Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 494
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • NE
Mama na Dimitko Много сладки пози за сън имате. Heart Eyes Мойто се върти, но само ако се събуди.
Вилито също се натиска да седи, а аз не му давам. Чувала съм и аз, че не е хубаво преди 6 месеца.
Мъник А и ние правим опити за лазене, но главата и предната част на тялото тежи и само се получава забиване по нос. Joy
Гери Разбирам те. Hug Ние също имаме такива моменти и само разнасяне и пеене помагат.
Браво за актробатиките на Влади. Hug
Нели Страхотни сте! Heart Eyes

С какво се борите срещу комари? Вилито е целият нахапан по лицето. Отминава с Фенистил, но е ужасно на пръв поглед. Навсякъде сме с комарници, но уви гадините пак го докопаха.

# 586
Flower Fairy да не би навън като сте да го хапят? И нас много ни хапеха, вечер особено, като седнема на по бира. Ама си взех от тези комарници за количките, които са. Адски са грозни, но поне за сега спасяват положението. А и мухите не го кацат. (Много мухи, много нещо).
С пълзенето и нас не ни бива особено. Оттласква се с крачета напред, но частта с преместването на ръчичките не му е ясна още  Joy Та в повечето случаи и ние забиваме нос.

# 587
  • NE
Една вечер го нахапаха в стаята. Явно се бяха скрили зад гардероба.  Close

# 588
мама на димитко-добре дошла!  Grinning

По въпроса със сядането-малката дава много зор,вече не иска да стои легнала в шезлонга или  в коша за новородени,въпреки,че леко му повдигам матрачето и може би е грешно от моя страна,но понякога я слагам да седи в мен,докато се храним,иначе плаче много и не ни оставя да се навечеряме!  ooooh!  Ние сме все още само на кърмене,но мамите,които вече захранвате как ги храните тези деца легнали,щом не може да седят...  newsm78

# 589
Благодаря. Simple Smile
Не, не мисля, че правиш грешка. Чувала съм, че по няколко минути на ден, можем да ги държим приседнали в скута ни, стига да имат опора на гръбчето, дори и от по-малка възраст. Simple Smile

# 590
  • NE
Аз чета една книжка за развитието на бебето до 1 г. и седнало положение с подпора дават като упражнение в 5-ти месец. Peace

# 591
sunny:*kiss Ние се храним в столчето, има позиции и а по-малко бебе и си е каъто в шезлонг, но и аз я слагам да седи по-малко!

# 592
Здравейте мами, моя мъник също напира постоянно да се изправя или да е седнала, най-лошото е че вече не й се стои в количката - зивния кош там е легнала имам възможност леко да й повдигна главата  пробвах да сложа и възглавничка за да вижда повече , то и това не помага като реши мн иска да гледа и не иска да стои в количката и я вземам та ръце да гледа. А не дават до шестия месец да седят седнали зоради гръбнака да може да се оформи и да ни се изкриви случайно от тежестта.  Открихме спането по корем и всякакви други пози Simple Smile но най вечи дрането започва много гальовно да дере и скуби Wink
И ние открихме че има нещо между краката и и ужас вс път като сменям памперса и докато намажа с крем ръката вечи е там и се дере, голяма борба настава със смяната на памперсите.

# 593
Здравейте мацки,

Гери, аз вчера като гледах прогнозата за днес предположих, че ще го отложим. Писна ми от това скапано време вече #Cussing out

Mama_na_Dimitko, много сладко спинка малкото слънчице Heart Eyes

manik_87, радвам се, че Тими се оправил. В това време се потят доста бебчетата и е нормално да се изринат, добре че бързо им минава Hug

Феичке, малко се позабавих със снимките по памперс, защото няколко дни пробвам вечер да я снимам, след като е изкъпана, но пък тогава е най-кисела и света и е крив. Днес ще я снимам през деня и ще ти пратя. Дано не бавя положението с колажа Praynig

Много благодаря за съветите как да се справя с онова нещо зад ушичките и мога да споделя, че вече поотмина, много малко остана само зад едното ушенце. Още веднъж благодря, момичета Hug

Иначе за сядането-слагам я седнала само като я държа, защото гушната в легнало положение не може да стои и 5 минути. Целия квартал ни чува ooooh! В количката и в леглото си стои легнала, но и давам различни неща да се занимава, празни шишета от вода, кутия от клечки за уши и всякакви други безопасни боклуци. Иначе ако не се занимава с нищо много иска да става, а така се разсейва някакси.

А за захранването не би трябвало да е проблем това, че не седят. Баткото го захраних на 2.5 месеца, като го слагах на възглавница докато го храня

# 594
  • NE
Елефтерия Спокойно не бавиш колажа. Ще се радвам да видя Вики по памперс. Хубаво на идеята е че може да се покажат бебетата във всякакви пози, които вече са научили. Heart Eyes
Дидка И ние сме се научили да дърпаме пишока и едвам го обезопасявам. Crazy
Нели90 И аз ползвам легналото положение на столчето. Слагам грифа с играчки и дори успявам да хапна. Peace

Благодаря на всички мами, които пращат снимки. Срока е до новата тема, така че мисля че около седмица има време. А после не е проблем и да добавя някой нов бебешок. Wink

# 595
  • Англия
Ние нямаме пишок за дърпане, но ако я мажа с олио много се пипа и лапа ръцете, преди да съм успяла да я измия. Затова и слагам чорапките на ръцете, дали няма да действа и като обезопасяване на пишока?

# 596
  • София
здравейте, ние започнахме захранването. Направих му сладък картоф и му хареса Simple Smile. Утре продължаваме.

за сядането нашият пък ортопед ни разреши отдавна. Аз до сега така на скута си го слагах. Вчера сестра ми ми каза , че щом вече си яде краката значи мога да почвам да го уча да седи.  Това било знак , че вече може да седи. Аз не го спирам, иначе  са драми, грам не иска да лежи вече.
А за столчето за яденето нашето съм го сложила малко полегнало, не е още на седнало положение, така мисля и на двамата ни е удобно.

за пишока, ние отдавна го открихме и беше с едно лудо дърпане и реване  Joy, та си знам и си го дебна и пазя, ама и той внимава вече, че видя как боли първия път  Laughing

хубав ден от нас и дано не вали много  Hug

# 597
И на нас доктора ни каза на прегледа за 4 м че може вече да седим с упора, за да заягкнат гръбначните мускули.

Също ни каза още тогава да си седи вече в лятната количка и не съвсем легнала. Ами някъде на 110-120 градуса ( доктора ми го покажа на количката , не сме си носили транспортир Simple Smile но това е доста изправено полyжение!

Flutter Hug

# 598
Здравейте, момичета  Hug
duce  Heart Eyes - Искам да го сменя, защото страшно много спарва. Мони се събужда буквално изкъпан, а като спи на спалнята не е така. Това ме кара да търся нов, по-добър матрак.
P.S - страхотна профилна снимка  bouquet
Flower-че  Heart Eyes - Изпратих ти снимка на гол Мончо по памперс  hahaha
Nelly, мама на Димитко - прекрасни снимки  Hug
Момичета искам да попитам какво значи заместване на 1 хранене, т.е. колко грама заместват обедното хранене със зеленчуково пюре /поне при мен е зеленчуково/?
Едно бурканче на Hipp /малко/ е 125гр - това замества ли или ...? newsm78

# 599
Кръстева, аз до колкото знам се смята за заместено хранене, когато бебето започне да яде около 180гр.пюре. Нали като захранваш всеки ден, увеличаваш количеството и когато стигне 180гр вече не дохранваш с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт