Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 148
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро на всички!  Grinning
Кръстева-ама много сте хубави с Мони на новите профилни снимки!  Hug

Тази нощ принцесата беше много неспокойна-отново се появиха коликите с пълна сила и  се будеше на всеки 2 часа с рев,чуваше се как и пукат чревцата!!!Не съм си сменила храненето и не вярвам да е от кърмата-може би ни почват зъбки...  newsm78 Преди 2-3 дена забелязах една малка бяла точица на мястото на горно кучешко зъбче,но след ден вече я нямаше и се чудя какво беше това!!! Обадих се на ЛЛ,ама тя не се впечатли много и каза,че може да е зъбче! Дано това с коликите да е било инцидентно и да мине за ден-два!  Praynig

Хубав ден мами!   Nature Partly Sunny

# 166
djoia, sunny - Благодаря ви прекрасници  Heart Eyes
Добро утро от нас на всички мами и февруарски бебоци   bouquet
Да ви питам при вас как мина снощи бурята? Малчовците усетиха ли нещо?
Мони не спираше да се ококорва на всеки гръм, направо очичките му щяха да изкочат, много беше страшничко. Сега даже гледам, че Бургас, Ямбол и Сливен са с кодове за силни валежи и гръмотевични бури.
Туй пусто време  Crossing Arms и понеже го дават при нас от преди обяд да започват дъждовете, ние ще излезем да пием кафе с мамите от квартала, но пред нас, че завалили да можем бърже да се приберем  Laughing
Туй то от нас, оставяме ви, до по-късно Hug

# 167
  • NE
Добро утро и от нас !

Кръстева Страхотни сте с Мони. Heart Eyes Завиждам ви благородно, че можете да ходите на по кафе. Около нас няма бебета и е много скучно.
sunny:*kiss Да минват скоро коликите. Praynig Период е, при нас бързо минаха. Hug
djoia_80 Благодаря за кафенцето. Hug Алексче по-спокоен ли е вече?
theHellgirl Смяната от кърма на АМ винаги ни запича.  Confused
rossykv Браво за мерките. Hug Вървите много добре.
Маги Ох миличките, изтормозехте се с това подсичане. Като цяло бързо му намерих цаката на Вилито, но не знам дали бе от кремчето или мазалата за баня или просто не е толкова чувствителна кожата му. Надявам се тази вълна да помогне. В нея има естетвен ланолин и се чудя дали кремо вете за зърна не биха помогнали в случая. Струва си да се опита. Peace
Thea Надявам се да се успокоите, че много бързо минахте от колики на зъби. Дано и ти починеш, че знам какво ти е. Praynig
Ана Една ружка с която бяхме заедно в родилното също ми каза, че в Англия захранват от 6+ месеца.

Ние чак днес регулирахме коремчето от мераците ми да захранвам. ooooh! Просто ще го пробвам след месец, ако ще да е злояд после. Не че аз не съм.
Хубав ден и кротки бебоци. Hug

# 168
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добър ден, дами  Hug

Набързо давам отчет от ДК и изчезвам да пазарувам ... После ще ви изчета Simple Smile Само: Кръстева - прекрасни сте  Heart Eyes Как смее мъжОто да заминава на мисии и да оставя такава мадама сама, се чудя  newsm78

Та: 5400/60 ... ние сме най-финни май  Joy Две ваксини и ... забрани ми категорично използването на кулпач лепенки - имали парабени и да не си тровя детето с глупости ... Каза, че според нея мога да захранвам след 2-3 седмици, но да пробвам да дам мляко с лъжичка и да видя дали изобщо иска да поема храна по този начин - това да ми е ориентир за захранването ... Много интересна схема за захранването ми очерта: 1 ден 4 л. тиква; 2 ден - 8 л. тиква; 3 ден - 12 л. тиква; 4 ден - към 12 л. тиква + 4 л. морков; 5 ден - 12 л. тиква + 8 л. морков; 6 ден 12 л. тиква + 12 л. морков; 7 ден - 12 (т.)+12(м.)+4 л. картоф; 8 ден - 12(т.)+12(м.)+8 л. картоф; 9 ден - 12(т.)+12(м.)+12 л. картоф ... Като го направя това вече може да хапва всякакви зеленчуково пюрета ... 2-3 седмици след захранването с пюрета каза, че може след обяд да започна да захранвам и с каша - без глутен ...

Та - изчезвам ...

# 169
  • Варна
Flower Fairy През деня сме малко по спокойни  , но вечер малеееееееее........, чак ми се приплаква .  Flutter
При всеки опит да го сложа да спи в кошарата се буди и наддава вой до небето , буди се на всеки 2 часа за кърмене . Вече усетих и първата по яка захапка на зъбките  Sick , моля се да не му стане навик че ще се отбиваме по рано  Naughty .Не мога да си помисля какво ще стане като избият и горните два  Angry  , засега ще гледам да не реагирам на болката , че знам че приемат реакцията на мама като игра.
 Лек ден от нас и кротки бебчета
Почти безобидн@ Фина мадама се очертава направо манекенка .Схемата изглежда добра , аз мисля по същия начин  да започна но с разлика че първия ден ще дам само 1 лъж. втория 2 лъж. и т.н

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 10:33 от djoia_80

# 170
  • NE
Джой Мале сигурно си боли ужасно. Confused А за нощта виж как радикално си реших проблема. Като ревне си го взимам в леглото - я отгоре, я до мен и му давам да суче та чак до сутринта. Аз си спя, той суче и дреме.

# 171
Благодаря на всички за съветите,всичко съм пробвала без вълната и без това кремче от невен

Джоя,много неприятно така,дано да отмине този период бързо и да спинкате спокойно

Теа,
дано и вашето безсъние отмине,мерси за инфото за вълната

Цветенце,и аз си мислех за кремчето за зърна от ланолин дали не мога да го ползвам при подсичане.Много цунки за вас с Вили

Ние се събудихме и отивам да се оправяме.Прекрасен ден на всички

# 172
Добро утро и от нас  bouquet
Преди точно 1 година на този ден си направих теста и разбрах ,че ще ставам мама newsm03 EFP Heart Eyes
ММ също пораства и става на трийсет и няколко LaughingТака че имаме двоен повод за празнуване.Подаръкът му е билет за рок-феста в Каварна другата събота,ще оставяме малката на бабин дом и ще отидем само за нашата група,няма да има време за скара-бира и т.н.
Миналата нощ ни беше общо взето спокойна,е ,имаше реване,то няма как съвсем пък да липсва,но беше по-слабо и по-кратко Praynig.За сметка на това през целия вчерашен ден малкият гущер отказа да суче от дясната гърда.Въобще не си обръща главата към нея и дори реших,че може да и се е схванало вратлето от тази страна,знам ли newsm78......Само че после видях,че в шезлонга и в леглото ,на повивалника и изобщо при всички други ситуации се обръща на ляво без проблем,само към гърдата не иска Thinking Тази сутрин-пак същото.....не ще и да пие от шише изцедена кърма,но иначе се събужда и иска да яде на 4 часа или понякога и през деня спи по 4часа и половина. baby_neutral
Кръстева-ама много сте фешън бе,пу да не ви е уроки Sunglasses
Ана-доста зловещо звучи инфото за бебето,поздравления все пак,че му няма нищо сериозно,дано да се оправи скоро Hug
Маги-ползвах кремчето на Lansinoh  HPA LANOLIN -sore nipples&cracked skin в началото на кърменето ,когато ми се бяха възпалили зърната и по-късно по време на мастита-много ми помогна и действието му е бързо.Моето кремче е 10мл. и струваше около 10-15лв
Времето пак е отвратително при нас,ще се гледаме в къщи май и днес Wear Umbrella Tired Face

# 173
Феичке Heart Eyes -/аз един път феичке, един път flower-че -ама все с добро го казвам хих/ - благодаря ти за хубавите думи  Hug
Безобидничке Heart Eyes - Благодаря и на теб за хубавите думи. Моя мъж обаче нямаше право на избор с мисията, той беше едни от задължителните едва ли не - или отива или трябваше да търси нова работа, но... свърши вече... Hug
Много интересна схема са ти казали за захранването. Аз нали спрях и пак наново ще започвам, много ми е интересно да видя другите мами какво ще кажат за тази схема, на мен ми се вижда интересна newsm78
NellyNHeart Eyes благодаря ти.

Момичета, Мони вече си има първа подстрижка. Издържа я мъжки без плач. Моя близка приятелка е фризьорка и му обра перушинката с машинка /1ви номер/, че отзад се беше оформмила опашка направо. Та вече сме гола глава, е добре де, почти  Joy

# 174
  • Англия
Момичета, благодаря ви за милите думи   bouquet
Започнах този своеобразен разказ не с цел да се оплаквам, още повече, че това не е новост при нас, а продължава вече 14та седмица. Исках да успокоя тези от вад, които се притесняват, че детенцето не е акало 2 дни, да видите, че и по-лошо има Simple Smile
TheHellgirl:  да, изцяло на кърма е и това казват е необичайно, защото майчиното мляко има слабителен ефект. Уж. И да, пробвах с аптамил за колики и запек - безуспешно. Лактулозата също не помогна, месец и нещо и я давах...

# 175
Здравейте момичета,
Ана,съчувствам ти ,дано скоро отмине този проблем при вас.
Кръстева,добре изглеждаш.
Джоя и ние сме така от 4-5 дни стане ли 6-7 часа вечерта ужас,става неспокоен,върти се,не иска да яде.Заспива чак къв 11 и се буди на 2-3 часа с рев
.Ще видим утре сме на лекар,може би зъбки са.
Нели честит двоен празник!

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 20:51 от ani243

# 176
Привет мамчета и от нас  Hug ние днес направихме една разходка преди обяд и тъкмо се пребирахме и тооо пак заваля  Wear Umbrella Ние в понеделник сме на консултация и мисля да питам и аз вече за захранване.Интересно ми е по каква схема захранвате вашите бебчовци Simple Smile Инъче обрива ни поотмина вече и май като гледам съм я попретоплила.Гери се обръща от гръб по корем но обратно неможе да се върне.Днес я мерих на едно кантарче и показа 7.200....в понеделник ще видим дали е вярно.За спането обаче нямаме проблем...е поне засега де да не казвам голяма дума  Praynig Заспива като я изкъпя и нахраня към 9 най-късно е заспала и се събужда сутрин към 7:30-8 ч.

# 177
Кръстева,прекрасни сте с Монката,големи сладури,пу-пу.Много сте сладки с тази подстрижка, а и той мъжки се е държал

Нели,честит двоен празник.Аз ползвах ланолиновия крем на Медела,но го ползвах за зърната ми,а сега искам да го ползвам за подсечено.

Ние вече май си изграждаме режим на спане - спим сутрин 2 часа и половина,и следобед пак спим по толкова,пу-пу.Но тук в Сопот на Дари много и харесва,въздухът е чист и е много спокойно. Мисля почти цялото лято да го изкараме тук,но ще видим с тати какво ще съгласуваме Laughing

# 178
Добър вечер, дами.

nelly N ние от две седмици се борим, когато трябва да се суче от лявата страна. Главно през деня, не знам много силно ли й се спуска млякото, не е ли гладна, венците ли я сърбят, но като я сложа и се започва едно въртене, едно ослушване, едно ритане, имам чуството че ще я изпусна някой път, накрая се изморява, започва да нервничи и да реве, захапва и заспива смучейки. Днес обаче ни сложиха ваксина и като че ли по-лесно беше кърменето.

Само, че не знам дали има отношение ваксината или просто детето си расте, но толкова пищене и вряскане до сега не е имало, голяма радост беше днес, голямо ритане.

Искам да питам кърмещите мами по колко пъти на ден кърмите? Ние в началото на месеца ядяхме по 10 пъти, после ги намалих на 9, но последната седмица нищо не е качила  ooooh! (имаме електронна везна и се мерим всяка седмица, като се вманиача и всеки ден  Simple Smile )
Бебка се роди мъничка - 2850 в началото на 37 седмица, за два дни да си беше недоносено един вид, а сега е 6950 гр... newsm78
На нас свекито ни е пенсиониран педиатър, но все пак най-добрия в града и няма как точно да потърся друго мнение, а на нея още не сме обяснявали че не е наддала, защото от две седмици водим спорове кога да се захранва детето и ако и кажа ще реши, че тя е права  Crossing Arms в крайна сметка почнахме оризова кашичка, ама то колко се яде при това захранване - 1-2 с.л., няма как да направят голяма разлика...иначе памперсите си ги пълни, весела е, още не се обръща, но извива гръбнак  Party

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 15:31 от kopchelino

# 179
Копчелино, според мен детето си е много добре. Ние се родихме 2700, напълно доносена, роди се една седмица преди термин и в момента тежи 5300 (другата седмица прави 4 месеца) Peace

А за кърменето - кърмим се по 6-7 пъти за денонощие. Веднъж през нощта и 5-6 пъти през деня.

Общи условия

Активация на акаунт