Розацея,Себореен дерматит,Запек!

• 1 647
  • 2
  •   1
Отговори
Привет, ще започна от тук.. От есента на 2013 година съм със хроничен запек. Посетих личния лекар, не ми обърна внимание, не ми даде и направление,заяви, че е от сезона и каза да пия "боза" и да ям прясно мляко. От есента на миналата година до сега съм със запек,като изключим последните седмици благодарение на черешите и ягодите. През другото време се изхождах само с разхлабителни. Пих какви ли не лекарства за запек и Колон С пих, и ленени семена и всичко възможно- БЕЗ ЕФЕКТ. От зимата обаче забелязах по лицето си люспене. В страничните части около носа, кожата ми се белеше и люспеше, като имаше и сърбеж. След още малко време при бретона ми се появиха сърбящи, сухи, бели кори, които се отделят много гадно,след още малко време и веждите ми започнаха да се белят. Отново поисках направление за лекар и той отказа, защото нямало в момента. Сама отворих в интернет и прочетох, по симптомите ми, че това най-вероятно е Себореен дерматит. Който е причинен от липса на витамини и полезни бактерии в червата - !!! Ето на, проблемът със запека се прояви. Организмът ми явно се бонтува и ми дава сигнали. Днес си купих витамин Б комблекс, утре съм за пробиотик(може да дадете съвет какъв точно да си взема), ще си взема и шампоан за пърхот. Всичко се изясни до момента в който не прочетох и за Розацеята- зачевяване (аз имам такова, от една година се чудя защо толкова бързо се изчервявам когато някой ми каже нещо, носът ми от студено и много топло също е червен, той дори винаги си е червен), розацеята и тя се придружавала със Себорея. Не знам вече какво да правя. От минала година бях ходила при дерматолог за спукан капиляр на носа и ми беше изписала жената - Розакюр, но не ми каза, че имам точно Розацея, явно е в начален стадий. Така и не си взех този крем защото не разбрах защо е . Сега се чудя какво да правя. Да го взема ли кремчето, да си взема ли и слънцезащитен крем. И какъв фактор и на  коя фирма да е. Ако някой има подобни проблеми нека сподели, благодаря Simple Smile

# 1
  • София
Не мога да помогна,но и аз се интересувам....аз нямам запек,но си имам стомашни проблеми-гастрит,колит Rolling Eyes Мисля,че имам и себореен дерматит и нещо подобно на розацея Tired

# 2
Ами тогава и двете ще очакваме помощ от всички  Peace

Общи условия

Активация на акаунт