Децата на АРТ технологиите - размисли и страсти №7

• 20 695
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Наде, тя няма как да каже от какво точно е.Каза като тази от спешния, че няма нищо на слушалка и не му е червено гърлото. Тестове за алергия най- добре е да се правят пролет и есен. Еруис давам аз, другите опции са зиртек и ксизал. Каза да му давам няколко месеца докато прецъфтят цветя, треви и прочае.

# 706
А сега за първи път ли му се появява от липите? Миналата година как беше?

# 707
Нищо нямаше миналата година, то е нормално за тия алергии към полени, треви и т.н да не се проявят веднага.

# 708
Фиксче тез тестове за алергии не се ли правят към 6 годишна възраст  newsm78
Иначе съм чувала,че за малките деца имало някакъв кръвен,който се прави в София

# 709
Тя сложна тема тая, Светулке, знам доста, но всяко светило има вариации по темата и къде е истината, не знам. Обобщено към 6-7 годишна възраст уж повечето деца израстват детските алергии. Един вид имунната им система "пораства" и вече не реагира така бурно на дразнители. Кръвни тестове според едни се правят след 6м, според други една година или дори след 3. Проблемът е, че са с венозна кръв (трудно се взема на дете) и че достоверността при деца е ниска. Възможно е да има фалшиво положителни или фалшиво отрицателни резултати. След една- две годишна възраст могат да се правят и кожни проби, където уж ако са хубави реактивите, достоверността е по- голяма.
Примерно Дайчо на кръвен тест имаше (-) за мляко, а пък си беше алергичен 100%. После почна да пъпчасва странно, без видима причина и с тестове на кожата откриха, че е белтък на яйце. От както не яде, не се е случвало. Сега с липата или каквото е там, попълваме колекцията.

# 710
Фиксче,то аз за този тест съм го чувала от друг човек ,който пък беше много доволен.То е ясно,че неволята учи и си запозната  Hug
На мен са ми правени от тез със надраскването.Да чукна на дърво,но преди доста тежки астматични кризи съм имала,но откакто ходя при Лефтерова нещата затихнаха.Ходя си на проф.прегледи 3 пъти в годината и това е  Rolling Eyes
Дано по-бързо отшумят тез неща при детенце   Praynig Heart Eyes

# 711
Тя астмата май е свързана с алергии също. Тази Лефтерова пулмулог или е или алерголог?
Ще отшумят, няма де да идат   bouquet.

# 712
Пулмолог е

# 713
  • UK
Сигме, мен така ме къпят почти всеки ден. Днес Морко и той щеше да отнесе шамар, каша с череши ама по-редичка, че повече плод сложих. Не стига, че ме наточка едно хубаво, ами и ритна лъжицата, консистенция на блузата ми, в пазвата и на косата ми. Чудна картинка бях, отърва се само с крясъци  Whistling

Joy Joy Joy такова нещо и на мен ми се случи hahaha само че хранех Теичка с пюре с преобладаваща тиква в него, как се чисти туй оранжевото newsm78 от блузи, стола за хранене и пр незнам!
Днес експериментирах с пюретата и сложих вътре и авокадо, малеййй ужасно миришеше, хем сложих и морков за вкус и пак стана отврат, вчера са яли, ама днес Rolling Eyes едвам им проврях 3-4 лъжици през процепите за устата и туй то ooooh!

# 714
  • Варна
Момичета, благодаря на всички за пожеланията. Засега си пожелавам две неща - да е здрав и по-малко да реве. Тая нощ сигурно бая псувни отнесе от съседите, ама късмет...

Моме, откога ви ги изписаха капките срещу колики? Аз съм взела Колийф, Биогая, грейка, която се пълни с вода за затопляне на коремчето, и една играчка с овес срещу колики. Само Биогайата давам. Педиатърката каза да изчакам с капките срещу колики. Грейката никаква не помага, а за играчката категорично е посочено да не се ползва за деца под 1 м. Та съм решила да минат още 10- ина дена и ще я пробвам.

# 715
  • UK
Гале в ДМ има едни торбички с черешови костилки(във вид на пилета са hahaha) п/в коликите Peace Загряваш ги в микровълновата и ги слагаш на коремчето, да ти кажа, помагат Crazy Ние веднага след изписването започнахме с капките за колики, при нас имаше ефект донякъде инфакола, биогая също давах, ама вечер, сега вече -не Peace

# 716
  • Варна
Коконче, благодаря ти. Имах колебания между Инфакол, Абоколикен и Колийф. Педито препоръча третите капки, но мои приятелки са доволни от другите две. Ако няма ефект от Колийф, ще пробвам останалите...

Извън темата - има ли начин да ползвам старата визия на бг-мамма. Принципно съм за промените, но не мога да си намеря пощата, нито някои от темите, на които чат-пат хвърлях по едно око. Основно през телефона си пиша, да уточня. Иначе през лаптопа виждам пощата...

# 717
Гале, пед-та го видя чак седмица след изписването, аз вече бях започнала и капките (Лефакс), и чая на хип - не съм я чакала да разреши. Питах я за пробиотик, каза, че засега нямало нужда. Тази вечер беше нещо страшно откъм колики, такива писъци досега не са били. После спа 2 часа, и след това пак се събуди пищящ - вече не го боли, но споменът го държи, завалийчето. Едва го преобух.

# 718
Моме, коликите при кърмените бебета много се влияят от диетата на майката.

# 719
Я не съм будна само аз. Добро утро

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 05:38 от Djudjeto

Общи условия

Активация на акаунт