С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 316
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета! Моя кантар се закотви на 68гк. и не помръдва, но май смъквам на см. Искам да ви попитам  кашкавал и сирене лайт на Маджаров режимни ли са? Някой купувал ли ги е?

# 91
Извинявай ама неразбирам коя е тази парична еденица от сайта?И на колко лева се равнява?

британски паунд, през PayPal ми ги обменя около 2,5 лв за £1

# 92
Извинявай ама неразбирам коя е тази парична еденица от сайта?И на колко лева се равнява?

британски паунд, през PayPal ми ги обменя около 2,5 лв за £1

Ето това е ширатакито, нещо като макарони и спагети, но тези до колкото разбрах като се рових са соеви, имало и от водорасли. Течния шоколадец и аз го набелязах  Laughing
avon0, отговорили са ти за паричната единица  Wink Лук може в П дните като подправка, в кюфтета например  Peace
Марияна A., не стават за режима  Naughty Както и тези на Култура не са подходящи за стриктно спазващите режима.

# 93
  • Испания
...
Ето това е ширатакито, нещо като макарони и спагети, ...

Инфо от офииалния испански дюкански сайт: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg26548830#msg26548830

И още: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg26547798#msg26547798

# 94
smileys  Hug Hug Hug
Разгледах набързо, тези, които гледах в Амазон явно са различни пишеше, че са ширатаки, но нещо друго не Konjac. Като гледах състава пишеше, че са соеви или от някакви водорасли  newsm78 Добре, че не поръчах, а пишеше, че са препоръчани от Дюкан...

# 95
  • Испания
smileys  Hug Hug Hug
Разгледах набързо, тези, които гледах в Амазон явно са различни пишеше, че са ширатаки, но нещо друго не Konjac. Като гледах състава пишеше, че са соеви или от някакви водорасли  newsm78 Добре, че не поръчах, а пишеше, че са препоръчани от Дюкан...

Hug Hug Hug Пишат си те, каквото намерят за добре, за да продават. Дюканските продукти имат запазения знак на дюканския режим. Ако отвориш страниците на различни езици на дюк. магазин, ще видиш, че знакът е един и същ.  Wink Добре, че не си поръчала, наистина.

# 96
smileys  Hug Hug Hug
Разгледах набързо, тези, които гледах в Амазон явно са различни пишеше, че са ширатаки, но нещо друго не Konjac. Като гледах състава пишеше, че са соеви или от някакви водорасли  newsm78 Добре, че не поръчах, а пишеше, че са препоръчани от Дюкан...
Добре, че налазих темичката! Ширатакитата са много готини, абсолютно безвкусни и можете да ги приготвяте с каквото си пожелаете; ако се пуснат в блендера, стават на мънички парченца, почти топченца и получавате конджак-ориз. Единственият минус е, че са доста скъпи, както за купуване, така и за транспортиране. В момента в Англия има промоция, която си заслужава (обаждах се по телефона):
В Сушисуши:
http://www.sushisushi.co.uk/collections/japanese-noodles/products/shirataki Преди около 2 седмици имаха около 1000 опаковки; срокът за годност изтича в края на ноември/декември (затова са намалени); между другото, във фризера удължавате срока неопределено.
Доставка чрез БГ превозвач; иначе излиза много скъпо.

Аз в момента експериментирам с конджак-брашно (глюкоманан), т.е. изходния материал, от който се правят нудълите и пр. И той не е евтин; най-евтиният вариант, който намерих е в http://www.topfruits.de/produkt/konjakmehl-konjakwurzel-getrockn … jac-teufelszunge/ И на тях се обаждах; отново трябва превозвач да се ползва; иначе доставката на колет 30 кг на територията на Германия е 5 евро. В Англия се продава доста по-скъпо от Bulk Powders (v Amazon UK i sobstvenia im magazin ; и пак само с превозвач, няма как. Плюсът е, че опаковка от 100-200 грама ще ви стигне за повече от месец. Който си има и машина за домашна паста и открие в България калциев хидроксид (pickling lime), ще може и сам да си прави нудъли и каквото си поиска.
Аз мисля тия дни да поръчам от Германия, но се чудя къде да намеря калциев гхидроксид?? Помагайте с инфо?

Ето едно много смешно видео за един ширатаковец-аматьор (само не се стряскайте от вида на кухнята; чукча - готвач, а не чистач!  Joy); той приготвя нещо много странно и без калциев хидроксид на тефлонов тиган само!

# 97
чета и гледам коментирате нова книга, в която се разрешават плодове. Не съм я чела, но се зачудих дали калкулаторът изчислява по тази книга, защото ми даде едни цифри  Crazy чак до Трифон Зарезан и то не до това, което ми се искаше, а +10+  Rolling Eyes
среднощните ми размисли и страсти  Tired

# 98
  • Плевен
Хей, момичета, здравейте! Не ми остава време да се впиша, а и с нищо не мога да се похваля! Задържам тези дни, даже днес нещо съм и качила ... Ако е решил пак да ме сюрпризира МЦ – днес му е дата... поне тази беше предния месец?!? Тук има мноого да се чудя дал шЪ доде и от къде аджеба е плюсът!?! Впрочем задържам течности тези дни, а довечера съм на нефролог и ще видим какво лекувах до тук и дали съм го излекувала! И резултатите днес от изследванията ще са готови, но утре най-рано ще са при личната докторка.
Да почна сега, че не мога да сколасам да ви прочета, та камо ли да обърна внимание на всяка пишеща дюкеса.
Зу-555, на мен ми звучи добре твоят режим, защото и аз не съм от крайно десните дюкеси. Не съм и биотехнолог, но смятам, че леки, но здравословни отклонения са допустими. Понеже си в началото и все още изненадваш организма си, ако почне пък да задържа – ти ще си видиш и може да спреш толеранса. Подкрепям мнението ти, че е по-бавно, но по-сладко отслабването по този начин!
ОВЧ, Мариянче, мина ли застоя? Мислете винаги като за стягащ кожата период, освен ако не сте прегрешили с нещо... – а, всъщност повторих мнението и на Гала...
Pink Pill, ами добре дошла тук! Свърши то с онзи дух в темата отпреди години... Иначе и сега си споделят момичетата кой какво купува, готви – сладурчета винаги ще има! А за трайно отслабнали – има и такива. Има и влачеща... се - аз, забуксувала, но заинатила се поне назад да не връщам... та се разнообразявам да се включвам тук, защото това ме крепи в отчаянието, че немога и не мога да падна под 80 кг! Успех! Напазарувай си от веригите и поне ще се спасиш от ежедневни мъки да търсиш режимна храна всеки ден от незнайни магазинчета. Не си харчи парите за готови пушени филета...взимай си по-добре цели сурови пилета и си прави по рецептите всякакви неща с тях. Виж пак колко много позволени групи храни имаш и си направи едно разнообразно седмично меню като ги редуваш – дреболии, пилешко, телешко, кайма – може смес от смляно пилешко и телешко месо... риба и морски дарове, консерва риба тон в собствен сос – също спасява положението и така! Но ти си знаеш режима от преди! Ми този артишок екстракт нали го рекламираха някъде за отслабване...Помага ли? Или сега му се чудиш?!? Добре си готвиш ти!!! А каква ти е целта с килата (сегашни, височина, за сваляне?) Защо чак за догодина ти е дал калкулаторът да се точи втора фаза? Тук тази тема си е по първата книга на Дюки и калкулаторите си бяха по нея... Незнам!
Искам да обърна специално внимание на Selsha! Браво за куража, браво за новото начало, което си сложила в своя живот и знай, че това е верният път! Ние сме с теб и ще те подкрепяме неотлъчно! Само се въоръжи с търпение и щом имаш и лекарско наблюдение – не се плаши от нищо, миличка! Вземи си книгата на доктор Дюкан и си я препрочитай, дръж я до себе си и вярвай! Ще станат нещата! Протеините са най-успешните нутриенти в тази борба с наднормените килограми! Но над тях е твоето желание за промяна и волята ти! Ти само си спазвай режима и гледай как падат кило след кило! Щом си свалила толкова много за толкова кратко време – вече си убедена, че това е Начинът! С теб сме! Действай смело! И нито крачка назад, мила!
Аnanasi, сигурно е късно да казвам, че няма смисъл от още П-дни... Мина ли на втори етап вече? Имаш ясна представа за режима, за тялото си – имаш и малко килца за сваляне. Ще успееш! За десертите – щом са от продукти – режимни за втора фаза – в каквато и конфигурация да ги ползваш – все ще си излезе режимен десерт. Само ако има трици – ще си смяташ доза за деня, която да съдържа до 3 с.л. трици...
Алекс Х., браво за сваленото килце! Аз не съм си купувала от това к.мляко в Кауфланд, но ще взема да му обърна внимание... О, вече си щастлива кетчупопритежателка, а?
Веселото, привет и добре дошла при нас! Колко си висока? Не сваляй под 50 кг... то това жена ли е – под 50 кила?!?
Fractal, стана ми интересно за това фиде ширатаки. А в България не може ли да се намери? Само от чужбина ли се доставя?  

# 99
ArhMih, много ме развесели с тези "дюкеси" tooth Значи и титла си имам вече smile3535

# 100
С най-ясното съзнание, че ще отнеса критики и дори може би скандал от някои от вас си позволявам да се включа с няколко реда. Правя го не заради друго, а защото достатъчно съм видял бивши диетуващи по тази диета. Гледката, чувството и диагнозите понякога не са приятни.

Та

Цитат
защото това ме крепи в отчаянието, че немога и не мога да падна под 80 кг!

Винаги казвам, че всяка диета работи. Без изключение. Всяка диета обаче има и момент, в който спира да работи. И ако този момент е далече от крайната цел, отчаянието е логично следствие. Впрочем, самото отчаяние има значителен спъващ всякакви усилия ефект. Преодолее ли се то и приемат ли се N-те налични килограма нещата потръгват. Задължително.

Цитат
този артишок екстракт нали го рекламираха някъде за отслабване...Помага ли?

Че от артишока не се отслабва - това трябва да е повече от ясно. Както не се отслабва от който и да е екстракт. Полезно е обаче при тези, които са на диетата на Дюкан, тъй като подпомага чернодробната функция. А тя силно се затормозява при такъв натоварващ режим.

Цитат
Протеините са най-успешните нутриенти в тази борба с наднормените килограми!

Това наистина е толкова вярно, че чак коварно вярно. Стига се до крайности, каквато е чисто протеиновата диета. Обаче протеина играе върховната си роля само във въглехидратна среда. Т.е. въглехидратите са задължителни, ако искаме да използваме силата на протеиновата храна. В това число и да изгаряме мазнини. Не е случайна приказката от биохимията, че "мазнините изгарят в огъня на въглехидратите".

Надявам се да съм дал мъничък повод за размисъл при тези, които усещат, че не върви и това не е тяхната диета. Знам, че това не е диетата за никого, но не бих го натрапил. Е сега отнесох скандала... Laughing

# 101

[Знам, че това не е диетата за никого, но не бих го натрапил. Е сега отнесох скандала... Laughing

Щом се пише тук, значи вече ни е натрапено.... Mr. Green

Иска ми се да знам откъде изскочи догмата, че мазнините изгаряли само при прием на въглехидрати?  newsm78
Нееднократно го чета това из нет-а, но никъде доказателства, подхваща се само от хора, които дори нямат медицинско или поне биологично образование... Flutter
Както и от хора, които "искат" да отслабнат, но поради липса на воля се чудят откъде да измислят аргументи, за да не ограничат така ценните въглехидрати...
И ако е така, защо диетстващите на Дюкан отслабват, като нямат прием на въглехидрати... hahaha Или по-точно, той е ограничен, защото триците например си имат 40 % въглехидрати.

Моят съвет към добронамерените критици е да оставят всички, които са решили да са на този режим, на мира. Всеки носи отговорност за действията си и е готов да понесе последствията, големи хора сме.
А резултатите сами дават отговор на въпроса дали мазнините трябва да горят във въглехидратен огън или не... Wink

# 102
  • Испания
... Знам, че това не е диетата за никого, но не бих го натрапил...

Лично Ваше мнение, при това непоискано. Виждам, че сте се активизирали и "разшетали" във форума, вероятно, за да търсите клиенти - нещо, което не е позволено в БГ.мама.

# 103

[Знам, че това не е диетата за никого, но не бих го натрапил. Е сега отнесох скандала... Laughing

Щом се пише тук, значи вече ни е натрапено.... Mr. Green

Иска ми се да знам откъде изскочи догмата, че мазнините изгаряли само при прием на въглехидрати?  newsm78
Нееднократно го чета това из нет-а, но никъде доказателства, подхваща се само от хора, които дори нямат медицинско или поне биологично образование... Flutter
Както и от хора, които "искат" да отслабнат, но поради липса на воля се чудят откъде да измислят аргументи, за да не ограничат така ценните въглехидрати...
И ако е така, защо диетстващите на Дюкан отслабват, като нямат прием на въглехидрати... hahaha Или по-точно, той е ограничен, защото триците например си имат 40 % въглехидрати.

Моят съвет към добронамерените критици е да оставят всички, които са решили да са на този режим, на мира. Всеки носи отговорност за действията си и е готов да понесе последствията, големи хора сме.
А резултатите сами дават отговор на въпроса дали мазнините трябва да горят във въглехидратен огън или не... Wink

Така е, съгласен съм. Замълчавам Simple Smile

За протокола само - имам необходимото образование. Но от уважение към желанието ви да не се пишат критични думи, няма да влезна в режим на обяснение.

Успех Simple Smile

# 104
ArhMih, добре заварила  Hug
Ти на каква височина ги бориш тези килограми?
Цитат
Защо чак за догодина ти е дал калкулаторът да се точи втора фаза?
Защото твърде за дълго изпуснах  Animal Pig предполагам  Embarassed Стартирах миналия понеделник с 95кг., калкулаторът ми показа 61 и нещо за Трифонов ден. Височината ми е под 160 1-2 см., може и по-малко да са станали като съм си затиснала костите с тази тежест.
От днес започнах да пия артишока.
На мен ми е интересно да чета всякакви мнения и коментари, не знам защо така грубо някои момичета реагират на и без това оскъдното в темата мъжко присъствие.
Също бих поощрила Selsha да си пише дневните менюта и количества, както и резултатите, макар че засега режимът й е по-строг от правилата на Дюкан. Много обезнадеждени хора четат темата и предполагам ще им е полезно да видят, че има светлина в тунела, а също така и за Selsha ще действа мотивиращо, ако знае че я чакаме с нови резултати. Поне аз самата с такава идея се включвам.

Общи условия

Активация на акаунт