С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 365
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!

Имам 1 кг. смлян телешки шол, ще правя кюфтета и намерих в нета тази рецепта:
Скрит текст:
1 кг кайма
2 бр. яйца
1 глава лук
4 с.л. кисело мляко
3 с.л. галета
1 ч.л. сода за хляб
черен пипер
чубрица
сол
Смесват се каймата, яйцата, лука и подправките. Отделно се смесват киселото мляко, галетата и содата да кипне леко и се прибавят към каймата смес. Всичко това се омесва заедно да се получи еднородна смес.
Галетата ще заменя с трици, не знам кои са по-подходящи - овесени или пшенични. И другото за което се колебая е содата за хляб дали да я заменя с бакпулвер, равностойни ли са?
Ще се радвам, ако някой ранобуден ме посъветва, аз ще се отблагодаря с кюфтаци.  Laughing
Хубав последен работен ден!

# 121
  • Испания
...Галетата ще заменя с трици, не знам кои са по-подходящи - овесени или пшенични. И другото за което се колебая е содата за хляб дали да я заменя с бакпулвер, равностойни ли са?
Ще се радвам, ако някой ранобуден ме посъветва, аз ще се отблагодаря с кюфтаци.  Laughing
Хубав последен работен ден!

СтраОтни каЙвета! Благодаря.  Hug

Овесените са по-подходящи. Можеш да замениш содата с бакпулвер, за да избегнеш вкуса на сода. Всъщност бакпулверът е смес от сода и лимонтузу. Чакам кюфтаците, които обещаваш /обаче трябва да ги сложиш в хладилна чанта  Rolling Eyes, за да не се развалят, докато пристигнат при мен/.  Joy

# 122
Моми4ета, в крайна сметка ядки могат ли да се ядат?

# 123
мнооого благодаря  Hug
очаквай кифтетата  Laughing

# 124
  • Испания
Моми4ета, в крайна сметка ядки могат ли да се ядат?

Нито в начална, нито в крайна сметка до трета фаза - не. В трета, когато имаш гала.  Peace

Дюкан ги споменава в трета фаза, когато пише за плодовете:

Всички плодове са ви разрешени с изключение на банана, гроздето, черешите и сухите плодове (орехи, лешници, фъстъци, бадеми, шам-фъстък, кашу).

Забранени като всекидневна консумация на плод, но на гала е разрешена малка порция от забранените, иначе, храни. Аз започнах да ям ядки /но не пържени, а сурови/ през четвърта фаза.

...
очаквай кифтетата  Laughing

За нищо. ЧакАМ.  Wink

# 125
# 126
уф много кюфтак, много нещо. Напълних си най-голямата тава и пак ми остана доста. Чудя се какво да я правя. Вече ще знам да забърквам по 500гр. Сложих ги да се пекат на 190 градуса. По принцип не съм привърженик на високите градуси нито за фурна, нито за котлон, но не знам дали пък тези не са малко.
Дали мога да я замразя каймата както е омесена с яйца и всичко останало  newsm78

# 127
  • Испания
...Сложих ги да се пекат на 190 градуса. По принцип не съм привърженик на високите градуси нито за фурна, нито за котлон, но не знам дали пък тези не са малко.
Дали мога да я замразя каймата както е омесена с яйца и всичко останало  newsm78

Не са малко градусите. Разбира се, всяка фурна пече различно. Но по-добре да се пече на по-ниска температура, за да не останат сурови вътре кюфтетата.

По-добре не замразявай сурова омесена вече кайма. Бих те посъветвала да изпечеш всичко и тогава, ако решиш, да замразиш готовите вече кюфтета.

# 128
Пускам няколко препечени петъчни
протеинчета   Heart Eyes
Който обича препечени, да изплакне очите  Flutter
и отивам да напълня останалата кайма в пипер Simple Smile

# 129
Пускам няколко препечени петъчни
протеинчета   Heart Eyes
Който обича препечени, да изплакне очите  Flutter
и отивам да напълня останалата кайма в пипер Simple Smile

Божеее, викам си някакви рецепти, а то...  Laughing Laughing Laughing
Не е за мъже този форум, то в името му си пише, ма кой да чете...  bowuu

# 130
# 131
  • Плевен
Хей, сладури, привет!
Оооо и кафенце, и протеинчета! Браво, pink pill!
Нямам време за нищо днес, освен служебната работа, затова анализи в диетологията и психологията ще направя друг път!  То човек се учи, докато е жив, но нека и да си помагаме - т.е. и Георги да допринесе някаква полза нам, та изгодата да е взаимна (и удоволствието - съответно!)
Спорен уикенд и режимно да го карате!

# 132
Привет Simple Smile
Чудя се как да забъркам дюкански, нещо подобно на френските макарони.  Смайлсчее някаква идейка  Mr. Green  Крема е ясен, него веднага го измислих, обаче "тестото" се чудя ако ползвам сместа за еклерите, но да я нацъркам на кръгчета и да попека малко по-дълго време, а на по ниски градуси  newsm78
Утре ще тествам дали ще се получи нещо   chef

# 133
  • Испания
...  Смайлсчее някаква идейка  Mr. Green 
...

Ами... newsm78, можеш да накъсаш на конци сурими и да ги ползваш като сварени макарони. Аз си ги слагам по този начин в супите и напълно ми заместват фидето. Тук има още нещо, което може да се ползва като заместител:

Скрит текст:

Вероятно в България липсва. Е, това е риба, но почти не се усеща типичният рибен вкус.

Hug Hug Hug

# 134
  • Luxemburg
Smiles тъкмо щя да напиша че ми приличат на мини октопод чета дето ги слагат по пиците. Аз тази седмица незнам на каква схема съм. То се проточиха едни почивни дни, после излизане навън (там пък да не говорим ме съвсем не дюканска вечеря се получи въпреки няколкото пъти уточнение рибата да е на грил и без никакви мазнини, готвача решил да ми сложи лъжичка зехтин като украса върху филето и зеленчуците на пара), после и годишнина и имен ден и днес вече не знам на какво съм. Вчера умряла за сладко си хапнах една царевична вафличка и облизах ножа като рязах парче от страхотната торта от годишнината ми. А за капак тази вечер изядох и едно тънко парче нектарина, като се има предвид че този плод изобщо не го обичам като има толкова хубави български праскови на Бг пазарите, но ту при мен ситуацията е обратната, прасковите са ужасни а нектарините сочни и сладки. Това всичко стана след като вече 10 дни стоя на почти едни и същи стойности (-500гр) и съвсем се демотивирах.
Не знам как издържате момичета толкова месеци. Просто не издържам да ядат пред мен череши, малини, френско грозде, а аз само на спомени за вкуса го карам. Тази година една череша не съм изяла а то се случи година благоприятна и за ягодите (тях поне си от отядох и за 2г напред предните месеци) и за черешите. Остават ми още 3 седмици до края на 2ра (колкото толкова) и съм решила евентуално един месец есента пак от начало. Много съм притеснена за тази 3фаза. Да не стане всеки ден гала вечери и обеди че сме 1м по морета и гости по роднини. Може и 2м да станат есента. Ето пак тези нектарините са ми в главата. Защо ми трябваше да си гризвам.

Общи условия

Активация на акаунт