Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 177
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Кръстева ,  duceto , Почти безобидн@    Благодаря Ви ,  Hug-ки
Всичко при нас вече е наред . Дано само управниците ни си дадат сметка за станалото , а не само да си прехвърлят топката .

# 196
djoia,радвам се,че всичко е наред с вас и се моля да не се повтаря този ужас!  Praynig 

# 197
  • NE
Джоя Радвам се, че сте добре във вашото семейство.
Искренно ми е мъчно за случващото се.
Дано всички други мами са добре с тяхните бебоци и не само. Praynig

# 198
Момичета каква ще я вършим с това сядане? Кога и как? Мони има желание, но не може още да задържи главата и му клюмва напред. Когато го държа по порем я вдига прекрасно, държи я - оглежда си, но когато го сложа в скута си с лице към мен полу-легнал и главата му пада напред. При вас така ли е? Чак се притеснявам. Когато го взема през мишничките пак така му пада напред главата.
Вашите бебчовци как са с главите?

# 199
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Кръстева, моята ЛЛ ме кара от 2 месеца по 5 пъти преди хранене да правим следното упражнение: както е легнала да я хвана за ръчичките (за китките) и да я издърпам т.е. повдигам докато седне ... Уф ... дано да си го представиш ... Първите пъти клатушкаше глава като кученцата, които ги слягат по колите едно време  Joy ... вече е по-стабилна ... Вчера ми каза да почвам да я слагам да стои на твърда повърхност като гледам да е на цяло стъпало и я държа за по 1-2 мин. по 2-3 пъти на ден, за да усети, че има и крачета - тя много се забавлява и се смее на глас като я изправя ...

# 200
безобидна,и аз изправям малката така на крачета,но тя през повечето време иска да е на пръсти и да подскача,а другото и любимо занимание е да я държим през мишниците и тя да обикаля леглото ни! Страшно се въодушевява и прави една такава сериозна физиономия...  Heart Eyes Иначе като я изправяме да седне си държи главичката права,но се изморява бързо.  Crazy

# 201
  • NE
Безобидна Тези две упражнения почнахме съвсем невежата да ги правим с Вили преди месец и вече държи и главата хубаво и стъпва съвсем правилно с крачета. Дори като го придърпвам с ръчичките от легнало към седнало положение се опитва да яде пръстите ми накрая. Joy Явно смята това за наградата. hahaha

Днес си начесах крастата и поръчах столчето за хранене. Много ми се иска да го науча да яде там без глезотии.
Скрит текст:

# 202
Безобидничке и аз от скоро го правя това с изправянето. Изправя се /набира се направо за палеца ми/ ,но много я кънделка тази глава още Sad
А като го хвана да стъпи, не иска да стъпва, а да се изблъсква - нещо като на пружиниране го докарва newsm78
Някакъв съвет за главата - освен да го държа по корем, защото както казах когато е по корем нямаме проблем с главата, вдига я без никакви проблеми и забележки.
 Crossing Arms Тоз моя Мончо

# 203
  • NE
Кръстева Не се притеснявай. С времето сам ще я стабилизира. Дърпай го за ръчичките и ще стане с практиката. В началото и Вили много подскача докато разбере, че може да се стабилизира с пръстите на краката. И тук трябва да е готово детето и само се насочва какво да прави.

# 204
А за теглото какво ще кажете? Преди малко го изтеглих у дома и е 8кг точно, а още нямаме пълни 5 месеца  Shocked направо съм втрещена. Сантиметрите са 70.
Не ми изглежда дебел Мони, не знам дали защото си е моето, но една позната ме наплаши, че бил с НАДнормено тегло.
За вас нормално ли е ? Роден е 3700.. татко му е 2 метра мъж  newsm78 мислите ли, че се успокоявам с това или наистина е нормално. Притеснена съм, за какво ли ми беше да го тегля Crossing Arms

# 205
Почти безобидн@, ние правим тези упражнения и с всеки изминал ден започна да си държи главата все по- добре и по- добре. До този момент, не съм и позволявала да стъпи на стъпалата си. Симонка от два дни вече си преоткри краката, хваща си пръстите и дърпа ли дърпа, много се кефи.

Кръстева, от скоро влизам отново тук и нз с какво се храните, но ако сте на кърма според мен си е нормално, пък и на АМ да сте не мисля, че това е наднормено тегло. Мен така преди месец едно момиче от ФБ групата ме наплаши, че и моята била с наднормено тегло но се оказа че това не е вярно. Тогава беше на 2 м. и тежеше 5,400 и ме убеждаваха, че детето на 6 месеца трябвало да удвои килограмите си което е много далеч от истината. Ти си виждаш, най- добре детето и ако смяташ че не е дебело то значи е така Peace

Аз Ви пожелавам лека нощ Hug

# 206
  • Англия
Ох, да, това с наднирменото тегло и на мен ми го казват хора от България, не им се връзвай. Тука и се радват и казват, че си расте много хубаво и съвсем нормално. На 16 седмици е 7,2кг., само на кърма. За хранените с АМ дори съм чувала, че е обичайно да са по-пухкави. Иначе бебето трябва да си удвои теглото до 3тия месец най-късно.

# 207
Благодаря ivetka и ана  Hug
До 3тия месец трябва да се удвои, така ли? Днес ми казаха, че до 6тия, а ние сме го удвоили отдавна  Joy ма*ка му, поуспокои ме, поне ще мога да се наспя Hug
Иначе за протокола сме от 2рата седмица само на аптамил1 - яде 5-6 пъти на ден, напоследък сме на 5хранения по 150мл /я ги изяде, я не/

# 208
  • Англия
Третия, сигурна съм, защото майка ми точно вчера е питала една изтъкната педиатурка от нашия град. Дъщеря ми на 10 седмици беше двойна вече

# 209
Кръстева, гледайки новите нормативи на СЗО имате още хляб да ядете Joy

Какви са тия щуротии, бебе на няма и 5 месеца с наднормено тегло Shocked

Аз също четох, че около 3-ти месец е нормално теглото да се удвои. Ако чакаш да го удвои на 6 месеца, може да те посетят социалните Laughing

Детето си е много добре. Можеш да го видиш и тук, че си е в норма, а на тия, дето го обявиха, че е с наднормено тегло да им теглиш една от мен.

http://www.moetodete.com/content/view/131/66/

Втората таблица е за момчетата Peace

Между другото ген-а играе много голяма роля. Ще ти дам пример с първото ми дете. Аз и една булка, на която съм кума раждаме с 20 дни разлика. И двете са момчета, и двете са 3.500 кг при раждането. Моето е 53 см, а нейното - 51см. Три месеца по-късно те вече ни водеха с 2кг. Моя мъж е 78кг, а нейния 160кг Laughing Ми...крушата не пада под ябълката, както е казал народа Grinning

Джоя, не знаех, че си от Аспарухово.  Радвам се, че сте добре Hug Дано няма повече жертви там Praynig Моля те, ако мислиш, че можем да помогнем с нещо свиркай смело. Cry

Общи условия

Активация на акаунт