Отговори
# 615
Лале в дъжда, направо от болницата започвай със силиконовите зърна, ще се получи - бебето прави най-добрия възможен вакуум. Сестрата на моя мъж роди преди 2 месеца и тя е с подобен проблем. В болницата й бяха казали, че няма да успее да кърми, но аз я бях предупредила за силиконовите зърна да си ги вземе. Бебето си суче идеално от тях и си го кърми без проблем. А и ти можеш да използваш помпата в началото, докато бебето не се е усетило още да засмуква и ти да ги напомпаш да излязат, после слагаш силиконовото зърно и даваш на бебето. А то като разбере от къде иде манджата и само ще успява да си го изкарва след някой и друг ден. Вярвам, че и консултантите по кърмене ще ти помогнат. Най-добре още сега говори с тях, за да си подготвена за първите дни в болницата.

# 616
Pival,честито бебче и от мен!Да е жив и здрав малкия Калоян,да има много щастие и късмет в живота! Hug

# 617
  • Телиш/Плевен
Tyriseta, благодаря и на теб! Hug
Аз все пак искам да видя дали има шанс нещата да се случат естествено и тогава да прибягвам до помпата или силиконовите зърна. Явно шансът е малък, но дори да е нищожен, аз искам да пробвам, за да знам, че поне съм опитала, а не съм се хвърлила веднага на другия вариант. Ще проуча подробно обаче какви силиконови зърна има и ще си набележа едни, за да може ММ примерно да купи и да донесе в случай на нужда. И в този ред на мисли - имат ли някакви размери и по какъв начин да определя аз какъв размер съм? Embarassed

# 618
Добра нощ мамчета!

Една нощ спя като пън, на следващата не ми се спи въобще и будувам доброволно, на следващата умирам за сън, но 100 пъти ставам до 2-те нули или заради адските киселини или пък започвам да заспивам и се почват едни едни кошмари - ама отвратителна работа ви казвам .... Общо взето нощите са ми разнообразни  Laughing

Сега да честитя бебчетата и тук на мама Сънчо и на Пивал, както и на всички мамчета от предните странички - не съм писала скоро тук, но ви чета редовно ( в нощите по доброволно будуване  Crazy )

Lilac, стискам палци всичко да мине бързо, лесно и максимално безболезнено! Чакаме те после с добрата новина Hug

Лаленце, и аз имам такива зърна - викат им плоски. Силиконовите са 100% решение на проблема, ако все пак бебето не успее да си ги издърпа ( защото това става рано или късно). С каката беше голям зор първите дни в болницата и нямаше кой да ми каже за тия устройства, милото се спука да реве от глад и на 2-рата нощ от стрес и жал й дадох АМ, което отчитам като голяма грешка, защото мисля, че оттам тръгнаха и 4-месечни зверски колики. Офтопик, но да кажа, че първото нещо, което влезе в стомахчето и червата образува микрофлората, необходима за храносмилането и е много по-добре да е кърма, отколкото АМ. Не е гаранция за липса на колики, но все пак е по-добре да е кърма. Сори за отклонението, та исках да кажа, че имат размери - на Авент ползвах - има малки и големи.  Моят мъж по спешност купи в деня на изписването ни, но не знаел какво да гледа и взел по-големите, а за новородено те са огромни. После аз купих малките. Кърмих с тях първите 1-2 месеца после вече без тях. Да отбележа, че помагат и да не се разранят толкова зърната. А веднага след раждането бебчета ( поне повечето) нямат силата да засучат здраво, за да издърпат зърното и силикона улеснява нещата драстично. И ЛЛЛ ще се включат предполагам с полезни съвети, ама да знаеш, че е почти 100% сигурно, че ще кърмиш, а не обратното.

Моят мъж също много ме дразни, да се оплача и аз. Мрънкам ли той става още по-досаден, защото е Дева, а Девите са т.нар. всезнайковци и никой за нищо не може да им противоречи, защото винаги са прави... Общо взето гледам да не се нервирам, но ми остават тука 1-2-3  седмици докато родя, а нищо, което зависи от него не е готово. Успокоявам се, че сигурно ше пренося като първият път ( имам дълъг цикъл) и имам повече време отколкото си мисля... Ама не се знае знае ли се. Днес като се прибирах с малката от парка и изведнъж ми изникна в съзнанието картинката как ми изтичат водите и се прибираме с нея и всички ме гледат, защото съм мокра!  Crazy Признавам, че напоследък всеки ден си мисля за раждането и си го представям как протича като си представям все хубави неща, представям си го по моя план, но в същото време ясно осъзнавам ( за разлика от първия път), че нещата могат да се развият всякак. Все пак да кажа, че ми се иска да ида в болницата 10 мин преди да родя, а първата част да си я изкарам вкъщи. Дано пък да ми се случи. Преговарям с бебка всеки ден  Wink

Стига съм писала вече. Пожелавам само положителни емоции на всички!   bouquet

# 619
Pival, Честита радост на цялото ти семейство  newsm32 Много да ви радва!

И аз пак съм будна почти цяла нощ! Егати вече ми писна искам нормално да се наспя пън, но явно трябва да се изморя много, което няма как да се случи! Иначе след седмица влизам в 9тия месец   Hands Clap но вече ми е супер скучно и тъпо вчера обаче ме разведриха. отидохме за няколко часа на един фестивал близо до Пловдив - Wake up. Беше супер приятно. Имаше най различни хора които правеха разни всякакви работи. Ходеха на въже, танцуваха, акробатики разни, подмятаха разни неща, сергийки с разни готини работи абе луда работа. 3 дена е цялата работа и там на  newsm41 но при нас нямаше как да се случи понеже аз съм мрънкалник, за това отидохме само последния ден, че беше без пропуск  Grinning имаше доста майчета с бебешоци и догодина и ние Simple Smile

# 620
Добро утро от една откачалка   Hug
Лилиак Стиснати палчета и тук от мен и да се повторя нека всички мине бързо и безпроблмено и съсвсем скоро да се гушкаш с малкото съкровище smile3504
Пивалче да ти е честит малкия голям мъж.Много да ви радва, а вие да го слушате  newsm67 Само където се притесняваше , че няма да изкараш до края  newsm51
Лаленце и аз съм с плоски зърна, но понякога можеш да се изненадаш какъв вакум може да направи едно мъничко човече.Каката беше на изключително кърмене до 6-я месец, а се отибхме на година и малко, без да ползвам помпа или сисликонови зърна.С малко упорство и повече късмет мисля, че нещата ще се оправят
Джоси и всички мами чиито мъже ги ядосвта пращайте ги да си топнат д-тата в студена вода и да се държат прилично, че после не се знае как ще понесат онова чудовище следродилна депресия.При мен миналия път се джафкахме доста бпрез последните месеци на бременноста, а две седици след като родих завършихме със зверски скандал, като даже не исках да пусна ММ в къщи  fight
Сега да ви разсмея ММ мъж вчера какъв номер реши да ми спретне и колко ми се смя.Решил вчера той, че ще спре неговата кола до моята в което няма лошо ама дали нарочно или без да иска(което ме съмнява) оставил около 30-40санта между моята лява врата и неговата дясна.Решавам аз да ида до магазина и взимам моите ключове, защото са първите които виждам, слизам долу и о изненада, за да си стигна до врата трябва да заобиколя зад колата през едни трви, но пък съм оптимист, че стигна ли до вратата ще успея да се мушна.Оптимистка голяма мъчих се около 3-4минути и в един момиен ММ ми вика от горе:"Някакъв проблем ли има да се качиш." А аз само пруфтяща и изнервена само го изгледах и нали ината ми е в повече реших, че мога да се кача през дясната врата.С бая пот успях ама и като бонус успях да си натъртя Д–то та сега не мога да седна или да легна на дясно.Прибирам се аз от магазина натъртена и изнервена, че нямаше от моя сладолед и ММ ми се хили:"Що не взе моята кола?" и аз го питам , а твоите ключове къде са и той ми в чантата ми и ми се хили като тиква насреща, а малката се върти покрай нас и ми обяснява как гледали с тати , че мама не може да с екачи в колата и се смели.Е ми не можах да им се разсърдя, че като си представя само каква картинка съм била и на мен ми става смешно, само с това леко натъртване и синина в дясно....
Пак написах ферман   bouquet Усмихнат ден сладурки

# 621
Днес в 17,42 изплака малкото ми голямо момче Калоян, 49 см и 3230 кг е.

Дойдох за преглед, но ме приеха, че имах контри. След час направихме втори запис, но бяха през няколко минути. В 16 часа ми свалиха серклажите, имах 3-4 см разкритие, контри през 5 минути. Включиха системи, пукнаха ми водите и ми сложиха упойка.

Не мога да си сменя лентичката ... Помощ
[/quote

ЧЕСТИТО Simple Smile smile3501 baloni Много се радвам за теб, да Ви е жив и здрав малкия и много да радва и теб и татко и батковците Simple Smile

Lilac ,успех  Hug

# 622
  • Там някъде
Pival, честит ти бебок!!! Да ви е много здравичък, а на мама бързо възстановяване!!!!
Аз изчезвам на преглед да видим как е положението!

# 623
  • Пловдив
Благодаря ви момичета,  Hug Hug Hug

Да ви кажа, че съм доволна от упойката. Притъпява болката, но усещах напЪните. Даже си говорим и шегуваме на магарето. Акушерката се скара, че ме разсейват. Смеехме се. Анестезиологът ми вика: Ама госпожо по-сериозно, не така засмяна и щастлива.

# 624
Добро утро мамчета Simple Smile

Пивал - да ти е живо и здраво детенцето - да расте усмихнато и щастливо. Бързо възстановяване и на теб  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 625
  • Пловдив
 MAMA_SANCHO,  Hug Hug. Как е малката принцеса?

# 626
Честит ви Калоян, Пивал  bouquet  bouquet  bouquet
Както вика Лаленцето, ако има майки героини в групата, ти си от тях. От тук нататък само хубави неща Hug

# 627
MAMA_SANCHO,  Hug Hug. Как е малката принцеса?

Климатизира се бавничко - още нещо я гони студа - иначе е много добре- папка, спинка и расте. Но е толкова мъничка - дрехите за новородено и седят като назаем Simple Smile Много се шашкам с пъпа- миналия път с баткото падна в болницата и сега много и треперя на неиния че нямам никакъв опит.Вчера и беше и първата баня у дома - никак не и хареса Wink, ама той и баткото беше така ама сега иди го изкарай от банята Simple Smile

# 628
  • Варна
pival, честито бебе Калоян! Да ти е жив и здрав!
Lilac, стискам палци всичко да мине бързо и успешно. После да разкажеш, че и мен ме чака вдругиден.

За силиконовите зърна, аз си взех едни универсални на Canpol, че са и по-евтини, да имам за всеки случай, амаа сега малко големички ми се виждат. Дано да не ми потрябват. Като ги купувах си мислех само да паснат на моите зърна, ама хич не се сетих, че трябва да са удобни на бебето.

# 629
  • Телиш/Плевен
Добро утро, тумбачета!!! Hug Hug Hug
Аз доволно добутах до предпоследната цел - зодия Рак. Crazy Сега остана да покорим и последната цел - да родя на 1-ви юли и всичко ще е тип-топ. Laughing Е, надявам се да е тип-топ дори и да не се роди баш тогава, де, ама просто мнооого ми се иска. Blush Heart Eyes

Даже си говорим и шегуваме на магарето. Акушерката се скара, че ме разсейват. Смеехме се. Анестезиологът ми вика: Ама госпожо по-сериозно, не така засмяна и щастлива.
Ех, Пивалче, след тази тежка бременност напълно си си заслужила такова раждане. Hug Hug Hug
Много, много се радвам за теб! Heart Eyes Дай Боже всяка от нас да е засмяна и щастлива, като дойде моментът. Hug

mary_48 и alek_stz, много ви благодаря за съветите! Hug Hug Вече се чувствам много по-спокойна като знам, че има някакъв шанс нещата да се получат и съвсем естествено. Heart Eyes Ще се разровя и за силиконови зърна, че да се подготвя с пълно бойно снаряжение. Laughing Само да ми се роди живо и здраво хиенчето, пък другото ще се оправи. Praynig

Mrs Raven, успех на прегледа.  Hug При теб пък съвсем не остана. Heart Eyes

MAMA_SANCHO, много се радвам, че се включваш. Hug Да се климатизира бързо принцеската и да не я мъчи повече студът. Hug

Усмихнат ден на всички!!! Hug Hug Hug
На *Lilac* и на другите раждащи мами (ако има такива) - леко раждане!!! Praynig fingerscrossed Hug Flowers Four Leaf Clover

Бая шарен пост стана, ама пусти емотикони, много ги обичам. newsm03

Общи условия

Активация на акаунт