С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 312
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички пишещи и четящи в тази тема!  Hug
От съвсем скоро се опитвам да спазвам правилата на режима. Прави ми впечатление, че не са много пишещите и затова се върнах назад да прочета стари теми. Писали сте за някакъв сайт за поръчки от Англия, кой е той? Имам малко затруднение със зареждането на хладилника. Преди време като спазвах режима пишеха доста момичета и много обширно се коментираше кой какво си купува, готви и хапва ежедневно. Това беше преди 6 години. Явно всички са отслабнали и са напуснали темата  Simple Smile
От няколко дни обикалям по магазините да търся Exquisa и още не съм открила. Видях в последните постове, че я има в Кауфланд, но нямаме такъв наблизо. Преди я имаше и в кварталния магазин. Купих си една извара, която е толкова вкусна, че ме съмнява дали е съвсем режимна.  Blush Olympus, пише че е от млечна суроватка, нискомаслена, на 100гр. съдържа 2 гр. мазнини. Взех си едно пушено пуешко, но на етикета са изброени цял ферман съдържими  Confused
Вчера си направих супа от воденички, толкова ми беше вкусна, че се замислих дали не съм й сложила нещо, което не трябва. И го открих кое е - универсална подправка за готвене  ooooh!
Пишете с какво и откъде зареждате вашите хладилници, какви подправки използвате.
Сега се сетих да добавя киселото мляко, което ползвам е Грошь 1,5. В предишния си опит взимах само Култура, но после се разбра, че са извлечени животинските мазнини и са добавени растителни.
Хубав неделен следобед!   bouquet

# 76
Здравейте, записвам се при вас. Започнах я на 3 юни и досега свалих 15 кг. Аз съм много пълна и правя диетата под лекарски надзор. Един, два пъти я наруших. Отслабвам по здравословни причини. Бях се примирила с килограмите си (които бяха над 200, а сега са малко под), но се разболях и "ударих  дъното" - не можех да вървя, не можех да дишам. Радвам се, че намерих човек, който се съгласи да ми помогне. Не спазвам точно диетата, а това което ми каже лекарката. Първите дни бях на 2 кофички кисело мляко, после прибавихме и пилешка пържола, във втория етап и малко зеленчуци.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 17:33 от selsha

# 77
Здравейте! Аз също пиша тук от скоро. Днес ми е 5-ти ден от ударния етап и още се чудя дали да изкарам още 2-3 дни така, или да минавам към Втори етап . Свалила съм 2 килограма , което мисля че  е добре при положение , че имам да свалям общо 10. С намирането на продукти ми е трудно, но свиквам и чета внимателно какво пише на етикетите. От Кауфланд си купих много вкусно кисело мляко 0.1% от тяхната марка К-класик. Купих си и обезмаслена извара на Родопея. Карам основно на пилешко месо и риба, кисело мляко с трици си правя за закуска, с 2 лъжици трици. Днес за обяд си направих страхотен омлет с извара, магданоз и малко лук и зелена чубрица. На тефлонов тиган без грам мазнина, не можах да повярвам колко вкусно стана. Но страшно много ми липсват зеленчуците, салатите от домати и краставици, затова може би ще изкарам още 1 ден само на чисти белтъци и ще включа салати. Имам питане към по-опитните, които са от повече време в темата, с каква схема да започна Втори етап? Четох назад в темите и все пак не мога да реша. 5П и 5ПЗ ли да правя или1/1 , какво ще ми препоръчате? Вие , които сте изпитали различни варианти, посъветвайте ме, как да започна, за по-добри резултати. Имам и едни друг въпрос. Когато много , ама наистина много ми се прияде сладко, какво бих могла да ям , което да е по правилата? Засега се удържам, но знам, че ще дойде един момент, когато ще обезумея за сладко и не ми се иска да се натъпча с шоколад, но затова трябва да имам да имам нещо под ръка , подходящо. Четох в рецептите за разни кремчета, плодови млека направени със степчета, но това не е ли за Третия етап ? През Втори етап какво сладко мога да си приготвя, което да не ми прецаква диетата? Плодовете също знам, че са абсолютно забранени, докато не сваля всичките излишни килограми.

# 78
Привет Simple Smile
pink pill, аз пазарувам от Метро, охладена риба - ципура, сьомга, сьомгова пъстърва, скумрия, лаврак, охладени пилета и пуешки бутове, заешко. Другото месо ходим до едно село направо от кланицата на производителя пазаруваме - телешко, пилешко филе. Млечните също купувам от Метро - Активиа 0.5%, котидж 0.4%, прясно мляко Верея 0.1%. Соев сос (без захар), горчица (без захар), бейби корнишони (без захар), обезмаслено сухо мляко. Ескуиза 0.2% от Кауфланд. Яйца ми носят домашни, а зеленчуци купуваме от близкия пазар гледам да са от производители не прекупвачи. Извара от Кауфланд насипна обезмаслена на Олимпус или от Лидл има нова 0.2% гладка като крем е. Триците също от Метро купувам голям пакет 500гр. Дано съм била полезна. Английския сайт е оригиналния на Дюкан, но доставката до БГ е 55 паунда ooooh! Някой неща ги има и в Амазон, но не съм се престрашила да си поръчам, конкретно мислех ширатаки нудълс да си поръчвам.
selsha, искрено ти пожелавам много воля и търпение от сега и за напред, защото битката започва, когато свалиш  Hug
ananasi, стигат ти 5 дни ударна мятай се на салатите Simple Smile При всеки е различна схемата, на мен ми действа и 1/1, а имах много повече от 10 излишни кг. Пробвай 3/3 примерно и си прецени как ти действа  Peace Десертчетата с кисело мляко и степче са позволени във втора, можеш да си правиш и кисело мляко, подсладител, нескафе и желатин става чудно. Можеш и крем "карамел", прясно мляко, яйца и подсладите. Има доста рецепти, разгледай ги, в повечето си пише за коя фаза са. От степчетата и подсладителя може да задържаш вода (т.е. да нямаш движение в килограмите, което не означава, че не отслабваш). Ако се колебаеш дали е подходящ десерта, който си си избрала попитай тук Simple Smile
Приятна и спокойна вечер на всички Simple Smile

# 79
Ananasi,  и аз да кажа. K- klassic  млякото на кауфланд е супер, и аз си го купувам. Сладки неща за 2 фаза има много. Освен тимата за рецепти от тук, можеш да видиш сайта dukanskirecepti. Wordpress. Com, аз ползвам него и съм много доволна. Линкът ми може да не е много точен, но пиша от телефона. В гугъл за рецепти излиза първо този сайт.
От сладките неща най- лесен и напэлно режимен е крем карамелът с подсладител. Аз го правя на ниска мощност и стова за към 50 минути и е божествен. Правила съм си кекс, крем с нескафе и желатин, сладкиш с извара. Всичките са подходящи за чистите протеинови дни.
Успех и си готви! На мен готвенето ми е голямо удоволствие и режимът е много лек, когато си разнообразяваш храненето и си готвиш. Щом минаваш на зеленчуци, направи си мусака с патладжани, става супер, рецептата е на мис Каприз от тук, но сега не ми се пише.

# 80
Цитат
Английския сайт е оригиналния на Дюкан, но доставката до БГ е 55 паунда

Няколко неща си поръчвах от английския ибей като ползвах бг превозвач и доставката до бг е около 3 лв. Предполагам и с дюканския сайт ще може да се процедира по същия начин. Може ли линк?
На мен след риба в П ден много ми се дояжда сладко и засега туширам нуждата с кола лайт.
Моята извара на Олимпус е в кофичка като на кисело мляко.
Благодаря, момичета! И Метро и Кауфланд не са ми близо, но явно ще трябва да се организирам и да отида.

selsha, резултатът ти е страхотен, почти по килограм на ден, браво   bouquet но май и режимът ти е по-строг. Пожелавам ти успешно продължение на започнатото  Hug

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 23:00 от pink pill

# 81
  • Испания
... Щом минаваш на зеленчуци, направи си мусака с патладжани...

...или тиквички.  Wink

Добре дошли на новите момичета!   bouquet Бъдете стриктни, гответе, хранете се разнообразно, пийте вода и резултатите няма да закъснеят.

# 82
Ох, пак съм ви изтървала, но успях да наваксам.
И аз да се похваля, имам още едно минусче на кантара, но съм пред МЦ и сигурно пак ще се върне, но здраве да е, важното е, че се чувствам като перце.
Относно разнообразието на храната ми е много трудно, направо ви се възхищавам на всичките какви идеи за ястия давате и най - важното си ги готвите. Аз не обичам да готвя и може би от там тръгва целия проблем, някак си не намирам желание да експериментирам с позволените продукти.
И аз мога да потвърдя, че млякото на Кауфланд К Класик е страхотно, скоро го открих, хапвам само от него, а и цената му е доста по - добра от другите нискомаслени кисели млека. Прясно взимам само на Мегле.
ananasi, когато много ми се прияде нещо сладко, пия чаша Coca Cola Zero или си купувам плодово мляко на Култута 0,1 % което е изцяло с подсладители и няма нищо общо с другите плодови, т.е режимно е. Мернах някъде и едни бисквити от овесени и пшеничени трици, но отгоре са с кокос и не посмях да ги взема, не знам дали някой се сеща за тях и дали ги е хапвал?
И последно да се похваля - намерих си кетчуп без захар с подсладители съвсем случайно! Много се радвам, сега вече пилешките ми пържолки са истински вкусни  Grinning

# 83
Записвам се в темата. От 8 дни съм на 90 дневната диета, но за тези дни съм смъкнала само 1кг. Благодарение на Дюкян преди 5 години бях 45кг. В момента съм 64кг. Напълнях много през бремеността. Искам да сваля и да стана поне 50. Запо4вам от утре!

# 84
Здравейте, момичета! Благодаря на всички ви за страхотните идеи! Аз много обичам да готвя, така че ще пробвам всичко, което ми казахте, а ще търся и дюкански рецепти още. Обичам си готвеното аз и манджичкикте  Grinning, а пък и имам малко дете и готвя почти всеки ден за нея и за мъжа ми.  Днес с нетърпение чакам обяда , за да хапна една салатка от домати и краставици към пилешката пържолка. Тази сутрин се претеглих пак и съм точно 68кг, направо летя. Laughing Поне от година не бях слизала под 70кг, въпреки че все съм на диета. А коремът ми направо хлътна , на обиколки също съм се посвила. Това много ме мотивира. Мисля скоро да тръгна и на фитнес за по-добри резултати или поне да започна да тичам. Пожелавам много хубав, слънчев и усмихнат ден на всички ! И само минуси да отчитате на кантарчетата Hug

# 85
добро утро   bouquet
Днес мисля да си правя тиквички. Спрях се на тази рецепта
Скрит текст:
Рецепта zazu1

2-3 средно големи тиквички
1 стрък пресен лук
200 гр. извара
3 яйца
2-3 с. л. кисело мляко
сол
копър
Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина 1/2 -1 см. и се нареждат в тава. Поръсват се със нарязания стрък лук и малко сол. Заливат се с малко водичка – 2/3 водна чаша и се запичат на 180-200 градуса, докато омекнат, което става бързо – 15-тина минути максимум. Смесват се яйцата, изварата, киселото мляко, копъра и сол по собствена преценка. Разбиват се с виличка и се заливат тиквичките. Запичат се за още 10-тина минути – до придобиване на златисто-кафеникав „тен“. Оставят се да изстинат- иначе имат малко блатен вкус тиквичките. Готови са за консумация.
Ще разкажа после дали съм се справила Wink

# 86
Ето линк към сайта с рецептите:
http://dukanskirecepti.wordpress.com/

На мен лично ми е много полезен, основно от тук черпя идеи за готвене.

# 87
Добро утро Simple Smile
Ето сайта за дюкански глезотийки

# 88
тиквичките станаха прелестни мммм, почти ги ометох  Blush

GalaEluard, благодаря за линка  Hug
гледам има някакъв брезов сок за пречистване, който доколкото разбирам се пие и по време на режим. Aз бях започнала да пия този http://apteka.framar.bg/30025241/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%BE … 200-%D0%BC%D0%BB- Но от както съм на режима го спрях. Чудя се дали да не си го продължа.
Цитат
конкретно мислех ширатаки нудълс да си поръчвам.
какво е това?
Поразгледах сайта само бегло и ми залепнаха очите на течния шоколад   Crazy Довечера ще го разгледам по-подробно.

# 89
Добро утро Simple Smile
Ето сайта за дюкански глезотийки

Извинявай ама неразбирам коя е тази парична еденица от сайта?И на колко лева се равнява?

Във "П" дните ,позволено ли е "лук",според мен той е зеленчук или се брои за подправка?

Общи условия

Активация на акаунт