Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
до-ре-Ми честито-да ви е много здраво момченцето,а на теб бързо излекуване.

# 241
Благодаря ви!
Скай, изписаха ми Зинат, можело да се кърми с него. Хич не ми се искаше да става така, но в този случай нямаше как, нямах никакви сили да ходим до Пловдив при хомеопата ни. Поплаках си малко заради лекарствата, но ми мина вече!

# 242
Аааа, няма да се разстройваш сега...ще се оправиш, спокойно! А пък хомеопатията може после за засилване на имунитета, няма да ти избяга. Всичко най-най!  Hug

# 243
И аз още се тътря 2 в 1, чета ви и си трая, защото няма какво да кажа...Искам да раждам вече, че ми писна, но....като стигнах до тук съм амбицирана да устискам още една седмица за Рак  Mr. Green
Само дето всички ме уверяваха, че рано ще родя-лекарите че бебето върви 2 седмици напред, разни многознайки, че момичетата по-рано се раждали.. Whistling. Едва ли не в първия ден на 9-ти месец!И аз като взех, че повярвах та взех че си стегнах багажа, стои в ъгъла и си чака ред  Grinning
Абсолютно същото е и при нас!!!  Joy И на мен всички ми казваха, че ще се роди по-рано, защото ми бил голям корема и някакви такива. Даже една мама тук ме пита какво общо има едното с другото ... ами не знам  Joy А аз още преди да влезна в 9-тия си бях стегнала едно сакче да съм готова. То, който ме видеше и ми обясняваше, че едва ли не ще родя същия ден. Сакчето още си стои там и събира прах. А и аз вчера се разбрах с бебо (мисля, че ме разбра  Blush)  да почака за раче  Grinning Баща му е роден на 23-ти, а на мен термина ми е на 24-ти. Ще видим дали сме се споразумели с малкия  Whistling
Аз утре съм на консултация - последната (поне така разбрах), та да видим какво ще каже док. От 2 седмици не сме ходили - не знам дали при някой друг е имало такъв интервал. Но то почти не останахме необебили се. Хайде, на всички, които още чакат да прегърнат съкровището си - търпение!
до-ре-Ми - Да ви е жив и здрав Никола   bouquet и много радости да ви носи

P.S. Извинявам се за дългия пост ...   Embarassed

# 244
Здравейте, мамита и очакващи мамита!

Честито на всички нови попълнения! Не искам да пропусна някой, да се чувстват поздравени всички  Wink

Момичета, знаете ли колко продължително може да се пие лактогонен чай? аз пия ето този - http://apteka.framar.bg/30062332/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%B0 … D0%BD%D0%B5%D0%BD (същото съдържание, друга опаковка)

Скоро /може би утре/ ще гледаме да отидем на преглед, за да видим как върви бебо. Стискайте палци!

# 245
  • София
 Party
Честито на всички мами и новодошли бебочета!
  bouquet

# 246
chilimura,mary angel благодаря за отговорите.
До-ре-ми Честито, много се радвам, че всичко е минало добре! Оправяй се бързо!
Момичета, пера в пералня на 40 градуса с Тео бебе, но виждам следи от кърма. Споделете метод или препарат за премахването им.
И още нещо, като излизате на разходка, как обличате бебчетата и тези които кърмят, как съхранявате на вън кърмата, ако носите изцедеа в шише?

# 247
Здравейте момичета и аз все още съм в клуба 2в1, терминът ми е след 2 дни, но ми се иска да изчакам края на седмицата, тъй като доки я няма (имало някаква конференция, май и други момичета споменаха че техните лекари ще ходят, както и да е).  Rolling Eyes
Честито на всички родили мами- да са им живи и здрави бебоците, а на тях бързо

възтановяване.     bouquet  

И да не пропусна днес нашия батко има Рожден ден, почерпете се за негово здраве    Tada
 Хубав ден на всички   Hug

# 248
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, нямам никакво време да ви изчета. Голяма борба с това  baby_neutral

За ЛЛЛ
Първо благодаря много за отговора.
Първите ни 24 часа вкъщи бяха доста хаотични. Тя се будеше да суче през 30 - 40 мин. След това за 3-4 мин активно сукане се унасяше и после пак. Почти неможа да спи. И аз не бях спала.
Накрая към 10 вечерта съвсем изтощени и дадохме 100мл АМ, които изпи в рамките на час и половина (не бяхме сигурни колко да и дадем и първо пробвахме с 60мл, но беше видимо неспокойна и търсеше да суче). Освен това АМ не приема нищо друго.
След АМ продължи да е неспокойна, сложих я на гърда и заспа почти веднага.
Спа 4-5 часа, до към 5 сутринта, когато я поразбудих за сутрешното кърмене.

Първото ни кърмене днес беше за половин час, след което спа 2 часа (но мисля, че я държа унеса от АМ) Второто също беше около половин час, след което заспа за 1 час.
Третото продължи час  и половина. След 40мин сукане (къде активно, къде не толкова) беше много нервна и дадохме 35мл изцедена кърма. След него остана неспокойна. Пробвахме различни начини да се успокоим, но в крайна сметка слагането на гърда се оказа най- ефективно.
Следващите няколко хранения бяха с пауза около час, най- много два.
Последните 2-3 часа всичко се сля - 30- 40  мин сукане, 30 мин пауза.
Сега реве от глад, аз съм изтощена и дохранваме с АМ.

Пробвам съвета да цедя по 15 мин след всяко хранене, но не винаги се получава, когато интервалите са кратки.
Пробвах и компресията. Видимо се променя начина и на сукане - по дълбоко и бавно.
За памперсите - вчера сменихме 4-5 наакани (може да са били и напишкани) и 2 напишкани памперса.
Днес имаме 4 напишкани и 2 наакани.
Не знам дали има значение, но в началото акото беше зелено,после стана тиквено. Предполагам зеленото е било от АМ (до събота на обяд е била на АМ)

За жълтеницата - в болницата лекарката каза, че не сме имали жълтеница. Бебе е доста активна, освен ако не е на АМ. Тогава става сънлива.

Здравей, отново,
Благодаря, че сподели информация относно кърменето към момента.
Би могла на всяко кърмене да предлагаш първо едната гърда, после и другата. За да улесниш бебето си, би могла да стимулираш слизането и потичането на млякото, като изцедиш няколко капки кърма. Когато млякото потече, постави бебето на гърда. По този начин, то ще започне да гълта и суче ефективно,без да се измори от дърпането в началото на празен ход на гърдата, за да задейства потичането на млякото. Радвам се, че компресията работи, използвай я за да достига повече мляко до бебето.  След като на кърмиш би могла да продължиш със стимулацията на лактацията чрез изцеждане. В случай, че се наложи дохранване, би било добре добавката да бъде предлагана от друг човек – например таткото, бабата …, а ти да използваш това време да се цедиш. Ако прецениш изцедената кърма или АМ биха могли да се предлагат по алтернативен начин (лъжичка, чашка, пипетка, дозаторче, спринцовка).
Вероятно знаеш, че засукването на гърдата и бибероните на шишетата/залъгалките се засукват по различен начин. При гърдата засукването е по-дълбоко и зърното достига до мекото небце, така че езичето се подлага под гърдата и нежно я масажира, изцеждайки нужното мляко. При сукането на биберони, езичето обгръща самия биберон и го притърква в твърдото небце непосредствено зад венците. Много често, децата които се объркват от начина на засукване, могат да притъркват по подобен начин и гърдата в твърдото небце, което да причини нараняване на зърното.
Към настоящия момент от изключителна важност от една страна е стимулацията на гърдите, за да се увеличи лактацията, от друга бебето да наддава и да е достатъчно силно, за да суче ефективно. Опитай се да си осигуриш макар и минимална почивка. Не забравяй да се храниш и да си набавяш достатъчно течности . Някой майки дори поставят близо до себе си чаша чай или вода, за да я изпият по време или след кърмене. Остави домакинската работа на други около теб! Simple Smile
Оставам на разположение!
Hug

# 249
primavera11 и аз ходя на 2 седмици и то по следните 2 пъти само утре ни е последната и ще кажат какво правим че термина е на 19 юни мен ми се иска да си е близнаци  и малко ни остана да успеем ама каквото и да правя не тръгва  Crazy а ние толкова много сме я чакали и сега и ММ не спи и чака цяла нощ с мен и само ми казва да тръгваме че няма търпение  Praynig дано утре да ни зарадва док и да ни помогне да се родим преди 21 юни желая търпение на чакащите и тези които искат раче да си го дочакат и всичко да е ОК  Hug

# 250
И аз съм от тези които чакат още,а вече нямам търпение,но момчето не иска да излиза...имам само менструални болки и това е нищо повече.Май ще си дочакаме до края Heart Eyes

# 251
момичета и аз съм 2 в 1 и с контракциите тип менструални болки от снощи на по 30 мин. След прегледа ми вчера се оказа, че съм  с 2 см разкритие и днес ме викат пак на тонове, защото според док ще се ражда в близките 48 часа. стискайте ми палци  Hug

# 252
Добре дошли на всички нови бебета  Heart Eyes
Леко и бързо раждане на останалите бременни и много вълнуващи първи срещи с бебоците.
Въпрос към ЛЛЛ: Бебето ми е на 11 дни, кърмя го от самото начало, първо давах и от двете гърди, сега ги редувам на кърмене. Суче на интервал около 2 часа, вечер и на малко по-често, в други случаи - на по-рядко, но това е средното. От вчера ми се препълни едната гърда, как да процедирам - след като дам да суче от нея, остава още леко чувство за тежест и болка, да я доизцеждам ли?

# 253
Вяра Христова ще стискам палци нещата при вас да се случат преди 21-ви  Peace
Таня Димитрова то всички, които останахме 2 в 1  тръпнем в очакване и нямаме търпение. Но всичко с времето си! И нашия ред ще дойде
Gaggi как са нещата при теб?
Флейка имаш стиснати палчета от мен. Сигурна съм, че всичко ще мине леко и бързо! Запази спокойствие, доколкото ти е възможно  Hug И накрая пухкаво  newsm30

# 254
Чилимура, едва ли малко кора от лимон ще навреди. Ако такива неща се ядат по малко и рядко няма страшно. Аз ядох вече боб яхния например и шоколадови бонбони.
little afternoon, моя приятелка го пи 2 месеца този чай. Имаше ефект.
musleto, пробвай със сода за бъчви (продава се в аграрните магазини) около 1 с. л. заедно с праха.
shompal4e, ЧРД на баткото   bouquet А конференцията е от 19 до 21, аз много се радвам, че родих по-раничко точно заради нея.
Вяра Христова, щастлива среща ви желая тези дни!

Скай, забравих да ти отговоря, родих в моя град при лекаря, при когото се роди и каката. Предварително се бяхме разбрали да не ме държи в болницата излишно и да ме остави да родя на спокойствие. Много му благодаря, че ми даде тази възможност.
Отидох на преглед в 13 часа, имах 4 см. разкритие и леки контракции, в 18 часа вече бяха на 3-4 минути, не по-силни от тези в 8 месец. Отидох в болницата с 7-8 см. разкритие и родих в 19 часа. Силните болки бяха около 30 минути.

Общи условия

Активация на акаунт