ТУЕС - 7 тема

• 82 069
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Приемаме  Hug Hug

Масата е запазена на мое име за 18.30 часа. Бъдете точни, че нямало да я пазят дълго  Shocked Shocked Shocked

# 196
  • София
Ще разцепиме секундата, Наде Mr. Green

# 197
  • София
Здравейте мами на настоящи и бъдещи туесчета. Тази година дъщеря ми се бори да стане част от семейството на ТУЕС, но за съжаление на първите две класирания я няма в списъка. Сега чакаме трето, но се чудех дали някоя от вас знае кога ще излезе. В сайта няма информация, а пише, че по време на приемната кампания няма да се дава информация по телефон и мейл. Също така, не ми стана много ясен принципа на класиранията. Първото ни желание е СП, а второто - КМ. Ако теоретично на трето класиране сме класирани за КМ, как можем да останем в четвърто класиране и да се борим за СП? Трябва ли да подаваме някакво заявление в училището или автоматично продължаваме в четвърто?

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 11:46 от lucyakar

# 198
  • София
Има толкова класирания, колкото е нужно да се запълни бройката. Всичко става автоматично и децата се предвижват нагоре  Hug Hug Не се подават документи за следващите класирания  Peace

# 199
  • София
Благодаря ти, Naddya. А знае ли някой кога ще пуснат резултатите от трето класиране?

# 200
  • София
Записването на учениците, приети на второ класиране в специалност КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ,ще бъде в периода от 30 юни 2014 г. до 3 юли 2014 г. от 9:00 ч. до 17:00 ч
Следователно на 04 юли, ако има места, ще пуснат и трето класиране и пак ще дадат горе долу толкова период за записване  Hug Hug

Стискаме палци  Peace Peace Peace

# 201
Брей, чета ви и хем ми олеква, хем ме яд   Thinking!
Да обясня: преди седмица се лутах между небето и земята и се изумявах, колко различни са мненията за ТУЕС  #Crazy
Излезе класирането в гимназиите и се сбъдна мерака на синът ми за 2АЕГ. От друга страна умувахме за ТУЕС ... детето обаче направи своя избор (2АЕГ). Честно да ви кажа - олекна ми ooooh!. Мислех си,  да му насоча вниманието към ТУЕС, а ме беше страх ...  newsm78 и така и не го направих.
Въпреки всичко благодаря за споделеното, пийте по едно и за тези, които не ни стигна сърце да се присъедим към туесчетата Peace

+1   bouquet

Имаме тестовете за прием след 7 клас, който иска да пише на ЛС да се разберем. Удобно ми е да ги пратя с Еконт.

# 202
  • София
Излязоха списъците на "плача"

http://www.elsys-bg.org/notifications/second-chanc … sp;    

Стискаме палци на всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 203
  • София
Беше ми приятно да се запозная с новите попълнения и да видя "старите муцуни"  Hug Hug Hug Hug
Весело и спокойно лято на всички  Hug Hug Hug Hug
А на тези от стената на плача - стискаме палци и чакаме да се похвалите  Hug Hug Hug

# 204
Сина ми е приет КМ в ТУЕС но и в НПМГ на 1во така че освобождаваме едно място в ТУЕС  Peace . Поздравления на всички приети!   bouquet.

# 205
  • София
             2013 година     2014 година
Мат ЗП   18 общо                   39 общо
            8 клас – 3         8 клас – 0
            9 клас – 9         9 клас – 28
          10 клас – 0        10 клас – 8
          11 клас – 5        11 клас – 3
         12 клас – 1             12 клас – 0

Мат ЗИП     7 общо                 4 общо
           8 клас – 0       8 клас – 0
           9 клас – 0       9 клас – 0
         10 клас – 0     10 клас – 0
         11 клас – 6     11 клас – 4
         12 клас – 1     12 клас – 0

Електронни    Общо 0         Общо 16
елементи                                9 клас – 16

Не обичам статистиката, но все пак тя винаги се използва. Аз само систематизирах данните, които ни вълнуват на този етап.

# 206
  • София
Надя, това са бройките на оставените на поправителен, нали?
Не разбирам как цял девети клас (28 деца) не могат да изкарат 3 по математика,
след като са влезли в училището след сериозен изпит по математика Thinking

# 207
  • София
Да това са децата, оставени на поправителен за предметите МАТ и Елементи, но има и още предмети, които обаче не се изучават в 9 клас.
За мен е стряскащо % увеличение, но не искам да го изчислявам, а за 9 клас то е наистина огромно число  ooooh! ooooh! ooooh! Не обвинявам по никакъв начин учителите и не оневинявам децата ни. Но все пак това е чистата статистика и нещо би трябвало да се промени  ooooh! ooooh! ooooh!

# 208
Какво да се промени?
За да бъдат по-хубави резултатите от статистиката ли?

# 209
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Синът ми е приет в СП и това му беше най- голямото желание, но и мен много ме озадачава количеството оставени на поправителен, особено по математика.  Thinking
Чудя се дали проблемът е в загуба на мотивация за учене на самите деца /все пак нивото им в 8 клас едва ли е толкова ниско, щом са се класирали/ или има проблем с преподавателите или някои от тях, или качеството на преподаване се разминава с изискванията им за знания после... newsm78
Прави ми впечатление, че по- масово е в определени випуски и класове. Това означава ли, че определени преподаватели не са си свършили работата или нещата, които учат в 9 и 10 клас са толкова сложни?!? От дъщеря ми, която завърши миналата година НПМГ нямам такива впечатления.
Ако някой има повече информация откъде възниква проблема, моля да сподели, защото наистина не знам какво да посъветвам сина си, ако на 2ро класиране му стигне за СМГ или си остане в НПМГ от 1во. Това е важно решение за следващите 5 години в живота му, а едно преместване не е никак лесно после,а и не знам къде би могъл да отиде. Знам, че се учат много полезни неща по програмиране, но в същото време всички искат да продължат в университет  после, а при евентуално ниски оценки по математика...как ще влезе!?!
Моля, помагайте с инфо и мнения, докато още имаме възможност за избор!!!!!!!!!! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт