КРАЙ на проблема с шумните съседи и силната музика ?

• 41 362
  • 150
  •   1
Отговори
# 30
Цитат
Предвид гореизложеното, предлагам Наредбата да се промени така, че да ограничи шумното озвучаване през ВСИЧКИ часове на деня до 35 децибела.
Едва ли спите по цял ден. Ако някой кърти с канго, по малко шум ли ще вдига?

# 31
Тия децибели кой как ще ти ги мери

Когато полицаите бъдат извикани на адрес, да ги замерят със съответния уред.

Сега като ги викат за шумове от 14:00 до 16:00 пишат актове и без нищо да замерват...

Цитат
Предвид гореизложеното, предлагам Наредбата да се промени така, че да ограничи шумното озвучаване през ВСИЧКИ часове на деня до 35 децибела.
Едва ли спите по цял ден. Ако някой кърти с канго, по малко шум ли ще вдига?

Не, но бебето ми спи в различни часове на деня, мъжът ми също.

Кангото не вдига по-малко шум, но и съседите няма всеки ден по цял ден да къртят с него. Докато с музиката точно така става.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 19:15 от AnMary

# 32
И пак ще напиша - и сега има действаща наредба за обществения ред, но проблемът е, че няма кой да следи за спазването и. Дори да има нови глоби, ефекта ще е същия.

Моите наблюдения са, че полицията реагира на сигнали, но само във времето от 14 до 16 следобед. През останалото време в момента сте длъжни да търпите кой каквото ще да прави, понеже настоящата Наредба го позволява.
Полицаите идват. Констатират нарушение, казват на нарушителите да спрат и толкова. Това държи точно 10 мин, докато си тръгнат полицаите. И после какво? След няколко сигнала вече загубихме надежда, че нещо може да се промени по този начин. Започнахме да пишем жалби до МВР. От там пък ни отговориха, че нямало данни за такива нарушения на наредбата за обществения ред...

# 33
Отново обръщам внимание на всички, че моето предложение е САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА МУЗИКАТА.

Моля ви да коментирате дали бихте го подкрепили в сегашния или подобен вид, и моля да не променяме темата.

# 34
  • София
Без да се обиждаш, но това когато спят мъжът и детето ти си е само ваш проблем.
Като искаш тишина - дограми, шумоизолация...или най-добре къща в планината, като сте си взели апартамент в жилищна кооперация, се примиряваш с някои минуси. Това така или иначе е избор, който  сами сте направили Wink

# 35
Това е форум. Всеки може да изрази свободно мнение. Приеми, че мненията, различни от твоето са аргументация защо някой не би подкрепил предложението ти, или пък би го подкрепил при определени условия.

# 36
Полицаите идват. Констатират нарушение, казват на нарушителите да спрат и толкова. Това държи точно 10 мин, докато си тръгнат полицаите. И после какво? След няколко сигнала вече загубихме надежда, че нещо може да се промени по този начин. Започнахме да пишем жалби до МВР. От там пък ни отговориха, че нямало данни за такива нарушения на наредбата за обществения ред...

online - не знам за кои часове е ставало дума, но по принцип ако е нарушена Наредбата полицаите могат да глобяват и да пишат актове. Как са действали тогава не мога да коментирам, това (им/потентността на полицията) е предмет на съвсем друга тема.

# 37
За мен това е прекалено. Нормалният човешки говор е около 30-40 децибела. Въобще не би ми хрумнало да искам от някого да ми пази тишина по цял ден. Музика/тв с нормална височина на звука са напълно ок.

# 38
  • София
малко хора ще те подкрепят по този начин... инициативата е - на мен ми пречи музиката на съседите, дайте целия свят да ме подкрепи, че да я спрем, за да може моето дете и мъжът ми да спят когато им скимне Wink
Няма как да стане... че и да  казваш, ама само за музика...ама дай и стил да определим, който най-много дразни... несериозна история...

Не ми благодари за включването, темата се очертава забавна, може и пак да се включа.

# 39
Тя,темата наистина е забавна....Аз и предлагам да поживее в гората...Там пък може птичките да и пречат-нали и те чуруликат сборно.Ще надвишат даже зададените децибели от темата.

# 40
Има разлика от това, което се чува във вашия дом и шумът, който стига до съседите. У дома съм забелязала, че не чувам съседите като си говорят, но ако се карат, чувам (без да е разбираемо Wink ) Кучето им като лае, лае все едно в нас, но вероятно просто така ми се струва. Кучето на съседите над нас като заподскача нощем ме буди. Животинчето скача в коридора, а там няма килим и всичко се усеща. Съседът на горния етаж като си пусне музиката силно го чувам през 3 стаи, но се усеща само част от ритъма. За това пък през една стена, ако някой си свирука с уста, мога да му довърша мелодията Simple Smile

# 41
Имаше ли смисъл да се пуска нова тема при положение, че  някой вече е пуснал подобна?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774476.0
Можеше да отправите предложението си там.
Видях, че не само мен ме дразнят ревящите бебета.  Mr. Green

# 42
Тя,темата наистина е забавна....Аз и предлагам да поживее в гората...Там пък може птичките да и пречат-нали и те чуруликат сборно.Ще надвишат даже зададените децибели от темата.

Аз пък ти предлагам да живееш до нашия апартамент и да си пускам всеки ден уредбата на макс Simple Smile

# 43
  • София
ами пускай си я, хем ще заглушиш съседите Wink

# 44
angel_dust ,абсолютно съгласна съм с всяко твое мнение...  Naughty

За мъжа- има тапи за уши, все пак много по-голяма част от населението спи през нощта, а не през деня...за бебето - не, нямам деца все още, но съм изживяла израстването на 3 бебета под нас, дивите им ревове посред нощ, подлудяващото гугукане на баща му,за да го укроти, след това израстването им с диви ревове като се гонят из стаите...и какво да направим- деца са, у дома са си, да ги вържем и да им запушим устите,щото вдигат шум..!?!!?!

Да, ВИЕ сте против музиката само, защото тя НА ВАС ВИ ПРЕЧИ...обаче вашите шумове /които не влизат в предложението за шумове/, пречещи на останалите??

Има определени часове за тишина! Аз ги спазвам и не преча на съседите си, както и пазя тишина ,когато излизам сутрин в 7-8 ,без да блъскам врати и да повишавам глас във входа, пак за да не преча! Така и моите съседи се съобразяват с мен, когато тракам, чукам, кучето щъка или имам гости и има някакъв шум /повтарям ШУМ, а не тормоз !/ - музика  Naughty

И другите имат деца, и ние сме били деца - дайте да живеем в тишина, защото бебетата да спят , ама като реват като съдрани в 3 през нощта- няма проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт