СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 542
  • 889
  •   1
Отговори
# 585
Утре ще подаваме заявлението и ние, но ме е обзела паника, а детето казва да му имам доверие в избора от паралелки,които е направила. Защо ли ми трябваше да ровя в статистики от 2012г. Установих,че през 2013 балът се вдигнал спрямо 2012 с 0.634, 0.482, 0.378, 0.304 за някои от паралелките, които сме писали и за които уж спрямо миналата година има шансове. Дали и тази година ще се запази тенденцията за такова сериозно покачване на бала? Ако е така забравяме за езиковите гимназии /София/.....Иначе сме включили и паралелки с близо 1.00 по-нисък бал, но те са  от "план Б".
Желая на всички деца успех и удовлетворение още на първо класиране.

Да,наистина между тези две години има стресираща разлика,която аз, пропуснала страстите по това време, не съм наясно по каква закономерност се  е получила,но логиката сочи,че ако страховете ти се опрадаят,то другата година ще се влиза в призовите гимназии с бал не по-малък от 36 Simple Smile)),така,че спокойно, а и статистиките не говорят да има начин за драстично покачване,напротив,говорят за минимално спадане, дано е така !

# 586
  • Пловдив
Само моето дете ли не се интересува как ще подреди желанията си и какъв втори език иска да учи. Вдигам ръце вече - ще ги пиша поред както са подредени по бал....
.......
Интересно ми е с какво забавлявате вашите деца. Моето дете не слиза от компютъра. За пореден път се чуствам провалила се като родител.
...

Моята живо се интересува от това какъв втори език би изучавала, ако влезе там и там...Заради това отпаднаха и част от паралелките...Тя сама си подреди желанията, опитах се да се намеся, но без успех. Simple Smile
Но наистина се надявам да влезе първо желание, най -вече заради нея, че много си е навила на пръста точно това...

Излиза насам -натам с приятелки, ходи днес на кино...изненадващо малко седи на компа...Юли ще ходи десет дена на пещерен лагер. Абе, забавлява се детето...Simple Smile

# 587
  • гр. София
Утре ще подаваме заявлението и ние, но ме е обзела паника, а детето казва да му имам доверие в избора от паралелки,които е направила. Защо ли ми трябваше да ровя в статистики от 2012г. Установих,че през 2013 балът се вдигнал спрямо 2012 с 0.634, 0.482, 0.378, 0.304 за някои от паралелките, които сме писали и за които уж спрямо миналата година има шансове. Дали и тази година ще се запази тенденцията за такова сериозно покачване на бала? Ако е така забравяме за езиковите гимназии /София/.....Иначе сме включили и паралелки с близо 1.00 по-нисък бал, но те са  от "план Б".
Желая на всички деца успех и удовлетворение още на първо класиране.

Да,наистина между тези две години има стресираща разлика,която аз, пропуснала страстите по това време, не съм наясно по каква закономерност се  е получила,но логиката сочи,че ако страховете ти се опрадаят,то другата година ще се влиза в призовите гимназии с бал не по-малък от 36 Simple Smile)),така,че спокойно, а и статистиките не говорят да има начин за драстично покачване,напротив,говорят за минимално спадане, дано е така !

Закономерности много......Всяка година се увеличават кандидатстващите деца, изпитите може да са били по-лесни, а и всяка година сменят формулата за преобразуване на точки в оценки, което е ужасно тъпо, но така МОН си нагласят добър успех за пред Европата, а и не само.... Peace Така че - причините са комплексни. Ние кандидатствахме 2012 и през 2013 като й смятах точките, излезе че през 2013 ще е с по-висока оценка спрямо 2012. За съжаление вече не ги помня, много ми се искаше да ги сметна и за тази кампания...........Тази година вдигнали летвата за тройка с две точки, което показва, че има високи резултати и могат да си позволят лек натиск надолу на оценките, иначе тази година баловете щяха да са по-високи и от миналата година.  Rolling Eyes

# 588
  • София
Да се отчета и аз - днес следобяда бързо и спокойно подадохме документи. Нашето досегашно училище - 2 СОУ е и гнездо и там подадохме. Отидохме към 17 часа. В две стаи имаше по няколко човека попълващи документи. Аз само казах че нося готови попълнени бланки и ме насочиха към последната стая. Там попитах в какъв вид ги искат, защото имам разпечатани и едностранно и двустранно, с кодове и без кодове. Избраха си двусранно разпечатано с всичко попълнено (и входящия номер горе, и кодове  и всичко друго което трябваше да бъде написано). Само се извиниха че трябва да проверят кодовете. Търпеливо изчакахме процедурата защото сме попълнили 40 желания, при това разбъркано според училищата и падна доста прелистване на списъка. Само оградихме пола с кръгче и се подписахме. Пожелаха ни късмет и приемане по първо желание.  След това на съседна маса ни свериха и поставиха печат " вярно с оригинала" на удостоверенито за завършен 7-ми клас, на медицинското и на слижебната бележка. Накрая на трета маса ни вписаха в една тетрадка и ни дадоха номер на отделно листче. Всичко мина за 10-15 минути общо.

# 589
И ние подадохме вчера благополучно.
В "Софроний Врачански" - 60-класното в Тракия. За няколко минутки само. Отлична организация са създали. Лично директорът, г-н Рисков минаваше на опашката, преглеждаше всички документи, сверяваше копия и оригинали и вътре само ни дадоха входящ номер и нанесоха кодовете на паралелките. Не са ни слагали печати "вярно с оригинала" и само на входящия номер се подписах. Отвън имаше поставен ксерокс, на който свободно да си правиш копия.
Това, което ми направи впечатление е, че имаше ужасно много неориентирани родители, които на място спореха помежду си или с децата за подредба, коментираха паралелки, които откриваха /очевидно/ за първи път... Късане на заявления, преписване...
За това, използвам случая да благодаря на всички активно пишещи в темата за подробните разяснения по всички детайли от кампанията!  bouquet
Успех на всички и на 26 юни!

# 590
Ние вчера подадохме в Руското.  Бяхме с попълнено заявление, но едностранно и се наложи да преписваме .Организацията беше на ниво ,нямаше писане по тетрадки и разхождане насам натам явно информацията се вкарва директно в системата ,защото изчакахме да обработят данните на компютър и така ни дадоха входящия номер.

# 591
Добро утро!
Само да попитам в заявлението, където се попълват оценките от изпитите как попълвате
БЕЛ   Отличен  5.750 - така или оценката се изписва пет седемстотин......

# 592
Изписа се - Български език и литература   Отличен  5,750

# 593
Добро утро майчета   Simple Smile
Може ли да споделите, кой телефон за контакти написахте в заявлението-на детето, или на родител.
Другият ми въпрос е- Оценката се изписва така, както е дадена, не се закръглява да два знака след десетичната запетая, нали?

# 594
  • София
Е, за оценки става дума, не за пари  Laughing Оценка с думи е Отличен, Мн. добър, Добър и т.н., това не ти е банков документ, та да пишеш сумата словом пет и седемстотин  Laughing и lastname, не си спестявай третия знак след запетаята, той може да е решаващ

Според вас ще паднат ли баловете в 73СОУ, заради допълнителната паралелка? Балът на детето ми е 34.500 и е на кантар дали ще влезе. Мислите ли, че ще успее?

Мислим, не мислим, няма значение. Щом искате детето да учи там - пишете го, независимо какво мислите за евентуалния успех/неуспех. Толкова много и толкова пъти се писа тук пишете всички желания, дори и нереалистичните, че чак се чудя докога ще се задават такива въпроси. Не си спестявайте един ред писане в заявлението.

Зад всяко страхотно дете стои една майка, която си мисли, че не е достатъчно добра!

Успех на 26-ти!

# 595

Може ли да споделите, кой телефон за контакти написахте в заявлението-на детето, или на родител.

Аз написах моя телефон . После ме накараха да напиша и още един . Написах този на съпруга ми .  Laughing

# 596
А това медицинско плаща ли се?

# 597
  • България, София
Ние кандидатствахме 2012 и през 2013 като й смятах точките, излезе че през 2013 ще е с по-висока оценка спрямо 2012. За съжаление вече не ги помня, много ми се искаше да ги сметна и за тази кампания...........
Тази година е обратното - оценките на дъщеря ми биха били с около 0.005 по ниски спрямо миналата година.
Това директно намалява бала с около 0.02 при равни резултати.
Не е много, но кой ти го дава  Wink

# 598
Разбира се - телефон на росител. Ако възникне проблем  при вкарването на данните в компютъра и звъннат на детето, то едва ли ще може да реагира. А идеята да се взима телефон е именно такава.
Моето дете преживява една не много добра седмица. Заточен е при баба си, защото големия готви матура и много си пречат като са заедно. Въпреки изричното ми настояване да си натиска д... то при баба си, вечер след 18 часа той се прибира - ни лук ял, ни лук мирисал... и на сутринта - отпътува отново. Направо ми къса нервите.... докато не мине този 20-ти ще съм постоянно на тръни дали не е решил да си иде до нас  да удари един мохабед с брат си...
Иначе днес от 14  часа имат парти в местно заведение - прощаване с класа и пр. Макар че целия клас  с малки изключения ще се принесе в двете езикови гимназии които са разположени в непосредствена близост и децата ще се виждат ежедневно.Така че не очаквам рев и сълзи както беше миналата година с големия - там от кварталното училище децата се разпръснаха и загубиха дирите си.
Връчила съм му фотоапарат да снима на воля, за да има спомени. Вероятно днес ще поднесат подаръка на класната - този, дето е от целия клас и е по тяхна инициатива. Иначе на връчването на удостоверенията ние поднесохме персонален подарък. Много обичам класната му - едва ли някога ще попадне на такъв преподавател - огън жена! На мен лично ще ми липсва допира до такъв качествен човек. И тя, и госпожата по математика... завиждам на бъдещите петокласници които ще имат шанса да раборят с този учителски колектив.

# 599
  • В тъмната гора.
И ние подадохме заявлението вчера. Четири часа ми бяха нужни, за да го направя.
Очакваме класиране на първо желание. Желая успех на всички девойки и младежи на майки и татковци от темата Grinning за мен са си дечица, даже го написах, но го поправих после, че звучи смешно.

Общи условия

Активация на акаунт