Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Хайде привет и от мен на всички вече гушкащи бебоци и все още 2в1 като мен мамчета Hug

Първо да благодаря на Тайра, че отново отдели време да ни спретне ново уютно местенце за споделяне...  bouquet
Второ - честито на всички сдобили се с рожби в прегръдките си през последните 2-3 дни! Бъдете здрави и много щастливи заедно вие и малките душички! Heart Eyes

Да се отчета и аз - голямо омаломощаване ме гони от жегите и обикалянето по задачки...Дори сега за да ви дрласна се мобилизирах с усилие - не че нямам желание, а чувството за изтощеност ме кара единствено да искам да се разпльоскам след душ на някое легло или диван Rolling Eyes

Вчера бях на ЖК, на която уж трябваше вече да конкретизираме датата за секцио....Да, ама Не! #Silly  В началото принципно доки се съгласи да я изтеглим максимално към термин, а именно на 26-ти да е, обаче като ме сложи на ехо-то и установи узряване на плацентата 2-ра към 3-та степен и каза, че може и да не изкарам дотогава и предложи /разбира се съобразявайки се със собственото си удобство - да е дежурен Crossing Arms/ 21-ви Crazy  Да, ама аз нали съм инатливо добиче  animal085  и при положение, че всичко друго е в ред изобщо не кандисах току-така, та в крайна сметка стигнахме до консенсус, че на 19-ти ще се видим и прегледаме пак и според констатираното тогава ще решим...../ако човечето междувременно не рипне да излиза по свое усмотрение де Mr. Green/  Та това е в резюме - съспенс до дупка ще е Mr. Green

Днес вече беше и училищното изпращане на щерката, та и тази галимация мина.  Надявам се в оставащите седмица и нещо да имам възможността вече да го раздавам по-лежерно Whistling

# 136
  • Варна
Хайде и ние да се отчетем - храним се на 3-4 часа, което е чудесно. Навън спи прекрасно, нооо от няколко дни започна да ни прави номера вкъщи. Като се наяде и я сложим в кревата започва един рев. Не е гладна, защото хапва добре, та дори и понякога връща по малко от кърмата. Памперсът и е сменен и не са колики, защото като я гушнем всичко и е наред. Опитахме се да я оставим да си поплаче, ама то нейният рев няма край Joy Явно иска да се разхождаме денонощно, но откъде сили за целта Joy

Нашето диване е същото. Щом е на ръце или навън всичко му минава. Хаймана с хаймана  hahaha

Защо ли ми е многооооооо познато  Laughing #Crazy Laughing  Само дето ние отвреме на време и от коликите плачем...  Sad Ами ще си ги носим диванетата, само да са ни здрави!  Praynig  baby_neutral  Wink
Лека и спокойна нощ, Юнски Мамчета  Flowers Bouquet smile3531

# 137
Имам питане-спирулината при кърмене как се приема?http://shop.bb-team.org/now-foods-spirulinaЗа тази ме интересува-колко таблетки дневно се приемат?

# 138
Здравейте мамита, пропуснах края на старата тема, защото на 9ти юни в 12.15ч се роди моята принцеса Кристина. Нормално раждане, много много болезнено заради системата с окситоцин, която ми слооиха за да забързат нещата, тъй като първо ми изтекоха водите. С бебка сме добре, само се стараем бързо да започнем да наддаваме тъй като се родихме дребнички -2 560кг, така че докторите познаха в мерките докрая.
На всички родили честито.... сега ще ви прегледам набързо за да навяксам!

# 139
  • София
ЛЛЛ въпрос
имам проблем с лимфоотока на краката и съдов хирург ми изписа тези лекарства - http://apteka.framar.bg/30017822/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B0% … 5-%D0%BC%D0%B3-30 и http://apteka.framar.bg/06003633/%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D1%82% … 0-%D0%BC%D0%B3-20, но и на двете пише да не се ползват при кърмене, а лекарят каза да не спирам кърменето, че не е проблем. Вие какво бихте ме посъветвали. Много искам да кърмя, но и положението с краката е страшно. Не става въпрос само за оток, а и за адска болка и дискомфорт.

Често на листовката за пациента на различни лекарства пише, че не се препоръчват при бременност или кърмене, а реално са съвместими, защото за да пише какви са рисковете, производителите трябва да са направили необходимите проучвания. Лекарите разполагат с по-обстойна информация за медикаментите и могат да назначат лекарство, за което от други изследвания ( а не на производителя) се знае, че са съвместими с кърмене.
 Ендотелон е с активни съставки процианидолови олигомери, които според испанския справочник e-lactanciq. org е с ниво на риск - 0 (най-ниско ниво - съвместимо с кърмене).
Трифакс кор е с активна съставка Торасемид, която според същия справочник е с ниво на риск - 1 (умерено безопасно. Най-високия риск е 3). При продължително лечение може да подтиска лактацията, за това се препоръчва при възможност да се ползва по-ниска доза през първия месец след раждането.
 В справочника "Медикаменти и майчино мляко" на д-р Хейл (който е сред лекарите с най-мащабни проучвания по въпроса с лекарствата и употребата им по време на бременност и кърмене), Торасемид е отбелязан с ниво на риск L3, като в този справочник най-ниско ниво е L1, най-висок - L5. Той отбелязва, че е малко вероятно съставката да премине в кърмата, а средния коефициент за риск е поставен, защото няма достатъчно богати изследвания, както и че макар рядко, може да повлияе върху намаляване на млякото.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 01:36 от skrech

# 140
  • София
ЛЛЛ Skrech благодаря за отговора .. Но вчера опитах да цедя няма нищо няма и капка възможно ли е да е спряла от стрес тъй като нямам напрежение в тях нито болка..това означава ли че няма нищо за цедене от тях..или да пробвам докато не потече от тях..??

Стреса може да повлияе на потичането на млякото, а от там и на производството (ако произведеното количество не излезе от гърдите, то ще намалее), но това не значи, че млякото е спряло. Тялото се нуждае от активна стимулация за да "схване" че от него се изисква да произвежда мляко. Обикновено дори да излизат капки, след продължителна стимулация (редовно изцеждане или кърмене) количеството започва да се увеличава малко по малко. Ако мислиш, че е вариант за теб, можеш да пробваш следната схема 7-5-3 - 7 минути цедене -минута почивка- 5 минути цедене - минута почивка - три минути цедене. След това приключваш с изцеждането независимо, че може да са излезли само капчици. През почивката можеш да масажираш гърдите или отново да налагаш топъл компрес. Имай предвид, че дори когато в гърдите има много мляко, при първите засуквания/изпомпвания е нормално да не потече нищо. Докато цедиш, започва да се произвежда окситоцин, който пък задейства рефлекс на потичане на млякото. Така че първите минутка-две цедене без резултат не са причина за спиране  Peace
 Разбирам, че при тези съвсем спокойни гърди и липса на изцедено количество може да ти се струва мисия невъзможна, но при условие, че има жени, които предизвикват млякото да тръгне дори месец-два след спирането, какво остава за случай като твоя, ти си все още родилка и тялото ти се нуждае само да обърне процеса с намаляването към увеличаване.
 Основните мерки са редовно цедене/кърмене поне толкова често, колкото бебето се храни и спокойствие Rolling Eyes . Последното рядко може да бъде добре изпълнено, но можеш да опиташ поне преди самото изцеждане да опиташ да се отпуснеш и да не мислиш за количествата, а да го приемеш като упражнение. Нормално е първите пъти, дори първия ден-два да не получиш задоволителен резултат, но щом веднъж предизвикаш процеса на увеличаване на млякото, всяко видомо увеличение ще е доказателство за теб, че нещата се получават, въпреки, че са далеч от желаните милилитри.
 А от помощ понякога са пиене на лактогонен чай или хапване на шепа сурови ядки (без фъстъци). Други майки  пък предпочитат купичка овесени ядки или варено жито.

Успех желая!  Hug

musleto, видях и твоето питане, ще отговорим при първа възможност  Peace

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 01:38 от skrech

# 141
Мусле с Биодерм оправихме нещата, вече не се бели  Peace А пъпките бях от претопляне  Blush Не обича жега тази моя госпожица  Laughing

# 142
 nolita06 Честита  рожба и нека бързо да навакса малката.

# 143
nolita06 честита ви радост-да ви е много здрава Криси  bouquet
Бях се зарекла че ще правя всичко възможно да се наспивам в края на бременността предвид че знам какво безсъние ще последва след раждането.Е да,ама НЕ-то голямо посещение до ВЦ,през час и половина ставам.
Днес си имаме радост вкъщи-таткото се завръща. GrinningТова пък ме стимулира да се сгъна на две с тумбака и да си направя педикюра.И сега доволна съм в очакване Mr. Green
Аз пак ще повторя въпроса си за което ще ме извините-за спирулината при кърмене-как се приема?Ще си поръчвам тази http://shop.bb-team.org/now-foods-spirulina ,помня че я препоръча някоя мама. Embarassed

# 144
  • в Кошера
17-ти ден, а пъпчето още не е паднало.  Shocked
Има ли други като моя дреб?  newsm78

# 145
  • Шумен
Ех ротока блазе ти за таткото.... Hug
А иначе за педикюра и аз не се оставям колкото и да е трудно...  Mr. Green

# 146
Tyra самата пъпна връв е била по-дебела явно,не се притеснявай Hug

# 147
  • София
Tyra, нашия Теди е на 23 дни и пъпчето още не е паднало. Докторът каза че пънякога може и цял месец да мине преди да падне пъпа. Може да се дйлжи на това ,че е подебела пъпната връв.

# 148
nolita06   честита ти радост    bouquet
elle__   Bellisima82  KalioBalio   И моята сладка е същата. Яде си и заспива на гърдата ми. Изчаквам малко да заспи дълбоко и я слагам в креватчето. И в този момент се появява една кисела физиономия и се надува свирката. И хайде пак - гърда, заспива, слагам я, рев.   Shocked  Чудя се какво не правя правилно. Днеска я изведохме на разходка за първи път и май и хареса. Порева за малко, но на вън не ми се стори толкова гръмогласна   Mr. Green  Другите шумове я заглушаваха. Май ще си взема скоро един слинг с халки за в къщи, че мускулите от това дундуркане вече малко ме понаболяват, а те първа ще расте.....
Да се похваля, че за сега се преборих с едно червено дупе на точици. След всяко миене я мажа с отвара от лайка и оставям да си изсъхне хубаво 10 мин. Ползвам судокрем после.
А пъпчето и е покрито с една голяма коричка като на рана и от нея виси едно съсухрено, нищожно сухо и неприятно нещо с щипката на края....дано падне вече, че много ми е неудобно да я къпя така. Искам във ваната вече.
Педиатърката каза да давам вода и мисля да съм послушна. Ще предлагам пък ще видим. Иначе видях че си пишка бая.... на няколко пъти ми се случва докато сменям пелените.
Хайде разказах си най важното.
А, и забравих нещо - не иска залъгалка, а си смуче ръчичката.... е как да не и дам гърда   newsm78

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 14:14 от chilimura

# 149
mama Barba, nolita06 честити рожбички! Бързо възстановяване и влизане в ритъм.
Уф, вече не издържам ...  Sad След нощ с контракции, следва ден и нощ без грам такива. Направо да се побърка човек вече. Постоянно съм под напрежение - ще започнат ли, ще свършат ли ...  Rolling Eyes
Малко остана, но не мога да се взема в ръце вече.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт