С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 387
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте  Sunglasses
Току що в ревита ми писа жена, която споделя, че е напълняла от диетата на Дюкан.
Има ли такива случаи сред вас и дали това може да се обясни с някакъв временен етап, след който нещата потръгват?
Благодаря!

# 136
Смайлис, струва ми се, че става дума за френските курабийки от цветно тесто, които се наричат макарони, а не за фиде или юфка. За тях и аз нямам идея, ще се разровя.
Днес имах гала и хапнах ризото. Е, голяма е вкусотия.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 00:19 от Анонимен

# 137
Здравейте  Sunglasses
Току що в ревита ми писа жена, която споделя, че е напълняла от диетата на Дюкан.
Има ли такива случаи сред вас и дали това може да се обясни с някакъв временен етап, след който нещата потръгват?
Благодаря!
Колко дни е била режима, колко е качила, с какъв ИТМ е започнала режима и какво точно е яла през времето, което е била на режима? Ако има отговори на тези въпроси, ще се изясни ситуацията  Peace

Аз повече няма да правя кюфтета, пълненият пипер стана превъзходен   chef  Вече имам две любими рецепти за ПЗ и нито една за П  Confused Може би супата, но не винаги съм в настроение за супа.

# 138
Здравейте  Sunglasses
Благодаря!
При мен беше временно задържане на първоначалните килограми през ударния етап - за пет дни нищо не свалих, а обяснението беше, че съм пред МЦ. След това бавно, бавно нещата тръгнаха. И малко извън темата - моята приятелка качи 2-3 килограма от НВ ВМХ, защото според мен не можа да прецени правилно колко мазнина да приема, в началото прекаляваше. После и при нея нещата тръгнаха надолу.

# 139
Здравейте, тази сутрин се прeтеглих и вече съм 190 кг. Много се радвам, защото не мога да спазвам точно диетата. Вчера нервите ми не издържаха и си хапнах малко хляб, оня ден си взех няколко парчета пържени тиквички с млякото и от време на време някой плод.
Започнах диетата от 210 кг., така че вече имам свалени 20 кг., но имам и едно наум. Веднъж свалих до 180 пак с тази диета и после спрях. За 3 седмици станах 216 кг.
Мен много хора се опитват да ме разубеждават да не спазвам диетата, вредна била, болести се хващали, но не ги слушам, защото знам колко по-зле е да си дебел.
Скрит текст:
Това е част от моя снимка, която направих току-що колкото да добиете представа за какво става дума.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 07:34 от selsha

# 140
Добро утроо Simple Smile
Смайлсчее Hug за сладкишчетата макаронас става въпрос  Grinning Но пък ми даде идея за супа все едно е с фиде, както и за спагети  Twisted Evil
Vrabcho_  Peace даа точно тях имам предвид, ако измислиш нещо сподели  Praynig Смешното е не, че ми се хапват, а ми се иска да направя нещо по-завъртяно дюканско и да изглежда като обикновеното  Mr. Green
selsha, не е похвално, че си хапваш неща извън режима, който ти е изготвила лекарката. Впрегни волята момиче, хапвай малки количства от разрешеното ти по-начесто, за да не оставаш гладна и да прибягваш до нережимности. Не се отказвай и не слушай хората, прави това, което е нужно , за да се чувстваш ти добре. Разбира се, че е по-зле да си дебел, не защото изглеждаш зле, а защото затлъстяването е първопрочината за всички последвали болежки. Когато се спазва правилно и стриктно Дюкан, няма как да си навредиш, освен ако не си предразположена към някой определени заболявания, които се споменават в книгата. В такива случаи не се препоръчва чистия режим, а олекотен или направо друг режим. Пиши по-често, ще те подкрепяме в борбата, но изцяло и само зависи от самата теб  Hug
Здравейте  Sunglasses
Благодаря!
От много неща зависи, момичетата са писали, какво е яла, какви са били началните килограми, височина, целта каква е, пред цикъл ли е, овулацията също влияе, ако спортува също има значение. Например при мен предния път когато отслабнах с режима, почти достигнах килограмите според калкулатора и започнах сериозни тренировки, всеки ден упражнения, кростренажор по 30км., много ходене... Започнах да качвам килограми 2-3кг. за месец, но това бяха мускули, а знаем, че мускула има по-малък обем, а тежи повече. На сантиметри се свивах, което си е много добре. Сега успоредно със започването на режима, започнах и тренировки и смъквам все по-бавно на килограми, но пък за 26 дни съм свалила 5см. от ханша и 6см. от талията, на килограми съм мръднала само с 1кг. Факторите са много. Нямам представа пък дали организма на жената не усвоява по различен начин протеините. Аз имам проблем с усвояването и разграждането на въглехидрати, установих, че моя организъм на ползва и не разгражда правилно въглехидратите и една парче пица примерно при мен се развнява на цяла голяма пица... Вече знам, че за мен въглехидратите са враг. Мога много да разказвам, изхождайки от собствения си опит и наблюдения, конкретно за моя си организъм, но и без това станах многословна Simple Smile
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet Дано съм била полезна поне малко на някого  Peace

# 141
браво, selsha!
Поздравления за сваленото и успех нататък! Пробвай, когато ти се дояде нещо хлебно да си направиш с трици, става бързо за 4-5 мин. в микровълнова. Аз си правя тази рецепта:
1 яйце
2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. кисело мляко
1/3 пак. бакпулвер
Разбива се всичко и го слагам в стъклен капак голям почти колкото е чинията на микровълновата, покрит с хартия за печене. 4-5 мин и е готово. После мажа с извара, горчица, пушено пуешко. Правя си и един айран и все едно съм яла от любимите ми мазни банички  Crazy Поне засега минава номера.  Peace

# 142
  • Испания
Smiles тъкмо щя да напиша че ми приличат на мини октопод чета дето ги слагат по пиците. Аз тази седмица незнам на каква схема съм...Това всичко стана след като вече 10 дни стоя на почти едни и същи стойности (-500гр) и съвсем се демотивирах.
...

Казват се angulas. Малки змиорки са, но почти нямат вкус на риба.

Няма как да сваляш при толкова нарушения. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22893156#msg22893156

За мен, нарушенията на режима не са опрвадани. Не се гладува, има толкова храни, които можем да консумираме в неограничено количество и пак да отслабваме. Има безброй рецепти за приготвяне на режимна храна, включително и десерти. Правилното спазване променя и навиците за хранене. Всичко е в мисленето и нагласите. Успех!  Hug

Смайлис, струва ми се, че става дума за френските курабийки от цветно тесто, които се наричат макарони, а не за фиде или юфка. За тях и аз нямам идея, ще се разровя.
...

Имах съмнение, че е това, но понеже Гала писа, че иска да пробва с тестото за еклери, да го "нацвъка"  Wink /ама не съм прочела, че е на кръгчета.../.  Hug

Боже, Боже, доживяхме в темата да правим ние консултация на диетолог и специалист по хранането.  ooooh! Съжалявам, но винаги пиша това, което мисля. Не понасям лъжите и лицемерието.  ooooh!

Здравейте, тази сутрин се прeтеглих и вече съм 190 кг. Много се радвам, защото не мога да спазвам точно диетата. Вчера нервите ми не издържаха и си хапнах малко хляб, оня ден си взех няколко парчета пържени тиквички с млякото и от време на време някой плод.
...

Браво за постигнатото и... порицание за непроявената воля. Виж, че режимът действа. Не го нарушавай! Тъкмо раздвижиш метаболизма и после нещата се объркват макар и с най-малкото нарушение. Успех и пиши по-често в темата! Ще помагаме.  Hug

Добро утроо Simple Smile
Смайлсчее Hug за сладкишчетата макаронас става въпрос  Grinning Но пък ми даде идея за супа все едно е с фиде, както и за спагети  Twisted Evil
...

Видя ли сега "ползата от файдата"?  Joy А за сладкишчетата: имам някакъв спомен, че превеждах такава рецепта, ама не я откривам. Обаче сега се разрових и намерих в дюканския испански сайт това:

Скрит текст:

Трябва да открадна малко време днес и ще я преведа.  Hug

# 143
Даааааааа, дааааа точно тези сааа  Joy Имах някакъв спомен, че съм мяркала нещо такова  newsm44 Много ще съм ти благодарна за отделеното време   love001  Hug

# 144
  • Испания
Даааааааа, дааааа точно тези сааа  Joy Имах някакъв спомен, че съм мяркала нещо такова  newsm44 Много ще съм ти благодарна за отделеното време   love001  Hug

Готово! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg28513839#msg28513839

Не се сдържах и зарязах всичко, за да превеждам.  Hug Все пак, ако открия още нещо, ще пиша.

Да кажеш какво е станало после, нали?   chef

# 145
  love001  love001  love001 newsm76 Почти както бях замислила да пробвам е  Crazy Още следобед се захващам с приготвянето. Мокрото от крема си попива в макароните, поне при при оригиналните е така, за да станат мекички, иначе са хрупкави като целувки. Ще разберем какво ще се получи Simple Smile Имам боички сладкарски на прах ще ползвам, да стане по интересно   chef
Ще споделя резултата, а ако са сполучливи ще има и снимков мат'риал хихихи
Много благодаря Смайлсчеенцеее  Hug

# 146
  • Испания
За нищо.  Simple Smile

Сетих се, че имам книгата "Дюканско сладкарство", но е странно, че там липсва подобна рецепта. Изчезналата някъде Регдол я има в своята тема, само липсват снимките. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622878.msg20355470#msg20355470

# 147
Selsha, браво, момиче! Браво за свалените килца, а за другото ще ти дърпаме ушите  Hug!
pink pill добре ти е писала - глада за хляб се усмирява с трици - било палачинки, било тричав хляб или мъфини. Аз ям последното, щото ми е най-лесно да си направя доза за три дни и понякога ги ям за закуска, понякога с основното. Оттогава хляб не ми се е прияждал.
И един съвет от мен, ако позволиш. Не че не го знаеш, ама пак да повторя  Peace - готви си в огромни количества, нека винаги в хладилника да има нещо режимно, така няма да посегнеш към забранени неща. А като знаеш, че можеш да ядеш когато и колкото поискаш... абе, друго си е, чак апетита ти минава Wink. И си прави десерти, глезят душата и успокояват, че и ние сме хора, и ние си доставяме удоволствие! Ще успееш, няма къде да ходиш   bouquet!
Днес си правя тиквички, в момента ги пека във фурната, май ще им направя заливка  newsm78, някой скоро беше писал... И ще са ми гарнитура към дробчетата.
Иначе съм плюс - минус половин килограм от идеалните. И ме е страх да си правя гала вечери, мамка му, единствената ми екстра е чаша вино един път в седмицата. Не знам дали е лошо да продължавам така, моля за мнения!

# 148
  • Испания
...Иначе съм плюс - минус половин килограм от идеалните. И ме е страх да си правя гала вечери, мамка му, единствената ми екстра е чаша вино един път в седмицата. Не знам дали е лошо да продължавам така, моля за мнения!

Понеже виждам, че никой не ти отговаря, та...:

1. Мисля, че с твоята височина и начално тегло нямаше нужда от прилагане на режима, но... това е личното ми виждане. Явно, твоето - не.  Peace

2. Неприлагането на трета фаза или неправилното й прилагане може да доведе до проблеми. Постепенно въвеждане на храните /както напоследък съветва Дюкан или както са го направили дюканки отпреди години/ или въвеждането по първата книга - все едно. Трета фаза има своята решаваща роля в режима.

3. Не можеш цял живот да се храниш според втора фаза плюс вино.  Peace

Няма да поствам цитати от книгата. Някои пасажи и мнения на дюканки можеш да прочетеш тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22884002#msg22884002

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22886015#msg22886015

За постепенната трета: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg26198117#msg26198117

Дано откриеш полезно за теб инфо .

Само ще си позволя следния цитат от книгата /към трета фаза/:

Трудно е да отслабнем и да запазим новото си тегло, особено ако сме готови на всичко, само и само да не напълнеем отново, без да имаме точна цел, без предварително да сме определили теглото, което ще ни задоволи и което можем да запазим. Чувствам се длъжен да споделя с вас мнението си, защото твърде често съм присъствал на провали, чиято главна причина беше нереалистичното тегло, избрано като цел.

# 149
Здравейте и благодаря на всички, които дадоха мнение по въпроса ми.

А що се отнася до желанието ми да науча нещо от вас - защо имаше и упрек... Смятам, че няма човек, който да знае всичко и винаги може да се научи нещо дори от най-необразования в дадена област, в случая храненето.

Много от вас очакват да съм полезен тук. Идея си нямам с какво мога да бъда полезен, защото от диетата на Дюкан разбирам толкова, колкото вече обясних.

Но пък мога да споделя ресурс с вас и при желание да се коментира нещо от това, което вече е изписано. Защото съм далече от идеята, че мога да предложа някакво фамозно ново и нечувано знание, някакъв трик, хватка или номер, който е секретен или патентован Simple Smile
Трудът и работата ми стъпва на усилията на хиляди хора, единственото, което правя е да синтезирам наличното знание така, че да може да е полезно на тези, които търсят решение на някакъв проблем от тази компетентност.

Ето малък извор за образоване, размисъл и защо не разговори: http://www.pdfbooksplanet.org/personality/healthcare-and-fitness/

Приятно четене!

Общи условия

Активация на акаунт