ИСТАНБУЛ 32

• 56 204
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
danilu , когато отговорих за плажовете, не се усетих, че ти си с караваната.  Wink  Мислила ли си да отидете към Кападокия? Там вече наистина има какво да се види - природа, история. Ето ако искаш да четеш - Езерото Туз и следващите са Кападокия и морето. Аз бих отишла и до Немрут, но хем е далече, хем натам вече стават много диви краищата.  Grinning
Az hodih pres 2011 do Nemrut - I do planinata, i vutre vav vulkana. Togava beshe OK. Imashe mnogo proverki no beshe ponosimo. Sega ne znaja kak e...

Хапке, завиждам.   Grinning Аз не можах да убедя мъжа си. Погледна картата и каза, че до там не отива.  Laughing  И това беше много преди да станат събитията в Сирия. Покажи някоя снимчица, моля те!  Praynig

# 181
Здравейте,имате ли някакви отзиви за хотел Valeo  в  Ortakoy?

# 182
Има слаба оценка - 6,6 в букинг-а и най-вече е далече от центъра. Миналата година бяхме отседнали в Бешикташ и от опит знам какво e да пътуваш всяка вечер в претъпкан автобус в задръстване. Изберете нещо в центъра (Сиркеджи) или на място достъпно с метро или трамвай, но в никакъв случай не разчитайте на прибиране с автобус в Истанбул. А ако решите да прекарате някоя вечер в приказния Ортакьой може да използвате корабче на Шехир до там и да се върнете с автобус до Еминьоню.

# 183
bialk, бих искала да помоля за помощ - как се стига от Таксим до Кадикьой с градски транспорт.

И какво препоръчваш да се види в Ортакьой. Сега съм решила да посетим музея на играчките - http://www.istanbuloyuncakmuzesi.com/ но не мога да се ориентирам с транспорта.

Благодаря много предварително   bouquet

# 184
Здравейте!
Нашата скромна група се завърна в събота.
Скрит текст:

Малко по късно ще разкажа подробно за нашето вълшебно приключение newsm03
По въпроса с транспорта аз съм за ХАС / пътувала съм няколко пъти с тях/ или Матуп /спомням си Госпожата и Бялк бяха останал доволни от тях/. Този път обаче smile3515 не знам защо ми хрумна да пътувам с Метро и повече никога няма да повторя. Тръгнахме с директен автобус в 23:00ч. , седалките са удобни / по три на ред/ и персонала е учтив, но с това се изчерпват плюсовете на превоза с тази фирма. Сега започвам с минусите,в директния автобус се оказа, че няма работеща тоалетна, Wi-Fi до границата няма, не всички устройства работят и директния автобус се оказа не толкова директен, спира на някакъв Метро парк / кафе на фирмата/преди Истанбул. Има и още, но да не ви отегчавам. Сега започвам по-вълнуващата част с нашето прибиране. Пристигнахме с нает от нас шатъл на 121 перон на автогарата 1:30 минути преди тръгване на автобуса. При заверката на билетите /с точно определените места седмица преди това/ се оказа, че служителя от девет билета сгреши четири. Директния автобус се оказа обединен със някакъв стандартен /четири седалки на ред/, защото нямало пътници /разбира се никой не си беше направил труда да ни уведоми/. Нямаше  нищо, Wi - Fi  нямаше, нищо не работеше, всичко било за ремонт и така потеглихме, граница /висене/, Хасково, Пловдив и в 10:00ч. София. Какво да ви кажа ЧУДО.

# 185
bialk, бих искала да помоля за помощ - как се стига от Таксим до Кадикьой с градски транспорт.

И какво препоръчваш да се види в Ортакьой. Сега съм решила да посетим музея на играчките - http://www.istanbuloyuncakmuzesi.com/ но не мога да се ориентирам с транспорта.

Благодаря много предварително   bouquet

От Таксим има директен автобус за Goztepe (спирката, която е най-близо до Музея на играчките) - това е автобус 112 - BOSTANCI - TAKSİM , но разписанието му е доста разредено - сутрин в 8.20, 9.50 и 11.10 часа. Иначе е удобно пътуването с него, понеже няма прехвърляния. Трябва да имате предвид, че в автобусите от Европа за Азия се начислява допълнителна такса за преминаване на моста над Босфора (миналата година в автобус 110 Kadikoy-Taksim ни таксуваха 3.40 лири с Истанбулкарт). Но пък преминаването по моста си е истинско удоволствие! Освен това автобусите за Азия от Таксим тръгват от спирка GUMUSSUYU, намираща се малко под Таксим в посока Кабаташ.

В Ортакьой може да разгледате "Перлата на Босфора" и да се насладите на светлините на моста вечер, както и да хапнете от прословутите "ортакьойски кумпири".

# 186
Благодаря много, bialk   bouquet  bouquet  bouquet

Ние използвахме подобен автобус до посещението до Чамлъджа и наистина преминаването по моста беше вълнуващо. И да, спомням си, че ни таксуваха повече, както, че и доста почакахме, но бяхме на Кабаташ и докато чакахме са наслаждавахме на хубавата гледка и морето.

Вкусните кумпири опитахме в Чамлъджа, от тогава ги "сънувам", че и без това съм голям фен на картофите. От сега съм започнала да споменавам на сина ни как ще си хапнем вкусно картофче  Grinning

Ох, кога ще дойде септември, иска ми се да е утре  Laughing

Приятен ден на всички  Hug

# 187
  • София
Диди  Hug Качвай снимки и разказче, че искам да ги видя преди да тръгна, че утре Истанбул ме зове.  Party Party Party

# 188
Миме,  Hug утре ли тръгвате ? Направо ти завидОх !  Crazy Да направиш много, ама много снимки, да си изкарате страхотно с дружките !  Hug

Диде,  Hug съжалявам за неприятните емоции около транспорта. Действително съм много доволна от МАТПУ и мисля при следващо пътуване да се възползвам отново от техните услуги.
Предполагам, че пребиваването в любимия град, ти е компенсирало всички несгоди от пътя !  Heart Eyes

# 189
Автобусите на "Матпу", с които пътувахме също нямаха работеща тоалетна, а WIFI е налично само на централна автогара или след границата.

# 190
  • София
gospojata   Hug Благодаря  Hug Бързо го решихме и се организирахме, снимки ще има много както винаги  Wink дано и времето да е с нас  Sunglasses

# 191
bialk,благодаря за отговора.
Искам да ви попитам,в Долмабахче може ли да се разгледа само градината,както е в Бейлербей?

# 192
Искам да ви попитам,в Долмабахче може ли да се разгледа само градината,както е в Бейлербей?

За жалост - не може. Можете да влезнете само в първия двор с часовниковата кула, но от там нататък се заплаща цялата сума.

# 193
Здравейте на всички любители на този неповторим град Simple Smile  С удоволствие чета отзивите и полезните съвети тук,а ето че сега се включвам с едно по-нестандартно питане...Тъй като планувам август месец пътуване до Истанбул,но за съжаление приятелката,с която щяхме да ходим,няма да може да дойде Sad и се очертава да си ходя сама,което изобщо не ми се иска Sad  Така че,ако тук има ентусиасти,с които да споделим това преживяване,ще бъда наистина много,много щастлива!!!

# 194
Поздрави от Истанбул!
Да си призная, бях не малко разочарована сутринта, пристигайки тук за пръв път и виждайки бездомните под палмите в тревата и мръсотията по улиците.Понеже имахме време до началото на програмата, решихме да изпием по едно кафе на Ататюрк Булевард- еми, беше страшна гнусотия в това заведение- покривките,влакната по чашите, черния бинт на ръката на сервитьора, лекясаната му риза- ужас.
Нямам никакви забележки към автобуса, хотела ни е приказен,от петия етаж виждам Мраморно море и пристанище там, екскурзовода Ахмед също беше невероятен.Успяхме сами да се приберем в хотела от забележителностите, картите са перфектно направени.
Надявам се тия така важни и за съжаление неприятни мои първи впечатления да бъдат заличени.

Общи условия

Активация на акаунт