КРАЙ на проблема с шумните съседи и силната музика ?

• 41 340
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Как може по цял ден всички да са вкъщи- и вие, и съседите? Просто ми е интересно.

Разбира се, не искаш да се заядеш.  Laughing
За въпросните комшии обяснявам-голям апартамент, нает от студенти, на които не им запомних броя.
Последните зими съм си у дома, което не означава, че не излизам. Laughing
Но когато суббуферът дъни и в осем, и в 11, и в 5, и в 11 вечерта, и през нощта, дори и да не си цял ден у дома, с течение на времето виждаш, че е почти постоянно и си правиш извода.

# 106
Тази карикатура отразява мнението ми, споделено в друга подобна тема за шума. Невинаги може да се установи откъде точно идва шумът.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 10:58 от cordelia

# 107
Как може по цял ден всички да са вкъщи- и вие, и съседите? Просто ми е интересно.

Не е нужно да е цял ден, достатъчно е като се прибере човек от работа да му се тропа на главата, или нощем, или в ранните часове 5 ч. сутрин, примерно.

Нашият тормоз беше, докато си бях по майчинство. Сега работя от вкъщи и пак съм у нас по цял ден, но вече нямаме проблеми (да чукам на глава). Е, пускат прахосмукачка в 6 сутрин или 15 ч. следобед, но това го преживявам. Местенето на мебелите, набиването на пети посред нощ, музиката и силното викане ми пречеше.

Аз в другата тема писах, че и любов правим тихо. Да не стресираме някого.

Това ме подсеща за един семеен обяд у нас в един от предните ни апартаменти. Поканили сме родителите си, свекър ми и свекърва ми бяха и с малката сестра на мъжа ми, която беше на 10 г. тогава. И изведнъж, както си седим, над нас започват да се разнася скърцане, ама много яко скърцане на легло. Ама толкова силно, че все едно е в стаята. Много комично беше Joy
Над нас живееше сам дядо, друг път не е правил такива неща, но явно тогава му беше дошла музата и си беше поканил компания  Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 09:15 от Не се сърди, човече

# 108
Това са пълни глупости! Има тапи за уши, и домино за очи. Направете си изолация на апартамента и си живейте в глухота. В краткия животец, който водим, едва ли не да спрем да дишаме, щото някоя кокона не можела да спи. Не сте нормални с токива предложения.

Как в Бургас например да забраним врякането на гларусите, които се чуват из целия град денонощно?

Или какво - да ви махнат в София трамваите ли?

Но същите тия лигли, които искат подобни неща, като им опре ремонта в къщата, ще има да бръмчат, и няма да се съобрзяват с никого.

Тотално изтрещявате вече! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 109
Това са пълни глупости! Има тапи за уши, и домино за очи. Направете си изолация на апартамента и си живейте в глухота. В краткия животец, който водим, едва ли не да спрем да дишаме, щото някоя кокона не можела да спи. Не сте нормални с токива предложения.

Как в Бургас например да забраним врякането на гларусите, които се чуват из целия град денонощно?

Или какво - да ви махнат в София трамваите ли?

Но същите тия лигли, които искат подобни неща, като им опре ремонта в къщата, ще има да бръмчат, и няма да се съобрзяват с никого.

Тотално изтрещявате вече! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Може ли да посочиш къде в темата се говори за неща извън сградата?
Има неща, които няма как да се махнат, като трамваите, например, но пък човек има избор да не закупи на линията им, ако му пречат.
Говорим за нормален живот вътре в сградата. Когато има струпване на много хора на едно място, нормалният живот (който включва и почивка на тялото и ума), е възможен единствено със спазването на правила. За справка - белите страни. Разбира се, ако има хора, които смятат, че не могат да живеят сред хора, има и свободни пространства, където да викат, скачат и не пречат на никого.

Звуците, на които бяхме подложени ние се чуваха през тапите. И се усещаха като вибрации. Сега можеш ли да си представиш за каква сила става дума? Не можеш, защото не си го преживяла. Пожелавам ти и никога да не разбереш, съвсем добронамерено Peace

# 110
Прибирам се преди време и виждам една съседка да тупа нещо на терасата, провесено през парапета. Съседът отдолу се показва и наднича да види кой вдига шум. Тя се крие назад. Така няколко пъти. Много комична картинка. Той имаше и простряно пране. Какво да ги правиш такива хора.

# 111
Добре, те дебатите могат безкрайно да продължават Simple Smile

На мен ми стана ясно едно - хората, които не са преживели тормоз чрез музика, просто нямат идея за какво иде реч. С тапи не може да се спи, а и те обират само шума, но не и вибрациите. (Отделно аз питам - как да сложа тапи на бебето и как аз да си легна да спя с тапи, а ако бебето плаче?)

Ако някой иска да подкрепи тази идея или има друга идея, да ми пише на лични.

Мен вече не ми се влиза в тази тема да чета мненията на хора, които имат само права, но никакви задължения. (Впрочем те може би са станали такива, защото пък към техните проблеми никой не проявява разбиране... и така кръгът се затваря.)

Чао! Simple Smile

# 112
double_you, то има и много хора, които смятат например, че правилата на за движение по пътищата са някаква глупост, но това не означава, че са прави.
По-добре да концентрираме усилията си в правилната посока и да не приемаме емоционално забележките на тези, които наистина не са преживели съседски тормоз и не осъзнават за какво точно пишем тук. Peace
По-напред написах и моите идеи. Нямам никаква представа дали можем да обсъдим тези въпроси с общински представител или дали можем да адресираме такива предложения направо към кмета, но си мисля че е редно гражданите да имат възможност да вземат отношение по такива проблеми.

За мен тази тема си остава отворена.

Много ми се иска да прочета как точно са регулирани тези отношения между хората в "белите" страни. Чела съм какво ли не, написано от емигранти на базата на опита им, но ми се иска да видя как е по техните наредби.

# 113
Като преживяла друг вид съседски тормоз, ще ви кажа как се оправят нещата, ако са толкова тежки- със съд. Няма как да знаеш кой какво е преживял и на теб какво ще ти се случи в бъдеще. Нито какви права и задължение изпълнява.

# 114
Лелеееее..... това с музиката и вибрациите сме го имали и ние.... УЖАС... даже и някакво чукане всяка вечер, сякаш се чукат пържоли "надомно" за някое заведение или сякаш "чукат" орехи - не мога да го определя - и то с години....  и познайте... мъжа ми не можа да издържи - изнесохме се.

# 115
Ле-леее...ми при мен цяла нощ кучето на съседите ви ли ви....А другите ми комшиите си бяха поканили гости и празнуваха до ранни зори,естествено с музика.Дето хората на 1 месец веднъж си правят кефа.А пък едни ремонт правиха от 8:00 сутринта до 20:00 вечерта с чукове и бормашини(това вече днес)...Тези дето празнуваха до ранни зори тинеджъра им след това,през деня не спря гадната чалга-на макс.И какво?!?!Ми дай да ги избия всички.
В блока сме:млади,средна хубост и възрастни хора.Нито един път:повтарям-нито един път един от възрастните не се оплака от шума който се получава от някъде.Нито пък някой млад и зелен.Хората се разбират и приемат че понякога човек се нуждае от ремонт,има рожденни дни,ражда се дете и се празнува.Ако кажете ми музиката на тинейджъра?!?!Ами не съм му казала съвсем нормално че ми пречи,не е спрял.
Който живее в блок е така:вкупом като мравките.Това е.И трябва да се съобразяваме.В смисъла че един е тинейджър,друг е с компания,трети самотен и слуша балади,четвърти се нуждае от ремонт,пети има животинки по които нон-стоп трябва да върви с прахосмукачката....Има си часове от...до....и мисля че те се спазват.И стигат...На мнение съм че който не му отърва си търси къща.Не може всеки да ти е крив в такава сграда.Ми премести се.Или още по елементарното-направи намек.Всичко се оправя с културно отношение.Не със злоба и заплахи!Та всички които пишете тук че сте съгласни или не може да живеете като хората,или вътрешно завиждате на тези които го правят.Незнам!Не ми се и спори...Но пък който иска да заповяда.Тъкмо ще се види колко е устат и защо не се разбира със съседите си.

# 116
Ле-леее...ми при мен цяла нощ кучето на съседите ви ли ви....А другите ми комшиите си бяха поканили гости и празнуваха до ранни зори,естествено с музика.Дето хората на 1 месец веднъж си правят кефа.А пък едни ремонт правиха от 8:00 сутринта до 20:00 вечерта с чукове и бормашини(това вече днес)...Тези дето празнуваха до ранни зори тинеджъра им след това,през деня не спря гадната чалга-на макс.И какво?!?!Ми дай да ги избия всички...

Че това въобще отчита ли го някой newsm78 нормални неща.

Говорим за не веднъж да си правят кефа, а нон стоп - по цял ден и нощ, с изключение на няколко смешни часа, примерно от 3 през нощта до 5 сутринта (случвало ли ти се е?).

# 117
  • София
За съжаление разбирам авторката за какво става въпрос. Подложена съм на този тормоз вече 1г и 3 м., дори се замислям да се изнесем/добре че сме под наем/. В т.нар. позволени часове се слуша музика, по-точно басове. Непрекъснато, като от време на време се усилват, за да успея да чуя и песента, на която се кефят комшиите под мен. Апартамента е с направен ремонт-изолации, дограма и т.н. Говорих мирно, кротко с тях-наематели, млади, две момчета и едно момиче. И тримата са с изключително нагло поведение. Обясних им, че нямам нищо против, когато става два-три пъти в седмицата за няколко часа, но че това непрекъснато думкане е ужасно. Вибрира дивана, чашите във витрината да не говорим. Имам ученик във 2 клас и бебе на 9 мес.. Онзи ден се наложи да изляза с бебето навън, защото не можа да заспи с часове в къщи. Говорих с наемодателката, но тя ми обясни, че щом е в позволените часове не я интересува, а наемателите им ми казаха, че щом искам да ми е по-тихо да ходя в къща да си живея.
Прочетох темата и съм много разочарована понеже голяма част от пишещите не са разбрали изобщо за какво става въпрос. Не разбират какво е да се прибереш от работа и да си подложен следващите 4-5 часа на непрекъснато бучене и вибриране.Звука на баса е непрекъснат фон за мен и семейството ми.

# 118
  • София
Не разбирам...под наем сте, но си стоите и се тормозите година и нещо?

# 119
  • София
Ами стоим, защото направихме ремонт на жилището, като на свое. Вложихме материали, време и усилия. В този апартамент сме от 5 години. В началото молихме, говорихме, влизахме в положението, че от скоро са в София, млади са и им се живее, дадохме им време да свикнат с обстановката....но факт е, че са научили, че щом го вършат в позволените часове могат да го правят до безкрай.

Общи условия

Активация на акаунт