Отговори
# 90
Привет и от мен! Аз още съм си на село. Мислех да се прибирам днес, но времето е толкова хубаво и прохладно, че как да се затворя в апартамента. Ще се излегна на люлката в райграса и ще си умирам от кеф. А и ми е на 10 мин от града, ако стане нещо и такси мога да си викна.

Относно сутиените- аз съм си купила обикновени спортни сутиени за по 5 лв. Една кърмеща мама ми каза, че вършат същата работа като другите, само дето не са толкова скъпи.
Лаленце, страхотен мач за "лалетата".
Щастлива жена, и мен ме дразнят постоянно като тръгнат да ми обясняват, че трудното сега идвало. А как съм щяла да се оправям с куче, трябвало да го махна.
Salji4ka, и аз все за този магнезий се питам, вчера го пих наполовина от дозата, която по принцип пия. Днес още не съм. Доки ми беше казала до началото на 9-я, ако имам да си го допия не е проблем. Преди 4 дни влезнах в 9-я. Още ме е страх да не тръгна да раждам веднага като го спра Sad, но все някога трябва да спра да го пия Simple Smile
MAMA SANCHO  Hug всичко е за хубаво, пак ще си възвернеш старата форма  Hug
Миме, честит рожден ден и от мен! Жива и здрава и пухкаво здраво бебче! nbirthday

# 91
Ще се излегна на люлката в райграса и ще си умирам от кеф.
Завижд Simple Smile

# 92
  • Варна
Спокойно, мацки, няма начин да родите у дома, освен ако не желаете. По-вероятно ми се струва да е фалшива тревога и да тръгнете към болницата, отколкото да раждате и да изпуснете момента. Вярвайте ми, ще разберете. Това, което препоръчват при наличие на контракции е да се изпият 2 но-шпа, ако спрат контракциите, значи са подготвителни. Същото казват, че върши и един душ. Отделно че родилните контракции са регулярни, докато подготвителните обикновено не са на равни интервали от време. Да не говорим, че не се ражда за 2 часа, та все ще стигнете до болницата.  Hug
И аз като вече раждала май започвам да изпитвам повече страхове. Въпреки, че се настройвам позитивно за едно леко, бързо и безпроблемно раждане. Избягвам да го мисля и да се филмирам.
Магнезия го спрях още в началото на Юни, а съм с термин 19.07. Ами не мога да кажа, че имам повече контракции от преди. По-скоро повече влияние оказва малкия, отколкото магнезия. У дома ли е звяра и контракции бол - и болезнени, и безболезнени. Няма ли го съм по-рахат. Wink
Аз днес бях на преглед при лекаря, при който ще раждам. Доктора ме подкрепи в непиенето на магнезий и желязо(хемоглобина ми е 109). Каза, че беба е добре. По ехограф термина излезе съвсем точно. Отговаря си до милимунда както се казва. Около 2500кг е. Записа ми час за 12.07 и каза, "ако има нещо преди това тука съм".  Laughing Очаква беба да качи още 700-800гр до термин. Синът ми се роди 3180гр., та се надявам сега и дамата да е някъде там.
За кг. и аз на моменти се сдухвам. Макар че имам още 2 да качвам, докато стигна до кг качени предния път. Предния път финализирах на +16кг, а сега съм +14кг. Ама пък, ако може да не ги качвам ще е по-добре.  Mr. Green Целулита ми пък не е за приказване - чудо и приказ.  Mr. Green
Стана жега докато се наканя да изляза, но изчезвам, че съм набелязала задачи за днес.

Мименце честит рожден ден! Много много хубави емоции, здраве и любов!

# 93
Добро утро мамчета....Сега ставам,......Честит рожден ден на рожденничката да е много здрава, щастлива.... newsm59 newsm67  GiftОтносно престоя в болницата това е другото нещо, което ме ужасява тъй като и аз не съм лежала досега в болница слава богу....Изпитвам панически страх и от това, но пак всичко е за добро и да се надяваме, че всичко ще е наред и ще имаме едни прекрасни малки слънчица..... newsm30

# 94
  • София
Привет и от мен. 
Миме,  nbirthday  ura newsm67  party041 Gift   Да си жива и здрава, много щастлива и голяма късметлийка!
Благодаря ви за загрижеността момичета. Снощи пак ми беше зле и този път майка ми сложи цяла ампула хлоразин, та днес не мога и седнала да седя. Легнала съм на една страна с лаптопа в леглото и кълва с един пръст поклавиатурата. Знам, че китайското е тежко, мазно и дразни стомаха, но казвам, че не е от него проблема, защото чак след няколко часа ядох черешите и веднага след тях  Sick както и да е. Дано днес вече се позакрепя, че умрях от глад и болки Sad
Хубав ден на всички!  Hug

# 95
Миме, честит рожден ден! Леко раждане и хубаво и здраво бебе на финала! newsm59
Чета ви, но не съм писала, защото ме беше обхванала паниката. Ходих на преглед - беба е ок, около 2500 гр, плацента ок, води в норма, органите и са добре и развити, главично разположена, без пъпна връв около врата. Идеална за естествено раждане, ама случила на майка зле с очите. Избрахме с лекаря дата за секцио преди термина и тръгва той да ми взема проба за микробиология и да ме проверява за разкритие и ми казва, че няма да успея да дочакам датата за секцио Shocked Шийката ми била мека, разкритие имам...Можело бебето да дойде дето се кава всеки момент. Абе от няколко дни видях аз, че ми е паднал ниско корема, но реших, че като за човек, който влиза в 9-ти месец е ок. След всички мъки и борба с контракции цяла бременност, тъкмо се бяха поуспокоили нещата. Стори ми се рано. Лекарят ми каза да почивам повече, ако мога да дочакам поне до 37-ма седмица, така че мили мами, стискайте ми палци. Искам не 37-ма седмица, ами да си дочакам датата за секцио. Лягам да лежа повече и това е.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 12:59 от tara 2

# 96
Нещо интересно: докато приготвях паста "Дженовезе" и пробвах дали са сварени макароните, един от тях отхвръкна към горната част на корема и леко ме изгори на същото това място, на което майка ми, като е била бременна с мен, е пържила някакви сладки и се е изгорила, в резултат на това имам лек белег от нея, пренесен на мен от тогава.  cook

# 97
  • Варна
Пайче, тези чанти и аз ги гледах (то аз май съм прегледала всичко що е на пазара), много ми харесват, но няма никакъв начин да дам толкова пари за една чанта. На всичко отгоре моята количка е в червено и черно и съм силно ограничена откъм цветове. От тези чанти съм се спряла на една черна, малко по-евтина, която е като раничка, но се притеснявамрда не виси прекалено.

За магнезия, аз като съм секцио докторът ми каза да го спра един-два дни преди операцията, че и дозата ми увеличи. Обаче мен това малко ме притеснвява, защото нали като се извади бебето и матката трябва да започне да контрахира, за да изхвърля каквото ишма вътре. Малко ме е страх да не стане беля.

# 98
  • Бургас
Здравейте! Ама вие хич не спазвате регламента - изписвате темите за броени дни  Laughing Добре, че Лаленцето после ги прави толкова хубави!

Честито на рожденичката! Пожеланията са ясни - на първо място раждането да мине гладко и безпроблемно и после от всичко хубаво по много!

Дълго време не можех и аз да харесам комплект за изписване, но най-накрая се спрях на един от Продавалника, който днес пристигна. Олекна ми!
Изпратих ММ и децата на почивка и сега съм сама вкъщи, на спокойствие, заредена с огромна купа с плодове. Толкова ми е хубаво!
Аз още пия магнезий и желязо, но смятам, че имам и нужда от тях. Далече съм от пустата 37-ма седмица и хемоглобинът ми е под 100. За раждането ме притеснява единствено да не започне прекалено рано. Въпреки, че знам какво да очаквам, този път нещо ме е хванал непукизмът. Само да кажа, че аз съм от тези, които все рано тръгват за болницата, затова и двата пъти ме накичиха със система с окситоцин. Този път ще се опитам да изчакам у дома повече.
Хубав уикенд на всички и нека ни носи само добри новини!

# 99
  • Телиш/Плевен
Много се радвам, че ви харесва оформлението на темата! Blush Hug  Аз нямам никакъв опит с пускането на теми, така че сега тепърва се уча как се правят нещата и приемам всякакви идеи и/или критики, ако нещо не ви допада. Все пак замисълът на цялата работа е темата ни да е уютно и приятно място за всички. Hug

Ех Лаленце много ме зарадва  Hug ама аз заради теб съм за лалетата. Вчера направо разбиха  smile3501
Hug Hug Hug
Страхотен мач направиха, направо ги разпиляха!!! Party Аз ти казах, че много ги харесвам като отбор и преди години съм ги подкрепяла след отпадането на чехите, но нямах представа, че са способни на такова нещо. Заслужават да стигнат далеч. Ще видим и "моите" италианци каква ще я свършат на това Световно. Ако отпаднат скорострелно, се присламчвам към феновете на Холандия или Аржентина. Laughing А испанците какъв отбор бяха, а снощи така да се изложат... Tired

MAMA_SANCHO, я да ги прогониш тия мисли веднага!!!  Naughty Ти не си дебела, а бременна! Мисли за малката принцеса и че всичко е за нея, а като се роди, съм сигурна, че отново ще влезеш във форма. Hug

bee_di, стискам палци наистина да те изпишат утре. Praynig И се надявам да си спазиш обещанието и да си почиваш активно. Hug

sweetpie, добре дошла в "отбора" на завършилите 37-ма седмица. Party Hug

Krassyto_zg, супер беше мачът, ама аз тая година съм за Италия. Поне докато не отпаднат и не се присламча я към Холандия, я към Аржентина. Mr. Green Аз съм фенка на Чехия и винаги тях подкрепям на Европейски и Световни първенства (от 2004 г. насам), ама сега като не се класираха и ще има да си сменям пристрастията. Laughing

tara 2, стискам палци бебка да се задържи още поне две седмици. Praynig Hug

milevami, ехааа, това наистина е много интересно. Shocked Heart Eyes

# 100
Мимееее, честит рожден ден. Обичана, засмяна, щастлива и успешна да бъдеш и най-прекрасния подарък да ти се поднесе леко и неусетно (почти) Hug  bouquet

Ей, момичета, днес ми е едно щастливо, еуфорично дори. Може би защото денят става за дишане - прохлада, та даже студ за някои - а аз по тънка тенисчица и бермуди срещу вятъра захилена блаженно  Crazy

Разкошен ден. Врътнах пералничка, разходих куджолина с детето и майка ми в близкия парк, после помолих пак детето да изчисти, че едвам се клатя. И ми е ведро и щастливо на душата. Само ми е криво че няма мачове по това време - ей сега както съм си се излегнала да взема да си включа най-после мухлясалия телевизор. А то интересните все по нощите. Аз не че записвам рано - хохохо - ама някак не ми се гледат мачове тогава, а на сутринта вече съм разбрала всичко от фейса и иди после гледай повторение - ми не е същото Confused
Момичета, не се панирайте за глупости. Всичко ще си дойде както си трябва и няма никакъв шанс да изпуснем момента. Може да родим и за 20 минутки, но преди това си имаме доста време да "разберем" да се освежим, да метнем едни гащи, хавлия и четка за зъби в сакчето и пак да почакаме и поброим малко - това ли е, не е ли това точно. Как го разказвам, сякаш съм го минавала  Joy Но и аз като лаленцето никак не се безпокоя. Едно ми е спокойно и доволно.

Страхът от самото раждане при мен май е свързано само с тази кост долу, която ме убива от болки. Че и по време на секциото, когато нищо не чувствах там усещах жестока болка, явно като са бърколили в мен да извадят бебенцето ми. И сега като стана и тръгна да направя една крачка болката е жестока и чакам да се спраска тази кост всеки момент. Но пък майка ми е била също с такива тежки болки и казва, че няма никакъв спомен да я е боляло на самото раждане - явно всичко я е боляло толкова много, че това не е усетила. ХАХАХА и аз сега се надявам наистина при раждането да боли толкова силно, че да не забележа натискът в тази кост - откачалка - чакам с нетърпение и надежда да ме боли повече Joy

Мама Санчо - изкушаваш ме да кача една снимка от времето, когато правехме дъщеря ни... Бях под 50 кг. Имах плочки по корема, връках се с пиърсинга си на пъпа с къси блузки и къси шорти, направо умирах от удоволствие да вървя до мъжа си, забележи - ЗА ДА  МУ ЗАВИЖДАТ!!! Не ми е липсвало самочувствие май. Ееехеххххххх. Сега не се поглеждам в огледалото изобщо. Целулитът по краката ми е стигнал и прасците, гърдите ми... те никога няма да са същите, а сега ще се променят и още повече. Коремът не се прибра както по-рано и пиърсингът си остана вече само за пред мъжа ми. Занимавах се много с йога - къде то сега - и време не остава никакво с детето (а скоро ще са две), и място няма - в две стаи три поколения живеем, та кухнята изместихме преди две години в антрето, за да направим малка детска. Да ходя на йога не мога да си позволя - детски градини, курсове разни, спорт и т.н. От службата ни дават талони за бенетони сисли и отдавна вече нищо не си взимам с тях - всичко отива за деттето, че расте като гъбка - якета, панталони, тениски.... добре че се надявам ако наистина и ворото е момиченце ще износва и ще пестим поне в първите години. Какво да ти кажа, наскоро се заоглеждах в огледалото и аз така посърнах и се сдухах... Ама пък имаме прекрасно, здраво, буйно и ядосващо ме вироглаво момиче, мъжът ми ме обожава дори циците ми да стигнат до земята. А като погледна и него - и той вече личи че остарява - поналял се е, косата му оредява, лицето му се поотпуска - а аз не забелязвам тези неща и всеки ден го обожавам все по-силно. Той ми направи прекрасно дете и сега и второ, угажда ми за всички глупости, прави живота ми смислен и ме търпи - говедце като мен, та дори и ме обича. Ами какво е всъщност най-важното в живота - семейството ни, децата, любовта....
Въй майкоооо, какво ми става днес Crazy Party Та мисълта ми е - променя ме се, остаряваме дори, децата ни изсмукват и телата и здравето и съня, но е толкова прекрасно всичко това. Просто е различно Hug

Което ме подсеща и за въпроса с чакането - да се появят двете чертички, да дойде деветия месец, а после - да спрат коликите, да се покаже първото зъбенце, да гукне за първи път, да си хване крачето, да се оббърне, да се надигне.... да направи първите крачки... вечно живеем в очакване. А сега прегръщам детето си през крехките раменца, слушам го, къде с повече нерви, къде с повече насмешка, как ми опонира и ме поучава и се питам, кога стана това, как се случи, кога изтече това време.... утре вече ще завршва училище, ще прави глупости, ще съжалява, аз ще се ядосвам, ще се карам, ще плача, ще ми липсва, но ще гледам да я изгоня по-далеч от себе си и да й казвам, че така е хубаво и правилно и да бъде щастлива, да не прави компромиси със себе си заради очакванията на другите, дори и моите и на баща й... но сигурно ще чакам да се върне... винаги.

Така че момичета не се терзайте за глупости, живейте и обичайте Hug  bouquet Това са безценни мигове и отминават ужасно бързо.

# 101
DiyanaChar Hugпрекрасни думи даже си поплаках и се сетих за моята майка как съм я ядосвала и сега понякога и се скарам  а много я обичам  Cry какво ли и е на нея е и аз ще разбера с моето момиче Heart Eyes

# 102
Ехооо, само минавам набързо без дори да съм ви чела, за да честитя празника на Мимето.

Мимеее честит рожден ден !!!!!! Бъди много здрава, щастлива, обичана, желана и красиво, здраво бебче на финала !!

newsm59   party023    bigdance2     Party Time     Gift

# 103
  • Там някъде
Миме, честит рожден ден  smile3525 Много обичана и щастлива, леко и безпроблемно раждане и пухкава беба на финала!!!!
Лелеее, Диана, разплака ме!!! Много мило разказваш!

# 104
Еее, ама аз не искам да ви разплаквам - искам да ви одухотворя Hug

Пуснах във фейса три сайта за кърменето - пускам ги и тук, ако потрябват. На мен ми помогнаха много преди време:
Ла Лече Лига в България
http://lllbg.org/
Естествено
http://www.estestveno.com/
И един блог "Царството на Бу"
http://missby.wordpress.com/

Общи условия

Активация на акаунт