С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 350
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Цитат

Fractal, стана ми интересно за това фиде ширатаки. А в България не може ли да се намери? Само от чужбина ли се доставя?  

За съжаление, няма. Те и за УК не са евтини - една порция/опаковка (120-180 гр) излиза ок. £1.50 (т.е. над 6 лв при курс ок. 2.40-2.50 за лира). Доколкото знам, в Щатите са от доста по-рано, може би 7-8 години. В Англия станаха известни преди около 5 години - едновременно на пазара навлязоха Miracle Noodles от Щатите и един друг местен образ спечели финансиране в ТВ шоу да ги произвежда във Великобритания. Следя им цените и сайтовете като сущи Щирлиц!  Joy

Проблемът е, че 90% иот теглото на една опаковка е вода и оттам цената на транспорта и тя  солидно натежава; самите те на вкус са абсолютно безвкусни, поемат вкуса на с каквото ги готвиш и за традиционната англ. публика са прекалено екстравагантни.

А аз понеже съм хакер по душа, им хванах цаката - можеш да си ги правиш и у дома; и конджак брашното (глюкомананът) не е евтино, но от 2 лъжици брашно се получава количество като от една опаковка готови! Нов продукт е, но както агар-агара, и той ще си намери пазара по някое време.

За нудълите трябва да се чете опаковката, тъй като се продават и нудъли, конджак ориз, лазаня и прочие, в които само малък процент от съставките включва конджак (глюкоманан); останалото е обикновено брашно.

# 106
  • Плевен
Привет, сладурчета!
Ооо, Гоше! Приятно ми е да видя тук едно мъжко мнение! Очарована съм от вниманието! И приемам това твое изказване! От позицията на дълго живяла и от години бореща се с моята склонност към пълнеене и наднормени килца, натрупани след ражданията ми ще кажа, че сега просто волята ми се е стопила, а може и да съм станала резистентна към всякакви диети! Иначе – да, всички режими, ограничаващи храненето дават резултат. Но аз търсех нещо, което да е същевременно здравословно, както и да не ни лишава от вкуса и радостта към живота... Впрочем да стане начин на живот и култура на хранене. Достигнала съм вече до същия извод – тормозя се, вманячвам се и ми е идея фикс това сваляне на килограми, затова не става! Наскоро приятелка отново ми го напомни – да престана да мисля за това и ще се отприщят нещата! А, дано! Ще взема и кантара да скрия някъде и наистина да спра с това мерене и вманячване! “Впрочем, самото отчаяние има значителен спъващ всякакви усилия ефект. Преодолее ли се то и приемат ли се N-те налични килограма нещата потръгват. Задължително.” Прав си!
Режимът включва, обаче и въглехидрати, не са само чисти протеини и аз си мисля, че не е толкова натоварващ! Наднормените килограми са по-страшни и натоварващи...със всякакви болести! И коя храна води до тях – бързите въглехидрати. Нищо не губим като ги премахнем! Друг е въпросът за бавните въглехидрати!!! Да – аз затова и буксувам, защото рядко правя чисто протеинови дни, а съм почти на протеини + зеленчуци. Сега вмъквам и малко плодове... А след тази случка със здравословен дискомфорт и евентуална причина в бъбреците (още малко изследвания ми предстоят) се ослушвам като гърмян заек и се чудя дали изобщо да влизам тук при момичетата като не мога да се върна на никакво редуване по схема П/ПЗ...За това смятам и тази част от мнението ти за правилна и го приемам като отправен съвет лично към мен – “Надявам се да съм дал мъничък повод за размисъл при тези, които усещат, че не върви и това не е тяхната диета”  и благодаря! Всъщност трета олекотена също е за всички, избрали Дюкан! Да не говоря пък за най-новата му лайт версия. Така, че за всеки има място под слънцето... и в темата!

Pink Pill, благодаря! Висока съм 163 см. Ами, да – не съм дебела, а нисичка!!! Разсмя ме с това затискане на костите от килцата!!! И си права - всякакви мнения тук са добре дошли!
Fractal, благодаря за информацията! Щирлиц, а?!? Браво!
Oncee, ааа, отдавна сме си я присвоили тази титла, даже не помня кой я измисли преди години!
Умната, девойки и младежо! Всеки си знае, но е хубаво да сме дружина и да търсим спасението от затлъстяването и най-правилния начин за един приятен и здравословен начин на хранене и живот!

# 107
лелеее, ArhMih  Shocked
тъкмо ти разгледах албума и недоумявам къде са тези 80кг. на 163 височина. Освен в завидните  bombs не знам къде си ги скрила тези кила, изглеждаш страхотно  Heart Eyes . Като разглеждам снимки на момичетата "преди" и "след" ми прави впечатление, че доста от тях и на снимките "преди" изглеждат много добре. При мен обаче не е така  Confused Самохващам си окото само на снимките, които са преди "предито"  Laughing

# 108
Ееее, къде са ти снимките, Arh Mih, искам да те видя бе, сладурке!!! Ама не да ти броя килцата, а да ти видя лицето  Hug. Това е като при говорителките и водещите от радиото - искаш да дадеш образ на гласа.
Александър Балджиев, здравейте! Интересно ми е вашето мнение, виждам, че няма да нарушим добрия тон и взаимното уважение. За мен режимът е правилният, но ако заедно успеем да набележим горещите точки, мисля, че ще е добра подсказка за всички.
Не знам дали поздравих всички нови момичета... тези дни имам проблеми и нещо не съм фокусирана... чудесно е, че сте тук и пишете!

# 109
ArhMih, благодаря, че си отделила време на това, което съм писал. И съответно да изложиш твоето виждане по въпроса. ("Гоше"-то няма да го коментирам, но е симпатично  Laughing Laughing Laughing)

Благодаря както на теб, така и на всички останали, които пишат и споделят в тази и в други теми, засягащи проблема с наднорменото тегло и метаболитните заболявания.
Казаното от вас по отношение на всичко "встрани" от конкретната диетологична стратегия е безценен опит, който трудно може да бъде така синтезиран на друго място. Без да знаете - помагате, макар и да не съм съвсем съгласен с конкретната диета.

И тъй като се появи мнение, че писането ми тук е непоискано, едва ли бих си позволил да досаждам повече. С писането си само бих искал да провокирам още малко споделяне на опит и мисли, нищо повече.

П.П. овесено човече, писала сте, докато си пиша мнението. Понеже засягате темата за горещите точки - казвам го още по-директно: диетичния план на нещата е ясен, в това спор няма (е, има, но няма да го сторя, освен ако на някого не му се доще Simple Smile) - става въпрос за всичко онова, което пречи на диетата да работи. И което става причина след време някои диети да завършат с баналното "йо-йо". За психология говорим Simple Smile

Бъдете здрави!

# 110
Добро утро! Да докладвам и аз. След ударната фаза минах 1/1 и от тогава не само, че не мръднах надолу, а днес имам и +1 Sad Явно това не е моята схема, но не мога да реша дали 3/3 или 5/5...

# 111
Здравейте! Много  се радвам, че има раздвижване в темичката! Аз След ударните 5 дни направих 3 ПЗ дни и от днес ще започна 3дни само на П. Засега задържам свалените 2кг. и не съм мърдала надолу, но чакам и МЦ та можи би и на това се дължи.  Надявам се , че останалите 8кг   ще ги преборя до 22.08. поне така ми даде калкулатора, че до тогава трябва  да съм във втора фаза. Тези дни наблегнах доста на салатите, салатите ,тъй като  много ми липсваха през ударните дни. Вашите наблюдения какви са през П дните ли се свалят повече килограми? Аз от днес тръгвам на фитнес.  Ще наблегна на бягането и на кростренажора, а също така мисля да започна да пия  Л-карнитин. За да си ускоря метаболизма и изгарянето на мазнини. Надявам се резултатите да са по-добри . Хубав ден на всички "дюкеси"  Hug

# 112
   Здравейте момичета !Малко да ме няма и хоп-нов мъж в темата.И то диетолог.Е,що го гоните така човека,можеше да ни разясни някои факти.Даже е и телевизионна звезда-ако е той де

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/izmama-s-prepara … e-v-internet.html

# 113
Няма лошо да пише диетолог. Но да критикува режима е намеса в личните решения.
Все едно да вляза в темата  срещу ваксините и да тръгна да ги убеждавам, че грешат и трябва да се ваксинират. Ще постигна ли нещо, освен скандал?  Mr. Green

За мен лично режимът е супер, защото освен, че не ми е навредил, изследванията ми по време на втора фаза бяха перфектни. И докато предишните зими бях все болна, с кашлици и хреми, тази беше първата, която прекарах в перфектно здраве и без нито едно закашляне. Свързвам това със старта на режима,защото последното ми доста тежко боледуване беше точно преди да го започна (декември).

Така че няма смисъл да ни разубеждават в качествата на нещо, от което лично сме изпитали само ползи.
Смисъл има в писането на съвети как да се храним балансирано в 3 и 4 фаза, защото там е най-трудното.
Ако пък някой диетолог предложи вариант за балансирано хранене, който да изключи 3 и 4 и пак да запазва теглото - ето тогава ще го призная.

# 114
и аз днес съм +1
Ама как няма да съм, първо вчера докато вървях в голямата жега по обяд и гледам сянка. Мушнах се аз да взема глътка въздух преди да продължа и кой дявол ме накара да погледна нагоре - напращели сочни бели черници, едната ръка посяга да откъсне, другата я бие  Crazy плюх си на петите и заминах. Само не знам вече как ще минавам от там като знам какви изкушения има. След това за вечеря както си кълвях пилешката пържола и гледам - забравено парченце кожичка, тъкмо да го отделя и си викам ще се направя, че не съм го видяла и си го сдъвках  Blush . И в края на деня преди заспиване реших да почета малко рецепти и се приспах с рецептата за нутела  Crazy Една от тези три случки ми е обърнала каручката, сигурна съм  Mr. Green
Тъй и тъй съм на + само докато чета рецептата, ами я кажете точно как се прави, с миксер ли се бърка, има ли тънкости, никога не съм правила течен шоколад. Ето тази рецепта намерих
Скрит текст:
180 г обезмаслено прясно мляко на прах
16 супени лъжици обезмаслено прясно мляко*
есенция ванилия
подсладител
2-3 супени лъжици обезмаслено какао на прах

Бяла част

Смесваме в купа 100 г от млякото на прах и 8 супени лъжици прясно мляко, подсладител и ванилия. Разбъркваме добре.

Кафява част

Смесваме 80 г от млякото на прах с 8 супени лъжици прясно мляко, подсладител и какао.

Слагаме едни буркан да легне и сипваме бялата част. Оставяме в хладилника за няколко минути. След това добавяме кафявата част.

# 115
За мен писането на доктора, на Vrabcho_, на всеки споделил нещо е еднакво полезно. Чета мнения, чета аргументи, чета за чуждия опит и си взимам решения кое и как. Аз също бих могла да вляза в темата за ваксините, да се тупна в гърдите, че съм имунизирана с всички задължителни и незадължителни - противогрипни и всякакви други ваксини и ей ме - на жива и здрава съм. Но всеки, който си носи главата на раменете не, за да има къде да си закачи шапката, ще си вземе лично решение как да постъпи. Всеки организъм е различен и ако например аз мога да пия от чешмяната вода, обявена за заразена без да ми се случи нищо, то друг може и да стигне до болница на системи. Бих се ядосала, ако някой ми влезе в дома и вземе да ме поучава как и какво да променя, но тук може да пише всеки. А ако някой на всяка цена иска да бъде послушан и последван, то трябва да е наясно, че са му нужни много и силни, и убедителни аргументи. Само исках да споделя   bouquet Не искам да провокирам спор, да обидя някого или нещо друго такова.

# 116
ArhMih Благодаря!  Hug Аз съм подозрителна към всякакви чудеса, до степен на параноя, а и ми е интересно да се ровя и търся информация. Продуктът е сравнително нов и непознат за нас, но се ползва от векове в Япония и Китай. По тази причина нагазих и форума на китайските мами, секция Готварство, а с някоиот тях се консултирам по Куку (китайския скайп) - ех, за отслабването няма граници...  Joy Сериозно, обаче, имаме какво да научим.

За Георги Балджиев до доказване на противното, приемам, че сте добронамерен. С практика ще преодолеете липсата на комуникативни умения в онлайн пространството (а и Бгмама е особена територия). Преди, обаче, да тръгвате напред с месианска секира, докажете, че наистина можете да бъдете полезен - и сами ще Ви потърсим.

Аз лично  не бих се доверила на диетолог без медицинско образование, доказан клиничен опит в тази област и доказано непрекъснато повишаване на квалификацията, както и публикации в реферирани професионални издания (блог е ОК, но абсолютно недостатъчно). Причината е, че имам медицински проблем, който трябва да се следи компетентно, а не само със сантиметър, кантар и сладки приказки, инспирирани от (примерно) онлайн курс по психодрама или Дейл Карнеги. Аз може да не съм типичен пациент, но много от момичетата тук са в ситуация, когато превенцията е възможна;  и тук специалисти като Вас биха могли да бъдат полезни.

# 117
fractal, благодаря за изключително полезната и подробна информация  Hug Ако се сещаш за още нещо по изчанчено дюканско споделяй  Praynig Аз напоследък нямам много време да си се ровичкам и да си чета интересни неща.
При мен няма движение в килограмите, но сантиметрите продължават да падат. В началото на месеца ми шиха костюм (панталон и изчанчено сако) вече са ми доста широки  Mr. Green Правя упражнения за корем, дупе и ръце + загрявка и после разтягане, както и една 15мин. кардио тренировка. Упражненията са с нарастващи повторения и в началото доста бързо ми приключваше тренировката, но с повишаването на повторенията ми отнема над час, не знам като достигна максималните повторения сигурно ще отиват по 3 часа  Crazy
Хубава и усмихната вечер на всички   bouquet

# 118
Георги Балджиев Приятно ми е да се запознаем!   bouquet

GalaEluard Благодаря, комплиментът е много мил, но незаслужен. В тази тема (имам предвид дюканската сага от самото начало) има толкова много откривателски таланти (а и доколкото си спомням, и ти имаше много интересни рецепти), а смайлиз ми е букмаркната отдавна, но и насреща да ми бяга, пак не мога да я стигна.
А за изчанчености - амиииии.... През 2007 стевията беше все още неизвестна, а аз си пеех за нея; сега я има във всяка аптека, че и по заведенията. Друго, например, заимствам от азиатската кухня - мой личен принос е дюканската туршийка от водорасли хай-дай.  Laughing Водораслите са много полезни и - за разлика от ширатакито/конджака, което е хм по-скоро носител - си имат собствен вкус. Стават чудни крекери, салати, а и просто може да се смелят и да се добавят на прах в супи, сосове (режимни!), смутита и пр. Проблемът е, че в Европа често се внася евтина продукция от Китай, кояо се продава прескъпо, а Китай не е точно най-еко мястото на планетата. Има и испански водорасли, но до тях още не съм се добрала.  Joy Много полезно нещо е и ким-чито, корейска бърза туршия.
Отново не мое, но често пренебрегвано - кълновете и пониците. Дори през ПЗ дните количеството салата, което може да се изяде е практически ограничено; с кълнове и поници рязко скача КПДто на полезните съставки и в най-нитритната салата.
За любителите на смутита, които имат кадърен дехидратор (сушилня) - след изцеждането на сока зелената маса не се изхвърля, а се смесва с малко вода и трици, и се поставя в сушилнята; излизат едни ужасно неугледни хм кори, които после може да се използват за крекери, да се добавят в супи, салати и пр.; да се държат във фризера неограничено време. Може би може и в кутии да се съхраняват, но аз ги тикам във фризера за по-сигурно. Тая идея пак е от китайските мами - само че те така правят най-вече здравословни десерти за малчуганите от плодова пулпа без захар; след изсъхване се получава нещо като плодов пергамент. Аз го адаптирах за зеленчуци.
"Фалшив мед" за дюкански палачинки - малко варена тиква или морков или друг носител-зеленчук, стевия, билков чай (мента, акация, бъз, хибискус, роза, каквото ви харесва и има под ръка) в пасатора; сгъстявам с 1/4 ч.л. глюкоманан на 1 л и после в красиво шишенце. Може и есенция за капризните (в дюки магазина има медена есенция, но сп. мен е отврат). Общо взето, шишенцето играе ключова роля. Може да се желира допълнително, или пък да се добавя в сокове, билкови чайове и пр. Laughing

Като се сетя още нещо, пак ще пиша.
П.С. Кажете къде да го търся пустия му калциев хидроксид в България - има само в разфасовки за басейни! Но той гарантирано не става за ядене!  hahaha

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 21:51 от fractal

# 119
  • Испания
...а смайлиз ми е букмаркната отдавна, но и насреща да ми бяга, пак не мога да я стигна.
...
П.С. Кажете къде да го търся пустия му калциев хидроксид в България - има само в разфасовки за басейни! Но той гарантирано не става за ядене!  hahaha

Скица!  Joy Благодаря за комплимента.  Embarassed Преди имах повече желание за писане..., но напоследък - не особено.

Нямам никаква представа за калциевия хидроцид.  Rolling Eyes

Благодаря за полезното инфо, което даваш винаги.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт