Отговори
# 285
  • София
Здравейте момичета!
Изпуснах ви следите в последно време и прочетох само последните две страници. Честито и тук на Мама Сънчо и на другите майчета  Hug.
Ние днес се върнахме от морето. Трябваше да останем още два дни, но  нещо се отегчихме на края и се прибрахме преждевременно. Иначе случихме на време, водата беше топла и аз успях да се топна в морето  Animal Tropical Fish  Simple Smile. Утре влизам в 9-тия месец и съм на преглед, ще разбера какво ново около бебето. Последно се беше разположила главично, ама сега имам чувството че е някак напречно, дано не съм права. За гнездене още не ме обзела музата  Crazy. Ама е време вече -  имам чувството че този път няма да дочака термин. Мисля да викна фирма да измие прозорците, таткото ще изпере дивана и ще изперем килимите на велявицата в Железница. Аз трябва да изпера и изгладя дрехите и още няколко покупки ми остават. Вие мислите л ида слагате летен каслъф на кошницата за кола. С каката не съм ползвала, ама сега се замислям ... Имам от нея макси кози сити -  материята е изкуствена и в големите жеги много запарва и изпотява  newsm78

# 286
  • Варна
Момичета, помня че преди време се коментира (и видно спомените ми стигат до тук  Mr. Green), но от колко часа на коя дата започваше зодия РАК  newsm78
През 2014 година Слънцето е в знака Лъв от 23 юли – 00:42 ч. до 23 август – 07:47 ч.

През 2014 година Слънцето е в знака Рак от 21 юни – 13:52 ч. до 23 юли – 00:42 ч.

През 2014 година Слънцето е в знака Близнаци от 21 май – 06:00 ч. до 21 юни – 13:52 ч.

Ния, при нужда нека да ти я донесат помпата. След кърмене или между кърменията не се цеди, само за облекчаване, което става и на ръка, да не казвам, че е и по-добре.

# 287
 newsm51 Новината за мама Санчо, цял ден  ме разнася усмихната. Честито майче, да сте живи и здрави и двенките и скоро да ти я извадят от скафандърчето.
Бебе2 разхили ме страхотно Joy
Жоси, малко остава да устискаш, само ти да си стъпеш на краката и дано не се повтаря повече Praynig
knick_knack, защо пък ще ти се прелива кръв? Това е толкова рутинна и лека операция? Предполагам той за всеки случай да е спокоен само го е казал. Всичко да мине леко и спокойно.
Сълзичка, подръж още малко, бебо да не бърза чак толкова
plamu4e, точно както го описваш беше и при мен. Толкова дълго не кърмих, но само защото беба се отби около осмия - деветия месец сама. Но първите проблеми наистина се получават от слушане на специалисти по болниците. Трябва да си вярваме и да слушаме само бебетата си (и Лалече! - с две ръце съм за тях - не само мен, но и на мои приятелки са помагали - косвено, чрез сайта или директно с посещения в дома).
pepito88, моя колежка има две снахи - едната е едно такова миньонченце като тринадесетгодишно изглежда - мънинка, слабинка - две дечица има прекрасни - момче и момиче, роди си ги без проблем. Тия доктори наистина им е много по-лесно, спокойно и по график удобно да пробутват на всички родилки идеята за секцио #2gunfire
Ния, аз няма да взимам помпа. Няма да купувам изобщо. Най-добрата помпа е самото бебе Peace

# 288
  • София
Помпата съм я приготвила в багажа, но  съм с нагласата да не я ползвам.

# 289
  • Телиш/Плевен
Desire^ и misheto2014, стискам палци всичко да мине добре за вас и да стигнете навреме. Аз нямам пряко наблюдение върху нашите специалисти, но съм чувала предимно хубави неща и затова вярвам, че ще сте в добри ръце. Аз самата ще "рискувам" и ще раждам без избор на екип. Peace

knick_knack, браво, че удържа фронта до края! Hug Стискам палци за четвъртък. Praynig Hug

salji4ka, дано бебчо покротува още поне 20 дни. Praynig Дръж се! Hug

pepito88, дано бебчо си се окаже с нормални размери и раждането да мине леко! Praynig

milevami, важното е, че бебчо е добре. С другите работи вярвам, че ще се справиш, като си направиш някакъв режим. Стискам палци да се споразумеете за секциото. Hug

Niya, аз помпа не съм си купила, само съм си набелязала и съм я сложила в менюто с отметки. Ако имам нужда от нея, ММ или някой друг близък ще я купи и ще ми я донесе. Но мисля, че повечето майчета се подготвиха предварително и си купиха помпи. Peace

# 290
  • Пловдив
 ♥Elfita♥, днес бях на преглед. Утре ще пускам ПКК и с изследванията четвъртък ще ходя на консултация с анестезиолог. Петрова ми каза между 12 и 13ч, но утре пак ще питам. Няма записване за час. Аз ще я направя с който е на смяна, не държа на определен.

# 291
  • Пловдив
♥Elfita♥, днес бях на преглед. Утре ще пускам ПКК и с изследванията четвъртък ще ходя на консултация с анестезиолог.

Ще разказваш как е минало

И едно питане за болничните - 45 дневния ми е издаден на 14 май, предаден в НОИ и съответно за май месец ми е изплатен на 04,06,2014 г. (това го виждам и от сайта на НОИ с моя ПИК). Питанката ми е кога трябва или следва да се плати болничния за месец юни? Нещо не мога да се ориентирам в сайта това къде да го проверявам. Ако може и линк ще съм адски благодарна!!!

Болничните се изплащат месец за месец.Дните от юни през юли.При късмет края на юни.Нали болничния ти обхваща целия юни месец?Тук https://benefits.nssi.bg/EGN/ проверяваш кога и колко пари ще ти пуснат.Справката излиза няколко дни по-рано или един ден по-рано.Преводи правят само вторник и четвъртък,а ведомостта е един ден по-рано-съответно понеделник и сряда

# 292
  • Там някъде
Мерси, Елфита, точно там си проверявах и  аз, ама явно много бързам - то кажи-речи е още средата на месеца  Laughing

# 293
  • Пловдив
Мерси, Елфита, точно там си проверявах и  аз, ама явно много бързам - то кажи-речи е още средата на месеца  Laughing

Предполагах,че там проверяваш,щом виждаш предния превод.Не знам къде очакваш да е новия.Може би скрит и да не го виждаш  Laughing .Всички получени преводи ще ти излизат там и ще си ги гледаш

# 294

И аз ще раждам в плевен, при д-р Бързайки съм. На мен пътя до там ми е час-разумно каране.

Мишето2014 и аз ще съм при д-р Бързашки   Peace Може да се засечем   Laughing

# 295
  • Там някъде

Предполагах,че там проверяваш,щом виждаш предния превод.Не знам къде очакваш да е новия.Може би скрит и да не го виждаш  Laughing .Всички получени преводи ще ти излизат там и ще си ги гледаш

Ххахахахахахах, точно!Чудя се аз тез от НОИ що така ми крият преводите, пък то каква била цаката  newsm53 Чак като ми отговори се усетих, че реално се чудя защо в рамките на петнайсетина дни що нямам два превода - скромна съм  Joy

# 296
Оххх, мамии, избрали сме име за бебо Станислав, аз харесвах и Симеон, но ММ не, и сега като казваме на роднините името се оказва че не му симпатизират много, знам че не трябва да ми пука, още повече че сме се съобразили с първите буквички на баба и дядо(свекър и свекърва ми, че от моя страна няма баба и дядо), но не ми стана приятно, особено от начина по който реагират, все предлагат други варианти и се ядосвам вече #2gunfire Даже си мислех и да сменим името заради тях, но пък все компромиси да правя ли аз  #Cussing out Аххх оплаках се на бързо, направо се ядосвам, не може да им се угоди!

# 297
Оффф утре съм при доки ( след 15ч.) да каже дали съм вдигнала нивата на околоплодните води. Ако не в болница и да вадят бебка, ама аз не искам толкова рано все пак още съм в 34 седмица. От къде на къде да си седи там искам още да си я мътя.
p.s. Утре сме на лекция за кърменето нали момичетаа, да не забравите!https://www.facebook.com/podkrepa.za.karmene?ref=ts&fref=ts

# 298
  • Там някъде
Ей, да се оплача сега ММ как ме изнерви! То не стига, че съм огромна, тежи ми и имам чувството, че всичко ме боли, ами сега и той. Говорим за почерпка за раждането на бебо. ММ си е набелязал един любим бар и смята там да почерпи като се роди малкия. Е, та сега обсъждаме кой ще покани и се оказва, че моичкия си го бил представял само мъже. Казвам му аз, че това не му е ергенското парти и се канят приятели, което включва и двойки и само мацки. Не съм ли можела мацките от компанията да ги поканя после вкъщи да се почерпим....... Направо издивях - обяснявам, че идеята е да се почерпят приятели (сиреч и мъже и жени) за раждането на бебо, а не да се съберат коч-компания и да се напият. Бил ми приел аргументите ама искал да ги обмисли  smile3515

# 299
Уффф, ама че смотани хора бе, Кате. Я не ги слушайте. Абе всеки ден се удивлявам, как е възможно да има толкова нетактични хора. Чие е детето в крайна сметка, че ще дават акъл за името, че на всичкото отгоре ще показват дали им харесва или не избраното от родителите. Пфу! ooooh!
То и аз смених името на първото заради хорските реакции, ама беше малко по-различно. Исках да се казва Ивана на моята баба Иванка, но някак по-силно, по-женско, да не звучи умалително. Много ми харесваше как звучи.
Още преди години първият, от когото чух "Я, като фолк певицата?" беше мъжът ми, с който тогава бяхме съвсем току-шо запознали се, но вече се връщахме от официална среща с техните и във влака му споменах, че ако един ден имам дъщеря искам да я кръстя на баба си - Ивана. Като чух изненадания му отговор, аз само попитах "Каква е тази фолк певица". Е - след години като вече бях прилично бременна и всеки питаше избрали ли сме име и аз, грейвайки казвах Ивана, нямаше един човек, от който да не чуя "Я, като фолк певицата?!?" И аз откачих накрая. Покрай тия възклицания, дори научих, коя е тази фолк певица. Ама не исках аз самата всички да мислят след време, че детето ми е кръстено на някаква фолк певица и в последния момент реших да го сменя с друго, което също преди години бях харесала много. В България рядко го чувам, не знам защо, а много ми харесва. Една позната сръбкиня имах с такова име и като го чух за първи път страшно ми хареса - Бояна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт