С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 379
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
А откъде намирате по-рядко срещаните съставки, като например обезмаслено прясно мляко, т.нар. маисена и др.?

Учудвам се, че обезмасленото прясно мляко го слагаш към "по-рядко срещаните съставки"...  newsm78 По принцип обезмаслено прясно мляко има във почти всеки Супермаркет. Поне в нашия има... Гледаш да пише 0.1% и това е. Аз понякога (даже доста често), си взимам и 1 %, но държа да отбележа, че аз не го пия, а го използвам като продукт за приготвяне на нещо (най-вече десерти...  Mr. Green Mr. Green).

Относно маисената - аз така и не разбрах какво точно е това...  newsm78 Имам някакъв спомен, че питах навремето в темата, ама дали пък Смаилс не ми каза, че това е нещо, което го има в Испания, а тук не....  newsm78
Иначе разните му Ескуиза, Котидж и т.н. ги има само в по-големите Супер и Хипермаркети - Кауфланд, Пикадили, Метро...

# 466
  • Пловдив
Маизена е царевично нишесте. Има го в магазините.

# 467
  • Испания
Точно това ме притеснява, в рецептата с мъфините има лук, а рецептата за белия шоколад ми се струва направо някакво малко чудо, та чак не ми се вярва да се позволява във втора фаза. Впрочем, плодовете май са забранени във втората фаза, а какаото?

Лукът е пренебрежително малко количество, ако решиш, може и да не го слагаш. Рецептата става за първа фаза. Под оригиналната рецепта съм писала как съм правила тройна доза /за 6 дни/.

Белият шоколад /който аз правя кафяв, има описание и снимка след оригиналната рецепта/ става за втора фаза, като се спазва разрешеното дневно количество толерирани продукти /обезмаслено мляко на прах и обезмаслено какао/. В първа фаза не са разрешени толерирани продукти.

Маисената, многократно съм писала, е обикновено царевично нишесте. Такова нишесте има във всички български магазини. В Испания самата марка се нарича Маисена.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22896212#msg22896212

# 468
  • Варна
Маизена е царевично нишесте. Има го в магазините.

Ааааа, да беееее...  ooooh! Офффф, даже си имам в шкафа винаги.
Значи и това го има навсякъде...  Wink, ама съм забравила, че това му е "индианското име".

Смайлс, не ми се сърди, един от многото пъти си го писала на мен, ама беше отдавана....  Embarassed doh newsm56
А пък ако знаете как се радвам на два поста един след друг на теб и на Вещи...  Hug Hug
Айде тя Вещи ще-неще няма как да ни зареже ( е, не че няма как, ама...), обаче за теб си мислех, че ти е писнало вече...  Wink

# 469
Поправка. Имах предвид обезмаслено прясно мляко на прах.
Питам за нещата, които не разбирам и за които след известно търсене не съм намерила достатъчно информация. Благодаря на всеки, който се отзовава на питанките ми, така мисля обогатяваме опита и разбирането за режима на всички. Хубава вечер

# 470
  • Испания
...обаче за теб си мислех, че ти е писнало вече...  Wink

Не си далече от истината.  Simple Smile

# 471
  • Варна
Поправка. Имах предвид обезмаслено прясно мляко на прах.

Aaaa, ами него значи го търсиш пак във Кауфланд, Била, Метро, Пикадили .... И пак четеш проценти...

# 472
  • Варна
...обаче за теб си мислех, че ти е писнало вече...  Wink

Не си далече от истината.  Simple Smile

Скрит текст:
Cry
Че и "Под прикритие" го спряха... Къде ще те търся из темите...  Tired

# 473
Момичета, присъединявам се към вас. Правя режима от 1 седмица, смъкнах 3 кг. Преди около 6 години с него смъкнах близо 17 кг. Междувременно пробвах и други диети, но не са така ефективни за мен. Сега съм в Брюксел и си купих 2 книги на Дюкан в оригинал (чела съм ги на български) и виждам някои разлики.
Тук си купувам ширатаки (коняк), уникално вкусно е и го намирам за около 1.60евро за 400 грама в азиатските магазини. Като видях цената в Амазон, останах без думи колко е скъпо! Някой път му добавям аромат на масло и шарена сол и е като току-що изпечен хляб. С риба тон и соев сос е по-различен начин. Тук чета и френско/белгийския форум на дюканките. Някой път ще споделя с вас идейки!  Тъй като обичам аперативчетата вечер, тук намерих концентрат на аператив с вкус на алкохол с 0 калории и 0 алкохол. Изобщо няма разлика. Разрежда се с вода 1/5 и е около 6 евро за 1 литър. Определено тук има по-голямо разнообразие на продукти. Успех на всички ! Отивам да ви чета.

Може ли малко певече инфо за това "ширатаки", предстои ми ходене до Белгия, че да го потърся, ако може и снимчица на опаковката  newsm17, за да го позная, че френският ми не е чак толкова добър. Не разбрах какво представлява  Rolling Eyes

# 474
Момичета, присъединявам се към вас. Правя режима от 1 седмица, смъкнах 3 кг. Преди около 6 години с него смъкнах близо 17 кг. Междувременно пробвах и други диети, но не са така ефективни за мен. Сега съм в Брюксел и си купих 2 книги на Дюкан в оригинал (чела съм ги на български) и виждам някои разлики.
Тук си купувам ширатаки (коняк), уникално вкусно е и го намирам за около 1.60евро за 400 грама в азиатските магазини. Като видях цената в Амазон, останах без думи колко е скъпо! Някой път му добавям аромат на масло и шарена сол и е като току-що изпечен хляб. С риба тон и соев сос е по-различен начин. Тук чета и френско/белгийския форум на дюканките. Някой път ще споделя с вас идейки!  Тъй като обичам аперативчетата вечер, тук намерих концентрат на аператив с вкус на алкохол с 0 калории и 0 алкохол. Изобщо няма разлика. Разрежда се с вода 1/5 и е около 6 евро за 1 литър. Определено тук има по-голямо разнообразие на продукти. Успех на всички ! Отивам да ви чета.

Може ли малко певече инфо за това "ширатаки", предстои ми ходене до Белгия, че да го потърся, ако може и снимчица на опаковката  newsm17, за да го позная, че френският ми не е чак толкова добър. Не разбрах какво представлява  Rolling Eyes
Има го в различни опаковки и само в азиатските магазини. Не се намира лесно. Тук в белгийския форум има снимки на различни опаковки (ширитакито е в различни форми-на калмари, на скариди, като спагети и пр.) :
http://www.dukanaute.com/forum/bruxelles_donnez_les_magasins_que … _dudu-6757,3.html

# 475
LorryM    bouquet мерси! Ще се поогледам добре  Simple Smile. При мен днес +1 кг., отдавам го на зеленчуците  newsm78, но не губя надежда, днес ми е първият от новите 5 П, надявам се утре да го няма и  да мръдна поне още едно килце надолу след П дни. Все още не съм видяла 7 на кантара, а как мечтая само  newsm17

# 476
Здравейте! Аз 3 дни задържам,  оттдавам го на многото подсладител и аромати, които ползвах тези дни, но ме гонеше един глад за сладко #2gunfire
Момичета, дайте рецепта какво да направя с тофу, тук е много ефтино, но в чист вид е страшно гадно  Close
 Мисля и да си направя домашна извара, че тук няма такава.

# 477
  • Испания
...
Момичета, дайте рецепта какво да направя с тофу...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg18951697#msg18951697

След раздела "Закуска с трици" е "Рецепти с тофу". Кликваш на избраното и се отваря рецептата, която търсиш.

# 478
И така ...
За 10 дни в ударната фаза свалих 6,700 кг. От днес започнах втора фаза, и честно да си призная, с такъв трепет хапнах едно доматче...  Party Сега обаче започва наистина трудното, защото имам толкова много за сваляне  Rolling Eyes Пожелавам си успех, както и на всички други, които водят борбата с кг, избрали този режим - вярвам в силата му, както и в силата на своята воля  Peace

Имам и питанка - споделете някой сполучлив десерт, който сте изпробвали и който е подходящ за втора фаза  Party Чета особено подробно и внимателно предложените рецепти от smileys, мис марпъл и другите, но са толкова много, а ми се иска да хапна нещо наистина изпробвано и доказано, което ще засити лекия ми апетит за сладко  Laughing

Спокойна нощ на всички  Hug

# 479
v.r.i. най-лесният и доказано вкусен десерт за втора е крем-карамелът с подсладител.
Опитай и морковеният кейк. Трябва да ти излезе на търсачка в гугъл. Пиша от телефона и ми е трудно сега да сложа линк. Този кейк лично съм го изпробвала, а ако му сложиш Екскуиза, става като тортата на Старбъкс. Вкусотия. Ще пробвам с линка все пак. Ето: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/09/15/торта-от-моркови-по-дюкански-или-carrot-cake/

Общи условия

Активация на акаунт