Отговори
# 555
Ох Мама Сънчо  Hug много се радвам за теб и за това че всичко е наред, а преди време беше почнала писма да пишеш  argue направо си беше за бой!

# 556
  • Ямбол
Ех,Мам Сънчо страхотно е ,че всичко е минало както си мечтала  bouquet Страхотно е просто:-)

# 557
Иванела няма да се разберем така  Naughty Какви са тези черни мисли, я по-ведро. Ще се справиш, разбира се, да не е голяма философия. Я виж колко милиарда сме на тая Земя, всички майки са ги раждали и гледали. Важното е да не си залагаш сама свръхочаквания, и да сбъркаш с нещо, голяма работа- няма идеални хора. Сигурна съм, че в момента в който си вземеш бебето в ръце, ще знаеш какво е най-добро за него- ти спокойна, уверена и усмихната. Ако мама не е щастлива, никой не е щастлив.  Peace

# 558
Да се оплача около мен в къщи всички са болни ,чак на гентамицин .От днес и мен почна да ме дразни гърлото Cry мисля че се разболявам .
Иначе сутринта нищо ми нямаше ,прегледа мина добре ,бебчо е 2,450 гр и на ехографа е 10 дни напред .Малко има увита пъпна връв около вратлето ,дано до следващия преглед да се освободи от нея.

# 559
  • Пловдив
Иванела няма да се разберем така  Naughty Какви са тези черни мисли, я по-ведро. Ще се справиш, разбира се, да не е голяма философия. Я виж колко милиарда сме на тая Земя, всички майки са ги раждали и гледали. Важното е да не си залагаш сама свръхочаквания, и да сбъркаш с нещо, голяма работа- няма идеални хора. Сигурна съм, че в момента в който си вземеш бебето в ръце, ще знаеш какво е най-добро за него- ти спокойна, уверена и усмихната. Ако мама не е щастлива, никой не е щастлив.  Peace
Мисля така,защото като ви чета всички от толкова неща разбирате,а аз се чувствам като пълен идиот.Прочетох някои неща,но имам чувството,че нищо не разбирам.Кърмене,масажи,шишета,легла и такива неща в повече ми идва нещо и си мисля че няма да се справя Simple Smile
Както казваш ти като го взема няма да имам кои знае какъв избор  Laughing

# 560
Жоси , направо и аз се напрегнах от разказа ти. Аз щях да се разкрещя доста преди теб. Вчера се разревах, защото не мога вече да чакам с този скапан ремонт. Искам да видя готова стаята на бебка, а още е на шпалковка. Тепърва ще ме юркат да избирам цвят за стените! А пердета там ще е тегавиня, вече си правя така нещата да имам по едно излизане- нали съм с градския транспорт. И на майка ми днес и се развиках, кво ме пита къде съм била и каква ми е програмата. Имам си задачи и толкова, ам ане трябвало да ходя сама..Ееее няма да тръгна с нея, я! Оххх
Мама Санчо, много се радвам за вас

# 561
MAMA_SANCHO,радвам се,че всичко е протекло леко при теб!Благодаря за споделеното,живи и здрави и аз ще раждам там с упойка и информацията ти ми беше много полезна и окуражаваща! Hug

# 562
  • Телиш/Плевен
Мама Сънчо, и тук ти благодаря за прекрасния и подробен разказ!  Heart Eyes Hug

Иванела, има една приказка, че никой не се е родил научен. А и специално това как да отгледаш дете няма откъде да се научи, най-малкото защото всяко дете е различно. Не се притеснявай, ще видиш, че ще се справиш. А като имаш някакви въпроси - опитните мами са винаги насреща да помогнат със съвет. Hug

Титанка, дано не се разболееш. Praynig Радвам се за хубавите новини за бебчо. Hug

И пак да подосаждам малко - чакам предложения за заглавие на новата тема. Flutter

# 563
MAMA_SANCHO много се радвам, че всичко е минало добре и се гледкате вече в къщи. Браво и на баткото, че е толкова грижовен, добре е да си имаш такъв помощник  Hug
Аз да питам вие взехте ли си метеостанция и каква марка? С ММ се чудим на какво да се спрем newsm78

# 564
MAMA_SANCHO много се радвам, че всичко е минало добре и се гледкате вече в къщи. Браво и на баткото, че е толкова грижовен, добре е да си имаш такъв помощник  Hug
Аз да питам вие взехте ли си метеостанция и каква марка? С ММ се чудим на какво да се спрем newsm78

Извинявай за тъпия въпрос ама бебефон ли означава- ако да ние имаме на авент от баткото още и
сме много доволни

# 565
Браво на Мама Сънчо и малката и кукла, все така да сте Hug
Жоси, аз те разбирам и съм адски солидарна, ама не забаравяй че и ние сме си доста непоносими вече и на близките не им е лесно. Това, не за да оправдавам ТМ и майка ти, а за да им се отсърдиш по- лесно. Нищо няма да му стане на бебето ако дрехите му са в еднократно избърсан скрин или не знам си какво. Всички така сме се вкарали във филма за пране, гладене и чистене ooooh!. Ще видите след време колко ще ви се струва маловажно
Да кажа за зърната. Сукането на бебето е много силно и нашите зърна изобщо не са привикнали към такъв вакуум и лесно се разраняват. Задължително трябва да има крем. Защото прокърви ли зърното ( а това е наистина много много лесно) кърмененто много се затруднява. Така че задължително крем, пък дай боже да не потрябва. Аз и друг път съм казвала че като се готвех да кърмя предния път на мода беше теорията за търкането на зърната с цел загрубяване на кожата за да може да удържи на дърпането на бебето. Не пренебрегвайте крема. Кожата както е мекичка, чудничко се цепи. Дай боже след 3-4 месеца кърмене ще видите как вече не е така мекичка и нежничка Laughing
Иванела, това е инстинкт миличка, ще видиш като се роди бебчо. Дядо ми ми каза едн  chef приказака преди доста години : Не збравяй че всяка майка е най-добрата такава за своето дете!
Недей го мисли от сега. То човек като задълбае и се филмира. Картинката ще се изясни когато бебенцето се материализира Hug
 И малко заглавия Лаленце Laughing
След радости и тревоги без чет, юлските бебенца излизат по ред!
Да се стягаме момичета, идат юлските мъничета!
Кръглите тумбачета дават път на юлските юначета!

# 566
НА ФИНАЛА СМЕ МОМИЧЕТА, СКОРО ЩЕ СИ ГУШНЕМ ЮЛСКИТЕ МЪНИЧЕТА

Много се радвам за положителния престой на Мама Сънчо и че раждането е протекло като по учебник, дано и останалите изживеем така добре мига.Следя ви от тел. И ми е трудно да пиша, но вече се усещам как изживявам с вас всички радости и неволи, стискам палци всички да устискаме до най-щастливия финал, мен започна да ме гони параноя, страх и подобни състояния не от самото раждане а всичко да мине добре, но го отдавам на хормоните  Wink
Пожелавам спокойна нощ  Hug

# 567
  • Телиш/Плевен
И малко заглавия Лаленце Laughing
След радости и тревоги без чет, юлските бебенца излизат по ред!
Да се стягаме момичета, идат юлските мъничета!
Кръглите тумбачета дават път на юлските юначета!
НА ФИНАЛА СМЕ МОМИЧЕТА, СКОРО ЩЕ СИ ГУШНЕМ ЮЛСКИТЕ МЪНИЧЕТА
smile3501 smile3501
Пускам анкетата отсега, че темата е съвсем накрая и да имаме повече време за гласуване. Ако още някой иска да се включи с предложения за заглавие, нека пише и ще добавя и неговите предложения. Вотът може да се променя по всяко време. Hug

# 568
Здравейте!
Нямам търпение да се прибера и да ви разкажа. Както бях похвалила ТК сега открих и минуси. Повръща ми се от тук вече Sad стискайте палци утре да ни изпишат моля ви! Надявам се вие да сте добре. Предстои ви среща с най-прекрасното същество!

# 569
Мама Санчо, прекрасен разказ. Точно така се надявам да протече наситина. Дай Боже всеки му, както се казва.  Hug
Angels369, успех, момиче. Утре да чуем чудесни новини от теб и леко ставане и скорошно гушкане.  bouquet
Сълзичке, непеменно ще си кажа всичко в понеделник, че днес направо взех сериозно да се замислям, както не ми дремеше, по едно време си казах "Абе, какво всъщност става?"  newsm78 Ето и в момента ме стяга, но поне не боли. Стяга си се просто. Ама днес като взех да се свивам на всяко стягане при все че бях излапкала вече безрезултатно няколко хапчета и вече гледах телефона и планувах... и докато планувах и се чудех... усетих че е поминало и айде - отложих пак.
Мегле, наситина май само утрешното културно мероприятие остана да ме вълнува и после вече да става, каквото ще. Пък нали и все се надявам да тръгне най-после работата, ама вчера и днес от тия болки си казвах поне още една седмица. Макар че то май вече всичко си им е готово на този етап на бебешорите. Crazy
Жоси, аз се научих че не става с досещане - директен инструктаж му е майката. И работи да ти кажа. Дори се удивлявам, че и при майка ми работи. И на мен ми прикипява от липса на досетливост или закъснели ентусиасти, ама като няма друг начин - директно казвам и посочвам. Добре че е поминала бурята. Само и на теб да ти мине. Hug
А и Бебе2 е абсолютно права. Като си спомня и аз първият път,колко бях луда по чистота, хигиена, стерилизация, гладене. Лелееее ако от простора падне нещо (на терасата) преди да го накача изпадах в истерия и хуквах да пера отново. Имах чувството, че всички у дома се движат на забавен каданс. Сякаш бяхме в различни времеви измерения и много им се ядосвах, че са мудни, недосетливи, бавни, непохватни, несъобразителни... Сега се чудя, как са дишали и живели покрай мен. Да си призная в момента изобщо не ми дреме наистина. Изпрано и изгладено тупнало на пода сред кучешките косми - ми  тупвам го и аре в шкафа... А шкафа - изнесох от там нашето бельо, насмотах го на друг рафт - теглих отгоре една лапа да го забърша и метнах вътре изпраните неща. Ето ти го бебешкия шкаф - чист и дезинфекциран.  Embarassed Blush
Пайче и аз съм така с нощните одежди. Ни зиме, ни лете търпя нещо, че и мъжът ми така се научи. Та и с това протичане среднощно - то и поплънки да си сложиш, те не седят на зърната ти, а на сутиена (бюстието) и като се обръщаш... ами всичко се размества, абе досада. Та аз май бях започнала да си постилам пелена или хавлийка под мен и аре - да тече. Пък и през тях си попиваше. Ми кв'о да пра'иш. С мъжа ми си миришехме на мандра Crazy Mr. Green То чаршафи, хавлийки, повърнатичко от бебе, то цялата къща в един момент вече започва да мирише на мандра, пък и спира да ти пука. Аз трябва да пусна няколко страници от дневника ми с Бояна - днес четох за перипетиите си с нощните кърмения и се хилих, като си спомнях Joy Ооохххх, какво ли ще пак сега?
А зърната още в болницата ми се разраниха жестоко. Малкия дзвер смучеше много свирепо. Вярно кърмата ми шурна като река, ама и зърната ми станаха като за един ден от тази лакомия. Та мъжа ми купува и носи различни кремове. Акушерките ме гледаха със съчувствие и се чудеха, коя да давам за сучене, че и двете са ранени. Хем се радваха, как силно суче, хем се чудеха, как да ми помогнат. Ама и това мина. Само първите дни беше тежко - горките ми гърди, нямаха си никакво понятие, какво им е предвидила природата  #Crazy Mr. Green Сега няма да купувам, защото не знам новите тенденции в кремовете. Ако загрубее пак работата ще питам на място, какво ще ми препоръчат и ще кажа на домашните да ми купят от първата аптека.
Иванела83, Като поех бебето си в ръцете, сякаш цял живот те за него са били направени - чувствах се спокойна, сигурна... Вярно в болницата ни показаха подробно тоалета, масажа, съвети много ни дадоха. А аз само чаках да си я взема и да си се приберем. Веднага показах на мъжа ми всички процедури, начина на къпане, обличане, събличане - той се притесняваше в началото, но бързо свикна, скоро само той я къпеше, че имаше по-големи ръце, а и аз с болките в гръбнака не можех вече почти нищо да правя леко поприведена и той се зае и с тоалета и масажите й. Докато майак ми не смееше да я пипне, а аз и не давах де. Чудеше се, как се справям така умело, че тя сякаш никога не е виждала и държала бебенце.
Ето и аз тия дни гушкам бебенцето на една приятелка. Ами ръцете ми едва я държат. Мисля, че е кристална кукла - чудя се, как да я държа, боя се. Казвам си същото - леле, забравила съм, не знам, как се държи дори бебе... А сигурно, когато моето отново попадне в обятията ми няма да иман ищо общо с това да гушна друго бебе. Ще видиш. Сърцето ти ще те води Heart Eyes
Titanka, дано те подмине или леко изкараш Praynig
yulianka и на теб всичко хубаво. Скоро ще ни минат несгодите на всички и ще забравим дори Peace
Моника, всичко скоро да забавиш и да се приберете здрави и щастливи у дома. Hug

Общи условия

Активация на акаунт