С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, дюканки! Включвам се набързо най-вече да споделя линка (Селша, прочети го): Топ 5 суперхрани за здрава щитовидна жлеза
Разбира се, не знам дали там е кокошката или яйцето, но хипофункцията на щитовидната жлеза (а доколкото съм чела, заболяванията на щитовидната жлеза са ендемични за БГ) често остава недиагностицирана. Направи ми впечатление и този абзац:
„Лекарят ми изследва щитовидната ми жлеза и ми каза, че няма проблем.”

Много е вероятно лекарите от традиционната медицина да ви кажат, че „щитовидната ви жлеза си е наред”. Тествайте си тиротропина (TSH – стимулиращ щитовидната жлеза хормон). Търсим ИДЕАЛНО ниво на TSH със стойности около 1.5-2.5. Ако е повече от 2.5, но под 5, лекарят ви може да потвърди, че нямате проблеми. Това е, защото така ги обучават. Ако стойностите ви не надвишават числото, показано като лимит на лабораторните изследвания, се счита, че имате нормално функционираща щитовидна жлеза.

Ако имате много от симптомите, изброени по-горе и стойности на TSH над 2.5, природолечител или друг алтернативен лечител със сигурност ще помисли за хранене, подсилващо щитовидната жлеза или природно лекарство.

Трябва да се вземат предвид и стойностите на T4 и T3. Те са хормоните на щитовидната жлеза, които циркулират в тялото ви. За да е по-голяма точността, поискайте от лекаря си да поръча изследвания за свободни T4 и свободни T3, което ще покаже хормоните, активни в момента в организма.

Лек, слънчев и радостен ден!   bouquet

# 331
fractal, благодаря. Скоро си правих пълни изследвания и всичко е наред. Знам само, че имам уголемена хипофиза, но хормоните и са наред. Не ми се ще да го призная, но напълняването ми се дължи на обикновена лакомия.
От посочените храни съм виждала годжи бери и нори да се продават у нас. Дали мака означава мак?

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 20:49 от selsha

# 332
Не, маката расте в Боливия и Перу, и, да си призная, те тва не съм го опитвала, макар че обичам да експериментирам с какво ли не. Ето линк за маката в Зоя.бг.

Селша, няма от какво да те е срам... Лакомията си има причини; определи и виж какво можеш да направиш по въпроса. Може първопричината да е в отдалечена във времето психотравма, депресия или пък далече по-безобидното, вреден навик, насаден в детските години (а за мама, и за тати, айде едно за баба...). Кофтито е, че понякога причината е изчезнала, а навикът да преяждаме е останал. Стига съм философствала пък и аз. Пиши; колкото повече пишеш, по-бързо отслабваш - доказано!  Joy

# 333
Привет!

Приемате ли нови попълнения?

От доста време ви чета, реших и да попиша малко.

Та нещо за мен: От 19 Юли заедно с Дюкан започнах тежката битка срещу адски многото ми килограми.
Изкарах 5 дни П и карам 1П:1ПЗ. Днес 22Август съм -11кг.
Не съм сигурна дали свалям нормално, защото 6 дни я карах през просото ( бях много болна).

Селша много се надявам да не се предаваш и бих се радвала ако двете караме заедно режима.

За последните 3г започвайки със стрес, преминавайки през скрита депресия, една година тичане по различни доктори, двоен стрес и депресия и заболяване качих двойно килограмите си.
Започнах битката на 161кг, един месец по-късно съм 149кг. (надявам се да няма припаднали по земята след съобщаване на кг-тата ми  Joy )

Искам да Благодаря на Смаилис за страхотните рецепти   bouquet
Вчера правих шоколадовият сладкиш от 6стр. - С-Т-РАХОТЕН и той нали за 3 дена цял ден си гледах останалите две парчета и се наслаждавах на мисълта как ще си хапна едното днес. Да ама Не...... вечерта докато се борих с една риба на скара, ММ дъвчеше нещо около мен, не му обърнах внимание мислейки си, че рупа парче целина...... Та хапнах ме си рибата и ММ дъвчейки отново нещо ме попита-това шоколадовото нещо много вкусно....Ти ли го прави?..... Може ли да направиш още...... Thinking Трябваха ми няколко секунди да се съвзема и да избухна Close

Стига толкова за първи пост  Simple Smile

# 334
Здравей BBW,
много се радвам, че си имаме ново другарче. Разбира се, че ще караме заедно. За мен ще е голям стимул да те гоня и да те стигна. Твоите 149 кг. са моята голяма цел до края на тази година.

# 335
  • Испания
...
А рецептите на Смайлс са ми като пътеводна светлина   bouquet за което.

Много се радвам, че са ти от полза.  Hug

Привет!

Приемате ли нови попълнения?
...
Искам да Благодаря на Смаилис за страхотните рецепти   bouquet
Вчера правих шоколадовият сладкиш от 6стр. - С-Т-РАХОТЕН...

Разбира се. Добре дошла!

Чудесно, че откриваш вкусни рецепти за себе си и... за мъжа ти.  Wink Доста дюкански мъже отслабнаха, без и да разберат, похапвайки от храната на жените си.  Joy

Успех с режима.  Hug

Selsha, браво! Продължавай все така стриктно и уверено!  Hug

# 336
Selsha Никакво предаване  Peace

Аз бях 20г. страстна пушачка, една след друга ги карах. Ако седнех на терасата със 2л вода и 1л чай, списанията ми и таблета една кутия цигари си отиваше без да разбера.  ooooh!
На 19 юни изпуших последната си цигара - ей така реших, че повече НЯМА и СТИГА ВЕЧЕ! Изхвърлих останалите в кутията цигари. От тогава не съм и помислила да запаля, а и не ми се пуши. Всички около мен са много изненадани- казваха ми,че повече от два дена няма да издържа.... Да ама Не на 4 дена приятелки си пушеха около мен и се наливахме със сангрия и мимози ( единствено си мислих,че от алкохола може да ми се до-ще) Дишам адски чисто, усещам вкуса на храната, спа много по добре.

Така като се замисля 19 юни - отказах цигарите, 19 юли започнах с Дюкан, 19 август изпих последното си хапче...... Де да знам... 19 септември може и тотото да спечеля  Crazy

smileys правих Churros - обаче май нещо не ги до направих, сместа беше гъста( според мен- ама не както ти казваш трудно да се правят с шприца) тава, фурна, 10мин добре изглеждаха и след това се разплуха и сляха - обаче не им простих  Crazy

Искам да попитам какво мислите за 3п-3пз?

Selsha ти колко П и ПЗ караш?

# 337
Selsha ти колко П и ПЗ караш?
5П/5ПЗ

# 338
  • Испания
...
Така като се замисля 19 юни - отказах цигарите, 19 юли започнах с Дюкан, 19 август изпих последното си хапче...... Де да знам... 19 септември може и тотото да спечеля  Crazy

smileys правих Churros - обаче май нещо не ги до направих, сместа беше гъста( според мен- ама не както ти казваш трудно да се правят с шприца) тава, фурна, 10мин добре изглеждаха и след това се разплуха и сляха - обаче не им простих  Crazy

Искам да попитам какво мислите за 3п-3пз?
...

Поздравления за цигарите!   bouquet

Пускай тото, така ще имаш шанс да спечелиш.  Wink

Може би тестото ти за чуроси е било по-меко и затова са се разплули и слели. Така става и с обикновено тесто, когато е по-меко. Голяма "врътня" е правенето на чуроси, затова и правих само веднъж.

3/3 можеш да правиш.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22890288#msg22890288

Само не сменяй често схемата /да не караш 1 седмица по една схема, другата - по друга/, защото объркваш организма си. Месечният резултат е един и същ при схеми 1/1, 2/2, 3/3, 5/5.

# 339

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22890288#msg22890288

Само не сменяй често схемата /да не караш 1 седмица по една схема, другата - по друга/, защото объркваш организма си. Месечният резултат е един и същ при схеми 1/1, 2/2, 3/3, 5/5.

В такъв случай продължавам 1:1, а смяна на схемата мога да използвам след време например ако започна да задържам.

Аз когато съм в ПЗ сутрин си изцеждам  сок и го пия с целулозата и се чувствам страхотно ( най-вече, защото нямам проблеми с ВЦ-то) само не мога да реша триците преди сока или след сока, или да ги слагам и тях в сока?

# 340
Здравейте момичета:) от днес съм във вашите редици:) Казвам се Нина на 35 години.Както се казва в една реклама .....опитвала съм много диети ,а и хапчета ,но единствено с Дюкан имам резултат .от май месец тази година кантара а и огледалото започнаха да ми напомнят колко жестоки могат да са ,но уви волята ми бе излязла в отпуск и аз се въртях в един кръг на ударни дни и прегрешения и пак ударни дни и така....е сега започвам,но с вас заедно ...ще пиша тук ,ще споделям и ще питам,надявам се да успея да изляза от омагьосаният кръг:)

# 341
Забравих най-важното : висока съм 168 см.и стартирам от 61.500 целта ми е 56,калкулатора ми показва 59.500 но личното ми мнение е че 56 ми е по добре ,ударна фаза 5 дена от днес Simple Smile

# 342
Здравейте ,правих диетата преди 5 години и съм доволна от резултатите за 1месец свалих 12 кг–от 70кг на 58кг- сега мисля да опитам пак, но ме притеснява да не ми навреди здравословно защото е за втори път а имам и много за сваляне почти 40 кг след раждането

# 343
Забравих най-важното : висока съм 168 см.и стартирам от 61.500 целта ми е 56,калкулатора ми показва 59.500 но личното ми мнение е че 56 ми е по добре ,ударна фаза 5 дена от днес Simple Smile
ninka35, ти си с идеално тегло съгласно всички таблици, които имам. Дори си в долния край на нормата.

# 344
ninka35, ти си с идеално тегло съгласно всички таблици, които имам. Дори си в долния край на нормата.
По таблици и норми  е така ,но аз не се усещам комфортно...

Общи условия

Активация на акаунт