Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Момиче днес в 10:15 ч/з секцио Милма е станала мама на един прекрасен голям Петър 4300/54 см.Тя ми писа,че и двамата са добре.  Mr. Green

# 226
  • Шумен
Честито на милма голям юнак е отгледала да е жив и здрав а на мама бързо възтановяване   bouquet

# 227
Здравейте майчета!!!
На новите бебчета честито!Да са живи и здрави и да радват много мама и тати!!
Аз не намирам никакво време да влизам тук,а така ми се иска да ви чета.
Ние сме добре,кърмим се на почти 3 часа и спим добре.Днес ни беше и втората разходка.Започнаха ни и коликите,но засега се повлияват добре от едни капки,които ми изпратиха от Германия- Lefax.Като състав за пак със Семитикон,и на вкус са същите като Еспумизана.Но незнам дали от тях засега положението е ОК.Спи спокойно.Чая на Хип и взех за колики,но нещо не го харесва и с зор го пие.Лъжа я преди кърмене да изпие малко докато е гладна.
Момичета споделете от кои памперси сте доволни?Аз сега ползвам Памперс Премиум 1-ца,но май са ни малки вече,защото започнаха да пропускат.Мисля да взема 2-ката.
Стискам палци на всички,които чакат своите съкровища.Още малко-не остана.  Hug

# 228
Честито на новите мами  bouquet.Бързо възстановяване Simple Smile.Да са живи и здрави мишленцата.По обед така се зарадвах,получих болки ниско долу и в кръста все едно всеки момент ще ми дойде.Викам си почна се,да ама не след час всичко изчезна Sad.

# 229
chilimura. Браво на вас, добре се справяте! На колко време се кърмете? Че и аз като се цедя, много, много няма!

# 230
mam4e82 ,  Милма - честити ви рожби живи и здрави да са и да ви радват много   bouquet
мам4е надявам се и при мен да стане бързо и да ни е кротка и да успеем да се кърмим като вас  затова и много се радвам че една мама поне се похвали с нещо позитивно че колкото по малко  остава толкова по се притеснявам  lovekiss
лека вечер и спокойни сънища на всички бебоци  Peace

# 231
chilimura, тъй като имаше проблем с тоновете и слизането на бебето всички налични доктори в отделението се суетяха около нас. Маленов, Ковачева, Богданова, Дерменджиева, Златева и дори Григорова. Всички бяха супер мили и направиха всичко възможно да не стигаме до секцио. Основно за мен се грижеше Дерменджиева и Златева, и още три акушерки. Вниманието и грижите бяха страхотни, а оттам и прекрасното раждане което имах въпреки тревогите около тоновете. Аз в момента се чувствам много добре, все едно не съм родила преди три дни.
Вяра, колкото си по-спокойна и позитивна, толкова по-добре се случват нещата. Желая на всички чакащи лекото раждане което имах аз.

# 232
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Наваксах си с четенето.
Ники е вече на 12 дни - от 2 дни се опитват да го мъчат колики и давам Био Гайа и Еспумизан. Все още не знам дали действат, но долу-горе сме добре.
Бебчо го кърмя на поискване, времето между храненията ни е различен - по-рядко на 2 часа и повече на 4 часа (събират ни се 6-7 хранения за денонощие). Не го будя за кърмене, тъй като имам кантар и го тегля и виждам, че често успява да изсуче по 100-120мл., което му е напълно достатъчно. Кърмя и през нощта, но за последните 3 нощи май се усети, че е нощ (или поне така ми се иска), защото буди се, яде, сменям памперс и той веднага заспива. Е, аз не, защото нощем кърмата ми е много и се цедя.

Имам въпроси към консултантите от ЛЛЛ:
Първо да Ви благодаря, че Ви има. Благодарение на Вас, въпреки всички трудностти в началото, успях да кърмя дъщеря си 1 година.
Стартът със сина ми е доста по-добър - по-лесно засука, аз имам 1-годишен стаж и го сложих на гърда още на 24-я час (родих планово секцио).

Първото ми притеснение е че Ники понякога прави много големи паузи - до 5-6 часа, спи спокойно, на всяко кърмене ака и винаги памперсите му са тежки от пишкането.
Жълтеница ни казаха, че караме в много, много лека форма. Може и да е отшумяла - той е на 12 дни. С кантарче засичам, че суче около 550мл мляко на денонощие - има 5-7 хранения.

Второто ми питане е свързано с храненето на кърмачката и по-точно: кои храни трябва да се избягват, за да не докарам на бебчо колики.
Дъщеря ми имаше много колики и бях ограничила менюто си до ориз, картофи, месо и ядки, но тогава беше зима.
А сега ми се похапват доматки, краставици, плодове. Благодаря предварително за отговорите Ви!

Здравей, Мary_Angel,
Благодаря за милите думи! Надявам се да сме полезни  с информацията за кърмене, която предоставяме!
Оптималният брой хранения на възрастта, която е Ники, е 8-12 броя за денонощие. Споделяш, че нощем от няколко дни не суче, а ти се изцеждаш. Като вариант би могла да опиташ да въведеш още 2-3 хранения, като едното от тях да е през нощта. Новородените бебета заспиват между кърменията и понякога биха могли да спят непробудно дори 4 -5 часа. Кърменето освен задоволяването на нуждите от храна, осигурява спокойствие чрез контакта с мама, затова и някои бебета заспиват доста бързо при сукане. Ако бебето е склонно към продължителен сън и не се събужда за кърмене, би било добре да се събуждана всеки 2 -3 часа. Би могла да кърмиш дори и в полусънно състояние. Би могла да наблюдаваш признаците, когато бебето вече спи лек сън, а именно – несъзнателни движенията на краката, ръцете, понякога устата…Ето още няколко практични съвета:
-   Би могла да свалиш дрешките на бебето, да го расъблечеш и то да остане само по пелина. Контактът „кожа до кожа” е от значение.
-   Лекият масаж на стъпалата, смяната на пелените или извеждането навън също ще спомогнат за събуждането.
-   Смяната на позата също е вариант: вместо обичайната поза „люлка” може да опиташ т. нар. „футболната поза”.
Голяма част от бебета не сучат на равни интервали, както и ние рядко ядем под час и на равни интервали. Затова и паузите между храненията могат да бъдат различни през различното време на деня. За много бебета са характерни скупчените хранения, най- често вечерта.
Проучванията показват, че храненето на майката има минимално отражение върху състава и количеството на млякото, което тялото й прави. Няма определени диетични правила, които да е необходимо да се следват по време на кърмене.   Можете да се яде почти всичко – включително шоколад, бобови храни, зеле, газирани напитки. Храните, които се смятат за газообразуващи, също са добри за консумация – дори да се образуват газове, те се образуват в стомаха на майката и не преминават в кърмата, нито преминават самите съставки на газообразуващите храни.
Много специалисти по лактация смятат, че вкусовете на храната, която майката консумира, преминават в кърмата – която мени състава си, вкуса и цвета си по време на растежа на бебето. Така, както вкусовете на консумираната от майката храна преминават отчасти през плацентата и придават различен вкус на околоплодните води, вкусовете на храните преминават донякъде и в кърмата. Това позволява на бебето да продължи запознанството си с традиционната за храненето на майка си кухня, което е започнало още в утробата и го подготвя за захранването.
Притеснени от наличието на колики, част  от майките ограничават приема на определени храни, които по някакъв начин са довели до дискомфорт на бебето им. Ако забележиш, че приемът на определена храна от твоя страна, е предпоставка за образуването на колики у Ники, наистина би могла да я избягваш. Като цяло би могла   да консумираш всичко, което ти се яде, като внимаваш менюто ти да е разнообразно.

# 233
Момичета, нямам никакво време да ви изчета. Голяма борба с това  baby_neutral

За ЛЛЛ
Първо благодаря много за отговора.
Първите ни 24 часа вкъщи бяха доста хаотични. Тя се будеше да суче през 30 - 40 мин. След това за 3-4 мин активно сукане се унасяше и после пак. Почти неможа да спи. И аз не бях спала.
Накрая към 10 вечерта съвсем изтощени и дадохме 100мл АМ, които изпи в рамките на час и половина (не бяхме сигурни колко да и дадем и първо пробвахме с 60мл, но беше видимо неспокойна и търсеше да суче). Освен това АМ не приема нищо друго.
След АМ продължи да е неспокойна, сложих я на гърда и заспа почти веднага.
Спа 4-5 часа, до към 5 сутринта, когато я поразбудих за сутрешното кърмене.

Първото ни кърмене днес беше за половин час, след което спа 2 часа (но мисля, че я държа унеса от АМ) Второто също беше около половин час, след което заспа за 1 час.
Третото продължи час  и половина. След 40мин сукане (къде активно, къде не толкова) беше много нервна и дадохме 35мл изцедена кърма. След него остана неспокойна. Пробвахме различни начини да се успокоим, но в крайна сметка слагането на гърда се оказа най- ефективно.
Следващите няколко хранения бяха с пауза около час, най- много два.
Последните 2-3 часа всичко се сля - 30- 40  мин сукане, 30 мин пауза.
Сега реве от глад, аз съм изтощена и дохранваме с АМ.

Пробвам съвета да цедя по 15 мин след всяко хранене, но не винаги се получава, когато интервалите са кратки.
Пробвах и компресията. Видимо се променя начина и на сукане - по дълбоко и бавно.
За памперсите - вчера сменихме 4-5 наакани (може да са били и напишкани) и 2 напишкани памперса.
Днес имаме 4 напишкани и 2 наакани.
Не знам дали има значение, но в началото акото беше зелено,после стана тиквено. Предполагам зеленото е било от АМ (до събота на обяд е била на АМ)

За жълтеницата - в болницата лекарката каза, че не сме имали жълтеница. Бебе е доста активна, освен ако не е на АМ. Тогава става сънлива.

# 234
Честито на всички нове майчета   bouquet
И аз още се тътря 2 в 1, чета ви и си трая, защото няма какво да кажа...Искам да раждам вече, че ми писна, но....като стигнах до тук съм амбицирана да устискам още една седмица за Рак  Mr. Green
Само дето всички ме уверяваха, че рано ще родя-лекарите че бебето върви 2 седмици напред, разни многознайки, че момичетата по-рано се раждали.. Whistling. Едва ли не в първия ден на 9-ти месец!И аз като взех, че повярвах та взех че си стегнах багажа, стои в ъгъла и си чака ред  Grinning

# 235
Честито на всички нове майчета   bouquet
И аз още се тътря 2 в 1, чета ви и си трая, защото няма какво да кажа...Искам да раждам вече, че ми писна, но....като стигнах до тук съм амбицирана да устискам още една седмица за Рак  Mr. Green
Само дето всички ме уверяваха, че рано ще родя-лекарите че бебето върви 2 седмици напред, разни многознайки, че момичетата по-рано се раждали.. Whistling. Едва ли не в първия ден на 9-ти месец!И аз като взех, че повярвах та взех че си стегнах багажа, стои в ъгъла и си чака ред  Grinning

аз също стегнах багажа още на 23 -24 май по същите причини док каза няма да дочакаш и 4 юни за следващата ЖК та сега да не си и отмина термина .  #Crazy
Сестра ми и двете си момиченца ги преноси но с малко 2 -5 дни
ние сега в сряда сме на ЖК и ще видим какво ще се прави че предния път бяхме малко над 3300 гр а сега вече не знам за тия две седмици колко ли е качила
стискам палци адди когато трябва ще родим и ние  newsm10

# 236
musleto   малката яде когато поиска, но като цяло е на два, три и четири часа, най - често на три часа. По нощите интервала е по - голям - четири, че може и пет часа   Peace
Браво mam4e82  много се радвам, че всичко е минало добре и си била в сигурни ръце. И аз останах мпого доволна от хората в тази болница.
Малко тъп въпрос имам. Кората на лимон като подправка води ли се цитрус   Laughing  Да тъпо звучи, но педиатърката ми каза никакви цитруси, а имам едно много любимо хапване в нас, но е с малко кора от лимон.

# 237
musleto, кантарът ми е Joycare, купен преди седмица от Технополис за 123лв.

deni_k, изключително съм благодарна за подробния отговор  smile3525. Ще изпробвам и ще докладвам!

# 238
На 11.06 ни се роди прекрасния Никола с мерки 3.600 кг. и 51 см.

Раждането мина бързо и лесно като първия път, без системи, упойки и излишни намеси. Чувствах се прекрасно веднага след раждането, засука много хубаво на 2-я час като ни преместиха в нашата стая. Кърмим се успешно, кърма имам за още 1 дете. Налага се да се изцеждам по малко, за да не ме болят гърдите. Каката с удоволствие изпива изцеденото  Simple Smile НО на изписването бяхме на течение и сега съм с Бронхит и на АБ  ooooh! не мога да се движа от тежест в гърдите и болки в мускулите, но днес вече ми идват силите по малко. Надявам се до 3-4 дни да съм ок и да се грижа за малкия Никола.

# 239
до-ре-Ми, звучи прекрасно, да ви е жив и здрав! Simple Smile Ти къде роди? С антибиотика може ли да се кърми? Оправяй се бързо!   bouquet

chilimuram това с цитрусите е много неприятно, и аз ги обичам много. Но за мен тотално да се лишаваш от толкова много неща не е ок. Аз приемам по малко от алергените (фреш от портокал, ягоди и т.н.), но по малко. В крайна сметка не един неонатолог ми каза, че може да се яде почти всичко, стига да е в малки количества. Избягват се само някакви екзотични плодове или неща, които не си яла от много дълго време, както и фъстъци. Но ако го караме само на ориз, картофи и ябълки, къде ще му излезе края? Simple Smile И на мен ми е дилема това, чудя се даже когато пия по мъничко кафе (ама наистина само ароматизирам млякото) дали му се отразява, или така или иначе коликите си ги имаме....

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 09:12 от sky_high__

Общи условия

Активация на акаунт