С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 66 724
  • 747
  •   1
Отговори
# 630

#4: Пести пари - едно хранене в ресторанта е равно на 3 дена храна по Дюкан.

Изобщо не съм съгласна с тази точка. Напротив, Дюкан е най-скъпият режим, който познавам.

Хаха, да, Вещи, много си права. Само като си помисля колко пари пръснах за Стевия, която свършва за нула време. За месото и рибите да не говорим. Като изключим пилешкото, което а мааалко по-бюджетно, всичко останало е голяма секира. Пък и само с пилешко и яйца трудно се изкарва, омръзват бързо.

Но определено инвестицията в изграждане на здравословен начин на хранене си струва.

Довечера ще си правя сурими по американски от рецептите на Смайлс и ще докладвам как са станали.
Комбинацията домат и прясно мляко ми е малко странна, но ще опитам, на картинката са супер, ето рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 03665#msg23503665
пост № 612. Има и чудесни снимки, които всъщност ме спечелиха да опитам това ястие.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 09:53 от Анонимен

# 631
Честно казано, чудя се как може да има проблем с дициплина, тва не мога, онова не искам, нещо си там ми омръзна... В случай, че наистина искате да отслабнете. Единственият проблем, който аз лично имам с Дюкан е финансов.  Особено, когато близките ми имат други, по-важни проблеми от моето здраве, ми е трудно някак си да се поставя в приоретизирана позиция и затова се опитвам да търся други, по-бюджетни варианти. Дюкан е най-добрият, най-бързодействащ, но е много много скъп.
Чета, вече по-рядко, за да не се ядосвам, ах това ми омръзна, ох, вече не мога... Просто не мога да го разбера. Сигурно е от ЕГНто.
Ако имате възможност да правите режима, правете го без отклонения, възможно най-бързо, организирано и дисциплинирано. А ако е просто глезотия - е, има и по-приятни начини да се самозаблуждавате, че сте на диета.
Успех на всички, които наистина полагат усилия да се справят с проблема!

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 07:33 от fractal

# 632
  • Варна

Добро утро и от мен момичета Simple Smile Вече започнах да отбелязвам и аз минучета  Laughing стартирах на 77 кг. и се старая да достигна предишните 60кг. имайки предвид че съм 163 висока определено трябва да ги стигна.
Имам лек проблем със сутрешното ходене до WC но мисля да  направя една пилешка супичка днес от дадените по-назад рецепти Simple Smile
Лек и ползотворен ден от мен  newsm18

# 633
Момичета, сдобих се с 5 килограма конско месо, обаче много жилаво и нямам идея как да го приготвям  newsm78

# 634
  • UK
Did-ko- много позитивен пост  Party За зеленчуците виж на 1-ва стр.

Sisinka13-успех и мерси за кафенцето и цветленцата  Grinning

alinnna-Мариновай го. Аз обичам да мариновам месото с чесън и подправки поне една нощ преди готвенето.

Малко въпроси и отговори:

В: Може ли да ям повече от 2 супени лъжици овесени трици на ден?
О: В първа и втора фаза не трябва да превишаваш дневната доза от 3 супени лъжици. 1 супена лъжица не е посто разрешена, а препоръчителна. Внимание! Овесените трици не са носочени към това да направят режима по-приятен. Тази доза е необходима, за да ти помогне да отслабнеш, както и за да намали апетита, като помага за редуцирането на калориите. 2 супени лъжици леко увеличават този ефект и влияят върху чревния тракт. 3 супени лъжици подобряват още повече този ефект, но вече имат и увеличаващ калориите ефект.

В трета фаза трябва да се ограничиш пак в тези количества, защото в тази фаза вече имаш право и на нишестени 2 пъти в седмицата. В четвърта фаза 3-те супени лъжици овесени трици е един от трите основни фактора за поддържане на постигнатото тегло. Но от 4 фаза вече може да увеличавате дозата без никакви ограничения. Ако приемате някакви лекарства, трябва да разпределите тези количества по време на целия ден, защото овесените трици намаляват усвояването на храните и на лекарствата, които се приемат.

В: Кой е най-подходящият момент за консумиране на триците?
О: Той варира в зависимост от начина на живот и неговото влияние върху храненето. Ако сте свикнали да закусвате по-обилно, е ясно, че овесените трици ще внесат сладост в закуската ви със своята консистенция и засищаш ефект, особено ако си приготвяте питки или палачинки. Ако ядете повече следобяд, тогава най-подходящият момент за консумацията на триците е 17 часа. Ако закусвате малко и набързо и ако нямате време да си приготвите едно истинско ядене, с една дебела питка с 2 супени лъжици трици, бяло обезмаслено сирене и белтък може да си направите основата на един дюкански сандлич с парче пушена сьомга, с обезмаслена пуешка или пилешка шунка. Ако обичате сладко, една сладка питка с обезмаслено какао би била по-подходяща.

В: Кога трябва да се меря?
О: В повечето случаи е по-добре да се мерите сутрин на гладно. Това, което е по-важно, е да се мерите винаги в един и същи час и в едно и също положение.

В: За бирената мая
О: Имате право да я консумирате на прах върху салата или по друг начин. Тя е страхотен продукт, защото е един от най-богатите на витамин В и серни аминокиселини. Есента е сезонът, в който се появява чупливост на косата и лечението с бирена мая е препоръчително.

В: Откакто започнах диетата имам запек. Какво да направя?
О: Храните, богати на протеини генерират много малко отпадъци за изхвърляне. 1 яйце и 1 кисело мляко, например, не съдържат нито една фибра, всичко се усвоява, без да остава отпадъци.
Липсата на мазнини редуцира овлажняването на храносмилателната система. Ясно е, че при повечето хора, които са предразположени към запек, този проблем ще се изостри.
Запекът е обезпокоителен, ако се съпровожда с болки и подуване на стомаха. Ако това е вашият случай, започнете да пиете по 2 литра вода. Минете на режим на редуване 1/1. Правете своите сосове с парафиново олио /1 супена лъжица на ден/. Правете серия от коремни преси на серии по 10, като правите поне 5 пъти две серии по 10. Това са 100 движения, разпределени през целия ден. Консумирайте по 3 супени лъжици овесени трици на ден. Ако и това е недостатъчно ефективно, направете си компот от ревен*. Ако въпреки това, запекът продължава, се консултирайте с личния лекар.

* http://zelena-prolet.com/Rheum_rhabarbarum

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 61270#msg19961270

# 635
Здравейте момичета  newsm51
Дюканствам си успешно и си свалям килограми, за 21 дни станаха –6,400кг.
Гледам тука интересна информацийка за плюсовете и минусите на режима се появила, та и аз да си кажа мнението според опита  Wink
За мен този режим не е чак толкова скъп.
Цитат
#4: Пести пари - едно хранене в ресторанта е равно на 3 дена храна по Дюкан.
Напълно съм съгласна с това мнение, защото едно излизане на ресторант на мен и мъжа ми ни излиза 40лв. минимум. За тези пари вкъщи приговям храна за трима човека за три дни или за два ( за мен по режима и за мъжа ми и баща ми отделно).
Половин килограм телешко месо(6лв.) + две кофички кисело мляко(1.30лв.) + 4 яйца(0.84лв.) - тази храна ми е достатъчна за един П ден. Това се равнява на 8-10лв. за ден. Вече как ще се приготви месото или под каква форма ще е к. мляко и яйцата е въпрос на фантазия и вкус.
Само да кажа, че не обичам риба и морски деликатеси, така че не купувам скъпи филета от сьомга и рулца от раци и т.н. Но смея да кажа, че си приготвям режимни и различни неща, така че режима да не ми омръзва. Всеки си знае какво обича и какво яде, всичко е въпрос на мотивация, колко силно искаш да се оттървеш от излишните килограми.

Поздравления за всички минусчета и стриктното спазване на режима  smile3501 Постоянство и инат му е майката.

alinnna, за конското незнам - може би сварено в херметика с някакво бяло сосче няма да е толкова сухо  Peace
Пожелавам хубав и отслабващ ден на всички.  Hug

# 636
Здравейте и от мен, дюканки!
Режимът си върви и при мен - вече закръглих 14 кг свалени, а чак след седмица правя два месеца, от както съм започнала. Тайната ми надежда е да заформя 15 кг свалени за два месеца, но да видим  Mr. Green
От днес съм на 5 ПЗ дни. Сутринта си направих една разкошна дюканска пица, аранжирана с месце, чушки и гъбки, стана бижу  chef
Относно по-предните постове:
- Аз също съм на мнение, че режимът не е крайно скъп. През годините съм чела /че и пробвала тук-таме/ менюто на къде къде по-скъпи диети. Без да правя подробна калкулация, мога спокойно да кажа, че при Дюкан не харча прекалено много. При това имайки предвид, че готвя за мен и мъжа ми, който също, без да има нужда, си хапва от моите "манджи", само, че с притурка хляб и други глезотии. Аз също като marchelllita не съм много по рибата и морските деликатеси, съответно не ги и купувам кой знае колко често, което също ми спестява пари.
- Иска ми се също така темата да е заредена с повече положителни мнения. Първо, тук взаимно си помагаме и насърчаваме, даваме си стимул, защото понякога само воля не стига. И второ, напълно човешко е да ти "омръзне" това или онова ядене. Човешко е и да направиш грешна стъпка. В крайна сметка, именно защото с много такива грешни стъпки сме позволили да качим толкова кг, сме на този режим. Още по-човешко е да споделиш /със съмишленици особено/ колко ти е трудно, колко ти е писнало от това или онова, което те измъчва, кое пък ти е лесно...  Аз не се притеснявам да споделя и занапред ще е така, ако нещо съм прегрешила или сбъркала. Кой друг ще те разбере така добре, освен този, който е на същото положение? Ако идеята на форума обаче е друга - е, пишете ме отписала. Вярвам обаче, че не е така!
Хубав и ползотворен режимен ден на всички!  Hug

# 637
  • UK
И при мен режима пести пари, защото вече не си купувам готова храна, а си я приготвям.

Човешко е и да направиш грешна стъпка. В крайна сметка, именно защото с много такива грешни стъпки сме позволили да качим толкова кг, сме на този режим. Още по-човешко е да споделиш /със съмишленици особено/ колко ти е трудно, колко ти е писнало от това или онова, което те измъчва, кое пък ти е лесно... 
Peace
Браво за свалените 14кг, продължавай все така   bouquet

Моето семейство забеляза намаляващите ми размери и съм щастлива днес  Blush Минус 10.4 кг общо.
Най-видимо е в корема и талията, също паласките на гърба. Имам снимки, но ще ги пусна като сваля всичко, за да е по-ефектно  Laughing

Искам да ви попитам за увисналата кожа. Не съм виждала оплаквания въпреки, че доста жени са били над 100кг.
Как да знам кожата ми увиснала ли е или е тлъстина?

# 638

Teriyaki,увисналата кожичка е само кожичка и не е месеста.Първият път като отслабвах бях 75 кг.и се опасявах,че тая моя разтегната кожа няма да се свие та започнах съвсем елементарни упражнения у дома-коремни преси и леки разтягания-колкото мога и без да се насилвам.Два пъти седмично бягах на стадиона-къде ходех,къде бягах-ама искам да кажа,че резултата беше страхотен-бедра като на момиче,стегнато дупе и нийде увиснала кожа.Ако комбинирате с малко спорт и упражнения всичко се случва по лесно и мноооого по-бързо.Да не говорим,че повдига тонуса ,зарежда с енергия и отпадналостта и главоболието изчезват.Личното ми убеждение е,че това е идеална комбинация и препоръчвам с две ръце.Ееех.какви плочки бях отпрала на коремчетоооо...искам си ги обратнооо  Laughing

# 639
  • Пловдив
Писах, писах и се отказах от писане и цитати. Само ще кажа, че едно е да готвя меса всеки ден, друго е да направя нещо нережимно ( леща, картофи, спагети ... ). Излиза ми в пъти по-евтино. Но ако има хора, които смятат, че с режима пестят пари - чудесно, много се радвам за тях. Лично мен режима доста ми усложнява финансовото положение, да не говорим, че няма как мама да яде месо, а на децата да дава да пасат зеленчуци и сърбат боб.

# 640
ЗлаВещица, разбира се,че леща, фасул и спагети излизат по-евтино. Но аз изказах мнението си от моя гледна точка, за това писах "за мен".
 Какво исках да кажа с поста си - тези гореизброените манджички са ни любими, но без мръвка в тях няма кой да ми ги хапне вкъщи, така че сега купувам за другите по-малко нережимни мръвки, отколкото купувах преди и ги готвя с картофи, фасул и т.н, а за мен си купувам режимни месца и си ги готвя за мен. Така че ми идва танто за кукуриго.  Peace Но пак казвам - това е мое мнение и се отнася за моята къща  Simple Smile
Пък и за новата фигура се изискват малко жертви Simple Smile

# 641
Ще ви кажа и аз лично от какво още пестя. Вече не купувам онези безкрайно вредни изкушения в шумолящи опаковки - чипсове, вафли, пасти, семки и прочие. А преди, признавам си съвсем откровено, ги хапвах без да се замислям и да си поставям граници. Е, като изключих това от дневното си меню и само като си направя наум елементарна сметка колко пари съм спестила от това, прегръщам Дюкан от всякъде  Hug
Колкото до физическите упражнения, убедена съм, че сте напълно прави. Истината за отслабването винаги е била и ще бъде: спорт и хранителен режим. Само че, аз още не мога да си позволя да правя физически упражнения, тъй като трябва да мине повечко време от операцията ми /раждах със секцио, след което имаше и определени усложнения/. Да мине година и тогава ще подхвана и крос-тренажора в къщи newsm39

# 642
Здравейте момичета, да дам и моя отчет. Вече 10 дни съм на режима, направих първа фаза 7 дни и сега ще карам 5/5. Резултата ми за първите 10 дни е 4кг надолу и доста свалени сантиметри. Това, което ми прави впечатление е, че хапвам доста големи количества и се случва често да ми стане тежко след хранене, от тук нататък мисля да намаля малко порциите, та дано ефекта стане по-голям, въпреки че мисля, че за 10 дни 4 кг. са си добър резултат. Относно увисването съм си направила план от 1 януари да тръгвам на фитнес като наблегна на много кардио упражнения и малко силови. Искаше ми се да бягам на стадиона, но в тая Варна така духа и то такъв студен вятър, че два пъти пробвах и после усетих леко дразнене в гърлото и се отказах. Относно пестенето на пари, вярно е че режима не е от най-ентините, но пък гледам положително и си казвам, че поне има ефект и затова си струва. Ако не ги давам за режимни храни ще ги дам за други калорични глезотийки, эбщо взето такава ми е нагласата.
Пожелавам лек и ползотворен ден на всички. И мнооого добри срещи с кантара.

# 643
По въпроса за триците имам конкретно питане: Колко грама са това? Не че издребнявам, но от лъжица до лъжица има голяма разлика... Не искам да прекалявам с количеството, но пък и да са малко не е добре. Ако има някой друг изкукуригал да си мери триците, моля да сподели  Praynig!
А колко е "скъп" Дюкан... кой както си го направи. В периода на предишни безумства съм се хранела с по 3 пакетчета семки "Детелина" (3.10 лв), един хляб "Бонус" (1.20 лв) и бурканче лютеница например (1.20 лв), порционът на ден излиза около 5 лева. Сега ям основно пилешко, яйца и извара, кисело мляко, пак до 6 лв. на ден ми стигат. Е, вярно, че дебна промоции и не се глезя с телешко и рибни филета, но съм нахранена и вталена  Joy. А в моменти на вина, че давам доста пари за ядене, си казвам - преди толкова пари давах само за цигари Embarassed

# 644
Момичета, аз когато започнах режима бях 110 кг и свалих до 62-63 кг. Включвам се заради въпросите ви за увисналата кожа - определено при толкова свалени килограми има увисване на кожата, а аз не се мажех и не спортувах, когато падаха килограмите. Започнах спорта едвам към края, но да ви кажа той не помага за стягане на увисналата кожа, когато не е включен на време в режима. Ако нямате възможност да спортувате, то поне си намерете стягащи кремове и се мажете постоянно с тях. Аз от два месеца ходя през ден на антицелулитни и стягащи масажи и мога да ви кажа, че ефекта за стягане на кожата е удивителен. имах увиснала кожата от вътрешната страна на краката, от която сега няма и спомен, а пък и дупето ми е започнали да се оформя. Преди под панталон или клин винаги обувах чорапогащник за да ме стегне и оформи, а сега вече нямам това притеснение и директно си обувам клина или панталона. За това моя съвет е докато сте на режима на отделяте време и за малко упражнения, както и задължително да ползвате стягащи мазила.
И да се включа и по другия въпрос за финансовата част - и при мен режима излизаше по скъпо от обичайните боклуци, които хапвах преди него, но всяко левче за него си заслужава.  Crazy Както и масажите в момента ми съдират кожата, но за да съм напълно доволна от резултатите, постигнати с режима давам по голяма част от заплатата си за тях.  Hug
Малко дълъг ми стана поста, но реших да ви споделя, че е по-добре сега да спортувате и да се грижите за кожата си, защото после разходите за стягането й са още по-големи.
Чета ви редовно, така че когато преценя, че мога да съм ви от полза ще се включвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт