Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Никой за нищо не будя, той сам си е аларма. Два пъти направих грешката да го насиля да яде под час и повърна всичко. Айде нЕма нужда. Като е гладен ще стане. И що за педиатри изписват храна за недоносени на нормално бебче. Съставът е доста различен и е за нуждите на недоносено бебе. След достигане на тегло и термин млякото се сменя. Не можах да разбера и това с безплатените прегледи. Че ре всички бебета си имат педиатър задължително и прегледите са безплатни, даже потребителска такса не се плаща  newsm78

Kalio Balio и аз си се чудя, ама добре че мина, че не знам докога щях да издържа. Мъжът ми ме гледа как спя под път и над път във всякаква положение и вика " Верно е , майките могат да спят всякак " Щях да го убия  Laughing

emeka Петър както знаеш няма 5 седмици щото реално все още не е роден. Кремът е с масло от снасон и ким. Щом можеш да даваш капки за колики с идентично съдържание не виждам проблем.

# 346
little afternoon, и на мен ми се струва цяла вечност, но щом казваш, че след това не е добре да се чака и бебето се забави повече от 12 дни, няма да отказвам предизвикване!

елхичка, и аз се радвам, че не съм сама и има още толкова мами, които чакат и изпитват същите симптоми. И аз ще се разходя, за да се опитам да ускоря процеса!  Hug

# 347
Радвам се, че се появяват още момичета "2 в 1", че да си даваме кураж. То, май направо сме за отделна тема, че с нашето мрънкане въобще не сме интересни на вече родилите. Ставам да се размърдам и евентуално да поизкачвам стълби. Не ме свърта хич.

То май наистина сме си за отделна тема, щото като гледам нещата се делят на две - "айде да стане вече" и "айде да се кърмим като хората вече"  newsm47

Аз още съм от отбора "2 в 1" и въпреки че имам още някой ден до термина, наистина лудвам, да не се преповтарям, но наистина искам да се случва вече и да минава както си му трябва  Peace А с това време какви разходки да правя - вчера, днес само трещи и гърми, изобщо не е за излизане  Crossing Arms
Впрочем, съвсем сериозно се замислям, ако стигна до преносване, какво ще правя, тъй като ЖК ми я следи един лекар, а ще раждам в друга болница, и не знам как да процедирам, ако мине термина...  newsm78 Сигурно ще му звъня на моя док, а той сигурно ще ме прати до болницата, където съм решила да раждам, да ме видят там. Само ме е страх да не ме вкарат пак в болницата, след като в началото лежах в патологията за задържане, така се наплаших от болници, че ми се иска влизането да е свързано със започнало раждане, а не за изчакване и предизвикване на такова ...  Praynig Хайде, и аз се оплаках  Crazy

# 348
Belisima, безплатният преглед, за който писах за беби, е нещо като бонус от болницата, където раждах. Там в рамките на месец може да посетим безплатно педиатър. Иначе се плаща. И ние се възползвахме.
Отделно бебчо има педиатър по ЗК, който ни посети вкъщи след изписването. А утрр ние ще посетим в кабинета за първи път.

# 349
Цитат
Мъжът ми ме гледа как спя под път и над път във всякаква положение и вика " Верно е , майките могат да спят всякак "
Това беше първото, което научих от моя син  Mr. Green Моят ММ пък ми вика "Аз не усещам да имам бебе,много добре се справяш "  hahaha
Иначе и на мен ми се спи,Маги от 2-3 дни суче по 3 пъти нощем  Rolling Eyes Явно потребностите и се увеличават.
За буденето ...ми будя я не за да яде,а за да изкарам баткото навън  Blush Горката тя налага и се да се съобразява с неговия режим  Whistling

# 350
  • Pb
v.r.i., аз до термин съм при АГ-то, което ми води ЖК, след това трябва да се обърна към болницата, в която ще раждам, те щели да преценят какво да ме правят.

# 351
Belisima, безплатният преглед, за който писах за беби, е нещо като бонус от болницата, където раждах. Там в рамките на месец може да посетим безплатно педиатър. Иначе се плаща. И ние се възползвахме.
Отделно бебчо има педиатър по ЗК, който ни посети вкъщи след изписването. А утрр ние ще посетим в кабинета за първи път.

Аха, ясно. Аз нали не стигнах до раждане в частна болница и съм изключила, че предлагаха и при нас такова нещо  Simple Smile

# 352
Прииииивет и от моя милост все така 2в1 Mr. Green
Хайде днес вече разгеле насрочихме я датата за секциото с доки - стана на моЙта Whistling - 26.06. да е, което е 8 дни преди термин. Сложи ме на ехо - води в норма, бебс си отговаря на 38-39г.с., плацентата е почти напълно озряла 3-та степен, тоновете чу - и те са супер, болезнени контракции - нъцки, регулярни пък съвсем /само едни неприятни пробождания някъде във влагалището усещам при определени движения на човека - такива да сте чувствали? newsm78, но блез да са съпроводени с контракция Rolling Eyes/ та няма никакви наложителни показания да се бърза с изваждането му...Освен разбира се, ако той сам не се разбърза да си излиза Rolling Eyes  но се надявам да си изтрае още седмица fingerscrossed Praynig

За невъзможността да се спи нощес поради интензивните и често болезнени местения на "наемателя"  Stuck Out Tongue Winking Eye няма смисъл да мрънкам Tired 

На всички все още очакващи колежки пожелавам спокойно дочакване на големия момент! Hug

# 353
Еее, Блонди стискам палци всичко да е наред. Петър трябваше да се роди на 26, че да е подарък за моя РД и за именния ден на баща си. Имам си сантименти към тази дата  Heart Eyes

# 354
Белисима моето бебе не повръща когато не иска повече той сам избутва шишето с език.А и ако бебето ти не е качило и грам за две седмици и яде по 20/30 мл през пауза от по 5-6 часа повярвай ми и ти ще започнеш да го будиш за да яде.Освен това Вики почна сам да се буди когато трябва да яде ме дори и по-рано огладнява.А млякото за недоносени ни го изписаха точно защото с него бебочетата по-бързо започват да наваксват явно с първото мляко не ни се получи,но сега с това качва и ще го пием докато стане поне три килограма.

# 355
Говоря за друго. Явно не си ме разбрала. Всяко бута с език, когато не е гладно. Когато обаче си решил, че за 2 часа трябва да преработи храната и го будиш по определено време да яде, а това не е станало се стига до повръщане. Иначе съм пропуснала, че сте под 3 кг. Давай му допълнително вода. Млеката за недоносени имат съставки, които товарят много бъбреците.

Успех, дано се оправите бързо.

# 356
елхичка, моят док нищо не ми е казал за това какво да правя, ако се стигне до преносване, затова и се чудех, явно изхожда от това, че след като няма да раждам в болницата, където той изражда, не трябва да проявява повече интерес.  Thinking Обясни ми да ходя на тонове през два дни и това е. Но ако и след 26-ти няма раждане все пак ще му звънна да видим какво да правя. Онзи ден като ме гледа на ехо нито разкритие имах, нито контракции, водите са добри, тоновете също и според него в следващите дни нямало да има раждане  #Crazy На нашата мома явно не й се излиза и това е  Rolling Eyes

# 357
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте,
Моето бебче е още с жълтеница и се храни по  10 - 11 пъти на ден, но тъй като му се дава от шише, защото неиска да суче от гърда, аз се цедя с ел. помпа преди всяко ядене, в резултат, на което гърдите ми се натъртиха, започнаха да ме болят и зърната започнаха да се разраняват - мажа ги с крем за зърна без отмиване, има ли друг вариант...компреси, кремове или нещо друго, което да им слагам? Също така вдигнах и температура 38. 5...

Здравей, ju_to!
 Възможно е зърната да се разраняват от твърде силен вакуум на помпата. Ако твоята има степени, би могла да избираш най-леката. Така изцеждането може да става малко по-бавно, но е по-щадящо.  Също може да се помисли, ако помпата има приставки за уплътняване, дали не правят фунията твърде тясна или обратното - ако не ги използваш, с тях да ти е по-комфортно.
 Удачни мерки са също оставяне зърната на въздух (да ходиш без бельо по възможност); слънчеви бани (за няколко минутки сутрин или вечер, когато слънцето е слабо), както и размазване на капки кърма по зърното, като се оставя на въздух да изсъхне, без да се отмива след това (кърмата спомага по-бързото възстановяване на клетките).

За болките вътре в гърдите може да се ползват компреси. Преди изцеждането се слагат топли влажни компреси за 5-10 минутки, за да се отпуснат тъканите и ако има задържане на мляко, да излезе по-лесно (компресът може да е от хавлия напоена с топла вода или специалните компреси за гърди с течност, като се нагряват или охлажат. А много майки са открили ползата от компрес с памперс напоен с топла вода, защото запарва и прави сауна-ефект с добър резултат).
 След изцеждане можеш да ползваш хладен компрес, за да облекчиш неприятното усещане в гърдите. Би могла отново да ползваш хавлия, но този път напоена със студена вода или пък пакет замразени дребни зеленчуци, като царевица и грах (и тозси пакет да служи само за тази цел Simple Smile Няма да става за готвене след често размразяване).

Чудесно е, че въпреки, че бебето отказва гърда, то се храни с майчино мляко, специално произведено за него. След кърменето от гърда, храненето с прясно изцедена майчина кърма е следваща по приоритет при храненето на бебетата. Все пак, ако имаш желание и възможност, можем да обсъдим стратегии за връщане бебето на гърда. Това може да отнеме известно време, може да изглежда като мисия невъзможна, но инстинктите на бебетата могат да бъдат предизвикани и те отново се връщат към гърдата или засукват за първи път седмици, дори месеци след раждането.
 Някои от тези стратегии са предлагане гърдата в полусън. Също предлагане още преди да е дошъл часа за хранене, за да не е съвсем огладняло и нетърпеливо. Също предлагане на гърда в тиха затъмнена стая. Или предизвикване на млякото да потече и след това да се сложи бебето на гърда.
Ако бебето категорично отказва дори да захапе гърдата, може да бъде предизвикано да я засуче с гушкане кожа до кожа (бебето голо по памперс гушнато в теб, а ти с разкопчана риза или гола до кръста, ако ще ти е по-удобно. Без да му предлагаш гърда, без да му настояваш по някакъв начин, а само се гушкате. Дори може да го оставиш да заспи върху теб (докато подремваш и ти или четеш книга, гледаш ТВ...). Когато го усетиш, че се размърдва, още преди да е съвсем будно, можеш да го насочиш към гърдата. Някои бебета в началото не правят нищо, освен да помиришат гърдата. Други само я облизват, а трети направо засукват, както си дремат. Каквото и да направи в началото, то е напредък, защото е започнал процес на "разбуждане" на инстинктите.

Можем да коментираме още варианти, от които ти да избереш какво може да се приложи във вашия случай. Например хранене с алтернативи на шишето и др.

Успех
!

# 358
Да се похваля, че днес в 16:17ч. се роди нашият син Славян  Grinning
4100г. и 54см, взе акъла на персонала с крупните си размери  Laughing
Родих естествено, ден преди ултиматума за секцио. Хитър младеж, как някой ще му казва кога да се роди Simple Smile))
Малко повръща и не ми дадоха да се пробвам да го закърмя, но за утре са ми обещали.

# 359
Gaggi, честита рожба  Hug

Общи условия

Активация на акаунт