С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 66 726
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,
вие сте страхотни, едно голяяямо вдъхновение за мен. Чета ви от известно време, за да добия повече представа за режима и да се нахъсам още повече покрай вас. От понеделник 17.11.2014 и аз съм сред вашите редици. Целта ми е голяма. На 22год. съм, 165см. И искам да сваля 30кг. Стартирам от 92.1кг.
Мисля да правя първа фаза 7дни и все още се чудя втора как да е дали 1/1, 3/3 или 5/5. Приемам съвети относно тази ми чуденка, а и за всичко останало.
Бях решила да не се тегля, докато не приключи първа фаза, но не издържах и се качих днес на кантара. За голяма моя радост имам минус 2.60кг. По мое мнение е направо супер, надявам се и за напред да е така.
 Ако имате някакви препоръки ще съм мн благодарна да ги споделите. Ще се помъча да не задавам глупави въпроси, но от сега моля да ме извините ако има такива.
Страхотна подкрепа сте дори и на тези като мен, които сега започват, много, много се мотивирах покрай вас и този път няма да се откажа.
Поздрави на всички, много свалени килограми и много Ви благодаря!
Лека вечер!

# 616

Здравейте прекрасни   newsm51
Режимни ли стеее  Crazy Моя режим си върви по план - днес трети ден ПЗ.
Ще хапвам яхнийка с пилешко   chef
Вчерашното меню беше:
Закуска - овесените пичици, които v.r.i. беше публикувала (станаха много хубави) благодаря  Hug
Обяд - пиуе със зеуе   Mr. Green
Вечеря - салата от белени домати от буркан със изварка и лучец
Сладичко не съм си правила тези дни, та обмислям да забъркам нещо днес. Само дето незнам от къде да си купя шоколадова есенция. Дайте идеи къде да си намеря  Praynig
YaDYo,  pink pill - добре дошли в отслабващите дюкански редици  Hug Бъдете режимни и ще се получат нещата без дори да се усетите. Хапвайте си нормално, както досега като количество, само че от позволените храни и няма да се сетите за нережимности.
Dodo33 - зелен чай и хапче за глава оправят всички проблеми при мен  Peace, а също и солидно количество водичка  Wink
Режимна и отслабваща Събота момичета  smile3521

# 617
marchelllita, много изкушаващи снимки пускаш  newsm53
YaDYo,  pink pill, добре дошли и от мен, успех в режима, тук сме заедно да си помагаме и вдъхновяваме  Hug
И аз днес съм на овесените питчици за закуска, комбинирани с шунка, голяма вкусотия стана и така добре ме заситиха... Като изпих и задължителната чаша вода след тях, се почувствах все едно съм изяла половин прасенце  newsm62
Питате за шоколадови есенции... Аз намирам доста разнообразни есенции и в близките магазинчета до нас, така че предполагам в по-големите вериги сто процента ще ги има. В къщи съм се заредила с есенции ром, ванилия, шоколад, лимон, че дори и за козунак намерих. Обожавам ваниловата есенция на д-р Йоткер, уникален аромат има. Що се отнася до сладичкото, аз гледам все да имам нещо направено из хладилника, обикновено това са бонбонки - бял и тъмен "шоколад", хапвам по няколко на ден и не се изкушавам за сладко извън режима. Белите с тази есенция на д-р Йоткер стават страхотни   chef Правя бонбоните по тази рецепта от страницата на смайлис - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 22066#msg19122066.
Страхотно звучи като идея за обяд това пиУе със зеУе  Joy Само се чудя, не става ли прекалено сухо зелето, преди режима като съм си готвела, все доста мазнинка отива по тази манджа  Thinking
Иииии, да се похваля, тази сутрин, още - 400 г показа моя нов най-добър приятел - кантара  bowuu

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 14:38 от v.r.i.

# 618
  • UK
 Здравейте, това е статята която споменах преди. Кое топи мазнинте и как да активираме отслабването.

''дори и изяждането на едно захарче може да подтисне топенето на мастните клетки''

http://fitbg.net/mobilizirane-na-mazninite/

marchelllita -искам и аз пиуе със зеуе  Laughing аз си го правя задушено в бульонче. Може да се сгъсти с малко нишесте.

v.r.i.-поздрви, много обичам да чета за минусчета.

YaDYo-добре дошла и успех. Предпоръчвам ти 5/5. Поздравления за решението да започнеш режим и да отслабнеш.  bouquet
Бих ти казала да прочетеш хубаво книгата и съветите от първа страница, да си сметнеш с калкулатора реалното тегло и колко време ще трябва да си във фазите.  7 дена на Протеини е достатъчно. Запази се с продукти, харесай си рецепти, защото режима е дълъг и трябва разнообразие.

Момичета, нали из рецептите се споменава Splenda като подсладител? Подходяща ли е след като има две съставки завършващи на ''оза''?!

храна днес ПЗ:
закуска: режимен кейк от моркови (прекрасен е, мерси Врабчо   bouquet)
обяд: ''ориз'' от карфиол, 3 наденички
вечеря:  ''ориз'' от карфиол, телешка пържола
2сл гожи бери, кафе

# 619

Хайде на кафенцето в неделната сутрин (почти обяд)   love001

Teriyaki, за Splenda това, което намерих като инфо
Скрит текст:
Сукралоза (Sucralose) - този подсладител е по-известен под търговското име Спленда (Splenda). Всъщност Спленда не е чиста сукралоза, а има и "пълнители", които дори са повече от сукралозата- те са над 95%, това са - декстроза и малтодекстрин, благодарение на които при равно тегло тя дори е по-калорична от захарта (чистата сукралоза е без калории). В ЕС по етикетите често се отбелязва само с кода си - E955. Сукралозата е по-сладка от захарта приблизително 600 пъти (затова в Спленда е разредена). Това е сравнително нов подсладител - открит е през 1976 г., първата страна в която е одобрен за употреба е Канада - през 1991 г., а в ЕС през 2004 г. Въпреки, че е нов, вече се употребява по-широко от аспартама. Патентът на Спленда е собственост на една от дъщерните компании на корпорацията Джонсън и Джонсън (добре позната е и у нас). Тъй като е от скоро по-пазарите, все още няма достатъчно натрупани данни за страничните ефекти, които предизвиква. Има обаче изследвания, които показват такива ефекти при високи дози. Този химикал се получава от захар (захароза), чрез заместването на няколко хидроксилни групи от молекулата на захарта с хлорни атоми, това позволява на производителя да сравнява сукралозата със захарта. В действителност обаче това вещество влиза в групата на хлоровъглеродите, група към която принадлежат много от пестицидите. Именно поради това много хора изразяват опасенията си от сукралозата. Това, което имам като лично впечатление е, че все още е рано да се каже до колко е опасна, но до десетина години скритите й "качества" ще излязат наяве. Ако нямате нищо против да сте опитни зайчета - употребявайте я.
Иначе за зеленцето да кажа как го готвя, понеже обичам манджи дето се готвят самички - нарязвам зелето и го слагам в тенджерата, сипвам една, две чаши вода и една бутилка доматен сок, слагам черен пипер, сол и чесънче цели скилидки, слагам месото и слагам да се готви самичко на котлона. От време на време поглеждам дали има водичка. Не става сухо, защото месото си пуска достатъчно мазнинка.
Такива са ми всички манджички - мързеливи  newsm47
Днес ще си хапвам яхнийката от вчера.
За есенциите - в Кауфланд, който е до нас, няма шоколадова, но ще намеря де. Имам въпрос- не съм ползвала досега обезмаслено мляко на прах - не се ли задържа от него, защото знам , че е от толерираните продукти, а мен ме е страх да използвам такива.
Приятна и отслабваща Неделя  newsm51

# 620
Здравейте, мили момичета. Аз поради липсата на апетит в болницата изкарах само на кисело мляко 0,1 с чия, ленено семе, кориандър, куркума и годжи бери. За 5 дни съм отслабнала само с 2 кг Просто метаболизмът ми е адски заспал. Сега ще  "дремя" два-3 дни само на броколи , за да ми се изчисти стомахът и дробът от лекарствата и пак скачам на Дюканска.  Mr. Green

# 621
  • Пловдив
След такова продължително гладуване не мисля, че е много уместно да се "скочи" на Дюкан.

# 622
  • UK
alinnna- радвам се, да те видя отново сред нас   bouquet
И според мен трябва да си дадеш малко време, за да се възтановиш. Все пак в първа фаза се отслабва бързо и органите се натоварват. На твое място бих се захранила първо.

Марч- направо ме шокира инфото за този подсаладител. Всъщност се радвам, че не виждам степчета да пишете, че ползвате. Откакто видях надписа върху тях да не се дават на деца, защото забавят мозъчните процеси, напълно ги забравих.  ..

днес П
закуска: сладка палачинка, кафе
след 3 часа: малко сушеница с 2сл извара
обяд: сьомга на скара
след 3 часа: 4 пилешки хапки
вечеря: сушеница и кафе

# 623
alinnna- радвам се, да те видя отново сред нас   bouquet
И според мен трябва да си дадеш малко време, за да се възтановиш. Все пак в първа фаза се отслабва бързо и органите се натоварват. На твое място бих се захранила първо.

Марч- направо ме шокира инфото за този подсаладител. Всъщност се радвам, че не виждам степчета да пишете, че ползвате. Откакто видях надписа върху тях да не се дават на деца, защото забавят мозъчните процеси, напълно ги забравих.  ..

днес П
закуска: сладка палачинка, кафе
след 3 часа: малко сушеница с 2сл извара
обяд: сьомга на скара
след 3 часа: 4 пилешки хапки
вечеря: сушеница и кафе

Добре. Ще съм послушна и няма да бързам!  Simple Smile Обаче ми откриха 2 дискови хернии и и ми казаха, че килограмите спешно трябва да се свалят.......как да си раздвижа метаболизма  Sad

# 624
  • София
Не съм писала напоследък. Почти стигнах набелязаните 58кг. Малко ми се закучиха последните 2кг. Даже миналия ден кантара показа 57,7 и на другия ден подмина дори застопорените 58кг. Докато се чудех дали да мъча още 1-2 кг да паднат снощи на имен ден хапнах една свинска наденичка и луканка и реших, че вече е време за 3та фаза. Ако не кача нищо в нея , после няма да е проблем още 1-2кг, за да съм макс доволна от  себе си.
В крайна сметка от днес 3та фаза - ядох ябълка  Party . Не си бях позволявала никакъв плод и сладко през целия режим.

# 625
  • UK
triffy- браво за успеха и лека 3-та фаза  bouquet

alinnna- метаболизма ще го раздвижиш с редовно ядене на режимни храни. Според мен тялото ти е минало на защитен режим заради гладуването. Ако здравословното ти състояние позволява движение-това ще помогне с топенето на мазнините.

За млякото да кажа, избягвам го. Ям нискомаслено кисело мляко, най-много 200г на ден. Иначе имам обезмаслено сухо, ако ми потрябва. Последно го ползвах за задушаването на морковите за кейка. Така не го мисля кога ще се развали.

днес:
късна закуска: 2 пилешки бутчета на грил в ресторант, дайет кола, кафе
обяд: телешки хапки с чесън и мерудия на тиган, 100г кисело мляко
вечеря: палачинка с малко пушена риба

# 626
Аз пък съм на сьомга с броколи, че след тези "движения" не знам откъде да започна....

# 627
Привет,момичета!Втора седмица пон.,втор.,сряда съм на П и О,Боже! бях забравила какво е да се чувстваш така леко.Това е диетката която е за мен-определено!Основно меню през тия дни-кафе,дюкански тутманик,обяд-огромно бутче,след обед-пил.филе,вечеря-отново един бут и десерт-диетично кремче ,че съм в МЦ и ми иде да изям някой Mr. GreenИмам питанка:някой знае ли има ли ограничение за цвеклото и алабаша?Понеже салати консумирам ежедневно през ПЗ та искам да са разнообразни.На новозапочващите-ако изгубите стимул веднага скачайте тук и четете и препрочитайте-веднага ще се надъхате.Тези които са накрая - поздравления!И не се увличайте твърде много-ударете яко спирачки и се наслаждавайте на постижението си-то си е само ВАШЕ!Целувки на всички  Wink

# 628
  • UK
Топ 7 причини да обичам режима на Дюкан

(от ютубърката Dietress, отслабнала с над 52кг. за 8 месеца)

#1: Винаги сте сити - ядеш когато и колкото си поискаш.
#2: Следва се лесно - всички разрешени храни са описани в книгата.
#3: Няма нужда от всекидневна организация - няма броене на калории, следене на порциите, ограничение на времето за ядене и т.н.
#4: Пести пари - едно хранене в ресторанта е равно на 3 дена храна по Дюкан.
#5: Самостоятелност - не се ходи на контролни срещи; всички отговори са в книгата; една и съща храна може да се яде за колкото дълго си поискаш, разнообразни рецепти; ядеш това което ти допада.
#6: Мотивация онлайн - много форуми и страници във Фейсбук и др. където намираш подкрепа и съвет; много преди/след снимки на хора отслабнали от 5 до 50+кг.
#7: Бързо сваляне на килограми - това е най-голямата мотивация за продължаване на режима. Всеки свален килограм те амбицира да продължаваш.

# 629
  • Пловдив

#4: Пести пари - едно хранене в ресторанта е равно на 3 дена храна по Дюкан.

Изобщо не съм съгласна с тази точка. Напротив, Дюкан е най-скъпият режим, който познавам.

Общи условия

Активация на акаунт