ТУЕС - 7 тема

• 81 976
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ох, този въпрос и сега накъде  Whistling Whistling Whistling

Сега вървят и изложения  Peace Peace Peace

# 736
  • София
Ох, ние освен че имаме учебници за 10 клас, имаме и за 9ти  newsm78 Та ако на някой му трябват - да пише.

Jord, ние имаме Литература за 9ти клас, ако вашата е била на Просвета - освен да ти я подаря Simple Smile

Иначе - накъде? Еми напред, към просветата. Аз мисля в чужбина. Ако някой е търсил за технически университети (с английски или немски), или ако майката на някое по-голямо дете даде повече инфо- много ще се радвам.  Hug

Наде, ти на кои изложения ще ходиш? Дай да ходим заедно   bouquet

# 737
  • София
Моята племеница е в Аахен - някакъв технически университет. Специалността й е информатика или нещо такова. Но е голям гърч. Повече от половината се отказват още първата сесия. Но пък имат разни текущи тестове, с които освобождават частично изпитите. По физика учихме заедно по скайпа Mr. Green Сега пак имаха някакви изпити и ще си дойде. Мога да я поразпитам. Тя е с немски и като цяло е доста оправна. Та мисля, че ще изкара докрай. Пък си и учи детето, не можем да се оплачем.

# 738
  • София
Оххх, как ми се подигравате.... Нищо давайте, нося!

# 739
  • София
Оххх, как ми се подигравате.... Нищо давайте, нося!

Защо да ти се подиграваме  newsm78 newsm78

То и нова тема май трябва да пускам  Thinking Thinking Thinking

# 740
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
При нас нещата се случват бавно. Мисля, че още сме на ваканционна вълна.
Знам само за половината учебници, които ще трябват. Някои ми ги дадоха.
Засега ми липсва учебник 9 клас по математика на Анубис- профилирана подготвка.
и Основи на електрическите системи. Имате ли такива?
За съжаление не са ми известни Биологията, история, география.
По английски направо ми обявиха сума- 40лв, нещо на Кеймбридж и не знам какво точно за да го търся.
Техническите университети съм ги преглеждала. В Германия- Мюнхен, Берлин, Карлсруе са добри, но компютрите са само на немски. В Швейцария- Цюрих е на немски. Техническият в Милано- с италиански.
Ако трябва да разчитат на английския- добри университети- само във Великобритания и Холандия, донякъде. Аз установих, че на изложенията може да се получи само повърхностна информация, понякога не много точна и коректна. Стават за първи впечатления. Рядко присъстват по- добрите университети, има доста посредствени с договори с фирмата, която организира изложението и те облъчват да изпратиш детето на посредствено място. Истината е във форумите и сайтовете на самите университети. Успех в търсенето на подходящиите места за младежите  Peace

# 741
  • София
Ние сме още на стартовата линия, но аз така си ги представям нещата - ако все още му се занимава с програмиране или мрежи след като се дипломира, ще запише в ТУ или СУ за да има диплома и ще започне работа веднага след като завърши.
Ако интересите се променят ще трябва да се огледаме за съответните университети, в чужбина вероятно  с програми на английски. Ако така се развият нещата, със сигурност ще държа да има една година почивка, в която да работи и мисли с какво точно иска да се занимава в живота Simple Smile

# 742
  • София
Bloomnicer, този учебник по Математика го имаме. Другия го нямаме. Имаме и Биология на Булвест
География и икономика на Анубис и История на Просвета - все за 9ти клас. Ако някой от тях ви е необходим - даваме на ниски цени Simple Smile

Иначе за следването - още не съм навлизала в сериозното търсене. Засега подготовка за езика, пък имаме време - до пролетта трябва да сме се понасочили малко. Simple Smile

# 743
  • София
Bloomnicer, този учебник по Математика го имаме. Другия го нямаме. Имаме и Биология на Булвест
География и икономика на Анубис и История на Просвета - все за 9ти клас. Ако някой от тях ви е необходим - даваме на ниски цени Simple Smile

Иначе за следването - още не съм навлизала в сериозното търсене. Засега подготовка за езика, пък имаме време - до пролетта трябва да сме се понасочили малко. Simple Smile

С кой език?
Немски или английски?

# 744
  • София
Надя, шегувам се  Hug Hug. "Оххх" нали знаете, че ви обичам!  Grinning
Тези дни вървят някакви дни или по-скоро нощи на науката, учените и т.н. Щяло да има представяне на университетите, май в СУ беше. И аз се изказах, неподготвена, чух го от синковеца, представете си. Затова информацията е толкова изчерпателна и точна.

Учебници, които предлагаме -
Английски за 8, 9 и 10-ти клас /9-ти клас е GATEWAY на Macmillan/
Електрически измервания на издателство Матком, автори Панка Панайотова и Веселин Панайотов
Това Основи на електрическите системи не ми звучи много логично? Електротехниката ли имате предвид?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 13:53 от Jord

# 745
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Учебници, които предлагаме -
История на Просвета за 9 клас
Английски за 8, 9 и 10-ти клас /9-ти клас е GATEWAY на Macmillan/
Електрически измервания на издателство Матком, автори Панка Панайотова и Веселин Панайотов
Това Основи на електрическите системи не ми звучи много логично? Електротехниката ли имате предвид?
Ми така го е записал. Ще го накарам да провери пак. За останалите учебници, сигурно ще знам в началото на другата седмица.
За висшето образование в областта на компютрите и аз съм на мнение, че няма много голям смсъл да е в чужбина. Така или иначе, излизайки от ТУЕС, поне първите 2 години в който и да е университет няма да срещнат нещо непознато. Това го знам от младежи, които учат в Глазгоу. Но все пак, някаква диплома си е хубаво да имат. Иначе по- важно е какво портфолио ще покажат пред един работодател.

# 746

Общи условия

Активация на акаунт