Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 176
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, дами  Hug

Нощта след ваксините мина добре. Малката не е вдигала Т и си е весела и щастлива Simple Smile
Тази сутрин е много студено ... бррр ... Пак няма да водя средната на ДГ и ще си седи у дома ...

kopchelino, моята щерка е родена в 36 г.с. 2200 и сега на 4м. и 21 дни е 5400 ... Та - деца всякакви Simple Smile Ще пораснат - не се притеснявай -> я, виж колко сте големи Simple Smile

Лек ден!

# 181
  • NE
Копчелино Недей я мери на по-малко от 1 месец защото имат периоди в които рязко качват и такива в които почти не трупат. Много съм доволна, че нито веднъж не се поддадох и не хукнах да го меря, че щях да се вманиача след като се родихме 3400 гр., а на другия ден свали 400 гр. и 3 дни не ми го дадоха докато не почна да качва. ooooh! Голям шок беше за мен и за детето.
Ние се кърмим около 7-8 пъти на ден. Яде и заспива. По-голяма пауза прави между 21:00 и 1:30 ч. Peace Нощем от 1:30 до към 6:00 ядем постоянно.
Безобидничка Благодаря за кафенцето. Hug Леко и весело изкарване на деня.

Всички дано са добре с тези дъждове. Ние вчера бяхме във Варна и се прибрахме точно преди да завали.

# 182
  • София
здравейте на всички.
Как сте тези по морето , че гледам е страшно на всякъде  Hug.

Стига сте ги мислили тези килограми. Като стана на по годинка всички ще са почти с еднакви кг и ще се изравнят.Важното е да са добре децата. Ще пораснат всичките.
Аз даже и храненията не му броя на моя. Средно яде прес 3 часа. Ако се успи се случва и на 4 да яде. Понякога нощем ми прави 6 часови паузи, но ей го сега 2 нощи пак не прави. Та си държим още май около 8 хранения, а по колко яде идея си нямам. Добре е, весел е , памперсите се пукат по шевовете  Joy, дупето расте , тъй че яде колкото трябва.

за захранването имам всички критерий почти да започна, но не искам. само на 4 месеца е все пак. така го чувствам, ще започна най рано след 1 месец и то ще правя бавно захранване, няма да бързам. Никой не може да ме накара да почна по рано.

хубав ден момичета. вижда му се края май на това време и скоро ще сме по градинките

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 09:13 от guerry

# 183
  • NE
Гери Подкрепям те за захранването. Аз почвам пак най-рано от 5 месец и то пак бавно захранване.
До Варна са затворени всички пътища. Половин Албена е наводнена. Дано всичко е наред с останалите февруарчета и тяхните мами и семейства. Praynig

# 184
Привет в това откачено време. Сега прочетох за трагедията във Варна Sad Варненските мами как сте?

Гери, много добре го каза за храненията и захранването. И аз не броя нито хранения, нито килограми следя, нищо. От ден на ден все повече ми тежи и това ми стига  Laughing
А колкото повече наближава момента на захранването, толкова повече ми се иска да отлагам. Сега с кърменето няма приготвяне на храна, топлене, миене, всичко е много бързо и лесно.

Феичке, как издържаш толкова време да суче Вилито и да спиш. И аз го практикувам това /от 5:30 или 6 до 8-8:30/, но много се нервя като ме ползва за биберон и така не мога да спя. А той човека чак в екстаз изпада, толкова му допада този сценарий  Mr. Green

Днес Малчо става на 4-ри месеца. От утре очаквам да е нов човек - кротък, да спи, гласчето му да не се чува  Mr. Green Аз само да си пия кафето /не съм ходила на кафе от 14.02  Laughing/ и да си клатя краката.

Вие с какво забавлявате дечицата? На малкия усещам, че му писва активната гимнастика, сменям играчките, но вече му е малко скучно. Исках да почна да му правя гимнастика, подходяща за тази възраст, обаче нашия се дърпа, пъчи шкембето и гледа изпод вежди. Най-обича да съм го гушнала  на терасата, да сключи пред него ръце като стара баба и да гледа на улицата. Така обаче след 10 мин. не си чувствам ръцете  Crazy А като сме на разходка, най-обича главните улици и да "брои" колите. То аз лудвам така, а за него да не говоря.

# 185
  • NE
Thea Честита 4-та месечинка на Валери.  bouquet
Оказа се, че като свикнах да суче половината нощ почнах и да се наспивам. Понякога го оставям до мен на леглото и продължавам да го храня. Определено се чувствам по-спокойна и по-енергична така. Peace
Обаче ние сме същите с висенето по терасите. Понякога сядам на някое столче, че тежи много, особено в края на деня.

# 186
Здравейте, мами.
Дано всички по морето сте сухи и добре. Голям ужас е било вчера  cry

Elefteria, Flower fairy, guerry, Почти безобидн@, благодаря за мненията, малко се поуспоких. Тя малката маймунка май си е гладна на два часа, защото започва едно вадене на език, бутане на ръце в устата и махане на главата Simple Smile а през нощта - в колкото и часа да я вдигна в просъница си суче без забележки, затова не знам как и въобще дали трябва да й намалявам храненията.

Thea, честита месечинка. И ние само кръстосваме ръце, но на мен повече ми прилича на лошите герои от детските, като кроят пъклени планове Simple Smile)) иначе за занимавка - седи малко на активната гимнастика, малко в леглото с въртележката - само им пищи на животните. Майка й е като джубокс с детски песни и стихчета, дрънкалките са ни интересни, само аз като ги дрънкам. Но забелязвам че вече по корем и става все по-интересно. Ние на разходките все още лежим в коша за новородено, но ще го сменям скоро, че иска да си гледка детето Simple Smile

Аз да питам нещо друго, може и да сте го обсъждали вече, ако е така, се извинявам - колко често чистите вкъщи с бебока? Аз спалнята я забърсвам през ден два, а другите стаи веднъж седмично с прахосмукачката - тук няма много коли, не е прашно и не виждам смисъл по-често.
А играчките колко често ги чистите - аз вчера се замислих, че биберона го мия всеки ден по два-три пъти, а за гризалките хич не се сещам Simple Smile)))

ХУбав ден от нас

# 187
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
kopchelino, чистя с прахосмука на 2-3 дни (и прах тогава); гризалките мия на чешмата преди да ги дам, а бибероните изварявам през 3-4 дни - имам електрически стерилизатор и през няколко дни с шишетата пускам и бибите Simple Smile

guerry, следващата седмица те чакам в парка  Joy

Thea, честита месечинка  Hug - да сте здрави Simple Smile

Фейчка, голям любопитко си отглеждаш Simple Smile

Аз колкото и да мрънкам, когато средната си е у дома ... като си играе в стаята и си говори на играчките (а често носи и показва играчките си на дребната, разказва й истории, сяда на едно малко столче пред дивана и й говори ли говори ...), дребуса не я изпуска от поглед и ... нямам нужда ни от въртележка, ни от активна гимнастика  Joy

Както е казано: едно дете се гледа най-трудно ... две и повече се гледат сами  hahaha

# 188
Привет мами Hug
И аз вече не следя кг-те на Мони, последно на 5ти юни /когато направи 4месеца пълни/ беше 7,300 - сега на 24ти юни сме на ваксини ще видим колко ще е , но аз гледам от 5то до 5то число.
Много е права guerry. Всяко дете различно наддава, ще се изравнят. Моята племенница беше 8кг на 4месеца и беше като сумистка. А сега ще прави 5 години и е едва 16кг - клечка Laughing
И аз захранването ще го подновя на 5пълни месеца / демек след 5ти юли/ и ще го направя бавничко този път.
Надявам се всички мами и бебчовците във Варна /и не само, а и не само от  февруарските/ да са добре. Дано жертвите от тези потопи да останат толкова, колкото са и дано Бог се смили над нас и да спре тези дъждове.
Скрит текст:
Но аз мисля, че за тези наводнение сме си виновни ние, хората. Алчността ни, злобата ни, унищожителната ни сила не водят до нищо добро. Понеже съм вярващ човек и мисля, че това е предупреждение към нас. Вече всеки сам решава в какво да вярва - в силата на природата, в силата на Господ или в нещо друго.
Хубав ден ви пожелавам, макар дъждове и студен - нека да е хубав  bouquet

# 189
  • Варна
З на всички мами и на сладките февруарчетаа  Grinning Аз съм от Варна и положението е лошо особено в кв.Аспарухово  Sad за жалост има жертви и изчезнали хора .Има дарителска кампания СМС на 17 777 DMS VARNA . Ние сме добре а относно захранването педи каза на четери месеца и половина  Simple Smile е ще видим какво ще стане и дали малкия ще иска Simple Smile

# 190
Мами,здравейте! От няколко дни имам време и сили само да ви прочета.Бобче е в някакъв пак период на израстване май..или са зъби,колики?!? и аз не знам вече ..Зачестява храненето на два часа,заспива много трудно,реве здраво ,докато не заспи...а и не признава ничии други ръце,освен моите...като скачени съдове сме  Simple Smile даже и зъбите сутрин си мия с нея хохоххо
Теа,честита месечинка!Да сте живи и здрави с бебко!  Hug
За всички,които се намират на местата,засегнати от ужасното време,молим се за вас и дано всичко се оправи по-бързо и да няма повече жертви! Praynig

# 191
  • Варна
Здравейте мами и бебчета ,  ужаса който преживяхме снощи в Аспарухово не може да се опише с думи . Стисках здраво бебчо вкъщи , и се молих ММ да се прибере жив и здрав . newsm17 . Няма да разказвам с подробности за да не ви разтройвам  . Всички сме добре вече .За жалост не мога да кажа същото за семействата който загубиха близките си .  smile3518

Моите съболезнования на близките

# 192
djoia  Shocked не знаех, че си от Аспарухово. Много силни прегръдки, дано всичко да е приключило най-сетне. Моля се всичко да е свършило. Радвам се, че сте добре Heart Eyes Hug
Имате ли нужда от нещо?

# 193
Джоя, слава на Бога,че сте добре!  Hug Hug
Дано наистина свърши този ад за всички и да допълним страниците на тази тема само с хубави неща!

# 194
djoia_80, прегръдки ... Добре, че всичко е наред при вас ...

Момичета, все се каня да питам ... Има ли хора от вас, които участват и във ФБ? Аз нямам такова чудо ... Но покрай показаните тестове се замислих за бременелските ни теми и доста от момичетата, които вече не пишат тук ... Ако имате новини за тях, или те ако поглеждат от време на време ... Танче, Моника Бурмова, Джиджи, Красе, Лени, Кафе с канела, Рускиня ... как сте? Как са бебчовците?

Общи условия

Активация на акаунт