СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 538
  • 889
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Успех на всички дечица .

# 106
  • Варна
Във Варна преди три години нямаше такова разкарване. Първо отидохме в старото училище, там ни дадоха отпусно, после отидохме в новото училище и се записахме. Толкова. Няма сноване насам-натам.
Извинявай, спомняш ли си кога горе-долу си взехте отпускното - преди 26-ти юни или след това?
В отпусното се вписва в кое училище се мести детето. Няма как да го дадат преди да е излязло класирането.

# 107
аз погледнах в Правилника на нашето училище, и там е казано, че преместването се извършва съобразно чл.51 до чл.54 от ППЗНП - http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-12809727

в съответните членове има препратки и към чл.40, ал.2 и 3

прочитайки ги, останах с впечатление, че директорите си пишат помежду си и уведомяват общините кой къде е записан, но явно е "по-удобно" родителите да го правят вместо тях

# 108
Доколкото си спомням, в самото удостоверение за преместване се вписва името на новото училище.

# 109
  • София
А само оценката от ЗП ли е балообразуваща или е накакво средноаритметично ЗП и ЗИП. И двете оценки ли са вписани в удостоверението за завършен 7 клас

# 110
  • Варна
Annyto_e, в предната тема пуснах копие на писмото, което ми изпратиха от РИО Варна, че няма да публикуват кодовете. Те се вписвали от комисията по приемането и били тяхна отговорност.
Ние ще носим отпечатано на принтер заявление без кодове. Дори може да си разпечатам писмото от РИО и да оставя служителите в у-щето да попълват.
Т.е. пиша всичко + името на училището и паралелката, оставям празна само графата с кодовете?
Извинявам се, че питам като дибил, а не като майка на отличник, но някой спомена, че е попълнил кодовете и аз реших, че нещо не съм разбрала.
Благодаря КремиДж !
Попълват тези, чиито РИО-та са им ги публикували. Нашето не си ги дава, пази си ги в тайна.

# 111
  • Варна

Извинявай, спомняш ли си кога горе-долу си взехте отпускното - преди 26-ти юни или след това?

Не си спомням точно датата, но беше на първия ден, в който почна записването.

# 112
на мен ми хрумва друго - дали не става в деня на записването първо да цъфнем в старото училище с разпечатка от сайта на МОН къде е прието детето, да го вземем въпросния документ с попълнено име, като естествено изчакаме останалите 60-90 човека, които са решили да направят същото в този ден, и тогава да се засилваме към новите училища?

# 113
  • София
Като ви чета и се сещам как мин.година след като подадохме заявлението и заминахме на море.
Прибирахме се в петък вечерта.Събота и неделя не записваха  и всъщност понеделник беше останал последния ден за записване.На връщане в колата в 17.00 се обадиха от у-щето да питат ще записваме ли ученичката при тях в крайна сметка или да? Embarassed  Та в понеделник беше едно търчане напред-назад в новото,в старото и най-накрая пак новото..., хич не си оставяйте нещата за последния ден като нас  Peace

# 114
Малко сложно ми се вижда това, но споделям за Пловдив - след като излязат резултатите, отивате в старото училище , взимате отпусното, после - ако не сте взели здравния картон на детето - вземате го, и от там - с останалите необходими документи - в новото училище за записване. Това е.

# 115
аз погледнах в Правилника на нашето училище, и там е казано, че преместването се извършва съобразно чл.51 до чл.54 от ППЗНП - http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-12809727

в съответните членове има препратки и към чл.40, ал.2 и 3

прочитайки ги, останах с впечатление, че директорите си пишат помежду си и уведомяват общините кой къде е записан, но явно е "по-удобно" родителите да го правят вместо тях
+1

Още малко само за сведение ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ (последно изменение доп. ДВ. бр.40 от 13 Май 2014г.)

Чл. 2. (1) Административните органи, лицата, осъществяващи публични функции, и организациите, предоставящи обществени услуги, не могат да изискват от гражданите и организациите представянето или доказването на вече събрани или създадени данни, а са длъжни да ги съберат служебно от първичния администратор на данните.

Казано накратко - всички бележки,свидетелства, отпусни и т.н. документи по Закон трябва да си препращат сами

Горното да се използва само в случай на форсмажор. И с ясното съзнание, че моментално влизате в черния списък още преди първия учебен ден. (изпробвано е  Mr. Green)

Ситуацията е като в един стар виц "Чукчи-администратор е писател на заповеди и правила, той не е читател на закони.  #2gunfire

Отпусното и бележката, че детето е записано в новото училище са необходими за самата система - чрез тях после се определят бюджетите.

# 116
  • София
Ох, като ви чета и си мисля колко ще съм щастлива, ако старото и новото училище са едно и също и поради още една причина - да не препускам из цял град цял ден ....

# 117
  • Варна
Ох, като ви чета и си мисля колко ще съм щастлива, ако старото и новото училище са едно и също и поради още една причина - да не препускам из цял град цял ден ....

Абсолютно.  Grinning   bouquet  Имаш повод за радост и почерпка - оставате в училището - мечта.  Grinning Браво на момчето - да продължава все така... Grinning Да е жив, здрав, щастлив и много да ви радва.

# 118
  • Стара Загора
Добро утро !!!Да попитам старозагорските мами - във вашите училища раздадоха ли Служебните бележки ???

Да в началото на седмицата.

# 119
  • София
Споделям опит и подробности от миналата година (дано са ви полезни)– отидох към 15-16 часа, в предпоследния ден от дадения срок, в звеното в 1СОУ, сама без дете. „Лелките” вече уморени и напечени от слънцето. Носех две попълнени заявления: едното и с училище - паралелки, и с кодове, а другото само с училище – паралелки без кодове. Подадох ги и двете и им предложих да си изберат ( по принцип едната лелка чете паралелката – другата търси кода и като го намери, го диктува на първата, която го вписва в заявлението). Определено ми се зарадваха, че съм си попълнила кодовете и предпочетоха заявлението с попълнени кодове. Пак изиграхме играта – едната лелка четЕ паралелката, другата казва кода, ама първата само сверява. После трябваше да отида и при трета лелка, която ме вписа в един бакалски тефтер и ми даде някакво листче с номерче (което може би бе доказателство за това, че съм пуснала заветното заявление). Така че въоръжете се с търпение и си отделете време, защото въпреки „никаквото” часово време, в което отидох и предварително попълненото заявление, хора си имаше, на две опашки чаках ( един път за двете лелки и втори път за бакалския тефтер). Успех!
Това с ходенето от едното до другото училище си го има, няма как, но при нас не държаха да е в същия ден, а  и аз я записах пак към 15-16 часа (нямах шанс да прекося цяла София два пъти) и занесох  отпусното на следващия ден пак по това време – не е имало проблем!

Общи условия

Активация на акаунт