ТУЕС - 7 тема

• 82 024
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Какво се учи в компютърни мрежи Simple Smile

# 106
http://www.elsys-bg.org/notifications/school-agenda-second-semester-2012-2013/

на този линк е програмата по класове. Гледай паралелка буква "Г". А и Б са СП. Сравнявай.

# 107
  • София
Khan Krum, за ваше успокоение, тази година никой не е бил принуждаван да си плаща за физическото. Мога да го твърдя за осмокласниците, за другите не знам. То се провеждаше в спортната база на ТУ. Класа на сина ми даже имаха възможност да избират между плуване и баскетбол, волейбол и т.н. Проблеми сигурно има, но ето че поне някои се решават.

# 108
  • София
Привет Хане,
Много дългите постове в повечето случаи не се четат. А и разноцветието дрезни. Не го прочетох поста ти докрая, но видях името си на две-три места. Аз също твърдя, че училището има много проблеми, някои от които напълно разрешими, а други - за съжаление просто такава ни е системата.  #Crazy #Crazy

А и добре дошли на новозаписаните. Успех с второ класиране. Наистина разместванията от първо до четвърто класиране са големи, така че имате шанс, ако 17 само са преди вас  Hug Hug Hug

# 109
Извинявам се на всички които съм засегнал във форума .
Мисля , че е редно и Вие да си понесете заслуженото - да ми се извините за дребнавостта...
Нека не се заяждаме за смешни неща , мисля сме тук заради децата нали ?
Нямам нищо против РЕАЛНИ  родители или РЕАЛНИ ученици тук , които коментират и продължават да се надяват .
Може да си прегледате мненията спрямо моето мнение и тогава да ме съдите за отношението .
Меко казано съм афектиран от "хубавинките" в училището .
Обещал съм да споделя всичко и това ще стане  , но след определен период от време .
В момента НЕ МОГА да си позволя да споделя ,ако сте умни ще се досетите защо ако не - здраве да е.
Цитирах мненията на повечето най-активни във темите , моля не ми се обиждайте . Просто е време да свалите  розовите очила . Поговорете с децата си които учат там - покажете им моето мнение и разберете дали си измислям или казвам истината .
Свикнахме някак всяко мнение да се поставя под въпрос , свикнахме от Убавите ни политици да не вярваме на нищо . Е аз твърдя ,че и в ТУЕС  е така .
Нещата ще излязат наяве - повярвайте ми , а ако желаете да се самозаблуждавате - Ваша воля .
Неслучайно съм си избрал ник нейма да е ХАН КРУМ  .
Исках да сложа цитати с неговите закони , понеже според мен това е бил най-добрият владетел на България - но уви ... няма ги и неговите закони онлайн за да ги цитирам .
Единственото смислено нещо което намерих е това :
http://samoistina.com/krumovizakoni.htm
Не мога да разбера защо продължават всички да се правят на ощипани госпожи , може би не са Ви ограбвали не само материално ?
Най-много боли когато тъпчат децата Ви , не говоря за физическо а за емоционално потъпкване на всички ценности , в които ние като родители се стремим да ги възпитаваме .
Пожелавам на всички БЕЗКОРИСТНИ хора тук успехи .
На роботчетата , които пускат смешни коментарчета , че всичко е супер ... е питайте КАМАТА -Христо Стоичков , какво е казал ( Може и чуждите рефери да питате "Не МАМАТА , не МАМАТА")
Ще се включа отново скоро , офертата за лична среща с РЕАЛНИ родители от форума си стои от моя страна , за да им докажа твърденията си .

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 22:07 от Khan Krum

# 110
Благодаря ви за мнението, МиткоДКН, ако е удобно бих искала да  задам няколко въпроса - и към Митко и към другите пишещи, стига да имат информация:

Младеж, който завърши ТУЕС не е ли в неизгодна позиция спрямо съучениците си от обикновените гимназии и с по-малки шансове при кандидатстване в престижен ВУЗ, защото повечето университети по света приемат по документи. А четох, че в ТУЕС много трудно се изкарват високи оценки.

А също ме интересува ако младежът реши да следва нещо несвързано с компютрите, това училище ще му даде ли достатъчно добра общообразователна подготовка по другите предмети - химия, физика, биология, МАТЕМАТИКА? Особено много ме интересува как стоят нещата с математиката.

Виждам, че в този форум започнаха да преобладават крайно заблудени хора. Ако младежът иска добра общообразователна подготовка по другите предмети - химия, физика, биология, МАТЕМАТИКА, нека да отиде да учи в някое СОУ, а не в ТУЕС. Това е професионално училище все пак. Явно за вас оценките са по-важни от знанията, които има младежът. Ако той наистина учи и разбира, това което учи, мисля, че няма да има проблем с оценките.

И.... искам да ми посочите ПЕРФЕКТНОТО училище с ПЕРФЕКТНИТЕ учители, моля!

# 111
Здравейте, Саня,
не само сме крайно заблудени, ами направо току-що падаме от небето.
 Laughing
Факт. Нямам познати, на които дете да е учило в това училище, а и чух за съществуването му преди по.малко от месец.

Обаче ми стана интересно - какво предизвиква крайните емоционални реакции, свързани с ТУЕС? По отношение на други училище не бях виждала такива реакции от родители.

Виждам, че в този форум започнаха да преобладават крайно заблудени хора. Ако младежът иска добра общообразователна подготовка по другите предмети - химия, физика, биология, МАТЕМАТИКА, нека да отиде да учи в някое СОУ, а не в ТУЕС. Това е професионално училище все пак. Явно за вас оценките са по-важни от знанията, които има младежът. Ако той наистина учи и разбира, това което учи, мисля, че няма да има проблем с оценките.

И.... искам да ми посочите ПЕРФЕКТНОТО училище с ПЕРФЕКТНИТЕ учители, моля!

# 112
С теб съм onfia  Peace
Мненията за това училище ме изумиха. Имам познати родители, на които децата не успяха да влязат да учат в ТУЕС преди 1-2 години, а много искаха. Сега, когато синът ми има реален шанс да влезе всички те ми казват, да не пропускаме момента.
Бях останала с впечатление, че училището е наистина добро и чак се ядосвам, че чета такива противоречиви отзиви ... дано са искрени.

# 113
  • София
Круме, мен не си цитирал, но пък ще си позволя да ти отговоря - почти всички дами, които си цитирал, са реални мами на деца в училището. И то от няколко години насам.
Разбирам, че ви се случва нещо сериозно, но тъй като няма информация, ние нищо не можем да направим, още по-малко да разберем. Твърдиш, че защитаваш истината и т.н, а в същото време си държиш информацията за теб, твърдейки че тя ще ти навреди по някакъв начин, пък ние тъпите, които не разбираме - да сме!
Ако искаш да кажеш нещо, и ако, както твърдиш, имаш смелостта на Хан Крум, кажи реални неща, дай истините. Вярвай ми, ако наистина такива неща се случват там, ние ще сме твърдо зад теб, защото и нашите деца са там.  Но недей обърква новоприетите с недомлъвки и недоизказани неща. Защото пред тях стои избор, и то много сериозен за бъдещето на техните деца.

# 114
Преди синът ми да кандидатства в ТУЕС, и на мен и на него ни се наложи да изслушаме какви ли не мнения както от учители, така и от други източници. Сега след първата година прекарана в ТУЕС, ако трябваше отново да кандидатства, не би си променил решението.

В крайна сметка въпрос на личен избор.

Видяла лисицата, че не може да достигне гроздето и казала, че е кисело. Като чета постовете на всички мами тук и на разни Ханове, май натам отиват нещата.

# 115
Леле малеее как сте се ФИЛМИРАЛИ вече тук.  Laughing

# 116
Мамите имаме още седмица да умуваме, докато излезе класацията на гимназиите. А може да се окаже, че някои ще чакат и второ, и трето класиране.
Така де, сори ако ви лазя по нервите с моите въпроси и колебания, но това ще продължи още известно време.  Убедена съм, че и другите мами пишат тук по същата причина - защото е важно за нас какво ще учат децата и търсим информация за отделните училища.  

Преди синът ми да кандидатства в ТУЕС, и на мен и на него ни се наложи да изслушаме какви ли не мнения както от учители, така и от други източници.

# 117
Леле малеее как сте се ФИЛМИРАЛИ вече тук.  Laughing

Направо е страшно.  Laughing Laughing Laughing

# 118
Към Хан Крум... от всичко, което чета мога единствено да предположа, че сте родител на някой от учениците, които са на мотото "Я ше си лежа, па те другите са ми виновни, че съм прост". Повечето от нещата, които изреждате не са проблеми, а са чара на училището. Както Стела ти крещи и ти се кара в единия момент, като излезеш от стаята се застъпва за теб или в следващия момент се шегува с теб и ти се радва. Има още доста неща, които мога да оборя от глупостите, които пишете, но не си струва времето и усилията.

Ако чадото Ви не се е справило с ТУЕС е по негова вина.
Аз сега завърших туес - имам диплома отличен, 6.00 на матурата по математика и куп знания.
Аз дори съм влязъл с изпит по физика (най-вероятно и вашето дете, след като завършва тази година) и дори учехме в събота. Оцелели сме и не се лигавим като женички, а се справяме с нещата (дори с много нерви, пак се справяме).

Ценното в ТУЕС е, че това е училището, което е малък макет на живота - има забавление и приятни неща, но понякога има и нечестни ситуации и ядосване. Има хора, които не ти допадат, има и хора, с които можеш да си говориш с удоволствие... хора, които да те изслушат и да ти помогнат или просто да си поговорят с теб като с равен.

*ТУЕС те учи какво е истинския живот.*

Жалко е, че и някои от родители още не знаят какво е истинския живот и още живеят в алтернативни реалности.

"Има 2 вида училища - ТУЕС... и всички останали!" - д-р Анатол Френски (същият, който, когато беше директор откриваше годината с "добре дошли в ада")

Божидар Станчев

П.П. тъпо е възрастен човек да се крие зад псевдоним (Хан Крум)

# 119
Без да взимам отношение "ЗА" и "ПРОТИВ", мога само да отбележа без да правя  сравнения. Завършила съм това училище преди почти 20 години, още в експерименталната му фаза (само 3тия випуск). Ако сега някои неща ви се виждат страшни и трудни, не искате да знаете какво беше тогава. При влизането имаше бал 36.00, цели випуски завършиха с успех над 5-5.50. Учили сме в събота, ходили сме по нощите, правили сме протоколи до 11-12 през нощта и са ни изпитвали в ТУ. Ако си мислят децата, че откриват топлата вода, много се лъжат. И ако очакват стандарно училище и отношение - ми няма да е точно така.
А в 12 клас г-н Френски на бала ни каза: "Имам една добра и една лоша новина. Добрата новина - училището свърши. Лошата новина - училището свърши!"... Така, че борба непрекъснато е истината...

Общи условия

Активация на акаунт