СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 520
  • 889
  •   1
Отговори
# 870
  • Русе
Абе Дунди, каква пролет - средата на юни - тази година като англичаните лятото беше във вторник. А за колата и аз съм ЗА. Цялата улица е в липи - няма да ти шепна какво е - няма изчистване - ни с дъжд, ни без. А за пуберитеее - назнам нашия мина или не е започнал - вече е по-разговорчива - мина един мрачен период от рода "Какъв е смисъла на живота и защо трябва да се живее", дали ще има втори..... ще се чуе.

# 871
  • София
 iva_mila, Какво е това нещо? Ти фантастичен филм ли разказваш Laughing

Синовете вече не мога изобщо да ги накарам да си легнат преди мен. Даже вече не ги чувам кога са легнали. За сметка на това кандидат-гимназистът, който вече е във ваканция спи до обяд. Денят минава или в шляене по улиците, или в клечане пред компютъра. Само снощи беше едно изключение и не си включвахме телевизора и компютрите, а играхме цялото семейство Монополи. Това се случва веднъж в годината  Laughing.

# 872
  • В тъмната гора.
Удостоверението за завършен седми клас не трябва ли да е оригинал и копие, като последното остава в училището, в което ще се обучава. Оригиналът на удостоверението трябва да си стои у ученика. Например удостоверението за завършен 4 клас си е у нас.

# 873
Леле Дидева - внесе смут в стройните редици на мамите от София. Няма ли някое пазарджиклийче или старозагорче дето подава и в Пловдив да каже каква е бройката на кандидатстващите от други области тук? За да сме съпричастни към терзанията на мамите в темата - да се постреснем и ние тук провинциално.

Днес подадохме заявление в Пловдив, а сме от област Пазарджик. По входящия номер не мога да се ориентирам колко деца са подали преди нас - той е 1606172. Имаше само едно дете преди нас. Добре информирана от темата, се бях подготвила с предварително попълнено двустранно заявление. Минахме много бързо, а след  след нас имаше опашка от 2 деца с родители.

За мен това е трето подаване на документи /колко ли майки от темата сме с по 3 деца ?/. От първото подаване са минали 4 години. Като цяло тенденцията през тези 4 години е повече деца да си остават в нашия град /Панагюрище/ и по-малко да ходят в Пловдив, Пазарджик и София.

Иначе ние сме с бал 34.088. Записали сме първо желание френски език в ЕГ "Иван Вазов", така че няма да заемем място в така желаните немски и английски паралелки.

За информация на родителите, подаващи заявления в различни области: в областта, която е извън населеното място по постоянен адрес, дават отделен номер за проверка на класирането - различен от номера от служебната бележка. Така ако подадете документи и в родната област, ще трябва да се правят две проверки в сайта за класирането в двете области- по входящия номер от служебната бележка и по този от другата област.  

# 874
  • Пловдив
Удостоверението за завършен седми клас не трябва ли да е оригинал и копие, като последното остава в училището, в което ще се обучава. Оригиналът на удостоверението трябва да си стои у ученика. Например удостоверението за завършен 4 клас си е у нас.

Оригиналът остава в новото училище, докато детето не получи дипломата си за основно образование. Ако оригиналът е при теб, може да ти хрумне да си запишеш детето в две училища едновременно.
При нас удостоверенията за 4 клас ги прибраха при записването в 5 и ги връщат в края на 7 клас.
Даже и оригиналът на дипломата за основно ще си остане в училището, докато детето стигне в 12 клас или се премести в друго училище.

# 875
  • София

Даже и оригиналът на дипломата за основно ще си остане в училището, докато детето стигне в 12 клас или се премести в друго училище.

Не е вярно това. Дипломата за основно образование си е у нас. Peace Дадоха им ги в началото на 10 клас.

# 876
  • Пловдив
Няма да споря, но синът на приятеля ми трябваше да си вземе дипломата за основно от училището, за да я снима за шофьорската книжка.

# 877
  • София
Не става дума за спор. Споделям само, че написаното не е общовалидно. 

# 878
  • Пловдив

Явно и по този въпрос в различните училища има разнобой.

Но пък записвнето сега става задължително с оригинал на удостоверението.

# 879
Привет, мацки! Извинявам се, ако е коментирано, но бихте ли ми казали дали не-дете и не-родител може да подаде заявлението за участие във второ класиране?

# 880
  • София

Явно и по този въпрос в различните училища има разнобой.

Но пък записвнето сега става задължително с оригинал на удостоверението.

Последното никъде не съм отрекла Wink Но в това действие има смисъл, предотвратяват се опити за  записване на бъдещия осмокласник  на  повече от 1 място. Докато  в задържането на диплома за основно образование няма никакъв смисъл.

# 881
  • Варна
А за това "отпусно" правилно ли съм разбрала - записваме се в новото училище, отиваме в старото за тази бележка и се връщаме с нея в новото веднага?

Към помагащите мами от 1 ЕГ Варна - на записването нали не се носят никакви медицински документи? Чак наесен надявам се... Униформи още при записването ли се поръчват?

За отпусното ,няма нужда  да се разкарваш два пъти . Вземаш си отпусното от МГ и отиваш да се записваш в 1 ЕГ.  Peace

При записването медицински документи и снимки не се искат,чак като започне учебната година.
Униформите миналата година ги поръчвахме август месец и началото на септември си ги взехме.При записването ни дадоха листче със срока подаване на поръчката и адреса на фирмата.
Единствено трябва да имаш едни 20 лв. мисля за 2 тениски, с които играят Спорта.
Ще го питат и какво спортува или ако не спортува какво би искал.Друго не се сещам.
А...можеш дори като се разписваш да го видиш кой поред бал е приет в гимназията. Mr. Green

# 882
И ние подадохме заявление за класиране- за трети път ни е. Но никога до сега не съм изживявала такова огорчение.... Детето е с 5,60 по математика и 5  по български от изпитите. След като видях резултатите пърхах като птичка, докато не видях свидетелството за седми клас. Учителката по български се направила на интересна и му оставила 5 за годината. Първо си помислих че е много принципна, а после научих че е имало промоция на шестици, а аз просто не съм знаела...... Така много ученици с по-слаби постижения в дневника от моето дете се сдобиха със шестици, а ние останахме с петица защото не ревахме, не се молихме, не се подмазвахме - нали все на някой трябва да се  пише пет. Ето как ученик, който мечтаеше цяла година за математическа гимназия и се труди неуморно за да сбъдне мечтата си бе грубо казано прецакан с оценките по български. И ето как, се случва, че не може да учиш това което ти се отдава, защото те спъва това  което не ти се отдава..... Всеки път, когато погледна свидетелството му и онази гадна петица се натъжавам, защото знам , че шанс вече няма ..... Само аз ли виждам  в това несправедливост?

# 883
  • Балчик
Диплома за основно няма, това е свидетелство. И по принцип трябва да е в училище, дава се при желание срещу подпис от родителя или ученика. Така процедираме в нашето училище. В личния картон на ученика записваме, че свидетелството е върнато и съответно се подписват класният и родителят. За да не ни обвинят после, че сме го изгубили в училище, че всякакви родители има.

mary 71, като  заговори за справедливост, знаеш ли колко ученици от селата идват със завишени оценки, нереални швестици? А на колко се подсказва на НВО-то, защото статистиката трябва да покаже, колко е добро съответното училище, с какви високи резултати е. ooooh! Пределно ми е ясно как стоят нещата, понеже имам инфо "от кухнята". Справедливо, не справедливо, всичко е на късмет.

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 22:35 от Джемма

# 884
  • Stara Zagora
И ние подадохме заявление за класиране- за трети път ни е. Но никога до сега не съм изживявала такова огорчение.... Детето е с 5,60 по математика и 5  по български от изпитите. След като видях резултатите пърхах като птичка, докато не видях свидетелството за седми клас. Учителката по български се направила на интересна и му оставила 5 за годината. Първо си помислих че е много принципна, а после научих че е имало промоция на шестици, а аз просто не съм знаела...... Така много ученици с по-слаби постижения в дневника от моето дете се сдобиха със шестици, а ние останахме с петица защото не ревахме, не се молихме, не се подмазвахме - нали все на някой трябва да се  пише пет. Ето как ученик, който мечтаеше цяла година за математическа гимназия и се труди неуморно за да сбъдне мечтата си бе грубо казано прецакан с оценките по български. И ето как, се случва, че не може да учиш това което ти се отдава, защото те спъва това  което не ти се отдава..... Всеки път, когато погледна свидетелството му и онази гадна петица се натъжавам, защото знам , че шанс вече няма ..... Само аз ли виждам  в това несправедливост?
Не се натъжавай! И на нас ни оставиха четворка по изобразително ,а то ни е балообразуващо.Аз също треперя дали ще влезе в мечтаната  паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт