Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 178
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер,
малкия заспа след малко и аз.За килограмите и аз чух няколко мтения ,че до 6 мес.си удвояват кг.,пък ние вече сме си 8 кила,вече реших че сме с месец напред.А за храненето през деня яде вече по 3-4 пъти на ден много малко,но пък вечер се буди с рев през 3 часа.Това от 1 седмица.Педиатъркато каза днес да започваме захпанването,явно не му стига кърмата.Но пак как наддава тогава така добре?Дана да е вревенно,иначе днес му додох няколко лъжички пюре тиква-картоф пък да висим.
Лека нощ от нас!

# 211
Elefteria Тенкююююю сооо мач  Hug да, поне не е с наднормено. Верно си върви големичък, ама като гледам и по сантиметри сме си дооооооста напред Grinning
Ще си запазя табличката, благодаря ти Heart Eyes

# 212
  • София
привет и от мен Simple Smile.

айде стига с тези кила бе мамчета. Едни наднормени, други пък слаби...дрън дрън, я оставете децата да си растат нормално. Ми едни папкат повече, други не, едни усвояват по добре , други не, а и генна е много  важен.
Кръстева екстра сте си Simple Smile.
Ама ще ви забраня аз на вас тези кантари  Heart Eyes

ние главата я държим много добре , не помня от кога,но според мен това е защото малкия принц нали все иска да се носи и да го забавлявам и аз го подмятам като луд още от 2 месец. Незнаех че така трябвало, просто така ми идва. Та предполагам и от това започна да си държи главата. То не са самолети и въртолети , подхърлям си го , онзи ден му показвах как е седял 9 месеца с главата на доло , а той смях голям  Joy. Луда работа. После искам кротко дете, ми то с такива луди родители какво да ми е детето  Joy.
А това с изправянето и ходенето ми донесе голяма беда, сега все така иска и спасение няма.

На всички по Варна много  Hug. Дано по бързо всичко се възстанови там и да няма повече жертви и подобни трагедий.

Почти безобидна идваааам в парка, само да се оправи това пусто време.

Днес минах презмола и в  H&M има много намаления. Аз гледах само детското. Та идете , струва си.

Сега загледах столчетата за хранене и съм потресена какви цени има. Столче за хранене по 1200лв  Shocked. Седнах да го чета какво прави това столче. Викам си да не би да прави пюренцата на детето. А мъжа ми вика да не би да го масажира   Joy. А то нищо не прави, само опразва портмонето на мама и тате  Laughing.
Та приемам съвети и идеи за тези столчета.

Хубава вечер мамчета  Hug

# 213
  • NE
Добро утро!

Кръстева Вървите си много добре. Нормално е гена да се усеща още сега. Знам, че за наднормено тегло се говори при премахване на млечното хранене и активно физическо развитие, тоест в детската градиина. Peace Без това педиатърите винаги ги мерят. Peace
Гери Хаха разсмя ме с позата с главичката надоолу. Joy Още не съм го показвала на Вили, но се мачкаме и носим и ние навсякъде. В магазините сме или на ръце или с раницата и има мир.
Много харесвам дрешките на H&M и сега ме хвана яд, че оня ден не минах през там. Иначе цените им са супер за комплектите.  Peace
Елефтерия Благодаря за табличката. Как е Вики, слуша ли?

Като говорим за промоции има големи пакети на Pampers в Penny на 40 лв., а в Lidl стандартните пакети са по 25 лв.

Снощи приспах Вилити толкова лесно и тъкмо заспивам някакви се изсулиха пред съседите и кучето ни почна да лае (ние сме на последния етаж) и се събуди с такъв жален плач. Е аз не успях да дремна. #Cussing out Ще се разправям със съседи. ooooh!

# 214
Феичке, ние сме добре Hug а тия съседи с кеф да ги утрепаш #Cussing out
Аз така се скарах с един вчера, че... Ами тамън заспа навън в количката и аз взех да си чета една книжка, нашия както си минава покрай количката, спря до количката и започна да крещи нещо на жена му, която беше на балкона #Cussing out Е колко требе да си проЗ да застанеш до бебешка количка и да крещиш #Cussing out #Cussing out #Cussing out С това спането ни приключи, разбира се

Да се похваля. След малко тръгваме за Банско newsm44  В неделя правим 11г откакто сме женени и решихме да си направим двудневна екскурзия. После ще разказвам как и се е отразило на малката

Гери, това столче освен пюренца на детето да прави трябва и да го храни Joy

Аз така бях в шок от количките. По 3000-3500лв. Викам ебаси, сигурно са с вертикално излитане тия колички newsm78

Изчезвам да оправям малката и да тръгваме. Целувки на всички мами и бебчовци

# 215
  • NE
Елефтерия Честита 11 годишнина! Любов и хармония ви пожелавм.  bouquet
Приятно прекарване в Банско. Hug

Ние мислим да ходим до Търново на гости на едни приятели с 2 месечно бебче. Party

# 216
Елефтерия,да си изкарате много добре в Банско.Сигурна съм,че на малката добре ще и се отрази чистият въздух.А тоз съсед верно е много прост,много несъобразителни хора има

Кръстева,много сте си добре,щом и тати е толкова висок,детето няма как да не е,не се притеснявай излишно

Цветенце, и вашите съседи са едни.Толкова несъобразителни хора има

Джоя,радвам се,че не сте пострадали от бедствието и че всичко при вас е наред.Ако имате нужда от нещо,казвай,насреща сме Hug

Нашето ако се пооправи,спрях краставицата и черешите и вече акаме златисто жълто,да видим до кога.Вчера и с педи се чухме и тя каза,че е от плодовете и зеленчуците,каза да давам биогая. Може и тя да е помогнала

# 217
Здравейте,мами:)
Елефтерия,честита годишнина и приятно изкарване на почивката,дано да случите и хубаво време.
Гери,по отношение на цените-това столче би трябвало не само да храни бебето,ами и да мие и пере след това.А иначе и аз ,и най-вече ММ бяхме изумени от цените на бебешки колички-видях една за 4000лв,италианска,спечелила 1място на изложение за детски стоки -верно имаше много екстри,ама за цена като кола на старо би трябвало поне освен да разхожда бебето сама-отиване и връщане,ами и масаж да му прави,да му приготвя чантата да го преоблича за разходка Mr. Green
Мамчета,аз също съм от Аспарухово,тук наистина беше апокалиптично Sad В такива моменти човек би трябвало да се радва ,че е жив и здрав,че има дете,покрив над главата,че живее в мирна страна и т.н.
Скрит текст:
Аз поне го правя често-вечер преди да заспя или сутрин като се събудя-благодаря на съдбата за горните неща и за още много други ,които много хора  нямат.Да не си помисли някой ,че съм религиона-напротив,дори се карам на майка ми от време на време да не спонсорира излишно поповете ,защото са едни от най-меркантилните и лицемерни същества.Кръстева,да не се обидиш,ей Hug Уважавам избора на всеки да вярва в която религия да е,щом се чувства добре.Все пак нуждата от вяра ,според мен ,е основна човешка потребност/примерно аз вярвам в чудеса от както ми блъсна колата пистов мотор с 217км/ч и се отървах с насинени колена,също и след раждането на детето ми,при условие,че дори доктора беше песимист по едно време. В петък вечерта едно ромче се удави точно до нас,майка ми живее в същата сграда на първия етаж и го е видяла,в момента в който случайни хора са му правели изкуствено дишане.За съжаление-не са успели да помогнат.После стоя до късно през нощта на улицата,покрито с одеало,а един полицай с чадър стоеше донего SadЧестно казано,още ми е пред очите безжизнената му ръчичка ,която се подаваше.....Слизах по-късно до майка ми да я успокоявам,че беше пила успокоителни и всички бяхме много разстроени.Дано няма повече таки ва черни петъци Cry
Джоя,не успях да стигна до парка днес,от прахоляци,кал и отломки,направих бърза обиколка на проходимите места и се прибрахме с малката,че пак дават дъждове и гръмотевици.Дано не стане сериозно положението пак,трябваше да ходя на рожден ден на много близка приятелка,но го отложихме.Честно,много ми се ходеше,и без това почти не излизаме покрай бебето,но само като чух прогнозата -веднага се отказах

# 218
Мамчета,благодаря на всички за милите думи и готовността за помощ.На другите варненски мами-моля ви ,пазете се ,че децата най-вече имат нужда най-вече от МАМА.
Аз отивам да простирам,пера,гладя и т.н докато имаме ток,хубав ден на всички  bouquet

# 219
Здравейте, мами Simple Smile

Elefteria , и аз благодаря за таблицата и аз да се кротна малко Simple Smile, весела почивка Simple Smile
guerry, аз съм си харесала такова столче, хем ще можем да си го пренасяме с нас http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11941&cat=69

не е честно уикендите, когато и таткото ни е свободен, времето да е скапано  Sad аз да ви кажа, че моята маймунка вече два дни хапва по 15-тина мл оризова каша с кърма, колкото да свикне да гълта и да не плюе и пу пу пу няма някакви проблеми - само дето започна по-рядко да ака, но пак си е всеки ден  Simple Smile

споделете още някоя гимнастика или упражение, аз явно съм доста скована, защото хич не го размятам детето, само кара колело и го повдигаме от време на време. Много ми е смешна, като я сложа по корем - направи й се променя физиономията.

Хубав уикенд ви желая

# 220
На мамите от Варна много  Hug

Ние също много се размятаме и обича да стои изправена и да разглежда Simple Smile

Елефтерия Хубаво да си изкарате и още много години да празнувате Hug

Относно съседите и ние си имаме едни, които постоянно са в ремонт и от два дни започват да къртят точно когато детето заспи и като го събудят спират, направо  #Cussing out

Иначе от една седмица хапваме пюре от тиква, а вече и с морков, както Безобидна беше описала по-горе. Много и харесва на малката и си хапва с удоволствие Simple Smile

Хубав и спокоен ден от нас  Hug

# 221
Здравейте мамиии Hug
Къщата изчистена, детето измито, нахранено и приспано, а сега е време за следобедното ми кафенце и цигара
Elefteria  Heart Eyes - Честита ви годишнина и весело изкарване   bouquet
Благодаря ви за успокоението, днес вече не се притеснявам, но снощи защо така ми беше подтиснато, не знам  Hug
Аз не знам дали ще купувам столче за хранене  newsm78 не знам дали ще ми е от полза или ще стои като паметник /на племенницата не влезе в употреба въобще/ и ще дам един куп грешни пари, с които може да му купя нещо друго. НО - не съм решила все още категорично, мисля, че имам още малко време до евентуалното купуване на столче Simple Smile
NellyN  Heart Eyes - нямам за какво да ти се обиждам, въобще не се притеснявай  Hug Аз съм вярваща, но не вярвам на поповете, на монасите и т.н. - шепа боклуци и Богохулници! Важното е всеки да вярва - аз вярвам в Бог, друг в Природата, друг в Съдбата и т.н.

# 222
  • Варна
nelly N Изобщо не сме излизали от 2 дена , при тая кал и тиня ми се струва мисия невъзможна. Не искам да си мисля като изсъхне това нещо , при първия вятър какво ще настане .Обмислям варианта да посетя родители те ми , те са на около 30 км от Варна.
За столчетата за хранене  , на нас ни подариха вече столче , инъче бих се замислила дали изобщо си заслужава , и дали ще влезе в употреба .Какво ще кажете за проходилките , повечето мами от квартала не ползват , и казват че са вредни за детето .

Благодаря на всички за моралната и духовна подкрепа  bouquet  bouquet  bouquet

# 223
djoia  Heart Eyes - аз проходилка имам и мисля да я използвам, но не за да се учи да ходи, а по-скоро за разнообразие на детето. Така като гледам децата около мен, май повече използват проходилката за забавление и засилване от единия край на стаята до другия   hahaha
За мен лично /това е само мое мнение/ това с вредата на детето е по скоро мит отколкото истина. Не мисля, че би му навредило да си разнообразява 3-4 пъти на ден по около 20-30 минутки. Хем детето ще е доволно, хем майката ще може да свърши някоя друга домакинска работа.
Та аз лично ще използвам, на горното ниво, за да не може да стига пода с крачета /пак бях много обяснителна, за което се извинявам/  Blush

# 224
  • Varna
Здр, момичета! Ние най-после имаме нет и докато ви изчета..! Много се радвам, че мамите от Аспарухово са добре. Ние сме в горния край на Варна и аз се разминах само с голяма уплаха от светкавиците и гръмотевиците- мноооого ме е страх от такива неща, а Бобо тъкмо беше заспал и проспа целия шум и дъжд.
Много темички сте отворили. Аз за захранването мисля на 5 навършени да почна и ми хареса схемата на безобидна- а и четох някъде нещо подобно- т.е. вкарване на познато и непознато.
Столче за хранене имаме-подарък, но не знам дали ще го ползваме -е е поне ще се пробваме, обаче чак август месец. За проходилките- Кръстева е права, че евентуално може да се ползва за игра, но не и за прохождане- децата губили с тях чувството си за самосъхранение, защото все пак с проходилката се бухат в какво ли не, а ако е без нея, а?
А за кг- хич не ги мислете. Кой повече тежи, кой по-малко, важното е да са ни здрави децата. Може би се повтарям, но баткото ми се роди 2100 - осмаче, качваше по 300-400 гр на месец, но след годинката беше изравнил връстниците си, а в първи клас беше дори и над тези по кг, които се родиха с двойно на неговите кила. Иначе пък имаше с нас едно бебе, което беше доста тежичко, но пък първо проходи от всички връстници. Така че, килата изобщо не са за мислене.
Иначе за стойките- Бобо само чака да му подам ръце и вече е седнал, е малко му клюмва главицата, но напоследък взе да я изправя и да се оглежда наоколо. Иначе още не сме открили, че имаме крачета- рита с тях и пружинира, но в коритото. Като го изправя прав още ги сгъва.
Та това от нас. Изв, че стана дълго. Поздрави на всички и дано вече да се оправи времето, че не ни се стои повече в къщи.  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт