова на мечтите
Благодаря, Таня! Hug  bouquetМалко ме е срам, че съм нетърпелива и настоятелна, но като се запътите към Италия, или Сицилия, можете да ме питате за каквото ви хрумне! Даже, я да взема да ви поканя Hug Организирайте се около януари тук всичко е нацъфтяло и времето почти винаги е като английското лято-около20°, приятно слънце и много цветя Laughing

# 142
Някой от съфорумците тук гледа ли реалити шоуто "Валя и Моро превземат света" по тв7? Направило ли ви е впечатление, че в представителния клип на шоуто (кадри, които се въртят периодично и в други епизоди) има очевадно несъответствие? Забележете сами: след 22-та секунда говорещият казва "Света София в Истанбул", докато в същото време ни се показва Синята джамия?

http://vbox7.com/play:m91217ff0b

Гледам и не вярвам на ушите си  Outta Joint Не мога да повярвам как редакторите на едно предаване с туристическа насоченост, могат да допуснат това. Вярно, че е шоу, но поне туристическите обекти в предаването не трябва ли да са истински?!?  

# 143
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да, даже изглеждаше още по-хубаво, защото беше целият в лалета.  Heart Eyes Бяха много повече от Емиргян, не изобщо като бройка, а като брой на единица площ. Аз още тогава написах, че съм очарована и беше попадение номер 1 в тазгодишното ни посещение на Истанбул. Само въпросният шадраван, в който се къпят децата не се личеше, че е такъв. Помислихме, че е някаква сцена или нещо подобно. Явно го пускат когато стане топло. Ще се опитам да надвия мързела си и някой път да покажа снимки.  Embarassed

Благодаря, ще чакаме да се случи  Mr. Green

Иначе, плажове има и в Кадъкьой посока Бостанджъ. Няколко са даже.

# 144
bialk, като вървят началните моменти(шапката), действително показват Синята джамия и говорят за Св.София, но ... завършват с ... "има хора, които никога не са чували за тези неща"! Вероятно и създателите на предаването не са чували/виждали за някои от тях.  hahaha

Не съм го гледала предаването, но ще погледна това, което е минало, най-малкото за да се насладя отново на любими места.

# 145
  • София, Хаджи Димитър
Някой питаше за плаж, ето нещо, копирано от една група във фейса- "Шиле - жемчужина округа Стамбул
в 40 километрах от азиатского Стамбула находится пригород Шиле - чистое море, уютный городок, немногочисленные отели с туристами ... Доехать до этого курортного городка можно от автобусной станции Ускюдара на автобусе 139!"

# 146
 Здравейте !!!!!!!!
Ето ,Ви  още пъстър Истанбул.http://www.peika.bg/statia/Tsvetnite_stalbi_v_Istanbul_edna_trog … _l.a_i.89932.html

# 147

И цитат от статията:
Цитат
Къде се намират цветните стълби в Истанбул? Стълбищата са две, успоредно едно на друго, и се виждат, ако пътувате с трамвай Т1 от Аксарай през Еминьоню в посока Кабаташ. Намират се в азиатската част на Истанбул, след моста Галата, недалеч от спирка Фъндъклъ. Едното е с поизбеляла боя и е по-широко, а другото е с ярки цветове и е по-тясно.

ooooh!   ooooh!   ooooh! 

# 148
  • София
danilu , когато отговорих за плажовете, не се усетих, че ти си с караваната.  Wink  Мислила ли си да отидете към Кападокия? Там вече наистина има какво да се види - природа, история. Ето ако искаш да четеш - Езерото Туз и следващите са Кападокия и морето. Аз бих отишла и до Немрут, но хем е далече, хем натам вече стават много диви краищата.  Grinning

# 149
Ето още едно райско кътче близо до Истанбул,намира се малко след Шиле.
https://www.facebook.com/agvaliyiz?fref=ts

Общи условия

Активация на акаунт