Боледуване на децата ни – тема 16

• 33 574
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
За тази Милинич ли става въпрос ? - http://www.kaspela.com/10/

Ние в Каспела сме при д-р Крема.

Иначе за педиатър д-р Молева.

На тези от нашият град нямам голямо доверие вече.

# 616

същата  Mr. Green заничи и ти си обикаляла доста.
Ще видим сега как ще развият неща и ще го мислим.
Пожелавам на всички ни само здрави дечица  Praynig Praynig Praynig

# 617
  • София
Антистрептолизин е антитяло, което се появява, когато инфекцията е от бетахемолитичен стрептокок. Той пък прави скарлатина, ангини и един куп поразии. Лошото е, че секретът не винаги е показателен - може да има бактерии, но по ред причини да не даде растеж. Лошото е и друго - изписан по антибиограма Аб може да не успее да изчисти инфекцията, защото едно са лабораторните условия, друго е организмът.
Влезли сте в порочен кръг, но е редно педи да търси причината и да я изолира. Няма наследственост за ангини.

# 618
Антистрептолизин е антитяло, което се появява, когато инфекцията е от бетахемолитичен стрептокок. Той пък прави скарлатина, ангини и един куп поразии. Лошото е, че секретът не винаги е показателен - може да има бактерии, но по ред причини да не даде растеж. Лошото е и друго - изписан по антибиограма Аб може да не успее да изчисти инфекцията, защото едно са лабораторните условия, друго е организмът.
Влезли сте в порочен кръг, но е редно педи да търси причината и да я изолира. Няма наследственост за ангини.

Значи се взима под формата на секрет, а не кръв? Предполагам, че натривката се прави от гърлото. До колко време излиза резултат и колко струва едно такова изследване, касата поема ли го?

# 619
Момичета,ние на градина си ходихме,но караме седмица и две сме вкъщи,не съм пестила боледувания на детето,не съм държала вкъщи за мой кеф,извадихме и третата сливица и нещата не се променят,винаги лепим бактерия,не друга,ами такава от неизлекувано дете,Стафилокок,Стрептокок,ей такива,та проблема не е в моето дете,боледувания дал господ,винаги започващи от този сопол!

# 620
Момичета,ние на градина си ходихме,но караме седмица и две сме вкъщи,не съм пестила боледувания на детето,не съм държала вкъщи за мой кеф,извадихме и третата сливица и нещата не се променят,винаги лепим бактерия,не друга,ами такава от неизлекувано дете,Стафилокок,Стрептокок,ей такива,та проблема не е в моето дете,боледувания дал господ,винаги започващи от този сопол!
Вярвам ти, ние сме по-малки, беше първа група миналата година, за 2 месеца се разболя 4 пъти, изпи и толкова антибиотика (и ние в къщи се разболявахме, не е до имунитет), спрях го зимата и като тръгна веднага лепна зеления сопол, после гаден вирус с 10 клацид и дотам беше за 1 група. Сега тръгна пак, на 3 ден захърка вечерта, на четвъртия изкиха зеления сопол. И понеже аз много го спирах и лекувах, и нищо не се промени, а другите деца ги гледам все по снимки от тържествата и в градината се чува постоянно подсмърчане и кашляне, реших че аз не приемам явно нещата както другите родители. Останах и с впечатлението че на мен не се гледаше с добро око, заради това че поради неходене не можеха да си съберат таксата, а си заемахме мястото, и че самият персонал заради това си затваря очите, иначе ако всички бяха като мен групите щяха да са 40% от времето поне наполовина. Отделно че самата медицинска сестра съм виждала болна, кашляща, както и с течна хрема, предполагам и учителите ходят така, няма кой да замести персонала и си ходи болен. И понеже сега педиатърката ме гледаше все едно се престаравам като й го заведох със съмнение за задна хрема, същата тази педиатъра която преди винаги изписваше антибиотик, реших че и тя се е отказала да лекува изцяло защото ако детето ходи на градина просто няма как да остане стерилно откъм бактерии, или трябва да свикне с тях или да се махне оттам. Но със същите тези приспособили се да съжителстват с бактериите здрави носители ще се сблъска после в училище.... Този път вместо да даде бележка и каже какво да давам , каза на 3тия ден 80% са така, каза да си ходи, аз като че ли по-скоро се натисках за капките които друг път са предписвали, аз я тормозих пак в петък с питане, ако евентуално се закашля и т.н, тя едва го погледна и само каза да не го мисля толкова, вече бил голям ... Та така. За това се чудя дали аз по-късно узрях да смятам че детето ми е в състояние да оздравее без толкова много да се втелявам и да го изолирам и да не се психирам за това, че ме е заболяло гърлото и съм се разсополивила и разкашляла покрай него или той вече ми се струва по-голям, но явно ако ще се ходи на градина трябва да я възприемам като едно голямо семейство, в което всички щастливо ще си обменяме бацили, и да се моля да не правим усложнения. И понеже детето сега ходи с желание за разлика от миналата година ми се струва все по-трудно да го държа и занимавам адекватно в къщи поради липсата на алетрнативи в нашия град. Но може и друга песен да запея след н-тото семейно боледуване ...

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 16:09 от Анонимен

# 621
  • в огледалото на живота
Лошото е, че обича да яде плодове, както и много зеленчуци.
Боже,кое му е лошото на това?
 Rolling Eyes
Моята е като една малка мелничка за зеленчуци и плодове.
Нон-стоп я морков,я ябълка в устата ѝ има.
Това обаче ме радва,вместо да ме тревожи... Heart Eyes

# 622
Лошото е, че обича да яде плодове, както и много зеленчуци.
Боже,кое му е лошото на това?

Моята е като една малка мелничка за зеленчуци и плодове.
Нон-стоп я морков,я ябълка в устата ѝ има.
Това обаче ме радва,вместо да ме тревожи...

Joy извинявам се, изтървала съм Не-то  Crazy
Изобщо не му се нравят ooooh! Баначе ако хапне ще е една хапка, ябълка може резен да хапне и това е. Давах витамини на Витабор имуно кидс, които вече свършват и лошото, че повече няма да ги внасят, та не знам сега с какво да го "тъпча"   Laughing

# 623
  • в огледалото на живота
Е,така може... Laughing
Иначе можеш да пробваш да  дадеш Саностол.
Добре действа на имуната с-ма след чести и продължителни боледувания.

# 624
Е,така може... Laughing

Предлагали са ми ги, но са за деца над 3 годинки  Crazy

# 625
  • София
F.a.t.e., изследването е кръвно, по НЗОК - ако го предпише УНГ.
Лилия, понеже написа, че почти не е ходила, затова реших, че през учебната година е посещавала 2-3 пъти. Седмица на детска, две - вкъщи си е редовно посещение отвсякъде.
Както писах наскоро, изобщо не съм убедена, че бактериите са от недоизлекувани деца. Защото при започване на учебната година всички деца са здрави. На третия ден - повечето са със сопол. В градините, както и в болниците, има вътрешни инфекции, които просто не могат да бъдат елиминирани, за съжаление.
Наистина единствено важното е детенце да не прави често усложнения от тях, като бронхити, отити, пневмонии, гнойни ангини.

# 626
  • в огледалото на живота
Е,така може... Laughing

Предлагали са ми ги, но са за деца над 3 годинки  Crazy
Всъщност има и за деца над 1г.стига да успееш да го намериш:
Скрит текст:

# 627
Може ли да се дава Бетаглюкан и коластра заедно?Или трябва да се редуват?

# 628
  • в огледалото на живота
Може ли да се дава Бетаглюкан и коластра заедно?Или трябва да се редуват?
Избери едно от двете...или редувай  Peace
Излишно натоварване според мен заедно...

# 629
  • Пловдив
И ние сме в омагьосаният кръг на детската градина.
Синът ми не е боледувял от средата на юни до 15 септември. Ходи три дни на градина и започнаха сополи, след два дни и дрънчащата кашлица. И всеки път едно и също.

Задния ринит му е запазеня марка, текат едни ти секрети, той кашля, абе цветно е.
И като го почна с инхалациите, после дърпам с прахосмукачката, чайове и хомеопатия. С какво сърце да давам сиропи, капки и Аб, като не се задържа здрав за по- дълго. Напротив.

Всеки път лечението е поне 2 седмици, после още една за укрепване вкъщи /станаха три/ и кръгът се затваря - три дни на градина три седмици вкъщи.
Миналата година дори не го включиха в тържеството. Той не бил ходил на градина, ми каза госпожата.

Сега накачи и бебето и се моля, да мине леко.

Общи условия

Активация на акаунт