Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се грижа за новата си орхидея Милтън?
Колко дълго обикновено се задържа цветът на орхидеите?
Могат ли орхидеите да цъфтят в различни цветове от тези, които са закупени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се грижа за новата си орхидея Милтън?
Поливайте милтонската орхидея веднъж седмично в чинията, когато субстратът изсъхне. Осигурете добра осветеност, като избягвате пряка слънчева светлина. Поддържайте влажността на околната среда с методи като поливане с течен тор и поставяне на растението върху влажни камъни или влажни гъби. В случай на проблеми, като увяхване на листата, причината може да е пренебрегнато поливане или неравномерна влажност в околната среда.
-
Колко дълго обикновено се задържа цветът на орхидеите?
Продължителността, за която орхидеите запазват цвета си, може да варира в зависимост от вида. Някои видове могат да поддържат цвета си 2-3 месеца, докато други могат да продължат до 5-6 месеца. Правилната грижа, включително подходящо поливане, осветление и температура, може да удължи периода на цъфтеж.
-
Могат ли орхидеите да цъфтят в различни цветове от тези, които са закупени?
-
Какво да правя, ако орхидеята ми пусне нов издънка с цветонос и има петна по листата и лепкави капчици?
-
Как да се грижа за орхидеята си, която показва забележими промени в листата и цветоноса?
Това е нобиле, много е хубаво, такова отдавна искам да завъдя, обаче сега с малкия обръщач на саксии съм наложила временно вето на покупките
Дендитата не се нуждаят от прозрачни саксии, така си е добре
За отглеждането да кажат запознатите, доколкото имам спомен този тип дендробиуми се засушават през зимата, но подробности не помня.
Намерих ви от чичко гугъл покрай търсене на статии за фаленопсис. От 4 месеца я имам, продавача ми каза : " Сложи я до прозорец и поливай 1 път в седмицата , не е взискателна, не иска торене нито пресаждане " . Да , ама като се разтърсих в нета установих, че нищо незнам . Преди 4 дни орязах наполовина корените и я пресадих, но не съм слагала нищо за дезинфекция,само със спирт почистих ножицата .Също се бях притеснила , защото спира цъфтежа, но май прецъфтява. Ще кача няколко снимки и моля да споделите как ви изглежда . Отодолу под листата се поддава нещо като нов цветонос, но не съм сигурна, може би е ново листо.

Нищо в грижите или мястото не съм променяла.